Nije nam ista situacija paa...možda glupo pitanje;Zašto ti uz cycloproginovu ne da i estrofem za endometrij? Ja sam u zadnjem postupku koristila estrofem za endometrij jer mi je bio dosta tanak
Printable View
Nije nam ista situacija paa...možda glupo pitanje;Zašto ti uz cycloproginovu ne da i estrofem za endometrij? Ja sam u zadnjem postupku koristila estrofem za endometrij jer mi je bio dosta tanak
Ako sam dobro shvatila, ne treba. Cycloproginova sadrži u prvom dijelu ciklusa estrogen, u drogome progesteron, to je hormonska nadomjesna za ful podržat cijeli normalan ciklus, nije samo ala duphaston itd. da je samo progesteron, niti estrofem, da je samo estrogen... pa što će davat estrogen na estrogen (za prvi dio ciklusa)... a možda i brijem.
Estrofem u sklopu IVF-a daju anovulatorkama za nabildat endometrij, ili ako je donacija JS, ili ako je FET, ili ako su postupci s klomifenom koji ga tanji... A možda i, opet, brijem.
A žena sad nije u postupku, treba samo izazvat krvarenje i ono... da se malo resetira pa počne opet to spontano, nakon što se jajnici oporave. Tj. nema (dugo)trajno problem sa stanjenim endo. Kod ovih dugih ciklusa zna bit i ono... fakat debeo da bi se još estrofem dodavao (kod mene je znalo bit tipa masu pred punkciju, tj. nešto stvarno masu masu da sam već guglala boleščuge s debelim endo). A u tim anovulatornim, kad bi se jajnici ispuhali ruknuvši 10+ (od 10-21 stanicu) onda te anovulacije, endometrij ono 5-6, spottinzi ili nikako da dođe menga. A mislim da je linalena taj tip - 19, 15 folikula itd.
Linalena za cycloproginovu nije problem. Ako ti trebadne kupit ću ja i poslat ti.
ma ne bojim se ja kiretaze kao zahvata. kod mene je to proslo sasvim ok. ali nisam dobila mengu 4 mjeseca. ok, dojila sam, ali ne toliko cesto kao na pocetku pa sam opet nakon 7 tjedana dobila mengu (a dojila +/- svaka dva sata dan i noc). ajde ni ti nije tragedija, ali nakon kiretaze sam dobila neke bolove da 2-3 dana nisam mogla funkcionirati. ajde stisa se to, no ponovi se opet ca. 4 tjedna kasnije. ista stvar. odem kod ginicke, ona samo rece da ne vidi nista posebno, a ni endometrij nije toliko zadebljan da bi rekla da cu dobiti mengu. napisala mi uputnicu internisti jer je ona bila misljenja da to sve ima veze s probavnim traktom. naravno da nisam otisla.
kad se to treci put desilo ca 4 tjedna kasnije sam 2-3 sata kasnije dobila mengu.
ginici tvrde da nisam bila ostecena kroz kiretazu, ali ovo sto mi se desilo isto nije normalno. vidim da je dosta zena dobilo ergometrin nakon kiretaze - mozda je to bio problem, ja nisam nista dobila pa je trebalo uopce da se endometrij zadeblja.
ja bi sutra isla na kiretazu da mi induciraju kiretazu (tipa mini drip, ne znam kako se to zove), ali se bojim da mi opet sve ne sastruzu, i ovako sam u banani. :(
sutra idem na pregled pa cemo vidjeti sto se desava. ako GV bude i minimalno rasla, to bi znacilo da se agonija moze razvuci. onda cu morati potpisati kapitulaciju - u suprotnom cu trudna docekati i 13-14 tjedan..ako se GV bude smanjivala, onda je pobacaj za ocekivati.
