ARIANM, vrlo lijepa beta.
Žeim ti za dalje puno sreće!
Printable View
ARIANM, vrlo lijepa beta.
Žeim ti za dalje puno sreće!
ovdje u tablici vjerojatnost ishoda trudnoće je računata samo na temelju vrijednosti bhcg-a? jesu li uračunali i godine žene? jesu li uračunali i koje druge dodatne parametra koji utječu na ishod trudnoće?
pozitiva je dobra... istina ovo je tema Odbrojavanje, ali ipak...
cure, sretno svima! :-)
friškim trudnicama, želim da donesu bebe kući iz rodilišta. :-)
[QUOTE=Inesz;2593252]ovdje u tablici vjerojatnost ishoda trudnoće je računata samo na temelju vrijednosti bhcg-a? jesu li uračunali i godine žene? jesu li uračunali i koje druge dodatne parametra koji utječu na ishod trudnoće?
pozitiva je dobra... istina ovo je tema Odbrojavanje, ali ipak...
Da,nažalost nije puno toga uzeto u obzir,ok. bitna je pozitiva,mada ja mislim nije visina prve bete presudna za konačan uspjeh,npr.meni je 15.dnt 8.st.embrija beta bila 601 i nije dobro završilo,a u postupka kad sam na kraju rodila zdravo dijete 14.dnt beta bila 300,ali kako si rekla bitne su godine ( tad sam imala 8 manje),zdravlje......U svakom slučaju nisam nikoga želila obeshrabriti,dapače želim ohrabriti jer i manje početne bete mogu biti u konačnici naše bebe :-).
cure, sretno svima! :-)
Funky, meni bio t u nedjelju 2 blastice a neznam kad mi je dan za b jer nisam dobila nikakvu uputu ni usmenu ni otpisno pismo pa se ravnam po tebi ... 4.4?
Hvala svima, ali velikiii strah je još uvijek tu.
Uzv 07.04. Za betu su rekli da ne treba ponavljati.
Zeljka33 i Funky želim visoke bete i velike trbuhe :-)
Evo da javim,IMAMO :heart:, veliki smo 1.31 cm:-D
Neznam kako vama cure, meni je cekanje ovog uzv bilo gore nego cekanje bete..
I dalje moram mirovat, al ne vise strogo lezat..
Idemo korak po korak..
Shadow divne vijesti! Koliko si točno tjedana trudna?
BRAVO Shadow :-D
Prelistala sam taj rad, i vidjela da su trudnice obuhvaćene istraživanjem bile u dobi od 24 do 46 godina.
http://humrep.oxfordjournals.org/content/15/2/469.long
The patients' ages ranged from 24–46 years (including egg recipients) with a mean of 34 years." Među promatranim trudnoćama nalaze se i trudnoće iz 34 ciklusa donacije jajnih stanica. Rad se bavi samo prediktivnom vrjednošću visine bhcg-ana ishod trudnoće bez da uzima u obradu i izračun utjecaj drugih izrazito snažnih prediktore ishoda trudnoće kao što su npr. godine žene.
Nitko ne spori njihovo istraživanje, niti njihovu statističku obradu i prezentaciju rezultata. Samo, trudnoća je prekompleksan biološki proces da bi se njen ishod mogao predivjeti na temelju proučavanja izoliranog parametra.
Inesz naravno da je trudnoca kompleksna i da je milijun parametara bitno, pa nitko to ne osporava. no ovaj rad je pokazao upravo koliko se moze predvidjeti o njenom ishodu samo na temelju HCG-a 14. i 21. dan. a i ta beta je pokazatelj mase drugih skrivenih varijabli, pa ne prati se bez razloga.
bubi, nazalost najvjerojatnije znaci, probaj naci slucaj ovdje na forumu da ne, mada jedna lasta ne cini proljece. grupa A sam bila osobno 2x ove godine, i oba su neslavno zavrsila.
ono sto je vaznije je da je nedavno jedna nasa forumasica imala "niske bete" u pocetku i jedna druga forumasica joj je rekla da se ne nada previse, medjutim, ova objavljena statistika pokazuje da se moze nadati oko 44%-50%, sto nije zanemarivo! :)
treba razumjet da smo mi novopecene trudnice pune strahova i trauma nazalost skupljenih iz prethodnih iskustava. Nikome nece naskoditi ako mu se kaze- gle, grupa D si, najbolje su ti sanse za pozitivan ishod! ili, ne brini, jos uvijek imas dobre sanse, 50:50, drz se!
ajde povlacim se, necemo sad pretvarat forum u "pissing competition". peace svima :love: a curama u postupku zelim dobre bete!! :fige:
ja sam prva koja cu reagirat negativno na niske bete, ali uvijek postoje izuzeci.
ne kuzim zasto ovo shvacas kao napad pa samo raspravljamo.
boogie,moja beta je 14. dnt (trodn.) bila 572, a 21. dnt je bila 9714.
Kaj veliš?8-)
Zato ti ja ne volim statistike,jer to što je neka žena negdje uspjela dobit bebu s takvim betama,ne znači da ću i ja.
