Stranica 47 od 85 PrviPrvi ... 37454647484957 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 4229

Tema: "azoo statistika"

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sos15 Istina ali nakon sakupljenih iskustava i informacija, sa vrijednostima mojih hormona (Inhibin B <10 80-220, LH (Lutropin) 12 1.5-5.0, FSH (Folitropin) 33.8 1.0-10.5) zaključio sam da se nema smisla trošiti prvo emotivno a i financijski, da nisu otvorili Sarajevsku kliniku zadnje bi bilo TESE ovdje ili u Pragu ovako je ovo bolja verzija sa vćem šansama. Kao što rekoh nakon micro-Tese u slučaju da ne bude ništa odustajemo od mene i krećemo u nove borbe na drugi naćin, vidjet će mo još u dogovoru sa MPO specijalistom

Pozdrav

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sos ne znam na koju kliniku u Splitu misliš, ali ako misliš na Cito, ja sam pisala dr. Poljaku, rekao mi je da mogu uraditi punkciju ali da materijal ne zamrzavaju,mi smo i odustali od Cita i punkcije radi toga.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pa, i ja sam mislila da ne može, ali onda sam čula da oni to ipak rade, samo ne "javno". Pokušavam naći gdje sam to pročitala, ali sad ko za inat ne mogu.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Joj, pomiješala sam, izgleda da u Spebo Leskovac zamrzavaju. Sory na dezinformacijama.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

E svašta, čuj ne javno..Ja sam vidjela da su neki pisali da su im zamrzli, ali pošto mi je rekao da ne može, mi smo odustali...Ko zna, možda bi bilo drugačije da smo otišli, sad nema veze, tu smo gdje smo...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma nema veze Sos, nije ni čudo da ti se pomješa, ja imam osjećaj da mi je glava kao globus od silnih informacija

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ovo sve je na mene ostavilo posljedice (postajem zaboravna) tako da se bojim da ako nekad i dođemo do djeteta da ćemo biti nesposobni da ga normalno podignemo.
    Mislim da će me ovo iščekivanje do novembra dotući potpuno.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

aboni i mi imamo zamrznutog materijala u klinici u kojoj se ne zamrzava ,u toj istoj klinici meni zamrznuli a sos rekli da ne zamrzavaju iako smo isti slucaj bili, tako da te ne cudi to zamrzavanje al ne javno.

nego cure da pitam vas za savjet urolog nam je predlozio biopsiju dijagnosticku, a ja licno nevidim smisao zasto ici na istu, po mom misljenju biopsijom dijagnostickom se utvrdjuje do kog djela se odvija proces spermatogeneze, pa po mojoj logici je da se kod nas odvija do kraja posto mi smo dosad uvjek imali spermatozoida i to dosta , pa ne vidim smisao radjenja biopsije. e sad neznam da li se biopsijom jos sta provjerava ili samo to . tj interesuje me da li iko zna da li biopsijom se moze nekako naci uzrok lose morfologije spermatozoida?
    pitam za savjet posto mi se nekako cini da nas urolog je dosao do zida pa ne zna sta dalje pa daj da nas se rjesi ili mozda grijesim.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja im se izgleda nisam svidjela. Meni su rekli da ne zamrzavaju. Možda su i vidoviti, pa su znali da kod mm neće naći šta za zalediti.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

nije do toga nego i za to treba imati dobru vezu

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Kako god jadni mi sa ovim našim doktorima i našim zdravstvom

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kad smo kod veza, meni juče stigla odbijenica iz Fonda za refundaciju mikrodelecija, predala sam im sve što su tražili, ali opet oni nađu načina da odbiju.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

