I kod nas grah, ali nisam ja kuharica, svekrva se iskazala.
Za sutra - mljeveno meso, uz to riža ili tijesto ili kuhani krumpir + zelena salata. Moram još neku juhu osmisliti.... možda od brokule.
Printable View
I kod nas grah, ali nisam ja kuharica, svekrva se iskazala.
Za sutra - mljeveno meso, uz to riža ili tijesto ili kuhani krumpir + zelena salata. Moram još neku juhu osmisliti.... možda od brokule.
poriluk s faširanim mesom
Kuhanu suhu buđolu i zapečeni grah
grah i ječam sa suhim rebrima, mmmmm!
kelj lešo i juneće šnicele sa češnjakom
juha od karfiola i bolonjez
Danas: minestrone juha, piletina sa kineskim povrcem u woku, riza. Zbog kolicine povrca u woku, salata nece trebati.
hvala !!
Danas rižot od liganja i zelena salata.
Hvala ivancici i apri. Sviđa mi se gibanica.
Danas šiš-ćevapi i cvjetača zapečena sa vrhnjem i sirom.
blitva s krumpirom i pečena piletina, zelena salata
nedjelja: juha sa graškom, kuhana junetina, hren, kotleti, pire krumpir, crveno zelje na salatu
ponedjeljak - ostalo od nedjelje
utorak: špageti bolognese (kuhao mm)
danas: domaća pizza
Mmmm, svidja mi se ova gibanica, morat cu to provati jedan dan.
A ja sam danas napravila njam njam povrce (mozda neke od vas stalno to tako rade, ali meni je ovo otkrice) :-)
Pa da podijelim s vama:
Mrkvu, krumpir, brokulicu, korjen celera, korjen persina i korabicu (stavila bi i jos nesto da sam nasla doma) sam narezala na malo vece kockice i skuhala na pari. Onda sam tako skuhano povrce okrenula na maslacu, posula krusnim mrvicama, vegetom i paprom, promjesala i njam njam......
Bas sam odusevljena :mrgreen:
ja sve to isto skuham ali poslje bez maslaca, bez mrvica, bez vegete i bez papra :) samo malo soli..ja ne volim te dodatke :) i isto mi je super..
Apri, ti bi još i da kuham nešto prije! A jok, ovo je sve zajedno ubačeno u jedan lonac, promiješano i gotovo.
Što se tiče povrća na paru, ja bih ga mogla svaki dan kao prilog uz sve. Od kad sam kupila kuhalo na paru, uživamo u punim okusima povrća, ne dodajem poslije nikakve dodatke, eventualno maslinovo ulje na krompir.
Mi smo danas juhu i kuhano pileće meso i sos. Danas dobila domaće pile a kako nemamo zamrzivač, opet ćemo piletinu, što znači meso. Malo mi je to too much mesa, inače jedemo jednom tjedno, ali moram potrošiti. Ako do petka ne počnemo kokodakati bit će super!:lol:
Istina, povrce kuhano na pari i ono u vodi, dan i noc!
Na pari je tako slatko i puno okusa!
A o zadrzavanju vitamina da ne govorimo!
Jucer je bio odlican juneci saft sa sampinjonima, prilog tjesto i zelena salata.
Danas me nema doma pa je brzinski rucak; strukle sa prezlama i vrhnjem.
Sutra spinat, pire i pohana piletina.
Kod nas isto grah bio danima, svekrvin...a kako je kod nas, danas će nas opet iznenaditi (kao i svaki dan)
ja ću pak dragom napraviti sljedeće:
http://www.wedding.hr/Administacija/...0/Default.aspx
pa moram ga i ja malo počastiti!
Danas -domaca krem juha od povrca, fileti od puretine i mlinci
Ja ću valjda danas punjeno pile. :roll: Imam jednu jako finu kombinaciju za puniti pa ću to, jer bi nešto malo drugačije, a ovo nismo sto godina.
Juha-kakva nego pileća.:lol:, ali ću napraviti s puno sitno sjeckanog povrća i knedlama od pira.
Može recept za finu kombinaciju za filu?
ja danas bez mesa:-)
penne rigate sa šalšom, obilno posuto krupno ribanim tvrdim krasnarskim sirom
danas-rižoto sa shitake gljivama i pancetom i krem juha od brokule
sutra- neku ribu, kakvu uhvatim na placu i lešo prokulice
subota- škartoc od blitve, puretine i sira
nedjelja-tortellini s ricottom i sušenim rajčicama u umaku od maslaca i cheesecake-mljac
Evo, jednom stavila dok je još bilo recepata na portalu:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=79&Show=1913
S tim da ja kad nemam cijelo pile, znam staviti i batkove s nadbatcima pa filu staviti uokolo i tako peći. Isto bude super. I umjesto žemlji kad nemam koristim kruh.
taj je isproban, moji ga ne vole što je dobro jel više ostane meni.
Ja uvijek koristim stari kruh za sce vrste filova.
Danas samo na brzinu: riža sa mljevenim, zapečeno pećnici
Danas - krem juha od bundeve sa prepečenim kockicama kruha, bolonjez i njoki
Sutra - minestrone, slana štrudla sa šampinjonima (za male sa šunkom i sirom)
Gulaš i zelena salata
bolonjez od jučer :mrgreen:
mmm ja sam danas radila bolognese za jučer je bilo od prekjučer
Stavljaš li ti vino? Općenito nekako imam problem koje vino (crno bijelo) staviti u šta
danas ručali rižot od repova škampi
a za sutra neman ideje idem prošvrljat po postovima
Kinder, što daš onda djeci jesti kad radiš bukovače?
I daj detaljno kako radiš grah s ječmom i repom. Izdinstaš repu prije ili? Ječam skuhaš skupa s grahom ili? U običnom ili ekspres loncu, šta staviš od ostalog povrća? Jel bi to moglo i s kiselim kupusom umjesto repe?
juha pileća
srdele s krumpir salatom + zelena salata
biskvit s jabukama
Slavonko ;)
Mi u obitelji nikad ništa nismo jeli osim običnog graha sa suhim mesom (Slavonci :) ), i onda kad sam odselila sa mužem (Purgerom) poželjela sam naučiti te mješane kombinacije. Dakle , grah se kuha posebno , a zelje, repa, ili ričet -posebno. Kad je oboje kuhano pomješa se zajedno i ugusti zaprškom. Pazi da ne bude previše vode od jednog ili drugog, možeš dodati suho meso ili kobase. Zapravo i zaprška (zafrig) je opcija, ali daje onako fini starinski štih (ja dodam na ulje češnjak, crvenu papriku i malo brašna).
Sirius tnx!
Ja nikada u grah ne stavljam zapršku, pustim grah da se raskuha do kraja pa to zagusti.
Mi danas imamo varivo od poriluka sa slaninom, pečene pileće batkove :lol:,(ostala mi još za sutra leđa za napraviti juhu) i pogačice bez kvasca. Budem napravila i finu štrudlu sa sirom, baš smo je se zaželjeli.
Jučer sam radila file bijelog mesa sa saftićem od tikvica i luka, ukuhala slatko vrhnje i muškatni oraščić. Prilog kus kus i zelena salata sa bučinim uljem. Bilo je baš mljac.
ja sam danas planirala gregadu, ali nisam našla pametnu ribu za to
pa će biti grašak vulgaris
pohani som (zadnji komad u zamrzivaču, hvala Bogu, ne podnosim te riječne ribe, sve mi smrde na mulj koliko god se namakale u mlijeku)
krumpir
tartar
zelena salata