Ali.Kao što si napisala,nikome neće naškodjeti da kažeš-sve će bit ok,drži se...stoga,sam ti piši. :peace::pivo:
zuzy nabijas mi komplexe sa tom beturinom!
jesu blizici?
bubi samo ne volim ako jedna drugu poklapamo, mi smo zene/buduce majke i trebamo biti njezne jedna prema drugoj :) pa sve smo na istoj strani!! :tele:
joj oprosti, nisam skuzila da je to bilo prije :( zao mi je zuzy.
a da, statistika nije staklena kugla, samo daje vjerojatnost. a naravno kad igras jednom onda te se ne tice, ili je 1 ili 0. no ako nas igra 100 onda ce statistika imati utjecaja na grupu, ili ako pojedinac igra 100 puta ;) ne smije se naravno zaboravit sta statistika znaci. nema nikakve garancije, samo sanse. a i ako su 99% sanse uvijek se moze desiti 1%, sto sam ja nazalost na svojoj kozi iskusila....
ja se ipak moram složiti s boogie woogie i reći da stvarno ukazuje u vjerojatnosti .... nije ovo sve skupa uopće bezveze....
žužy - rečeno je da 90% takvih beta je "on the safe side" ali ne i 100% pa si ti nažalost tako i upala u skupinu od 10% koja nije imala sretan ishod.
I Inesz, koliko god se ne slažeš - mislim da ovaj rad (iz 1999.godine) ipak jeste više nego indikativan, ovo sam i ja našla imajući svoje trudnoće - dvije ongoing pregnancies i jedna koja to nije bila i imala sam od početka nižu betu - biokemijska
Nitko imalo educiran o problematici ne može nijekati prediktivnu vrijednost bhcg-a, ali držim ovdje potrebnim naglasiti da vrijednost bhcg nije jedini prediktor ishoda trudnoće. Puno je tu faktora koje bi trebalo razmatrati.
Nitko te ne poklapa, samo nam se misljenja ne poklapaju u potpunosti, a svaka ima pravo reci svoje, nadam se :-)
Govoris da nema 100%, a pise da je za jednu od grupa sansa 0%, to je isto sto i 100% samo na kontra stranu. Ti postoci rezultat su istrazivanja na odredjenoj skupini pacijentica, znam za slucaj jako jako male bete i rodjenim djetetom (ne sjecam se tocno, ali mislim da je bila 8 na 12dpo)
vjerojatno je na dan 21 presla 200, i to je vec grupa B, s 44% sanse ;) (samo ako duplas svaka 48 sata ispada na 22 dan 256 a znamo da se beta i zalaufa preko 2, no ako nisu mjerili onda nis, no pitaj je pa bas da vidimo).
Cemu onda uopce vadjenje na 14dpo u istrazivanju?
da se vidi dal si grupa B ili C
Ja bih te brojke uzela kao podatke odredjenog istrazivanja, a ne kao sanse, pogotovo uzevsi u obzir tih 0%, ne postoji vjerojatnost 0.
pa da, to je statistika na tih 450 IVF trudnoca, zena razne reproduktive dobi, bez obzira na dob i dijagnozu i ostale faktore (muske, broj pokusaja, itd)
Ja se često sjetim beta naših Inesz i Ginger...
http://forum.roda.hr/threads/54020-j...akon+transfera
nadam se da se ne ljute..
gle bubi, bez obzira kaj ti ne volis ili ne vjerujes u statistiku, ja ti svejedno zelim da dodjes u grupu D cim prije! :fige:
Ja sam već 5 godina na ovom forumu (MPO :( ) i do sad nisam pratila te grupe ABCD. I to mi je mrvu smješno (u pozitivnom smislu) jer smo nekad pratile da li je pozitivna beta, pa dal se dupla nakon 2 dana, pa opet nakon 2 ako je bila malo niža... Neke i još koji put više! Sve dok se ne bi na UZV pokazalo malo kucajuće srculence. A sad se s tim grupama osjećam tako staro, kao neka bakica od 80 godina kojoj se uvali smartphone, a jedva zna promjeniti program na TV-u :lol:
Cure moje, nemojte se grupirati po nikakvim statistikama, sve ste trudne i sve očekujte najbolji mogući ishod! :zaljubljen:
hahaha, ma Snekica u biti je zezancija. nasli tu neki rad koji nam puse u korist pa pjevamo :sing:
i dalje je po "starom", prati se duplanje, pa srce ;)
:joggler:
boogie hvala!
Čekala sam danas s jednom curom kojoj je isti dan dc kao i meni i ona me pita koja mi je debljine endometrijs, koliki mi je E2, a ja pojma neman i nisam ni znala da je sad to nešto vazno jer se ne želim puno s tim opterećivati da nebi sebi stvorila dodatnu nervozu. Eto jedino šta znam je da imam 3 folikula na jednom i 4 na drugom. Doktor je danas bio zadovoljan i nešto je promrmljao 15mm. Međutim čitajući forumvidim da druge cure imaju puno vise folikula. Sutra navečer 9dc stoperica i petak ujutro punkcija.
toncek ja sam ti pila klomifene kod insiminacije i nisam imala nikakvi nuspojava..