Računaj i da ti se trajanje trudnoće računa vezano za veličinu ploda, tj. mislim da sam ja bila trudna 11. tjedana, a plod je bio veličine 9. tjedana, ako se više dobro sjećam. Jedno mjesec dana sam očekivala spontani, tj. sad će krenut, a nikako da krene (sa svom terapijom utrići itd. sam prestala nakon 3. bete, iako je plod bio kucajući, jer je 80% bilo jasno da će to bit missed, na kraju, pa kao da to odradimo prirodno i izbjegnemo kiretažu, a možda bi na kraju bilo bolje plasterirat endo cijelo vrijeme s utrićima i izbjeći krvarenja i bolove, ko bi znao). Izludilo me to čekanje, jer je to bilo 4 tjedna s ulošcima (means, kod mene, gljivice) i s blagim bolovima, tj. s bolovima varirajuće jačine, a ništa nisu mogli raditi osim da sam se odlučila na AB - plod kuca. Na kraju je konačno stao, a krvarenje je cijelo vrijeme išlo ne kao spotting, nego kao ful menga, endo skoro sav u hematomima itd. Zato je meni kiretaža bila mila majka, a odrađivanje tog spontanog doma i na poslu, uz kiretažu kao alternativno rješenje, fakat mučenje (stalno očekuješ sad će to neko obilno krvarenje i jaki grčevi, stalno double scenariji - niko ne može na put, svi moraju bit dostupni na mob, jer kako ću sama s bebom, vozit je u vrtić itd.). Sjećam se da sam čitala na Rodi priče ono ja bi izbjegla kiretažu i pitala se ono... zašto... jer meni je to fakat trajalo. Nakon kiretaže - komplikacija nula, svi bolovi i krvarenje stalo. Iako se zna zalomit ženama i rekiretaža. Želim ti da ti prođe najlakše što može.
a gle, ja sam sad 8+5, a plod se i ne vidi, tek gestacijska i eventaulno zumanjcana, u petak je veelicina GV bila 5,4mm..sto odgovara 5+ ili maksinmalno 6+. cak je i za 6+ suvise mala vrecica.
idem danas na pregled pa cemo vidjeti. nije iskljuceno da se nesto ne razvija, ako je tako onda se trudnoca moze oduziti..to ne bi htjela
samo trazit cu nesto tipa ergometrin, da ne cekam menstruaciju opet 4mj..
evo spodoba ce kako stvari stoje ipak proci bez kiretaze. nemam nikave bolove ni grceve, pocelo je lagano smeckasto-crveno. sad je crveno. sutra ce krenuti pravo. yeahhh..jucer i danas sam se nalijevala ocajnicom i ubijala se u aktivnostima, isprobala novi biciklo kojih 20tak km..i tako.
ajmo dalje ;)
Super, ali nemoj se bedirati da si jedina na svijetu ako takvo krvarenje traje 3-4 tjedna ko kod mene. Kod mene su bili doslovno izlijevi, ja odlazila u disco i svašta nešto radila da se to pokrene, a na svakom UZV-u plod i dalje kucka. I tako on and on and on, zato ti je moj savjet ne pretjeruj ni s UZV-ovima... nego ili budi strpljiva ili nakon 2 tjedna krvarenja odi dr-u da to presječe (kiretažom). Mislim, tako bi ja. Šaljem ti veliki zagrljaj i sreću za dalje!
Kod mene su bili doslovno pravi crveni izlijevi, dr. me educirala kako bi trebao izgledati dio ako je došlo do spontanog, ja na svakom UZV-u puna nade da je gotovo i da je s tipa jučerašnjim izljevom to otišlo, a plod i dalje tu. Ja sam sama trčala na UZV-ove jer sam bila nestrpljiva kad će više kraj, a istovremeno mi je mala bila u drugoj bolnici pa da se ne bavim sobom i ginekologijom, nego da to zaključimo, plus je bio neki praznik, ali ništa od neke brzine i ja sam bila skroz freaked od toga. Po mojoj dr bi se gledali rjeđom dinamikom, tj. neki breaking point je 10-11. tjedan kad to prirodno ode (meni je razvlačenje trajalo valjda od 5.-toga, od prvih beta). Još sam čula par slučajeva takvih, ali mislim da je ipak češće da ne traje baš toliko. U svakom slučaju, nemoj se prepast ako bude trajalo. Ja sam spontani prije zamišljala ono wuš odjednom krene kad je počelo crveno i obilno, ali kod mene je tako bilo 3-4 tjedna.