a neko moze i u sloveniju preko fonda tj da drzava placa. a taj neko ima toliko love da mu to nije ni potrebno posto ima para da ne zna sta ce od njih a pored svega toga jos mu zena i moze ostati prirodno trudna kao sto je i ostala posto je dobila odobrenje od fonda.
    i ja se jos uvjek pitam da li je do mene ili do sistema pa sam se sa svima uspjela posvadjati a kako je doslo i sa urologom cu se uskoro obracunati.
    drzava radi po pricipu ko ima dacemo mu jos a ko nema sta ce mu.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Takva nam je država. Mene svi smatraju mirnom i povučenom osobom, nikad se ne svađam u privatnom životu, ali ovi naš doktori i administrativni radnici (zapravo njihovi šefovi, oni samo rade šta im se kaže) su užas, uspjeli su i mene natjerati na svađu, ali sad na to gledam kao na napredak. U početku sam zbog svakog od njih otplakala, sad se naoštrim, pa umjesto suza, riječi izlijeću same od sebe.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nego da ne zatrpavam temu, nadam se da će se javiti neko sa svojim mišljenjem vezano za nedoumice oko dijagnostičke biopsije koje muče našu boss.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pozdrav

Evo javio mi se iz Sarajeva Dr. Ali Enver Kurt koji je pročitao nalaze i slaže se sa postavljenom dijagnozom, te kaže da se javim prvi tjedan u 9mj. radi dogovora jer će Urolog dr. Emre Bakircioglu biti ovdje u 9mj. za microTESE operacije.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj florjan prvotno napisa Vidi poruku
    Sada će biti polako dvije godine da se borimo supruga i ja sa dijagnozom, meni je naravno kao i svima prvo bio to veliki šok, pogotovo kod androloga koji je prvi postavio dijagnozu, koma ne može se ništa po njemu i gotovo, tada mi je ovaj forum strašno puno pomogao sa informacijama i iskustvima ostalih parova, ali brzo sam postao svjestan činjenice okrutnosti da se o ovome malo zna i da se skoro nitko ovime u hrvatskoj ne bavi. Punkciju nisam radio čisto iz razloga što su šanse jako male, svjestan sam da su i za micro-tese šanse male, ali to smo odlučili da će mo napraviti i vidjeti da si kasnije ne predbacujemo. U međuvremenu sam probao dosta ovih prirodnih stvari ali nažalost bez uspjeha i čekao otvaranje klinike u Sarajevu za micro-Tesu pošto je postupak koji radi najmanje štete a i na njemu su šanse najveće. U hrvatskoj se niti klasična TESE ne radi uz zamrzavanje materijala (navodnio da sada na Merkuru rade ali na Rebru još ništa) što je za nas sa nulama na SG-u koma, mislim da bih umro da napravim punkciju ili Tesu i da nađu nešto i ne zamrznu, a kasnije možda više nikada ništa, čisto to je razlog. Sada trenutno pijem onaj Argin-maks za muškarce (dodatak prehrani koji povećava cirkulaciju "tamo" dolje kod muškaraca) što su preporučili i suprugu forumašice aboni76 dole u sarajevskoj klinici mislim da ne može škoditi, pa će mo vidjeti

Pozdrav
    Florjan koliko dugo pijes Argin-max?
    Je li to dolazi u obliku kapsula???
    Planiras li proveravati spermogram i kada?
    Bas me zanima kako ce da utice na tebe posto moj muz ima odprilike iste nalaze kao ti.
    On je imao uspesan Micro Tese, koji na zalost nije doveo do trudnoce

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

I meni su rekli da se javim početkom devetog da dogovorimo termin...

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zasto_bas_mi Argin-max pijem nekih mjesec dana, to je u obliku kapsula. Na posudi piše doza 6 kapsula (malo puno ?!?) ali ja po uzoru na supruga aboni76 uzimam jednu dnevno, palniram sada sljedeći tjedan otići još na jedan spermiogram da vidim. Ovo je još jedna nada za mene i suprugu ako kažeš da su tvome suprugu pronađeni plivači, a imamo slične hormonske nalaze, planirate li još jednom na micro-Tese, to je postupak koji radi najmanje štete za razliku od obične Tese gdje kažu da su moguća max. dva pokušaja, a poslije navodno i micro-Tese više nije moguća.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj aboni76 prvotno napisa Vidi poruku
    I meni su rekli da se javim početkom devetog da dogovorimo termin...
    Eto dakle potvrđeno, čekamo rujan

