nek samo situacija bude ok,
jer u tom slučaju, kak uvijek bude i onih koji su za i onih koji su protiv, taman najesen ne bu gužva u učionicama
ko što je sad u našoj školi u nižim razredima laganini jer u nekim razredima nema skoro pol učenika
Printable View
nek samo situacija bude ok,
jer u tom slučaju, kak uvijek bude i onih koji su za i onih koji su protiv, taman najesen ne bu gužva u učionicama
ko što je sad u našoj školi u nižim razredima laganini jer u nekim razredima nema skoro pol učenika
Domaćinstvo je kod nas bilo u vrijeme online nastave. To je valjda jedina korist od ostanka doma. Moji se inače ponašaju kao da su u hotelu.
da da i ja bih vratila domaćinstvo.
I uvela neki predmet tipa "kućni budžet" ili raspolaganje novcem, ili kućna ekonomija. Ili kreditno obrazovanje .
Moje imaju domaćinstvo doma.
Meni je ono i dsz bio baš zabavan predmet, ništa skoro nismo učili (ili bar meni ništa nije ostalo u glavi :mrgreen: ) a sastavljanje i rastavljanje puške, pucanje, nošenje maske i sl mi je bilo prilično zabavano.
Ali slažem se da djeca izlaze iz škole a uopće ne nauče ništa o funkcioniranju sudstva, zdravstva, osiguranja, bankarskog sustava, osnova ekonomije, poreznog sustava, osobnih financija, građanskih prava i dužnosti, na koje sve načine mogu nastaviti obrazovanje, kako biti samozaposlen, pokrenuti tvrtku, koja su prava radnika itd. Izlaze s 17/18 godina i ne znaju ništa o funkcioniranju društva u kojem trebaju živjeti osim ustava i izbora. I to je prilično žalosno. Malo su se ipak pokrenuli oko informatičke pismenosti, zaštite na Interentu i sl, što je isto nužna vještina.
Da li Vam razrednici upisuju izostanke djeci i kako ih opravdavate ako ide na daljinu?
Kod nas je pritisak određenih roditelja da se ne ide u školu dosta velik i još uvijek ne ide cijeli razred. Do danas nije ništa upisivano.
Mogu li se ti izostanci bilježiti retrogradno i što onda s time?
Za male?
Moj je prošli tjedan išo na terapije unaprijed smo rekli i tak je ispričala
Za velike?
Pao nam jedan dan sistem doma i na taj način sam ispričala tak da se nije mogla javiti na nastavu,uredno zapisano da nije prisutna
Anketa o online nastavi išla je po meni puno prerano.
Ja tada nisam još imala neko određeno mišljenje, tj. bilo mi je prerano.
Da me sad pitaju, rekla bih nešto sasvim drugo :mrgreen:.
Nevjerojatno mi je da su takve razlike u izvedbi nastave na daljinu od škole do škole, čak od nastavnika do nastavnika.
To bi trebalo ujednačiti po meni, tako da sva djeca imaju otprilike iste uvjete.
Mi objektivno nemamo razloga za nedolazak i za ispriku. Ako će se tražiti od liječnika, neće nam dati sigurno, ona je dijete u školu slala već nakon 5. dana antibiotika.
Prva dva tjedna nismo mogli jer se pozivalo samo djecu koja su na produženom boravku i tražilo se da roditelj dovodi i odvodi djecu. Sada čim netko postavi pitanje oko povratka u školu bude ušutkan od šačice roditelja koji podilaze učiteljici kojoj se očito neda doći. Znam da su zadnja dva tjedna ali se isto tako pitam i kakvu poruku djetetu šaljem neslanjem na nastavu a ide redovito na treninge (koji traži veliku fizičku bliskost).
Naputak ministarstva nam je kristalno jasan, očito se kod nas ne provodi. Ne znam jel pametno dijete samo poslat u ponedjeljak ujutro jer ovo zaista više nema smisla.
Pošalji, mogla si već i prije
Jeste sigurno da paralelni razredi nemaju nastavu?
Molim vas za odgovor ako je netko pratio nastavu starije djece (predmetna i srednja) :
jesu li imali svaki tjedan propisan broj sati nekog predmeta? Npr. ako je satnica 3, 4 ili 5h/tj., jesu li zaista imali 3, 4, 5 "javljanja" nastavnika tijekom tjedna? Ili je negdje postojala odluka da se to "malo skrati" radi moguće preopterećenosti učenika?
Na dan kad su imali nastavu tada su se javljali (većinom je tako bilo; npr. ut i četv u rasporedu, tako je bilo i javljanje)
Moja u višem razredu je imala nešto baš s javljanjima a nešto s linkovima
da, moja je imala nastavu po rasporedu svaki dan
Dakle danas dijete došlo s obavijesti od učiteljica da ako želi ne treba doći u idući pet u školu, a uz to nam je radna subota kojuod course ne spominju. Grrr..
I sad čujem da imaju sjednicu u pon i razmatraju da nam petak i subot abudu on line škola.Helloou nisu djeca dovoljno izostala iz škole, nije nam svima dosta on line škole sad još malo dodat za kraj džiiiz..
Uf..ljuta sam..nitko ne pita a di će djec apogotovo mali jer puno roditelja sad se vratilo u urede. Mah....katastrofa....
Pričaš o malom ili o maloj?
Mojim se da je o malom,kod nas u obavijesti piše da je radna subota
Za kliniku nema nikakve obsvijesti.
Pa da o malom.
Mala cijelo vrijeme ima on line.
E baš se veselim da bude radna subota i da moraju radit u petak i subotu prema planiranom kalendaru za našu školu, a ne spajat si malo vikend. Ne bi da nisu dugo.
Djeca su toliko propustila ove godine i one sad 2tj pred kraj škol.god.gledaju kako izbjeć 2 radna dana, a mi nek se slikamo kud, šta ,kako s djecom.
Pa da o malom.
Mala cijelo vrijeme ima on line.
E baš se veselim da bude radna subota i da moraju radit u petak i subotu prema planiranom kalendaru za našu školu, a ne spajat si vikend i eto vam on line nastava. Ne bi da padaju s nogu od posla zadnja 2tj, tražili su nas čim je počela nastava da ranije idu doma iz boravka. Mislim stvarno ovo je prevršilo svaku mjeru.
Djeca su toliko propustila ove godine i one sad 2tj pred kraj škol.god.gledaju kako izbjeć 2 radna dana, a mi nek se slikamo kud, šta ,kako s djecom.
Ajme dupli textovi, sorry.
Obavijest kod nas je išla u drugom smjeru
Ako ste slučajno planirali obiteljski nekud možete to opravdati,a ne u stilu nećemo imati nastavu.
Mada meni osobno i taj petak i subota su bezveze da se ide na nastavu. Napose ako budu opet stavili 2.5 sata sve skupa ko i prije kad su bile odrade. Žali bože ustajanja. Uz to i za klince koji bi trebali biti u boravku pa su slobodni već u deset i kvarat.
A e Jadro ispada kad se njima ne da radit da se može samo tako promijenit škol.kalendar. gle da smo znali možda bi negdje otišli i spojili, pitali za dan GO a ne ovako. 5 do 12 javljaju.
Šta će netko tko ima prvašića?ostavit ga doma samoga od 7-17h ono helloouu..ne bi dijete te dobi smjelo biti samo 10h.Sve neuskladjeno, bezvezarija.
Ja se nadam da će u pon na sjednici odlučiti da imamo normalnu nastavu, a ne on line.
Kod nas obrnuto, samo je petak radni ali je učiteljica već javila da tko neće doći u školu zbog spajanja mora odraditi online. Nema "klasičnih" ispričnica.
Lili ide normalna nastava otkud tebi druga info?
I naši poslije tog vikenda imaju još tjedan dana nastave jer mi imamo nastavu do 19.6.
Moš misliti koliko će se učiti u tih pet dana. Kod nas ima planiran neki testić iz matke i mošt više.
Prvašić smije biti doma sam ako želi, predškolarac mora imati nadzor punoljetne osobe.
.... i ništ više......
Predmetna nastava. Kod nas je brzo nakon starta raspored promijenjen i većina predmeta je imala blok satove što je mojoj dosta pomoglo u organizaciji vremwna. Neki bi učitelji konkretno u objavi za taj dan pisali bilješke što je gradivo prvog sata, a što drugog. Jezici nisu bili spojeni već su ih imali 2x tjedno po jedan sat
Jelena.o objasnila sam otkud mi info, od naših učiteljica. A sjednica je u pon, nadam se da će prevladat glas razuma drugih učitelja i da ćemo imat normalnu nastavu u pet i sub.
Moj sin ima još 2 testa iz matematike,to zasad znam.
I koliko znam po zakonu je dobna granic aza ostavit dijete samo doma 9god (?!). A to što mi tako radimo je drugi par opanaka. Neka djeca od 7-8 godina se ne usude bit sama doma 9-10h i to me ljuti, što ljudi u sustavu ne razmišljaju o takvim stvarima.
Da ne spominjem da bi možda obitelji nehdje rado otputovale da smo znali ranije.
Ma nije Lili granica je upis u školu da dete samo može ostati doma.
Druga je stvar ako djeca ne žele ostati doma sama,takav je bio moj veliki.
Gdi će smjestit ta dva ispita ?
A zašto je nama odmah išla info da je škola i petak i subotu?
Mada ove godine nismo imali ni proslavu za Božić, bi dan škole,pa ni komotno mogli i ta dva dana skinuti. Inače za onaj pon oko 8.10. se čekalo do zadnjeg dana oče neće nastava,tak da nije čudno i da sad bude opet tako.
Sorry ništa te ne kužim.
Kakva granica za upis???Moja djeca vole bit sami doma odmalena, al nisu sva djeca takva. I kako će taj roditelj organizirat čuvanje djeteta?uzimat sad nakon johoho tjwdana rada od kuće još malo i GO?
I poslodavac će jedva dočekat dat mu.
A šta ja znam kad će im stavit testove, rekao je 2 testa, a prvi je već u pon,a imaju još cijela 2 tjedna za ubacit drugi test. Neš ti problema.
A zašto ste vi dobili jednu infu, a mi drugu ne znam (osim da učiteljica ima radove na kući pa bi spajanje bilo dobrodošlo ili bar manje djece u razredu), al znam da se ne bi smjelo dogadjat unutar iste škole da se distribuiraju različite info.
Lili mi smo dobili istu info
Jennifer kao ja ili kao jelena.O?
Ovo sad stvarno ispada kad nam se ne da radit, možemo skemijat razne kombinacije.
Da se razumijemo moje dijete bi radije da ne ide u sub u školu, al kako je sve izvedeno na ovaj način,ma fakat ...uf...
A ko ne ni da ne mora u dub u školu,vrlim da sam ja oni dala ni devi slobodu i petak i subotu
Ali tek i rak vode samo dane u školi ,a ne i sate
Ako sam te dobro razumjela :mrgreen: ti bi dala djeci da biraju, ja ne bi.:mrgreen: Ne biram on line nastavu nikad nauštrb redovne nastave.
Kakvo crno biranje?!imaš brate mili kalendar škol.godine i u školu ideš kad traje nastava. Kad bi svi sve birali po svome, vladao bi kaos bez ikakvog reda.
A u našem slučaju je više nego očito da je učiteljica htjela SEBI osigurat produženi vikend.:/