hvala draga :)
jucer sam bila kod gyna koji bi uradio kiretazu, no na UZ se po njegovom nista (vise) ne vidi. dakle ni gestacijska, samo zadebljan endometrij. rece mi da ako se ne desi spontani za dva tjedna da bi na kirezu. pogotovo ako beta bude rasla.
ok, krvarenje je vec pocelo, doduse krvuckam i hvala na informaciji da se moram strpiti :)
nekako sam olaksana nakon svega - vise sam se bedirala promatrajuci stagnirajucu betu i gledajuci malu gestacijsku vrecu.
termin kod gyna sljedeci tjedan cu otkazati i napraviti novi za dva tjedna, pa da vidimo jel sve otislo. mada po ovome sto doc vidi i ne bi trebalo biti problema - on tako i tako nista nije vidio da je trazio prijasnje UZ slike.
sad znamo sto mi odgovara - prirodnjaci, klomifenski postupci zbrda zdola :lol:
Relativno super, dobro se to odvija, neće, vjerojatno, bit long-time saga, dobar vam je plan - 2 tjedna čekanja. Sretno za sada i za dalje!
eto dobila ipak prvo 14 dana estrofem 3*1 pa onda još jedan tjedan 2*1 + duphostan
endometrij svega 3mm ali imam dosta antralaca, tako da dok kaže da bi me i on ostavio čekati da nemam dogovoren postupak u 7om mjesecu
i da, dobila lijekove, dogovorila postupak, sada čekati M i krajem 6og na dogovor
nadam se da me sada krenuti
Super! I ubuduće, ako, ne daj Bože potrebe, bude tako - MPO-a pitaj ili dogovori unaprijed. Tvojih dosta antralaca... ti rade mislim te probleme, plus godine, hoću reći previše JS isto nije dobro, ti bi možda u mlađim danima bila na rubu HS-a (preko onih slovenski idealnih 8-15... vidiš kako nam se skroz pomako benchmark, naši su u "podskupu niže", ako smiju oplodit 1-8, a slo drže idealno 8-15, ali preko toga too much). Kakvi su ti ono ciklusi - produljeni, uleti anovulatorni ili? Sretno!!!
nikada problema, 28 dana, sa plodnom sluzi, PMS bolovima, traje 3-5 dana, ni prejako ni preslabo
no je odkada sam u postupcima malo znaju šarati 27-30 dana, malo spotinga i tak
očigledno svakom stimulacijom sve lošije i lošije posljedice
da ne govorim da mi je GGt povišen , 60 a treba biti ispod 30
pa sada je sretna kaj imam neku drogu za svaki dan
samo me zbunio estrofem sa kutijicom po danima, a ja krkam 3 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sada skužila da trebam uzimati 3 puta na dan po jednu a drmnula 3 odjednom, e pa to još nisam nikada napravila
koje su nuspojeve previše estrofema, no ajd valjda ta 3 i nisu previše, uzeti ću sljedeću tek sutra popodne
Evo me, Sonja:-)
Čitam povremeno, ali rjedje napišem. Dugo me maltretiralo krvarenje, pa hematom konačno otišao, na UZ sa 12nedjelja sve OK, da bih u 13 prokrvarila opet. :roll:
Sad sam OK, sve se smirilo, suta opet na kontrolu, trenutno 15 punih.
Linalena, mare, kakva agonija sa ciklusima, čovječe.
