posto sam ja u americi malo je razlika u vremenu tako da jos nisam isla. cim budem nesto saznala javljam odmah.
Printable View
posto sam ja u americi malo je razlika u vremenu tako da jos nisam isla. cim budem nesto saznala javljam odmah.
Čekamo i držimo fige!
edina drzim fige i cekam da nas obradujes sve.
Edina sretno, nadam se da ćeš nam danas uljepšati dan :-)
aboni76
Upravo sam se čuo sa Bahceci klinikom (zvao ih na mob), danas su počeli raditi pa nisu stigli odgovoriti na mail, ali javiti če se netko uskoro. Potvrđeno mi je da dolazi dr. Emre sljedeći mjesec i da skupljaju pacijente za dolazak. Pitala me gđica. da li sam mail poslao direktno dr. Emre-u, poslao sam na kliniku, možda da direktno njemu pošaljem nalaze pa da vidim što će reći; ima li tko njegovu mail adresu iz Turske, ne mogu je pronaći negdje mi se zagubila.
Pozdrav
Ja nemam njihov mail, uvijek sam ih kontaktirala telefonom, ali možda ti se javi neko ko ga je kontaktirao.
Naša forumašica 888 je kontaktirala direktno dr Emra mailom,pa možeš pitati nju. Imaš i mogućnost na njihovom sajtu izabrati baš njega da ga kontaktiraš. Ideš na konsultujte se sa vašim doktorom i izabereš dr Emra.
ebakircioglu@yahoo.com
Našla sam i ovu na netu,pa možeš pokušati
Evo prije pola sata su se javili mailom da će se doktori odgovoriti što je prije moguće sada su vjerojatno proslijedili mail dalje pa ću pričekati koji dan, sos15 hvala na obavijesti za ovu mogućnost kontaktiranja direktno željenog doktora nisam skužio prije ovaj način,
Pozdrav
florijan, ja sam kontaktirala dr.Emru preko njihovog sajta, tu sam i našla njegov mail. dobila sam odgovor za par dana od doktora, reko mi je da muž dođe sa nalazima mikrodelecije Y kromosoma i kariotipa. Pošto mom mužu na svim nalazima što smo radili, a radili smo sve osim micro-TESA, uvijek je bio rezultat 0 spermija.
mi smo odlučili nakon terapije sper hopa vidit šta dalje,a to je tek iza nove godine
Evo da vam javim da moj IUI nije dobro zavrsio. Test je negativan. Nadam se boljoj sreci sledeci mjesec.
Ljuta sam sto nije uspjeli ali sta ja mogu tu. Mislim da cu ovaj put uzeti inekcije umjesto tableta za stimualiju folkusa.
888 hvala na informaciji, ja sam sve te nalaze također obavio nažalost isto sve nule i zadnje nam je micro-TESA, probat ću onda ipak poslati poruku dr. Emre-u preko sajta jedino što u privitak ne mogu staviti scan tih svih nalaza, dr. Emre-u ste pisali na engleskom ili na hrvatskom?
Hvala
Pozdrav
Edina baš mi je žao, zaista sam vjerovala da ćeš uspjeti, nisi ovaj put ali hoćeš sigurno, brzo će doći slijedeći mjesec pa u nove pobjede....
Florjan,
možda je bolje da mu napišeš na engleskom jer on ne poznaje naš jezik, a ako ga direktno prosljeđuju njemu, izgubićeš vrijeme dok on vrati nekome da prevede,pa tek onda odgovori.
