Citiraj:
Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi."
bl. Majka Tereza
Citiraj:
Za velika djela Bog nalazi dovoljno radnika.
Ali za skromna potrebni su mu još mnogi.
(Sv. Vinko Paulski)
Citiraj:
Ništa na svijetu nije teže od iskrenosti i nema ništa lakše od laskanja.
F. M. Dostojevskog
Citiraj:
'Nemojte nikada prezirati sebe. Vrlo je teško prezirati samog sebe i pritom ne vrijeđati Boga koji je u nama.'
(stara poglavarica mladoj Blanche de la Force u Bernanosovim Razgovorima karmelićanki)
Citiraj:
Sveci nisu čudaci ili iznimke, oni su standardni operativni model za ljudsku vrstu. Jer, kako kaže Charles Peguy, „život na koncu ima samo jednu tragediju: ne biti svet.“ Zapravo, u biblijskom smislu riječi, svi vjernici su sveci. Sveci nisu suprotnost grešnicima. U ovom svijetu nema suprotnosti grešnicima. Postoje sam...o spašeni i nespašeni grešnici. Zato biti svet ne znači biti „bezgrešan“ već „odaslan“: iz svijeta pozvan u sudbinu vječne radosti u Bogu.
Peter Kreeft
Citiraj:
Oni koji nikada ne mijenjaju mišljenje, vole sebe više nego istinu.
Joseph Joubert
Citiraj:
A de Mello
Tri najteže stvari za čovjeka nisu tjelesne sposobnost, ni
intelektualna dostignuća, nego, prvo: uzvraćati ljubav za mržnju; drugo: prihvatiti
odbačene; i treće: priznati da si u krivu.
pratila sam vas do petka.....ovaj vikenda proslavila kćerkicin 4 rođendan, i MM, došlo 50 ljudi, još imam za čistit, položila sam ispit, bolesna s temp.38C
sve izorganizirala, od torte, roštilja i dvorca za napuhavanje za 15 djece....hvala vam na vašim molitvama...umorna sam ali jako sretna i ispunjena, danas sam i u vrtiću organizirala rođendan za malu...
..svi gosti su mi bili divni, a oni i moja mala su mi rekli da sam najdivnija majka na Svijetu... "moje je srce veliko ko kuća" jer Bog u tajnovitosti vidi, i nagrađuje one koji mu služe..pusa...sve vas volim