cure i dečki, javite se na http://forum.roda.hr/threads/71767-Jesmo-li-zadovoljni
samo DA ili NE - potrebna je samo koja sekunda vremena... Hvala!!!
Printable View
cure i dečki, javite se na http://forum.roda.hr/threads/71767-Jesmo-li-zadovoljni
samo DA ili NE - potrebna je samo koja sekunda vremena... Hvala!!!
Andream...od srca čestike..mene nije dugo bilo i vidim ti imaš već 2 smotuljka :))
bok...
dobila sam od dr tomica papir za nove pretrage sto se tice hormona....ali kod nas je u bjelovaru problem jer pola tih hormona se nemoze vaditi u labaratoriju jedino ako odes kod privatnike i sve rijesis za 1000kn...zanima me kako to funkcionira u zg jer nisam tamo nikad vadila krv niti se narucivala za takve pretrage....i kako ste vi skombinirale vadenje krvi kad se neki nalazi krvi vade izmedu 2-5 dana ciklusa, a progestoreon u serumu 20-22 dana ciklusa....ja imam jednu uputnicu za sve hormone pa sam zbunjena kako to sve pametno izvesti...
hej medena..pošto sam ja to sve radila u os ne mogu ti reći gdje to sve trebaš ići ali znam da ti je potrebna samo jedna uputnica za vađenje hormona..na njoj mora pisati baš takko kak si i ti nama opisala....tvoj doktor će sve znati kak to ide...ne brini.....na uputnici ti mora bbiti šifra N97-tada je sve besplatno,ne trebaš ni dopunsko ni ništa...a sada ne znam kak je u privatnim klinikama al ako imaš mogućnost odi u zg ..nalaze čekaš ja mislim oko dva tjedna...nisam više sigurna..
hvala na odgovoru.....danas idem vidjeti sta se kod nas moze vaditi u Bjelovaru...jer nezelim bas previse gubiti na vremenu sa vadenjem krvi...a za par dana mogu vaditi taj progesteron....pa mi frka da ne zakasnim...
sretno sam betom:)
medeni, ja sam svoje hormone vadila u Vinogradskoj. Naručiš se (okvirno)
između 2.-5. dc, izvadiš krv, a oni ti za progesteron (21. dc) daju internu uputnicu
s kojom dođeš naknadno još njega izvaditi.
Ne znam što ti znači da za par dana možeš vaditi progesteron, jer hormoni se vade isti ciklus.
Izvadiš li prvo progesteron, a onda ostale hormone, ne govorimo više o istom ciklusu. Sretno!
pozz svima! možete li mi odgovoriti koliko ste čekele termin za prvi postupak nakon što ste obavile sve potrebne pretrage?
kkristi, ovisi na koji postupak ideš?
mislim da ćemo na IVF stimulirani
inseminacije,prirodni i polustimulirani termin dobiješ odmah za stimulirane se trebaš upisat za injekcije. Ovisi o popunjenosti čeka se cca 6mj.
hvala dea84! nadam se da ćete ovaj put uspjeti :-)
Matahari ..napisali su mi tako na papri u vinogradskoj da progesteron u serumu vadim od 20-22 dana ciklusa a ostale hormone od 2-5 dana ciklusa...e sad jel ima kakve veze stvarno nisam pametna....u Bjelovaru sam danas otkrila da nemogu nista izvaditi jer ovdje to ne rade sem u jednoj poliklinici se to radi ali kosta 1500kn za sve te hormone...pa cu se onda upisati za Zagreb
Ja sam bila 28.2 na razgovoru i upisali su nas za 6mj...i sve nove nalaze moramo vaditi prije postupka...sretno..
Ok sad mi je jasno....ma iskreno iznervirana sam citav dan jer nemogu nista rijesiti u ovom gradu...hvala na objasnjenu jer nekad stvarno mozak ne funkcionira kak treba:)
ja sam tužna ko pas :( jutros smečkasti iscjedak i napravila test i negativan..procurit ću svaki čas..betu nisam ni dočekala...koje razočaranje.....
Malenab žao mi je, i ja sam jučer imala isti slučaj. Procurila prije bete. Šaljem jedan virtualni :love2:
malenab i anddu žao mi je :((( Budite i dalje hrabre i ne gubite nadu... Dok se ja osjećam loše uvijek se sjetim žena koje uopće nemogu imati djecu, niti imaju ikakve šanse da ih dobe niti prirodnim niti umjetnim putem, i onda se čini situacija da uopće imamo ikakvu šansu začeća svakom oplodnjom kao blagoslov.
malenab, anddu :love2:
Baby blue,
sve naše cure i njihovi partneri imaju šanse da postanu roditelji. Nitko ovdje nije bez šanse i nade u borbi za roditeljstvo. Naravno, u potpomognutoj oplodnji neki parovi imaju bolju poziciju, neki lošiju za ostvarenje roditeljstva. Istina, nakon borbe neki parovi neće uspjeti, ali to možemo znati tek kad ta MPO bitka završi. Zato dok pokušavamo, imamo šanse :-) i nikad ne možemo znati unaprijed da netko nikojim putem neće moći imati djecu.
Znam i da si nam prije mjesec dana objavila lijepu betu, ako smijem pital bih te-kakve su vijest? Nisi se javljala...