Ma da napisati ću na engleskom i reći mu da za mail koji sam poslao klinici, i po potrebi da ću mu direktno na njegov mail poslati scan nalaza ako zatraži, radi se o tome da su nalazi stari cca. 1-1.5 god. pa će možda zahtjevati da se koji nalaz ponovi pa da stignem dok dođe u naše krajeve
Pozdrav
Sada će biti polako dvije godine da se borimo supruga i ja sa dijagnozom, meni je naravno kao i svima prvo bio to veliki šok, pogotovo kod androloga koji je prvi postavio dijagnozu, koma ne može se ništa po njemu i gotovo, tada mi je ovaj forum strašno puno pomogao sa informacijama i iskustvima ostalih parova, ali brzo sam postao svjestan činjenice okrutnosti da se o ovome malo zna i da se skoro nitko ovime u hrvatskoj ne bavi. Punkciju nisam radio čisto iz razloga što su šanse jako male, svjestan sam da su i za micro-tese šanse male, ali to smo odlučili da će mo napraviti i vidjeti da si kasnije ne predbacujemo. U međuvremenu sam probao dosta ovih prirodnih stvari ali nažalost bez uspjeha i čekao otvaranje klinike u Sarajevu za micro-Tesu pošto je postupak koji radi najmanje štete a i na njemu su šanse najveće. U hrvatskoj se niti klasična TESE ne radi uz zamrzavanje materijala (navodnio da sada na Merkuru rade ali na Rebru još ništa) što je za nas sa nulama na SG-u koma, mislim da bih umro da napravim punkciju ili Tesu i da nađu nešto i ne zamrznu, a kasnije možda više nikada ništa, čisto to je razlog. Sada trenutno pijem onaj Argin-maks za muškarce (dodatak prehrani koji povećava cirkulaciju "tamo" dolje kod muškaraca) što su preporučili i suprugu forumašice aboni76 dole u sarajevskoj klinici mislim da ne može škoditi, pa će mo vidjeti
Pozdrav
Mislim da se u Splitu radi punkcija s mogućnošću zamrzavanja, a to je zaista jednostavan, jeftin i brz postupak koji nije invazivan. Znam da ćeš sad pomisliti lako je tebi reći, ne bodu tebe po testisima (tako mi je i mm rekao:lol:), ali zaista je tako. MM je inače veliki plašljivac, prvo je trebalo vremena da dođe sebi od šoka da ima azoo, a psihičke pripreme za punkciju su bile posebna priča. Danima nije pričao, samo je sjedio i gledao u jednu tačku, što god ga pitaš, bilo je: ne shvataš, to je najosjetljivije područje. Kad je napokon došao dan za punkciju bio je u totalnom šoku, a i ja s njim zajedno. Mislila sam da će mu se nešto desiti od tolikog straha pa ću se poslije kriviti što sam ga na to natjerala. Na kraju je izašao iz ordinacije kao da se ništa nije dogodilo. Kaže da ga uopšte nije bolilo, normalno je nakon toga sjeo voziti, jedino sam mu morala ići kupiti biciklo (kao malom djetetu, jer je bio dobar). Znači odmah nakon punkcije je isprobavao bicikle. Toliko o težini postupka. Na žalost , nama na punkciji nisu ništa našli, ali mislim da je to lakši i jeftiniji način da saznaš ima li šta, pa ako ni to ne uspije onda micro tese, to je ipak ozbiljniji postupak.
sos15 Istina ali nakon sakupljenih iskustava i informacija, sa vrijednostima mojih hormona (Inhibin B <10 80-220, LH (Lutropin) 12 1.5-5.0, FSH (Folitropin) 33.8 1.0-10.5) zaključio sam da se nema smisla trošiti prvo emotivno a i financijski, da nisu otvorili Sarajevsku kliniku zadnje bi bilo TESE ovdje ili u Pragu ovako je ovo bolja verzija sa vćem šansama. Kao što rekoh nakon micro-Tese u slučaju da ne bude ništa odustajemo od mene i krećemo u nove borbe na drugi naćin, vidjet će mo još u dogovoru sa MPO specijalistom :)
Pozdrav
Sos ne znam na koju kliniku u Splitu misliš, ali ako misliš na Cito, ja sam pisala dr. Poljaku, rekao mi je da mogu uraditi punkciju ali da materijal ne zamrzavaju,mi smo i odustali od Cita i punkcije radi toga.
Pa, i ja sam mislila da ne može, ali onda sam čula da oni to ipak rade, samo ne "javno". Pokušavam naći gdje sam to pročitala, ali sad ko za inat ne mogu.
Joj, pomiješala sam, izgleda da u Spebo Leskovac zamrzavaju. Sory na dezinformacijama.
E svašta, čuj ne javno..Ja sam vidjela da su neki pisali da su im zamrzli, ali pošto mi je rekao da ne može, mi smo odustali...Ko zna, možda bi bilo drugačije da smo otišli, sad nema veze, tu smo gdje smo...
Ma nema veze Sos, nije ni čudo da ti se pomješa, ja imam osjećaj da mi je glava kao globus od silnih informacija :-)
Ovo sve je na mene ostavilo posljedice (postajem zaboravna) tako da se bojim da ako nekad i dođemo do djeteta da ćemo biti nesposobni da ga normalno podignemo.