Spodoba:love2:
Yes, orline, sretno i za dalje :)!!!!
orli..drzi se i miruj..strpljen spasen znala bi reci moja baka..neka bude sve u redu!! :love2:
evo krvarenje je pravo pocelo jucer, ali nije strasno, ne boli posebno, nesto kao blaza menstruacija.
spodoba:heart:
spodoba:love2:
spodoba :love2: drago mi je da se bar agonija nije produžila !
svima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
ina33- i dalje realna i puna informacija-baš sam se pitala kud si nestala neko vrijeme
i kao kruna svega, danas dobih jos obilnije krvarenje, malte ne me preplavilo..kad pogledam no nesto zgrusano ca. 2m veliko, okruglo..slicno onome sto se prvi put na UZ vidjelo, valjda okruzuje gestacijsku. kraj toga jos tako nesto slicno, ali manje, djelomicno bjelkasto. ne bi me cudilo da su se prvotno pocele razvijati dvije.
sve je zavrsilo u smecu, a onda me capila griznja savjesti. zakopala sam sve kod obliznjeg drveta, kad vec nisam imala prilike prvi put. sve je dobro :angel:
Spodoba, veliki zagrljaj, mislim da si to dobro odgulila i da je to bilo to. Nikve dileme neka te ne more (tipa mogla si to nosit na analize i imat nekakve dodatne spoznaje). Ništa ti to ne bi donijelo, samo možda emotivnu uznemirenost, čini mi se. Naime, 90% pobačaja ranih je na strani embrija (kromosomska nepravilnost, često i izvan IVF-svijeta), a uvijek ako ti nalaz bude "zdravi ženski kariotip" to ne znači da je nekako misteriozno ipak bio pobačaj i da si nosila curicu, nego da su vjerojatno uzeli i analizirali komad tebe (endometrij tvoj). Sretno za dalje!!!!
Kako smo zaredale s poremećenim ciklusima. Za sebe ne bih znala reči da li mi je osamdesetinekoji dan, ili je ipak nešto bilo prije 15 dana. Ali to nešto nije bio ni spoting ni krv, možda samo posljedica putovanja na kojem sam bila, znači od M ni traga, samo ponekad kao kod linalene neka najava koja vrlo kratko traje. Vaše savjete sam pročitala, sad još da si zapišem da zovem dr-a jer koliko sam inertna neću tako skoro na kontrolu. A moram, ovo nema smisla, nikad ovakav poremećaj. Znalo bi preskočiti jedan ciklus i maksimalno jednom godišnje. Mora jednom i ta faza doći...
Svima u klubu :heart:
spodoba :love2:
orline, miba~~~~~~
Sonja29, curica :zaljubljen:
Inesz, tvoj avatar :zaljubljen:
tiki-a, hvala!
:-)
da, to je moje dijete od bete 37
cure, neka vas sreća prati.
Inesz, avatar je :zaljubljen: Meni je tvoja priča dala snagu na samom početku, nadam se da će i "avatar" biti tako lijep na kraju.
Tiki_a, hvala za vibre, trebaće mi, čeka me amniocenteza uskoro. Baš mi je žao što tako muči ciklus. Na kraju se moraš natjerat ljekaru otići.
Cure, puno~~~~~~~~~~~ za sve
orline,
sve će biti u redu. javit ćeš nam se i ti sa najslađim avatarom na svijetu.
sretno na amnicentezi. :-)
Sretno orline! Kako je lijepa spoznaja da imamo trudnice u klubu :)
Inesz, ovakve priče kao tvoja su mi najslađe, pogotovo one s malom betom u startu i na kraju s bebicom u avataru :)
...