Znam da si vrlo mlada cura i da si živjela u inozemstvu i budući da ti zbog malog broja postova ne mogu poslati privatnu poruku, ovdje ću napisati-mi ovdje ne koristimo riječi-umjetan način dobivanja djece, umjetna oplodnja. Borimo se protiv tih izraza jer u našoj djeci koju začmemo i rodimo nakon postupka potpomognute oplodnje nema ništa umjetno. :-) To su prava, pravcata djeca, baš kao i ona začeta negdje u postelji ili kauču ili kuhinjskom stolu :-) Nema razlike između naše i one druge djece.
:-)
Inesz, krivo si me shvatila, nisam mislila da tu netko nema šanse imati djecu, nego sam se sjetila žena koje uopće nemaju maternicu npr i takvih slučajeva. Kakva bi to bila bezosjećajna izjava od mene da referiram na to koliko netko ima šanse!? Osim da bi takve izjave bile potpuno neumjesne, vrhunac neljudskog ponašanju bi bile.
Ja sam danas 7+6 i nosim dvojčeke, oboje se dobro razvijaju zasad,nadam se da će tak i ostati, sa 6 tjedana točno sam ih vidla na uzv-u i srčeka su im kucala.
Ok,hvala na upozorenju,zapamtiti ću :) Stvarno nisam znala da je to issue. Nisam mislila da ima razlike, nego jednostavno ja nisam osjetljiva na tu terminologiju. Na kraju krajeva, zašto bi bila ako mislim da nema razlike!? Dali u Hr postoji određena diskriminacija u svakodnevnom životu zbog toga??? Recimo da se i radi o mojoj dobi i odvojenosti od hr, ali npr, moj muž je tu cijeli život i urolog je,i ni on nebi znao da bi bilo ok da izbjegne riječ umjetna oplodnja kad netko dođe sa lošim spermiogramom. I ne, nije da je neosjetljiv i nebi mu bilo teško izraziti se drugačije,nego se ta borba oko toga, možda mora dići na neku veću razinu osviještenosti kod ljudi općenito.
Malenab odi ti isto izvadit betu. Stetit ne moze i vibram do neba da ce ipak biti nesto od ovog postupka
malenab, sretno danas.....
Bok drage moje.....nisam bas cesto tu skicnem s vremena na vrijeme...svim trudnicama iskrene cestitke,svima koji cekaju betu neka bude najveca na svijetu...a mi koje se borimo da nam uspije sljedeci postupak...
Molim vas br u Vinogradskoj gdje se narucuje za vadenje krvi i da li slucajno netko ima br od Petrove bolnice jer MM mi mora raditi spermiogram...Zahvaljujem
Vg, endokrinološki: 3787-163. za Petrovu ne znam!
Hvala...idem odmah zvati...
sad sam zvala za narucivanje krvi u Vinogradskoj ali mi je tip na tel rekao da se to radi mailom,faxom ili osobno....
evo mene sa mojom famoznom betom....ČISTA NULA....da mogu u minus valjda bi se ja tamo našla....imamo 3 zamrznute js...kak sada to dalje ide??znam da se čeka mjesec dana...jel se i onda troše neki ljekovi ili???
malenab, žao mi je
nažalost za zamrznute j.s ti ne mogu puno pomoć jer do toga nismo još došli
malenab još jednom:love2:.
Ne znam ni ja za zamrznute js ali zovi sestre, javi im za betu i pitaj što i kako dalje, one će ti sve reći. Koliko sam čitala za druge cure, jedino se u tom postupku koristi estrrofem za endometrij, ali imaš cijelu temu upravo o postupku sa zamrznutim js pa na njoj pitaj cure koje su takve postupke prošle
Nisu, iskreno za PICSI sam jedino čula tu. U 4 mjesecu sam naručena za stimulirani, 1.4. su mi rekli da nazovem da se naručim pa ću onda izgnjavit doktora sa 1000 pitanja, posebno u vezi PICSI-a jer s obzirom na našu morfologiju od jedva 1 % mislim da smo idealni kandidati za to.
Cure zaista mi je žao što vam nije uspjelo,glavu gore i u nove bitke,eto meni je prošlo 2 tjedna od zadnjeg neuspjeha i trenutno sam u fazi gdje se molim da uopće dođem do transfera jer kako mi je krenulo i to će bit čudo!
Pozdrav svima i naravno sretno!!!
potpisujem
Pozdrav svima!
Zamolila bi vas samo ako netko zna da mi kaže gdje se u Vg rade brisevi, da li dolje na ginekologiji ili negdje drugdje. Također me zanima da li se naručuje i na koji broj ako da...
Puno hvala!
Drage suborke, sretan vam dan žena!
pitance...ako netko zna jel radi naš biolog Dejan? Nisam ga vidjela ovih dana gore :-)
Evo curke mi sutra idemo Vg sa svim nalazima kod dr B. pa ćemo vidjeti što dalje. Uglavnom po mojim je sve ok, osim što mi opet ciklus ovaj mjesec je došao do 42 dana, nisam trudna a m još nema.Sutra ćemo vidjeti što dalje kažu doturi......
MM ima jako jako loš spermiogram, na zadnji put se broj slabo pokretnih još "uljenio" i mislim da su sad salbo ljeni skroz ljeni ti punoglavci ;)
Javim kako je prošlo.