Mislim da će me ovo iščekivanje do novembra dotući potpuno.
aboni i mi imamo zamrznutog materijala u klinici u kojoj se ne zamrzava ,u toj istoj klinici meni zamrznuli a sos rekli da ne zamrzavaju iako smo isti slucaj bili, tako da te ne cudi to zamrzavanje al ne javno.
nego cure da pitam vas za savjet urolog nam je predlozio biopsiju dijagnosticku, a ja licno nevidim smisao zasto ici na istu, po mom misljenju biopsijom dijagnostickom se utvrdjuje do kog djela se odvija proces spermatogeneze, pa po mojoj logici je da se kod nas odvija do kraja posto mi smo dosad uvjek imali spermatozoida i to dosta , pa ne vidim smisao radjenja biopsije. e sad neznam da li se biopsijom jos sta provjerava ili samo to . tj interesuje me da li iko zna da li biopsijom se moze nekako naci uzrok lose morfologije spermatozoida?
pitam za savjet posto mi se nekako cini da nas urolog je dosao do zida pa ne zna sta dalje pa daj da nas se rjesi ili mozda grijesim.
Ja im se izgleda nisam svidjela:cry:. Meni su rekli da ne zamrzavaju. Možda su i vidoviti, pa su znali da kod mm neće naći šta za zalediti.
nije do toga nego i za to treba imati dobru vezu
Kako god jadni mi sa ovim našim doktorima i našim zdravstvom :cry:
Kad smo kod veza, meni juče stigla odbijenica iz Fonda za refundaciju mikrodelecija, predala sam im sve što su tražili, ali opet oni nađu načina da odbiju. :oklagija:
a neko moze i u sloveniju preko fonda tj da drzava placa. a taj neko ima toliko love da mu to nije ni potrebno posto ima para da ne zna sta ce od njih a pored svega toga jos mu zena i moze ostati prirodno trudna kao sto je i ostala posto je dobila odobrenje od fonda.
i ja se jos uvjek pitam da li je do mene ili do sistema pa sam se sa svima uspjela posvadjati a kako je doslo i sa urologom cu se uskoro obracunati.
drzava radi po pricipu ko ima dacemo mu jos a ko nema sta ce mu.
Takva nam je država. Mene svi smatraju mirnom i povučenom osobom, nikad se ne svađam u privatnom životu, ali ovi naš doktori i administrativni radnici (zapravo njihovi šefovi, oni samo rade šta im se kaže) su užas, uspjeli su i mene natjerati na svađu, ali sad na to gledam kao na napredak. U početku sam zbog svakog od njih otplakala, sad se naoštrim, pa umjesto suza, riječi izlijeću same od sebe.
Nego da ne zatrpavam temu, nadam se da će se javiti neko sa svojim mišljenjem vezano za nedoumice oko dijagnostičke biopsije koje muče našu boss.
Pozdrav
Evo javio mi se iz Sarajeva Dr. Ali Enver Kurt koji je pročitao nalaze i slaže se sa postavljenom dijagnozom, te kaže da se javim prvi tjedan u 9mj. radi dogovora jer će Urolog dr. Emre Bakircioglu biti ovdje u 9mj. za microTESE operacije.
Florjan koliko dugo pijes Argin-max?
Je li to dolazi u obliku kapsula???
Planiras li proveravati spermogram i kada?
Bas me zanima kako ce da utice na tebe posto moj muz ima odprilike iste nalaze kao ti.
On je imao uspesan Micro Tese, koji na zalost nije doveo do trudnoce
:(
I meni su rekli da se javim početkom devetog da dogovorimo termin...
zasto_bas_mi Argin-max pijem nekih mjesec dana, to je u obliku kapsula. Na posudi piše doza 6 kapsula (malo puno ?!?) ali ja po uzoru na supruga aboni76 uzimam jednu dnevno, palniram sada sljedeći tjedan otići još na jedan spermiogram da vidim. Ovo je još jedna nada za mene i suprugu ako kažeš da su tvome suprugu pronađeni plivači, a imamo slične hormonske nalaze, planirate li još jednom na micro-Tese, to je postupak koji radi najmanje štete za razliku od obične Tese gdje kažu da su moguća max. dva pokušaja, a poslije navodno i micro-Tese više nije moguća.