Cucka je napao drugi cucak prije dva tjedna i sad se ne da pokrenut. Debel je i trom i treba mu što više šetnje. Ne mogu ga vući, on se ne da. Što sad?
Printable View
Cucka je napao drugi cucak prije dva tjedna i sad se ne da pokrenut. Debel je i trom i treba mu što više šetnje. Ne mogu ga vući, on se ne da. Što sad?
Ocito mu treba i manje hrane.
Daj mu vremena. Pod stresom je.
Pse mentalno opusta njusenje. Sakrij mikrone hrane koja mu je jako draga u npr. kutiju sa zguzvanim papirima ili krpama pa nek ih trazi. Budi kreativna. Nek nos radi.
Trebat ce mu koji dan.
Ne kužim psa. Ženkica mala, svaki busen trave mora popišati. Staje svakih dva metra da popiša. Označavanje teritorija? Slab mjehur? Koji vrag?
Ma drži se Capakovih naredbi svaka dva metra
Sterilizirana je.
da nije upala mjehura?
Ne znam. Koji su simptomi toga? Ne mokri preko noći. Ne cvili. Jede. Trčkara. Takva je ono, već godinama. Ona stane, inzistira da pošnjofka taj busen trave, a zatim ga pokrije mokraćom.
Komunikacija. Kuje isto zapisavaju.
Prije nije zapisavala?Nas to radi oduvijek.
Nego cime ih brisete u ovo ludo doma nakon setnje?
Uvijek ju je partner vodio van pa nisam znala da to radi, ne u tolikoj mjeri.
Ničim ne brišemo. Vidjela sam upozorenje što se dogodilo sa šapama cucaka kojima su stavljali dezificijense. Razvili su neku reakciju i crvenilo.
kao i prije, brisem vlaznom krpom ili perem u kadi sa samponom za pse, ali to samo kad se jako zablati
Mi isto brišemo samo s mokrom krpicom kao i uvijek do sada.
Ako kopa i zablati se, ide u kadu na pranje nogu s vodom i njegovim šamponom.
Imam neki organski, prirodni, ovo, ono šampon za njega i samo to koristimo kad ga peremo.
Za kujice nisam znala da inače označavaju mokraćom kao i mužjaci.
Jednom sam imala bratićevu kujicu kod sebe dva tjedna na čuvanju i ona se baš tada tjerala i tada je obilježavala pa sam ja to pripisala tjeranju.
Mi smo inace naseg brisali vlaznim maramicama onim sa 99 ÷vode violeta nakon svake setnje.Sad isto,ali citam da da ih neki peru samponom nakon svake setnje.
Za sada nismo.Mislim da je i ovo dovoljno :)
Moj oduvijek nakon svake setnje skoci u kadu i sape mu operem u cistoj vodi. To i sada radim.
Spava samnom, na kauču je, ne dam djeci u cipelama, ne dam ni njemu prljavom.
Joj lijena sam za kadu 3 puta dnevno.
To radimo 1 tjedno.Operemonsape i dio njega plivaseptom.A svakih mjesec ,dva kupanac.
Sve zadlakavi i onda peri,dezinficiraj.
Iako da mislim da je to najbolje.
I nas skace po kaucu i spava sa sinom.
Mi smo prije koristili vlazne maramice za pse, ali imala sam osjecaj da ga to jos vise zamelja.
Sada pripremimo u lavoru pored ulaznih vrata toplu vodu sa kap sampona i po povratku iz setnje operemo nogice i trbuh. Oduzme nam pet minuta vise nego maramice, a sigurni smo da je cist.
Morat cu bar prije spavanja.....iako ga stvarno dobro brisemo bar mislim.
Prošlo je tri godine od ovog posta....da li psu još uvijek dajete te tablete? I sve je ok?
Imam mladu psicu , toy pudlu od 5 mjeseci...i nama je veterinar dao nexgard za prvi put, pa kao dok još malo naraste onda bravecto.. Sad je prošlo mjesec dana, pa idem po novu...I mislim ipak i ovaj put uzeti Nexgard.
Te tablete mi se čine najpraktičnije, i veterinar kaže da je po njihovom iskustvu najbolje..
A opet, brine me da li su štetne.
I još pitanje, za one koji koriste tablete protiv buha i krpelja, što s komarcima i paptačima na moru? Koristet dodatno još neki repelent?
Ja dajem Nexgard svakih 3 mjeseca.
I nista drugo. Tj, cesnjaka malo..
i dalje. po zimi stavljam ampule, od proljeca do jeseni bravecto
pasica je sad skoro 6 godina, nikakvih problema nikad
Samo, isključivo i jedino Foresto ogrlicu godinama i ne napada ga ništa pa ni komarci ga ne grizu.
Meni je to čudo otpalo s oba psa. Ogrlica.
Češnjak neki u granulama za pse?
To mi je isto zbunjujuće...vidjela sam da ima tih granula za kupiti...a s druge strane na popisima što psi nikako ne smiju jesti, na više mjesta na webu, su luk, poriluk, češnjak..
(Pa kad čistim češnjak ili luk uvijek gledam da mi nije pala koja ljuskica na pod...a pesica bude presretna ako ipak ulovi neku :-) )
Jučer sam joj dala Nexgard, ali veterinarka veli za more Advanitix ampule ili Foresto..