Pozdrav

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Joj Florijan, ja to nisam napisala, kada su došle te tablete, pošto je na kutiji pisalo da se uzima 6, a doktor nama rekao jednu, mm ga je nazvao i onda mu je rekao da uzima 6 dnevno, 3 ujutro, 3 naveče. Izvini molim te, jednostavno se nisam sjetila da to ovdje napišem, stvarno mi je neugodno

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Florijan, mozda ti je malo rano da radis spermogram sada.
    Kazu da treba bar 3 meseca da se nesto promeni. Mislim ako vec uzimas te kapsule, bar da ima nekog pomaka.
    Ako vec planiras da ides na Micro Tese, ja bih dala sve od sebe nekoliko meseci da procistis telo, uzimas neke terapije, pa onda pravac na Micro. To moze samo pomoci.

Moj muz je prvo radio obicni TESE i tu nisu nista nasli.
    Nakon godinu ipo je radio Micro Tese i to je bilo uspesno.
    Kaze da nece vise da ga seckaju.
    Ja molim Boga da se predomisli.

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

florijan, ja sam pisala mail dr.Emre na hrvatskom, mislim da to njemu netko prevede.
    a vidim da vi pričate o punkciji, moj muž je radio punkciju na Citu. nije ga bolilo ništa, bez problema samo što nisu našli ništa
    samo da ne radiš dupli posao možeš odmah na micro tesu, samo mislim da će ti reć da dođeš sa nalazima microtese i kariotip, jel oni bez toga ne rade ništa

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da li za Sarajevo idete o svom trosku ili je netko pokusao sa zavodom, kao sto se ide za Slo ili Češku?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi isto satavljamo mail za Enver Kurta,sestra nam je rekla da njemu prosledimo mail,pa ce on Kontaktirati Emrea,nego razmisljam kako da mi posaljem ,dal na engleskom..Florjane dali si ti ipak na engleskom?dali ste skenirali nalaze takodje i slali?

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tanjica123 prvotno napisa Vidi poruku
    mi isto satavljamo mail za Enver Kurta,sestra nam je rekla da njemu prosledimo mail,pa ce on Kontaktirati Emrea,nego razmisljam kako da mi posaljem ,dal na engleskom..Florjane dali si ti ipak na engleskom?dali ste skenirali nalaze takodje i slali?
    Ja sam poslao mail na hrvatskom i sa svim scaniranim nalazima na službeni mail koji je na njihovoj stranici i u odgovoru u potpisu je bio dr. Enver Kurt a niže u odgovoru je moj mail preveden na turski i turski odgovor, znači netko prevodi i prosljeđuje mailove.

Poslije se više ipak nisam javljao dr. Emreu bar za sada
    Posljednje uređivanje od florjan : 24.08.2012. at 07:57

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

mi smo u Cito St i pitala sam doktora jednom prilikom za zamrzavanje kad se napravi punkcija pa mi je objasnio da je kod azoo dobivena kolicina spermatozoida premala da bi se zamrzavala, jedino se zamrzavanje obavlja kad se napravi biopsija...

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i mi smo poslali mail Dr. Ali Enver Kurtu,sestra nam je rekla da mail posaljemo njemu,pa ce se on konsultovati sa Emreom...i da rekla je da se jos nezna tacan datum kada se Emre doci u Sarajevo,ali da ga ocekuju u septembru...i tako cekamo odgovor....Florjan sta su tebi odgovorili?mislim vidim da su neki i terapije dobijali putem maila....

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

tanjica123 Složili su se sa postavljenom dijagnozom tj. potvrdili su je iz poslanih im nalaza i rekli da se na početku rujna javim za dogovor za termin odlaska dolje jer će u rujnu dolaziti dr.Emre. Da li su nekome dali i neku terapiju samo preko maila ne znam.

