Character, mi smo sve oko prve bebe odradili bez pomoci na sveopce cudjenje okoline. Ali em nemamo nikoga tu gdje zivimo, em nisam htjela da mi se mama/svekrva usele na mjesec i vise dana. Vidjet ces da ce ti sve doci prirodno od nosenja bebe, higijene... Ovaj put sam rekla MM da ne mora svoju ulogu pomoci u kuci shvatiti tako ozbiljno jer je prosli put po cijele dane ribao kucu i kuhao.
Pregled koliko sam otvorena mi je bio malo neugodan, ali sam vec bila skroz otvorena i u trudovima pa mi je bila muka sto sam morala leci na ledja.
Na proslom pregledu (31 tt) je beba procijenjena na 1600 g, ali je bila u takvom polozaju da je dr rekla da je tesko tocno odrediti tezinu. Mislim da je i prvu curu fulala za 300-400 g.
Ivana_s, bit ce sve ok, ali volim imati plan za sve moguce scenarije. Svekrva mi ne moze doci jer je taj dio RH stavljen na crvenu listu sto i nije tako lose :) Nadala sam se prirodnom porodu jer bih ga stvarno zeljela i ostala bih u bolnici samo jednu noc (inace su 2 noci, ali zbog korone salju sve doma), a u slucaju carskog 4 noci. Super da malac raste!
Dar, stvarno prebrzo rastu. Moja curka je jucer bila tako sicusna, a danas vec slaze prave recenice, bira sto ce obuci za vrtic (!) i odbija pomoc :)
Riri, moj se tata uzasno zivcirao jer ju ne pustam da place jer "sta ce joj biti", a brat jer je non stop na sisi. Necu reci da obojica zive vise od 1000 km dalje, a kad god sam ih pitala da mi objasne zasto je to lose, nikad nisam dobila odgovor. Kako bi MM rekao, obitelj ne mozemo birati :)