Jučer sam imala prvi put situaciju i nisam se nikako snašla. Imamo kako sam pisala kavalira koji je zadnjih mjeseci poprilično bolestan. Imao je upalu srednjeg uha, to je rezultiralo vestibularnim i posljedice još liječimo. Od paralize lica, slinjenja, nemogućnosti žmirkanja pa sad mjesec i pol rješavamo upalu oka i baš je sav jadan.
Jučer navečer u šetnji ga je dograbio pas. Ne znam koja je vrsta, liči na vučjaka, ali je duplo veći. Meni do pasa i ima ogromnu glavu. Uhvatio ga je zubima..stresao ga nekoliko puta od pod,zakucao ga. Mislila sam da je kraj. Jedva sam ga isčupala. Moj je počeo cviliti...onda se primirio, krenuo hodati. Ja ga pregledavala..ne vidim ništa u mraku. Dođem doma i imam šta vidjeti..
dvije duboke rane na vratu, krv. Išli smo da ga očiste..prima antibiotik. Sad razmišljam, niisam podatke uzela, ništa. Jesam li trebala, što treba napraviti u tim situacijama?
Ja svog psa bez razmišljanja dižem kad vidim da ide veliki nevezani pas, ali naravno da se ovakva nesreća može dogoditi i iznenada, a nažalost i kad je pas vezan.
Ne znam što učiniti, iskreno svaka čast da si ga iščupala, jer to nije uvijek lako, prije nekog vremena sam svjedočila da je pas ugrizao drugoga u mom kvartu i nikako ih nisu uspijevali razdvojiti. Neki ljudi nose suzavac za slučaj napada, ne znam što da mislim o tome.
Obzirom da je pas bio s vlasnikom stvarno si mogla uzeti podatke, bar da pokriju troškove veterinara. Očito se nisu sami ponudili :roll:. Žalosno je to, ima stvarno užasnih ljudi koji imaju životinje, i zlih, a i jako glupih. Taj pas u mom kvartu je ugrizao psa, i te balave budale koje su mu vlasnici nisu smatrali za potrebno staviti mu brnjicu, pa je, eto, ugrizao i drugi put.
Bili su vezani oboje. Samo su se ponjuškali i njegov je odreagirao. Gadno odreagirao. Po reakciji vlasnika, rekla bih da nije prvi put jer nije bio pretjerano iznenađen, a nije ga mogao kontrolirati.
Imali smo prije 2-3g situaciju s jednim stafordom u kvartu koji je napadao ostale pse i vlasnica ga je puštala bez uzice. Napao je i našeg, doduše ni približno ovom jučer, ali tad sam se zaprijetila vlasnici ako ga ikad više vidim bez uzice da ću joj zvati policiju.
Ne znam ni sama kako sam ga iščupala. Bila sam u šoku i pred očima mi se odvijao prizor kakav sam znala vidjeti po portalima kad jedan pas usmrti drugog. Bacao ga je kao krpenu lutku. Kad sam ga iščupala počela sam plakati.....nisam baš od takvih reakcija, ali baš me potreslo.
Mitovski, žao mi je! Mogu mislit kako si se uzrujala.
Ja nažalost nemam nikakvih savjeta, zapravo sam se došla predbilježiti na temu.
Stigao nam je mali maltezer star 8 tjedana. Malo me strah da ne zacopram, al ću svejedno riskirati i pohvaliti se da imamo divnu bebu koja spava cijelu noć (ili barem nas ne budi).
Ubrzo trebamo kod veterinara, pa me zanima (da već na tom prvom koraku ne zeznem) - jel svejedno gdje idem? Jesu li veterinarske ambulante grada Zagreba ok?
Vlasnici mame su nadohranjivali štence formulom i dali nam nešto tog mlijeka, do kad da nastavimo s tim? Ovih par dana smo mu davali jednom do dva puta dnevno, a onu suhu hranu mu još uvijek močimo (do kad treba močiti hranu)?
Uh, mitovski, stvarno grozna situacija, dobro si ga uspjela oslobodit....
Prije par dana mali mjesanac je ugrizao mm-a za nogu dok je trcao na nasipu. On se isto nije dobro snasao, nije mislio da mu je probio kozu tako da nije niti pitao vlasnika za podatke o cjepljenju. Tek je nesto kasnije skuzio kad ga je pocelo peci da ga je raskrvario. Bude tih zivcanih pasa, pogotovo za trkacima se znaju zaletavati ali nikad nisam mislila da bi stvarno ugrizli.
Čestitam na prinovi...sigurno će vam unijeti veselje u život :-)
Mi idemo u Bubu. Jako smo zadovoljni ( a ove godine smo stvarno kod njih proveli puno vremena) , od ljubaznosti, pristupa i stručnosti. Nekoliko puta smo bili i na Veterinarskom fakultetu kad je bilo hitno a neradni dan ili vikend pa smo onda i kontrole obavili tamo. Isto su izuzetno stručni i ljubazni, ali ono što si ja ne mogu priuštiti je u jutarnjim satima ići na preglede i čekati 2-3 sata.
U Bubi se naručim i kad sam naručena tad sam i na redu, a ako je hitno pa dođem nenaručena čekam najviše sat vremena.
Galavet se zove, u Folnegovicevom, odmah uz Drzicevu.