Pozdrav

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Zvala sam danas Bahceci da pitam za dr. Emrea, ali jš uvijek ne znaju kad će tačno doći. Rekli su mi da će me obavjestiti čim saznaju, ali ako neko ovih dana bude zvao kliniku i sazna, javite obavezno. Bojim se da će zaboraviti da jave, a mi ga čekamo "ko ozebo sunce" . S druge strane, glupo mi da ih zovem svaki dan, da ne budem dosadna.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

sos,ja radim na takvom mjestu gdje ljudi dolaze svaki usrani dan pitati istu stvar i po nekoliko puta,a ja im strpljivo i sa smjeskom odgovaram isto.a to definitivno nije ni upola ozbiljna situacija kao ovo sta mi prozivljavamo...i to sestrino odgovaranje na takva pitanja je placeno,ne volontira ona na telefonu.i vjerujem da i oni razumiju koliko je svima nama bitno da sto prije cujemo sto nas zanima

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bok, svima! Nije me bilo tri tjedna, a vidim da je na ovoj temi bilo dinamično. Vratit ću se na temu donacije jer se raspravljalo o tome treba li i kada reći djetetu pa samo želim reći da se u Hrvatskoj po zakonu djetetu sa 18 godina MORA REĆI tko mu je biološki otac. Dakle, ne samo da mu se mora reći da mu tata nije biološki tata, već mora i saznati tko je taj čovjek koji je donirao spermu. E, sad, ne znam kako je to regulirano ako ste oplodnju obavili vani i ako za to nitko ne zna.

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sad neću da navaljujem na temu donora i posvajanja dok ne vidim šta će biti sa micro tese, ali ako od toga ne bude ništa, ja planiram s njim ozbiljno razgovarati o toj temi. Jednostavno se ne mogu pomiriti na život bez djece.
    Potpuno te razumijem, upravo sam tu rečenicu i ja izgovorila kad smo saznali dijagnozu. Rekla sam: "Na sve pristajem, ali ne želim život bez djece." Baš tih dana umro je naš susjed, čovjek pedesetih godina koji nije imao djece sa svojom ženom. Oni su bili prekrasan par i ona je u ranim pedesetima ostala udovica bez djece, potpuno slomljena bez ikoga tko bi je utješio. Ja samo znam da jednoga dana ne želim završiti kao ona. Hvala Bogu, MM nije imao ništa protiv usvajanja, dapače, tako da smo sada u postupku obrade i ja sam sretna kao da sam i trudna.
    Sos, držim fige da micro tese uspije, a ako ne, sigurna sam da će TM pristati i na druge opcije kad shvati da je to jedini način da postanete roditelji.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj ledena prvotno napisa Vidi poruku
    sos,ja radim na takvom mjestu gdje ljudi dolaze svaki usrani dan pitati istu stvar i po nekoliko puta,a ja im strpljivo i sa smjeskom odgovaram isto.a to definitivno nije ni upola ozbiljna situacija kao ovo sta mi prozivljavamo...i to sestrino odgovaranje na takva pitanja je placeno,ne volontira ona na telefonu.i vjerujem da i oni razumiju koliko je svima nama bitno da sto prije cujemo sto nas zanima
    Znam ja da je sestra plaćena za to i stvarno je bila ljubazna, ali baš zato što sam u (ne)prilici da me svaki dan zovu zbog gluposti i moram po deset puta ljudima odgovarati na ista pitanja, ne želim dosađivati bespotrebno. Ako mi je rekla da će nazvati, vjerovatno i hoće, ali s druge strane ja sam nestrpljiva, pa ću ipak, ako se oni ne jave ranije, pozvati ponovo u ponedeljak.
    Posljednje uređivanje od sos15 : 28.08.2012. at 08:28

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

DanijelaDanči,

Nadam se da si se odmorila i napunila baterije. Hvala ti na lijepim željama. I ja se nadam da ćem svi ostvariti svoju najveću želju, na koji god način. Kako ti se čini, koliko traje taj postupak usvajanje? Jeste li imali neke već razgovore sa stručnim licima? Misliš li da bi moglo biti ubrzo?

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Imali smo samo informativni razgovor, predali smo zamolbu i sad čekamo da nas pozovu na obradu. Komuniciram s curama na forumu koje su već usvojile i ni jedna nije čekala duže od godinu dana. To mi se čini skroz u redu, godina stvarno brzo prođe. Ako te više zanima ima ovdje podforum o usvajanju pa malo pročitaj, ima jako puno toplih i lijepih priča.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

koliko ste u proseku cekali odgovor na mail sa klinike Bahceci?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Odgovore u toku dana, najduže se čeka dva dana. Osim kad su bili na kolektivnom.

