Stranica 44 od 92 PrviPrvi ... 34424344454654 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ne opterečuje me, ovaj nalaz IgE je vađen u lipnju prošle godine, morat ću pitati dr da ga ponovimo.
    Bitnije mi je da je mališa tri tjedna zdrav (uz šmrkav nos i suhi kašalj).
    Što se aditiva tiče, definitivno mi nešto smrdi s njima i pesticidima.
    Bojim se i uvesti mu neke ne bio stvari u hranu.
    Ja sam jakooo alergična na ambroziju, dlake zeca, neko egzotično voće, miš ništa.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Je li netko probao Sing. mini nabaviti izvana? Šta sada? Naravno, sa Srebrenjaka čekam odgovor na mail (za termin) zadnjih 3 tjedna. Mislim da ću se prebaciti u Klaićevu? Ionako smo privatno išli kod dr. Vosskresensky u Alergovitu, pa ću probati doći do nje i preko socijalnog. Moj P.ima toliko jaku reakciju dermatit., da nam ni lokalni kortići ne pomažu. Naravno, i opstrukcije koje doma riješavam (nadam se uspješno) sa ventolinom. E, kada bi znala slušati na stetoskop, a ovako samo nagađam.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

singulaira nema jer mu mijenjaju ambalažu, tako mi je rekla danas dr u dežurstvu. samo su to tako glupo izveli, nisu trebali sve povući.

mi smo noćas prvi puta rješavali laringitis doma, doduše nije bio tako strašan kako obično bude.
    inhalirali smo se pulmicortom i onda sjedili na balkonu 45 minuta na onom sjevercu, ali bitno da je uspjelo.
    danas je krenula gomila iz nosa, sada se toga moramo rješavati.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mi smo na Sing. bili pola godine, sad smo dva mjeseca skoro bez njega i nevidim nikakve razlike.
    Doduše, malo više sekreta ima, ali nije bio na antibiotoku više od dva mj (kuc, kuc..).

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

noćas isti scenarij
    još si mislim sinoć, ako se noćas ponovi neću imati snage sve ovo ispočetka, kao da me netko pita.
    samo što mi je jučer ujutro puno bolje zvučao nego jutros.
    jutros je još i promukao, a i stridor se lagano, lagano čuje.
    inhalirat ću ga danas još dva puta pulmicortom, prije dnevnog i prije noćnog spavanja.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je još disanje OK, iako se počela jako umarati, ali koža je sve gore.

No, ipak smo mjeseca dana duže izdržali bez lijeka. prošle godine smo počeli na Božić

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

krenula je i ljeska, zapravo u punom cvatu ( možda je i prije bila, ali sam baš jučer prošla pored 4-5 stabla)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Znači, lijeska...moguće. Jer prošle godine u isto vrijeme su bili problemi,tj.početkom veljače. Koža koma,koma...još se oni ne buni, a izgleda . Zvala sam cca 30-ak apoteka i nigdje sing., čak i Slovenija ima deficit. Sutra zovem dr. F. ili dnevnu da pitam šta dalje. Frka me je bez terapije. Definitivno ću ići opet u Alergovitu da napravimo onaj skupi test na hrpu alergena.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam tablete singulair ako ti pasu dok ne nabavite .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, lijeska je počela. Jučer sam ju ugledala u cvatu, gotovo pa nasred Ilice.

A i svojoj curi kužim, gnjavim ljude koji žive blizu parkova da mi pogledaju, i onad ju nađem u samom gradu u punom cvatu.

K. je koža loše, dosta joj je no začepljen, ali još ne kašlje i ne diše teško. MM me nagovara da počnem s flixotideom, barem jedan potisak. A ja se nećkam. jer kada počnemo, ne stajemo do svibnj/lipnja.

Mi smo prošle godine startali za Božić, jker je zbog toplog vremena lijeska dva puta cvala.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nemam još bebu asmatičara (nadam se da ovo koje dolazi neće biti) ali sam i sama bila asmatičar. I sretna šta sam bila, nisam više. Kako mi je majka pričala tešku astmu sam imala od rođenja. Kasnije po sjećanju se sjećam užasnih trenutaka. Non stop sam bila u bolnici na inhalaciji, pa i po nekoliko dana. i tako punih 16-17 godina. Testirana sam na alrgene ali zbog njih uopće nisam imala alergiju, tako da vas to ne zavara. Male pumpice uopće mi nisu pomagale. No majka mi je doktorica pa je to uveliko olakšalo stvar. Koristila sam inhalator kod kuće koji možete vidjeti u bolnicama. U najgorim slučajevima mi je doma davala inekcije. Nikako me nije puštala vani kad sam imala astmu, nego bi ugrijala ručnih i električni grijač (kao malu deku) i stavljala na prsa i blizu srca da bi mi olakšalo bol. I mogu reć' da sam sretna šta sma imala u mladosti tu bolest jer postoji velika mogućnost da bude sve u redu pa oko 15-16 godine dijete dobije. Moja astma je trajala do 16-17 godine i nakon puberteta totalno nestala. Sad i po najsušem zraku, orkanskoj buri, uz svakodnevnu konzumaciju cigareta je ne dobijem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače danas bili u klaićevoj i htjeli usput napravit risteve i rasteve za klinca, i kao nema reagensa

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Dream1111 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad i po najsušem zraku, orkanskoj buri, uz svakodnevnu konzumaciju cigareta je ne dobijem.

meni se ponovo aktivirala tek nakon drugog poroda.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ove godine uopce od 4 mjeseca nismo uspjeli napraviti pauzu s flixotidom i seretidom sada su par dana bez iceg , drzite fige da izdrze bar do 4 mjeseca bez terapije ..

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Lunahor-jesu li tabl. 4 ili 5 mg?
    Meni treba 4mg.

Zvala sam dr. F.. On kaže da je alternativa flixo (kojeg i koristimo). Kako smo upravo prošli bronhooptrukcije, malo mi je frka biti na polovičnom rješenju. Zvala sam i ljekarnu na Dolcu, i rekli su da oni mogu naručiti i da bi lijek od narudžbe došao za cca 10-akk dana. Kako imam loša iskustva sa narudžbama (2, 3 tjedna) ne bih se pouzdala u to Rješenje.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

5 mg. pitaj dr f. jel da malo tbl mozda otkines . iako mislim da od 4 g. mogu ici od 5 mg tbl za zvakanje. javi ako treba , saljem ti odmah.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Dragi forumaši, pozdravljam Vas, i dajem se na raspolaganje za sve informacije vezane uz kobilje mlijeko. Korištenje, djelotvornost, nabavku...
    Nova sam na ovom forumu, pa mi nemojte zamjeriti ako sam uletjela onako... "s neba, pa u rebra" Lijep pozdrav, Viktorija

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tih tableta i ima u apotekama. Moj P. ima 2,5 godine, a konstitucija mu je za 1,5 godišnjaka . U apoteci u Brežicama se može naručiti tabletice od 4 mg., ali prije ću nazvati Frkovića. Valjda je samo razlika u obliku u odnosu na granule.
    Lunahor .
    Za klince kojima je koža atopična dobila sam preporuku Bioderma krema sa cinkom. Može se koristiti umjesto kortikosterodine kreme kada je akutno stanje (kod nas je tako zadnjih 3 tjedna). Koristim je 2 dana i malo je bolje. Za daljnje rezultate ću vas obavijestiti.
    Dogovorili smo vađenje krvi u Alergoviti...nadam se da ćemo nešto uspijeti utvrditi.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ako Vas zanima, mogu Vam dati sve potrebne informacije o korištenju kobiljeg mlijeka, jer osobno, imam veliko iskustvo u korištenju istog.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste vi probali acidosalus forte kremu , meni je ona odlicna , odmah se koza smiri od nje. dobro da sam sinoc napisala da se nadam uspjet bez lijeka , evo nocas l. pocela kasljat aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja više ne trebam niti napisati, samo pomislim kako nam ide na bolje, za dva dana je već njesra

