O ovome vrlo često razmišljam, čak sam razradila i svoje vlastite psihološko-sociološko-ekonomske teorijebazirane na američkim TV serijama i kućnim hrčcima (to je sve vrlo znanstveno utemeljeno, naravno
).
Naime, i MM je hrčak, stvorilo je to ogromne probleme u stanu i bit će ih sigurno još koju godinu dok ja krišom i polagano, da ne primijeti, eliminiram sav taj višak koji je dovukao, ne samo kupujući, nego je i nakon dva pokojnika u obitelji (također hrčka) naslijedio hrpu stvari koje također ne želi baciti.
Ne znam jeste li zapazile na tim tv serijama, koje spomenuh, a i inače, kako kuće bogataša ili onih visoke srednje klase, gotovo nikad nisu pretrpane, malo je tu stvari, skupe su, ali nema viškova.
Niža srednja klasa, i ona još niža, valjda nedostatak mogućnosti da si kupe nešto lijepo i skupo, kompenziraju s mnoštvom tričarija, neukusa, jeftinih, a nepotrebnih gluposti, stvaranjem zaliha, kupovinom svega i svačega na sniženjima..kao, uštedjet će time.
Oni koji to rade umjereno i promišljeno, milsim na rasprodaje ili second hand, sigurno uštede, ali mnogi samo nagomilavaju i nagomilavaju.
Tako to ide u krug, nikad novca dosta, a kupuje se jeftino.
To je samo jedna od mojih razmatranja vezanih uz višak stvari po kući.
To stvara i nered, kako u prostoru, tako i u glavi.