Dakle, evo link na predizborna obećanja ministra Ostojića u kojima je rečeno da već imaju spreman zakon (to je onaj prijedlog zakona od pred par godina prema kojem je dozvoljena oplodnja svih jajnih stanica, kao i zamrzavanje embrija) i u kojima žestoko napada pravno i psihološko savjetovanje kao diskriminatorno. Rasprava oko MPO počinje oko 24:50 min: http://max.tportal.hr/Obracun-kod-tp...9873_0__0.aspx
A što smo dobili? Ne onaj već spreman zakon 21. stoljeća već nova ograničenja u potpuno novom zakonu koji su opet kreirali isti akteri koje smo već navikli gledati Milinoviću uz bok. Dakle, za sve koji još uvijek ne znaju, dolazi nam novi zakon koji će oplodnju ograničiti na 8 jajnih stanica i prema kojem i dalje postoji obaveza psihološkog savjetovanja PRIJE ulaska u postupak što, kako je sadašnji ministar svojedobno i sam objasnio, ne postoji ni kod koje druge skupine pacijenata i debelo nas diskriminira. Uz to moram napomenuti da ovakvog ograničenja oplodnje, kao ni obaveze psihološkog savjetovanja NEMA niti u jednoj drugoj europskoj zemlji bez obzira što onaj Golem(i lažac) tvrdio! Ovakav je zakon skrojilo Nacionalno povjerenstvo za medicinsku oplodnju u čijem su sastavu prof. Šimunić i Vrčić koji su zadnje 2 i pol godine, umjesto uz pacijente, stajali uz Milinovića i velikom dijelu neplodnih nanijeli nepopravljivu štetu tvrdeći da je zakon dobar, lažirajući statistike i prikazujući zamrzavanje jajnih stanica kao ekstramegasupercool, a ne eksperimentalnu metodu, a sada nam govore "sada morate slušati struku" jer eto "mi nismo studirali na istom fakultetu" (citirah Vrčića iz Hrvatske uživo). A gdje je ta struka bila zadnje 3 godine i koga smo tada trebali slušati?! I čime to ta struka sada zaslužuje povjerenje? I ključno pitanje - zar su dotični profesori, oboje iz Petrove, jedina kompetentna struka u Hrvata??!! Btw, gotovo polovicu povjerenstva čine konzervativci koji bi najradije MPO i ukinuli! Podsjetimo se i Šimunićevih glavnih poteza: http://forum.roda.hr/threads/70480-G...insku-oplodnju................
eto, dragi moji, to su vam ljudi koji kroje naše sudbine dok većina nas šuti kao miševi...
I sada, slušajući predizborna obećanja o optimalnom liječenju po zlatnom standardu i ukidanju diskriminacije koja se sasvim očito neće ispuniti, recite mi - osjećate li se izigrano? Ako ne želite objašnjavati i komentirati, ne morate - samo kratko i jasno, s DA ili NE, odgovorite - JESTE LI ZADOVOLJNI? Ja sasvim sigurno nisam!