Kod mene ponovo neke najave M. Sad sam k'o linalena. Pričekat ću ovaj tjedan i onda u akciju.
kad ste već tu sve sa poremećenim ciklusima, a evo onda i mene:lol:
ja sam se malo pogubila, nije baš da točno znam kad bi trebala M stić jer me prošli mjesec totalno zbrčkala biokemijska, al sve mi se nekako čini da je trebala već do sad. a čekam je željno jer krećem ponovo u postupak. Femara čeka da se nakljukam još od prošlog ciklusa kad je ostala neiskorištena
drage cure, ja bih se pridruzila vasem klubu, ako me primate?
za koji mjesec cu imati 39, pa je vljda vrijeme, iako sam po dijagnozi vec trebala
sto se tice ciklusa i kod mene je ha ha
inace nemam vise ciklus, jajnici se posusili, i nakon postupka u ozujku dobijem mengu, i sad iz prijasnjeg iskustva, na nagovor moje lijecnice ajd idem piti pilule
i tako pocnem s pilulama tipa 21 dan od te zadnje menge, kad ono zena u menopauzi i na pilulama za tjedan dana dobije pravu pravcatu mengu
mozda mi se bioloski sat počeo vrtiti unatrag?
Draga, ma kakvo pitanje! :)
:heart:
(Ja te oduvijek brojim u članice ovog kluba.)
dobro došla u ovaj specijalni klub :heart:
cure koje možete, odite na prirodnjake ako vam oni znače bilo kakvu šansu, jer kad stupi novi zakon :-(
Helou... nije ti se počeo vrtit unatrag, svašta je moguće, iz jednog ne bi radila pravilo, imaš svoju dg i svoj put i to vrti... možda bi ja malo probala šarat među češkim klinikama pa malo krenula i u pronatal, čisto i zbog psiho-breaka, a možda i ne, sve najbolje sama znaš. Svašta se događa, znam ženu zatrudnila debelo u menopauzi i na nadomjesnoj terapiji s FSH-om 100, godinama nakon posvajanja, mislim da je na nadomjesnoj bila zbog zdravlja i nije ništa očekivala (za spriječit osteoprobleme, htjeli su posvojiti drugo dijete, ali su se nećkali zbog muke u tom postupku, ako se dobro sjećam, od MPO-a su odustali odmah na dijagnozu preuroanjene menopazue i nije se bavila ginekologijom, do na to da zadrži zdravlje i da si uštimava nadomjesnu terapiju). Ali, to su debele iznimke. Činjenica je da nikad ne znaš je li ostala, ko što je jedna forumašica rekla, još koja dobra stanica na dnu kace, ali ne možeš na tome bazirati svoju strategiju... ili možeš, sve ovisi koji si tip. U svakom slučaju - sretno!
ina, OKNP se zeza:-)
aj ljudi, koja kiša vani
ja pak valjda pod estrofemom također "lijem" ak khmm khmm kužite kaj hoću jelte reć
htjela sinoć loviti koje jaje ak je O al je mm bio nezainteresiran, a pukla sam i otišla spavat u dnevnu
danas mi je tjedan dana kako ga uzimam, još tjedan dana samo estrofem pa onda tjedan dana estrofem i duphostan
pa ću valjda krajem 5og dobiti (zadnja bila na samom početku 3.mj)
ONKP heloou i kako bi bilo lijepo da se te naše stvari daju preokrenuti i to naravno u našu korist
venddy, dobro došla u podklub kluba :lol:. Jel' možda ima nešto u zraku ili položaju planeta :mrgreen:?
"počelo se vrtit u natrag", e ovo je i meni bilo u glavi kad je izgledalo bolje nego ranije, ma razumne smo mi tete, ali kaj možemo kad se dogodi da očekujem drugu crticu i kad nije bilo keksa...ono možda je nešto od ranije :mrgreen: :-P
OKNP, primljena :heart:
Drage trudilice 39+ pozdrav svima! Od prije 5 dana sam i sluzbeno ispunila uvjete za ovaj klub pa se eto prijavljujem...:trep:
Ovo mi je prvi stimulirani, 11dnt triju mrvica (2-8st i 1-4st) danas testic neg:-/, nadam se još je prerano...