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Evo nazalost da se i ja malo ukljucim na ovu temu. Moj 6 godisnjak je od rodjenja alergicar. Prve 4 g. zivota na mlijeko i jaje, onda mu je to izaslo i sada je alergican na prasinu i grinje. Dok je bila ova nutritivna alergija imo je dermatitis ali se on povukao kako smo poceli uzimati Zyrtec sirup (uzimali smo ga cca.godinu dana). S obzirom da vec dosta dugo po noci kaslje i kise alergologica koja nas prati nam je uvela babyhaler i flixotide. U godini dana 3 puta je bio na ventolinu pa mu je dala najmanju dozu flixo....Vidim da ovdje spominjete i ovaj drugi lijek singular, kakva su vasa iskustva (sory nisam imala vremena citat sve postove od pocetka). Naime, meni alergologica tvrdi da on ima vise nuspojava pa nam je zato dala ovaj drugi. Rekla mi je da bi za jedno cca.mjesec dana od primjene trebala vidjet poboljsanje a nama eto vec od prve inhalacije nema kasljanja ni kihanja. Sto se dogadja kad se prestane primjenjivat ??? Mi ga trebamo uzimat 6 mj. i onda na kontrolu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    jeste vi probali acidosalus forte kremu , meni je ona odlicna , odmah se koza smiri od nje.
    jel krema sadrži mlječne proteine?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama terapija singulairom nije bila dobra. Nakon toga prešli smo na flixotide.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

5 mg. pitaj dr f. jel da malo tbl mozda otkines . iako mislim da od 4 g. mogu ici od 5 mg tbl za zvakanje. javi ako treba , saljem ti odmah.
    Jel možeš molim te pogledati jel taj lijek ide od 5 god.? Naime, nama je dr. F. napisao da od 7. mj. pređemo na te tabletice kad M. bude imao 6 godina. E, sad obzirom da granula trenutno nema mogli bi prijeći i sada već na njih.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pise od 6 godina.
    jel krema sadrži mlječne proteine?
    nemam pojma ali mozes nazvati proizvodjaca pa pitati .. evo ti link.
    http://com.hok.hr/web/marinalab/krem...osalus_hr.html

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

evo i nas na ovoj temi, moja P. je alergična na prašinu i pelud trava, a ja na pelud drveća...

ona uzima singulair i još ga ima u kutiji, hvala Bogu, vidim da je nestašica... prošlo ljeto sam joj davala Bronchomunal P kapsule a nakon toga je počela u jesen sa singulairom i od tad je zdrava - tu i tam kihne, nastojim obrist prašinu čim ju čujem kihati ali od 6. mj. prošle godine nije bilo bronhitisa!!!
    a inače, prvi je imala s 2 godine i od tad stalno, jedan na drugi, tek što joj prođe, eto opet... non stop na ventolinu i flixotidu bila... zbilja sam sretna da je konačno ok!

što se mene tiče, mene breza gnjavi... međutim, trudna sam (16tt) i bojim se hoće li mi htjeti dati išta za ublažavanje kad to počne cvasti... ima tko iskustva?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    meni se ponovo aktivirala tek nakon drugog poroda.
    Ufff, nadam se da neće meni sad nakon prvoga. Iskreno već sam i zaboravila kako ju je imat.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da ne povjeruješ, ali jutros opet laringitis
    da li se to nekome desilo 3 puta u 5 dana?
    s tim da je noćas sve bilo ok, nego tek jutros u osam kad se probudio.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, i mi prijavljujemo prvi sinoćnji napad kašlja. danas špočinjemo s flixotideom