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dan, dva, eventualno koji dan više ako je vikend, prevode mailove i prosljeđuju doktorima pa zato traje malo duže

Pozdrav

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mi poslali pre nedelju dana tacno,niko ne odgovara...moracu da pozovem da proverim zasto........

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ili ih nazovi ili ako ti je skupo (ne znam odakle zoveš) proslijedi im ponovo taj mail. Ja sam tako radila kad sam se dopisivala sa Pronatalom. Svima na vrijeme odgovarali, ali moj mail kao da ne vide, i ja onda pošaljem ponovo i dobijem odgovor isti dan.
    Sretno

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pozvala sam ipak....ma nije to skupo,inace zovem iz Srbije,kaze Dr je ovih dana u guzvi,ali podsetice ga,a i pitala sam za konsultacije da zakazemo jer ipak trebamo dobiti neku terapiju pre MICROTESE.

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozvala sam ipak....ma nije to skupo,inace zovem iz Srbije,kaze Dr je ovih dana u guzvi,ali podsetice ga,a i pitala sam za konsultacije da zakazemo jer ipak trebamo dobiti neku terapiju pre MICROTESE.
    Jeste li zakazali konsultacije? Mislim da je bitno da odete na konsultacije da doktor vidi nalaze a i sam razgovor mnogo znači.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jeste li zakazali konsultacije? Mislim da je bitno da odete na konsultacije da doktor vidi nalaze a i sam razgovor mnogo znači.
    rekli su nam da se javimo u ponedeljak da dogovorimo termin,bice sledeca sreda ili petak najverovatnije...

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

O super! Sad će to. Obavezno ponesi sve nalaze ma koliko stari bili i ne samo vezano za azoo i ginekološke nalaze.

Jesu li ti rekli hoće li tad biti i dr Emre?
    Posljednje uređivanje od sos15 : 31.08.2012. at 17:52

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

O super! Sad će to. Obavezno ponesi sve nalaze ma koliko stari bili i ne samo vezano za azoo i ginekološke nalaze.

Jesu li ti rekli hoće li tad biti i dr Emre?
    mi smo planirali da samo mm ide,on moze,a ja tesko dobijam slobodan dan na poslu...Za Dr Emre-a jos nista neznaju....ali sigurno nece biti ni sledece nedelje jer nama zakazuje kod Dr Kurta
    Posljednje uređivanje od tanjica123 : 31.08.2012. at 18:56

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pa, nek on ponese tvoje nalaze, a doktor će onda reći šta još trebaš raditi od nalaza. Mada ćeš svakakvo morati otići na pregled prije postupka, ali to možeš dogovoriti za kasnije.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pa, nek on ponese tvoje nalaze, a doktor će onda reći šta još trebaš raditi od nalaza. Mada ćeš svakakvo morati otići na pregled prije postupka, ali to možeš dogovoriti za kasnije.
    neznam dali je pametnije raditi Microtese pa ako se nesto nadje zalediti,pa kasnije raditi vto sa tim zaledjenim ili istovremeno microtese/ICSI,jer nekako mi je bezveze da se ja spremim,a kod njega nedaj Boze nenadju nista,sta ti mislis sos15,i kako oni preporucuju?

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Doktor je rekao da mi možemo izabrati, mada mi je djelovao kao da je više za opciju istovremeno postupka i micro tese jer se ipak dio materijala (nadam se da će nešto naći) može uništiti prilikom odmrzavanja. Ja sam u prvi mah isto mslila kao i ti, zašto da se kljukam hormonima ako ne znam hoće li nešto naći, ali onda sam shvatila da mi je lakše to nego da nešto naui i prilikom odmrzavanja unište. Pojela bi se što nisam iskoristila priliku, posebno što znam da su male šanse i da će nešto naći, pa to treba čuvati kao oči u glavi.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pa u pravu si ...ipak je zaledjeno sigurno losijeg kvaliteta...poslacu ja svakako po njemu i moje nalaze pa neka doca pogleda...dali ti je mozda rekao kolike su vam sanse po njegovom misljenju, u odnosu na nalaze tvog muza ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •