Hvala vam cure!
Svima želim puno sreće i veeeelike brojčice na beti!!!!!!
Printable View
Hvala vam cure!
Svima želim puno sreće i veeeelike brojčice na beti!!!!!!
Bugaboo čestitam :heart::heart:! Inna i Crvenkapica :love2: , žao mi je bol će proći a novi postupci će uskoro biti pred vama i nova nada. Uspjeh će doći, vidjet ćete. Meni je jednom prilikom prijateljica koja je prošla 6 postupaka i na kraju spontano ostala trudna rekla - MPO je za neke šprint, za neke maraton, a na kraju nekako svi dođemo do cilja. Za mene je bio definitivno disciplina na duge pruge i znam šta znači jedan neuspjeh za drugim...
Tina, jako mi je žao :love2:
Tika, čestitam! :-D
Velike ~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~ Metkovki!
ValaMala, sretno na UZV sutra
tika08 - da, to bi bilo to! Čestitam!
ValaMala ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutrašnji pregled i da nam se javiš s odličnim vijestima!
Vanchriban, bravo za folikule! Za skorašnju inseminaciju ~~~~~~~~~~~~~!
Tibi, :heart::heart: !
Hvala vam svima, što bih ja bez vas! Odoh spavati pod hitno, budimo se u praskozorje, pa pravac dežela. :-) Trema samo takva, neka bude folikulića, samo neka ih bude, a onda idemo dalje trtariti hoće li biti puni. Javim se čim se vratim
ValaMala sretno mila, neka sutra sve to bude pozitivno i samo pozitivno i šaljem ti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~ za tebe i tvoje malene mrvice.
Vala, ~~~~~~~~~~~~~~~ za lijepe vijesti.
ValaMala sretno sutra!
Budući da sam prva jutros, red je da vas ponudim kavom, čajem ili što god vam odgovara.
Vala Mala, sretno danas na UZV i javi da ih ima puno, prave veličine.
Svima ostalima želim sretan i uspješan dan.
Reni, fina ti je kava.....
Vala je sigurno već natrag, čekamo dobre vijesti.
metkovka~~~~~~~~~~~~~~~~~za najsretniji petak 13. u životu
Evo me cure i jako sam sretna. Dr. je zadovoljan, ima dosta folikula na oba jajnika i endometrij je isto super. Danas i sutra još pikanje, a u nedjelju sam opet na pregledu. Tada vjerojatno i štoperica, a to znači punkcija u utorak. Korak po korak... pusa svima i vibram jako za sve!
Super ValaMala, čestitam! I sretno dalje!
hvala na kavici, reni
ValaMala...odlično!
metkovka~~~~~~~~~~~~~~~~~
svima za sve~~~~~~~~~~~~~
metkovka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Koja je prednost Zagreba, ja je tek ispratila, a ona se već vratila!
Vala Mala lijepe vijesti! Utorak će brzo.
Vibrice za metkovku ~~~~~!!!
ValaMala, sretno, držim palčeve, ti mi zvučiš kao relativno jednostavan slučaj, koji bi mogao relativno brzo uspjeti vani, čim se doktor i biolog mogu razmahat i normalno radit (oplodit sve).
Reni, krenuli u pola 4, u ordinaciji bili u pola 6, doma u 7. :-) Joj, znam, utorak će stvarno brzo, sad počinjem trtariti pred punkcijom. To je bez ikakve anestezije, ičega. Ali, preživjet ću, kao i sve prije mene. Kod mene je jedino stvar što ja razvijem dosta folikula, a bude puno i onih manjih koji jako bole. NO, samo neka bude jajnih stanica, ostalo je nebitno!
ina, pozlatile ti se riječi milijun posto, kad bi to samo tako bilo, možda i meni stigne ta toliko željena velika beta...
ValaMala, kod tebe je isto bitno da ih ne bude previše - folikula i js. Pogledaj onaj topic o idealnom broju jajnih stanica - 15 - nisu to puke teorije, jer sve puno preko 20 bude opet izazov. Prouči taj topic, cure su ga preletile u niskom letu i niko ništa da bi komentirao, a to ti je, više-manje, sukus najbitnijeg IVF znanja.
valamala, super vijesti! tocno, prezivjet ces, i puuuuno srece ti zelim!!!!!!!!!!!!!!!!
za metkovku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~
Metkovka~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ja sam 100% sigurna da si TRUDNA
ina, čitala sam ga i proučila, jako mi je interesantno to o idealnom broju stanica. No kod mene, kao često kod policističnih jajnka, bude puno folikula, ali puno i onih sitnih od kojih niš koristi. Npr. prošli put sam (doduše na laganoj stimulaciji, ukupno 12 gonala) dobila 20 folikula, ali od toga 7 jajnih stanica, a to nije puno kad gledaš broj folikula. Jedino si mislim možda je tih 7 bilo ok, a još je bilo nekih nezrelih, pa nisu ni brojali? A nemam pojma, teško je biti pametan kad gledaš uzorak od 1 stimuliranog postupka. Tko zna kako će sada biti.
Joj, dala bih sve za 10, 15 jajnih stanica, san! No opet, ovdje ima toliko cura koje se muče da dobiju i samo jednu stanicu, tako da zahvaljujem Bogu doista na svakoj stanici, svakom uspjehu i uvijek su mi u mislima svi parovi koji ovo prolaze u borbi za svoje dijete.
ValaMala već si se vratila?
Metkovka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sutra imam prvi uzv. Panika!
Hehe, vratila sam se dok je večina još pajkila snom pravednika ;-)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
metkovk@ za betu danas !!!
ML za uzv sutra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
valamala ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ako je bio novozakonski postupak, pitanje je što si stvarno od tih 20 dobila, a što ti je bilo iskomunicirano.
Vezano za broj stanica, iskreno, pogrešno je razmišljanje a je 20 super, i bolje od 1-2. NAJBOLJE SU ONE KOJE SU OK I KOJE ĆE DAT TRUDNOĆU. Postoje samo neka gruba pravila da je puno preko 20 previše i da tu postoji šansa da budu stanice lošije kvalitete (tipa u Mariboru žena skoro 30 stanica, od toga samo 1 embrij za transferirati - mlada žena, PCOS, bila samnom).
Primjer iz stvarnog života (moje suborke, Maribor):
- žena PCOS, dob oko 25, 2. postupak, uvijek muke s reakcijom - oko 30 stanica - jedna blastocista - ništa od trudnoće (slično reagirala u 2 MB postupak);
- žena 43 godine, sekundarni sterilitet (želi 2. dijete) - 5 stanica u dva mariborska postupka - ima živorođeno dijete.
Znači, JEDNAK JE SKORO BED DOBIT PREVIŠE (tipa 30+) I DOBIT PREMALO. Ne znam jesam li jasna.
OVO VAM JE SUKUS I SV. GRAAL MUDROSTI OKO IVF-A, U HRVATSKOJ SAD TOTALNO NEUPOTREBILJVO, ALI TO JE TO - U IVF-U JE OKO 15 OPTIMUM ZA VEĆINU:
http://forum.roda.hr/threads/65387-Z...jajnih-stanica
Ina33, ja bih ti zahvalila što postojiš i što neumorno, godinama, imaš strpljenja za sva naša pitanja, dvojbe.... HVALA!
Odmah prestanite s tim hvalama, osjećam se ono... ko Mesija u the Life of Bryan - to je SAMO THE CIRCLE OF LIFE, PRIJE SU MENI POMAGALI DRUGI, PA JA DALJE VRAĆAM ŠTO SAM PRIMILA, I DRUGI ĆE TAKO kad ja ne budem itd.
ValaMala držim fige i za dalje... da bude optimalan broj JS, da te punkcija ne boli jako i na kraju da za 20ak dana javiš veliku betu :)
Metkovka ~~~~~~~~~ za dobre vijesti od tebe danas!
ina33 hvala... ne mogu to ne reći jer zaista nesebično dijeliš informacije i pomažeš nam da se snađemo :*
Ja bi se malo švercala i potpisala Crvenkapicu77 i još bi iz :heart: zavibrala za nju da što prije uđe u dobitni postupak i za Šumskovoće da nas oduševi veeelikom betom u ponedjeljak!
tina - jako mi žao za tvoj gubitak :love2:
bugaboo - bravo za :heart::heart:
MiaLilly - ~~~~~~~~~~ za 1.uzv, da vidiš svoju titrajuću točkicu!
ValaMala - SRETNO!
ValaMala bravo za folikule~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za dalje sazrijevanje,a za punkciju cu ti vibrirati dan prije:-)
Metkovka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za danasnju betu
Mia Lilly~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za UZ
ValaMala od srca sve čestitke za tebe i tvoje folikule, mada nisam ni sumnjala da ih neće biti nego šta reći nego još jednom mila moja, sve da bude onako kako ti sebi to zamisliš a sada koliko će ih biti to je manje važno bitno je da ih ima, jer je moja želja bila da kad budem bila u postupku da imam što za zamrznuti a kad vidim u kakvoj sam situaciji sada molim boga da bude i ta jedna da se oplodi zato ti ne brini ti si naša sljedeća trudnica...
marisela, raznježila si me, ovih dana mi malo treba da se nađem u suzama. Hvala ti puno, nadam se da će se i meni ostvariti ta neopisiva milost.
bok cure !! evo čekam u ponedeljak uzv ,ali sam malo u panici jer ne osječam nikakve simptome pa molim nekoga da me utješi,danas mi je 6tjedana +1,do prije tjedan dana imala žgaravicu ali od bete ne osjećam ništa osim probadanje u maternici bar jednom na dan,i to kad sam dugo na nogama beta mi je bila 14dan 556 a 16d 1456 ,sise me jako malo bole ,ne kao 2 tjedna prije ,ali drugo ništa