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa Vidi poruku
    Jel možeš molim te pogledati jel taj lijek ide od 5 god.? Naime, nama je dr. F. napisao da od 7. mj. pređemo na te tabletice kad M. bude imao 6 godina. E, sad obzirom da granula trenutno nema mogli bi prijeći i sada već na njih.
    Kao što Lunahor kaže,tabletice idu od 6.god., ja sam pitala dr.f. i kaže on da jednostavno u ljekarni ne bi dali tabletice ako na receptu vide da dijete nije napunilo 6 god.Mi smo isto samo na flixotidu i baš kao da primjetim razliku dok je uzimao singulair i sad, sad povremeno zakašlje što prije uopće nije , tako da se sve više bojim kako vrijeme odmiče biti bez singulaira...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    da ne povjeruješ, ali jutros opet laringitis
    da li se to nekome desilo 3 puta u 5 dana?
    s tim da je noćas sve bilo ok, nego tek jutros u osam kad se probudio.

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, i mi prijavljujemo prvi sinoćnji napad kašlja. danas špočinjemo s flixotideom
    curke, malo vibrica da im što prije prođe
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ne, nama tek počinje. Sada lijeska pa breza- na lijekovima ostajemo barem do svibnja/lipnja. Samo da ne bude gore

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što Lunahor kaže,tabletice idu od 6.god., ja sam pitala dr.f. i kaže on da jednostavno u ljekarni ne bi dali tabletice ako na receptu vide da dijete nije napunilo 6 god.Mi smo isto samo na flixotidu i baš kao da primjetim razliku dok je uzimao singulair i sad, sad povremeno zakašlje što prije uopće nije , tako da se sve više bojim kako vrijeme odmiče biti bez singulaira...
    Ajmeeee! Jučer mi je u jednoj ljekarni žena rekla da bi kroz mjesec dana granule opet trebale doći. A kaj ćemo mi svi do tada???

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cappy pa jel hoces onda singulair da ti posaljem ?? pa odlomi komadic ?? ja se sjecam da smo mi prije 6 g dobili singulair za piti, no meni on nije neka korist bio tako da ga imam u zalihi.a i u terapiji pa ako mi zatreba uvijek ga mogu i dobiti..

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Mi smo Klaićevci, tamo se popodne najnormalnije dobiju termini; svaki pulmolog/alergolog ima svoje popodne jednom u tjednu.
    Tako da se zapisujemo za kontrole u 17 ili čak 18 h, zovem uglavnom oko mjesec dana ranije.
    Čekamo minimalno, prošli put žive duše nije bilo pa samo dok se dr spustila s odjela.

Tamo popodne obavljamo i ORL kontrole, tu već bude nešto čekanja ali ništa pretjerano.
    Jedino je koma što svaki put idu ušnu smolu čistit (a dijete to mrzi) da utvrde kako je eto sve u redu, iako u biti dolazimo radi nosne sluznice tj. procjene jel treba Nasonex.
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 27.01.2011. at 19:18

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

U pon. idemo u SLO po tabletice Sing. 4mg. Narućila sam telef. i čekaju nas u pon. . Bioderma Zn niš koristi. Opet na kortićima. Meni trebaju inhalacije i sva čuda...kašljem već 15 dana i u plućima imam veliku jamu. Ja ću definitivno preći u Klaićevu.
    Slijedeći tjedan smo u Alergoviti na vađenju krvi. Pretraga je skupa ali se nadam da ćemo nešto saznati.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedna farmaceutica je na mibu napisala da je potpuno isto dati djetetu tbl od 5mg umjesto praha. daju se zdrobiti i napraviti u ljekarni ili sam izdrobis .

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Lunahor, hvala , ali za sad ipak neću.Probat ću još neko vrijeme ovako, pa ako se stanje pogorša, javim se. Mislim da se ja samo previše bojim i brinem , a možda bude dobro i ovako ( a i dr.f .misli tako pa ćemo vidjeti ).

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

jedna farmaceutica je na mibu napisala da je potpuno isto dati djetetu tbl od 5mg umjesto praha. daju se zdrobiti i napraviti u ljekarni ili sam izdrobis .
    jel možeš meni poslati?

