Naravno da je bilo mlijeka u piramidama. To je bio jedini razlog zašto sam ga ja počela piti.
Printable View
Naravno da je bilo mlijeka u piramidama. To je bio jedini razlog zašto sam ga ja počela piti.
dalmatinka, moja studentska gazdarica je zahtijevala da oribam kadu svaki put kad mašina izbacuje prvu vodu (cijev je išla u kadu) jer joj Vim i Jon oštete "emajl".
kutije od sladoleda super dodju za dati kolace susjedima, da ih poslije na ganjas za tanjure
i moja mater hvata vodu (i ja kad MM ne gleda) pa u tom operem krpe od poda
kako vratiš u mašinu vodu? mislim, zašto?
Vata
Ne vraca
pere na ruke kao svaka poštena žena!
Prva runda praskasti detergent, duga tekuci :lool
ako se u zadnju vodu stavlja ocat kao omekšivač, može se i glava gurnuti...
nisam ni sanjala koje sve mogućnosti krije ta voda ...moja mater je samo tamnu robu u njoj prala
( na ruke , u mašini se prala roba koja je zahtijevala iskuhavanje )
Kod MM i njegovog brata teorija nije primjenjiva.
Dok su odrastali, nije im ni pticjeg mlijeka falilo, ma, ne fali im ni sad, a ne znas tko je gori hrcak.
Mislim, nisu oni zivjeli na nekoj visokoj nozi, ali nikad za nista nisu morali brinuti.
MM je imao peh sa mnom, skoro pa antihrckicom, koja poskrivecki sve bacam.
Tijekom odrastanja, moji su krpali kraj s krajem, valjda zato i jesam alergicna na gomilanje krame.
Tak da, hrckarenje je ocito i bioloski uvjetovano :)
mi imamo staro kupatilo
ako cemo ga preuredivati onda cemo staviti u zid da mi se crijevo ne rasteze preko kade
ali dok je ovako ponekad uhvatim tu vodu (rijetko jer mi masina obicno radi noću)
ide joj crijevo u kadu a ne u zid
i moja je vatala i s time smo znali i stepenice prat.
Ta mi je voda najbolja za ribanje rešetke i plinskih plamenika. Samo ostavim da se namače i poslije s najmanje muke operem i najzapečenije dijelove.
I filtera iz nape. Sve samo izađe.
još će a70v napraviti posao s tom vodom. sigurno rastapa i hrapave pete :kava: .
i celulit :lool:
pa nema neki neugodni miris
miris vruceg praska
ja robu prije stavim na pretpranje tako da ta od pranja nije previše prljava
ajme, pretpranje
ja mislila to nitko više ne radi
a ja volim miris tog deterdženta
podsjeća me na djetinjstvo
ono dok nam je mašina još u kadu ispuštala
a često se znalo desiti da ispušta dok se tuširam
pa onda one skliske noge
uh
nama mašina pušta u wc šolju
znam taj miris
aleks, sori, ja odmah preslikavam to na svoju situaciju, jer ja krpe perem u mašini
kao i tepihe i prostirke, jednom mesečno
pa posle izvrtim praznu mašinu sa sodom i limuntusom, kako sam tu negde na forumu pročitala :štreber:
zato sam i zamišljala da tu vodu opet ulivaš u mašinu
Ja krpe za pod perem u vesmasini. Pomisao da to rifljam na ruke dok imam vesmasinu za to mi je ???
nakon toga najnormalnije perem iduci ves, nije zarazno nego samo prljavo, i opralo se... Uostalm, klinci su mi po tom istom podu non-stop, i jos blatni i svakakvi iz vrtica/parka, prije bi nakon njihove robe trebala vesmasinu oprati nego nakon krpa za pod/namjestaj :lol:
(ja imam sve krpe od mikrofibre, ne one mucaste - te mi se malo gade)
Moram napisati da mi je crijevo od mašine u kadi, pa kasnije u wc školjki, bilo uvjerljivo najgora stvar u kući, jer smo ga neborjeno puta zaboravili staviti/vratiti na mjesto pa bi nam mašina poplavila kupaonicu i šire :gaah:
ajme odlicna ideja!!! rešetke od štednjaka u suđericu!! pa di je meni pamet bila??? ja to ručno i psujem sve redom :facepalm:
Peterlin - ti si genije!! upravo si mi spasila živce... :naklon:
a što se tiče lovljenja vode - to moja mama radi na otoku (iako imamo i vodovod već par godina ali štoš - navika) pa s tim opere pol kuće... ja za to ne bi imala živaca... moj sistem je - upalim mašinu i zaboravim na nju dok mi ne odsvira da je gotova :mrgreen:
ne raduj se prerano, mašina opere samo manje mrlje s rešetke, ako imaš nešto starije zapečene masnoće, zaboravi.
Istina, ali ipak sve dobro omekša pa je puno lakše oprati ručno nakon toga.
A ako netko ima stare zapečene masnoće onda sam to ja :mrgreen:
ma cijela kuhinja je stara godinu i pol a ja to i operem povremeno... ručno dakako...
nije tako kritično stanje...
ma nema šanse da to više perem ručno nakon ovoga :lol:
znam da je bzvz, ali ja ne volim te krpe stavljati u masinu
kao ni tenisice (njih i zato jer sam ih jednom, u staroj masini oprala, pa šundrala)
uostalom neću vrtiti masini od 8 kg za 2 krpe od poda
Ja nemam veliku krpu od poda nego onu malu mucastu u obliku poravokutnika s dva džepa koji se natakne na isti takav držač. Nju perem ručno, a kad ocijenim da je za mašinu, onda u nju ubacim i prostirke iz kupaonice, iz hodnika, sve one čarobne krpe i sl. Vrti se 1-2x/mj.
Ja perem u mašini i obuću i krpe od poda isto kao i Čokolada, tj. sve kaj se može; ali npr. za oprati veći tepih koji nije za u mašinu i sl.
al prostirke ne idu na visoku temp.
krpa bi trebala
Kupaonske prostirke i krpe od poda perem na nekom programu kratkom, meni dovoljno...
nemam prostirke
bljakson
krše za pod, one koje se nabijaju na držalo, perem rukama u vrućoj vodi
jer ne mogu samo dvije krpe gurnuti u mašinu
Prostirke za kupaonu? Sto su to oni tepihici? Ja mislila da to samo teneraacina koje sveki kupuje.
Imam samo krpe od mikrofibre za pod (vece), za mop i male za namjestaj I sve ostalo. I go ubacim na brzi program , pola masine i 70 stupnjeva, izadju puno cisce nego na ruke :mrgreen:
U sudjerici perem samo sudje i filtere od nape, pranje stednjaka i pecnice je bio jedan od razloga za nabavu indukcijske ploce i pecnice s pirolizom - nije usteda novaca ali je usteda mog dragocjenog vremena i dragocjene koze na rukama :)
stoljnjake, tepihe (osim jednog cupavca) i zavjese za zamracivanje nemamo tako da u stvari sve perem u vesmasini.