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi prijavljujemo drugi napad laringitsa u dve noći - tashunica, evo i nas u redu iza tebe, sve me strah iduće noći.
    Uspijeli samo ga smiriti sa dva inhaliranja prekjućer i jućer, samo sad još imam samo DVIJE AMPULE PULMICORTA, pa AKO NETKO IMA 10 KOM ILI DVA PAKIRANJA, evo me tu sam!

Ima netko kakav savijet - ovako moj D. nije na ništa alergičan (sve testove smo radili 2x, mislim iz krvi i prick) ima li još koja metoda da saznamo zašto neprestano kašlje ako ne počne korisitit flixotide u jesen?
    Da mi sad nije dobio laringits jer je dva dana zaboravio puhati flixotide?
    Ni jedan doktor mi nije znao reći zašto mora biti na tom lijeku koji i nije baš tako bezopasan....
    Da ga vodim u Rijeku na onaj test iz krvi na hranu? Ima smisla?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je imao napad u noći sa suobte na nedjelju, pa sa nedjelje na ponedjeljak onda sam ga inhalirala još ponedjeljak i utorak, srijedu nisam jer mi se stvarno nije činilo da je potrebno i onda hop - opet napad tu noć.
    potrošili smo ovaj puta 8 doza pulmicorta :/
    imam još samo pet, mislim da ću uskoro naručivati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo test iz krvi radili u Zagrebu. I šta bi rekao MM, bačen novac. Dijete nam je intolerantno na gotovo sve osnovne namirnice.

Već smo pričali na koje sve alergene testiraju.

Moja prijeteljica je alergična na cvijet masline. OK nema u Zagrebu masline, ali djecu niti ne testiraju na taj alergen. I tko zna šta sve raste i na šta može biti alergičan. Možda nije nešto od ovih tipičnih alergena.

Mi i dalje nastavljamo s uljem crnog kima i s odlaskom u slanu sobu.

Nitko ovdje ne piše o crnom kimu
    http://www.etericnaulja.net/aromater...rnog-kima.html

a on se baš preporuča za astmu- osim što kod nas dosta košta, ne može štetiti. Mi ga uzimamo u kapsulama, i uglavnom ga pokušavam nabaviti svugdje samo ne u našim apotekama, gdje je preskup.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

A di nabavljaš crni kim? Mi uzimamo ulje crnog kima i naručujemo ga preko weba...

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Drage mame, apeliram, ako ste ikako u mogućnosti doći do kobiljeg, ili magarećeg mlijeka, da svakako pokušate! Mlijeko se uzima kao terapija, toplo, nekuhano, za djecu 125 ml dnevno, najmanje kroz 10 dana ili ovisno o jačini bolesti, i duže, pa i do mjesec dana. Naštetiti nikako ne može, a dokazano djeluje. Sretno!
    Definitivno pomaže kod svih bolesti dišnih puteva, a spominje se i kod ublažavanja simptoma alergija

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uzimamo ulje u kapsulama. prve smo dobili iz vana, onda sam druge kupila u apoteci (preskupo). Skužila sam da su najjeftinije na amazonu, ali nisam naručivala jer nemam pojma kako. Sada mi je prijeteljica kupila u Rijeci (jer su jeftinije) ali mi još nisu stigle.

Definitivno su najjeftinije na amazonu:
    http://www.amazon.de/Abtei-8905841-S.../dp/B000XZ066U

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pokušala sam naći Pumicort na Amazonu al ne znam ni rijeć Njemačkog, pa mi neide....
    Tashunica gdje ga vi naručujete?
    Koliko je sad kod nas?

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa Vidi poruku
    uzimate ulje? Mi kapsule. Svi su mi rekli da je ulje groznog okusa, pa smo mi odmah počeli s kapsulama.

Ako pogledam ovu cijenu, onda nisu toliko skuplje kapsule- Zadnje koje sam naručila su 100 kapsula= 200 kn. A u jednoj je 1 ml ulja.
    Tu sam uzela:

http://www.aromedica.hr/cs-cart/inde...product_id=224

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •