spodoba![]()
spodobadrago mi je da se bar agonija nije produžila !
svima puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
ina33- i dalje realna i puna informacija-baš sam se pitala kud si nestala neko vrijeme
i kao kruna svega, danas dobih jos obilnije krvarenje, malte ne me preplavilo..kad pogledam no nesto zgrusano ca. 2m veliko, okruglo..slicno onome sto se prvi put na UZ vidjelo, valjda okruzuje gestacijsku. kraj toga jos tako nesto slicno, ali manje, djelomicno bjelkasto. ne bi me cudilo da su se prvotno pocele razvijati dvije.
sve je zavrsilo u smecu, a onda me capila griznja savjesti. zakopala sam sve kod obliznjeg drveta, kad vec nisam imala prilike prvi put. sve je dobro![]()
Spodoba, veliki zagrljaj, mislim da si to dobro odgulila i da je to bilo to. Nikve dileme neka te ne more (tipa mogla si to nosit na analize i imat nekakve dodatne spoznaje). Ništa ti to ne bi donijelo, samo možda emotivnu uznemirenost, čini mi se. Naime, 90% pobačaja ranih je na strani embrija (kromosomska nepravilnost, često i izvan IVF-svijeta), a uvijek ako ti nalaz bude "zdravi ženski kariotip" to ne znači da je nekako misteriozno ipak bio pobačaj i da si nosila curicu, nego da su vjerojatno uzeli i analizirali komad tebe (endometrij tvoj). Sretno za dalje!!!!
Kako smo zaredale s poremećenim ciklusima. Za sebe ne bih znala reči da li mi je osamdesetinekoji dan, ili je ipak nešto bilo prije 15 dana. Ali to nešto nije bio ni spoting ni krv, možda samo posljedica putovanja na kojem sam bila, znači od M ni traga, samo ponekad kao kod linalene neka najava koja vrlo kratko traje. Vaše savjete sam pročitala, sad još da si zapišem da zovem dr-a jer koliko sam inertna neću tako skoro na kontrolu. A moram, ovo nema smisla, nikad ovakav poremećaj. Znalo bi preskočiti jedan ciklus i maksimalno jednom godišnje. Mora jednom i ta faza doći...
Svima u klubu
spodoba
orline, miba~~~~~~
Sonja29, curica
Inesz, tvoj avatar![]()
tiki-a, hvala!
da, to je moje dijete od bete 37
cure, neka vas sreća prati.
Inesz, avatar jeMeni je tvoja priča dala snagu na samom početku, nadam se da će i "avatar" biti tako lijep na kraju.
Tiki_a, hvala za vibre, trebaće mi, čeka me amniocenteza uskoro. Baš mi je žao što tako muči ciklus. Na kraju se moraš natjerat ljekaru otići.
Cure, puno~~~~~~~~~~~ za sve
orline,
sve će biti u redu. javit ćeš nam se i ti sa najslađim avatarom na svijetu.
sretno na amnicentezi.![]()
Sretno orline! Kako je lijepa spoznaja da imamo trudnice u klubu
Inesz, ovakve priče kao tvoja su mi najslađe, pogotovo one s malom betom u startu i na kraju s bebicom u avataru
...
Kod mene ponovo neke najave M. Sad sam k'o linalena. Pričekat ću ovaj tjedan i onda u akciju.
kad ste već tu sve sa poremećenim ciklusima, a evo onda i mene
ja sam se malo pogubila, nije baš da točno znam kad bi trebala M stić jer me prošli mjesec totalno zbrčkala biokemijska, al sve mi se nekako čini da je trebala već do sad. a čekam je željno jer krećem ponovo u postupak. Femara čeka da se nakljukam još od prošlog ciklusa kad je ostala neiskorištena
drage cure, ja bih se pridruzila vasem klubu, ako me primate?
za koji mjesec cu imati 39, pa je vljda vrijeme, iako sam po dijagnozi vec trebala
sto se tice ciklusa i kod mene je ha ha
inace nemam vise ciklus, jajnici se posusili, i nakon postupka u ozujku dobijem mengu, i sad iz prijasnjeg iskustva, na nagovor moje lijecnice ajd idem piti pilule
i tako pocnem s pilulama tipa 21 dan od te zadnje menge, kad ono zena u menopauzi i na pilulama za tjedan dana dobije pravu pravcatu mengu
mozda mi se bioloski sat počeo vrtiti unatrag?
Draga, ma kakvo pitanje!![]()
(Ja te oduvijek brojim u članice ovog kluba.)
Posljednje uređivanje od Mojca : 15.05.2012. at 22:06
dobro došla u ovaj specijalni klub
cure koje možete, odite na prirodnjake ako vam oni znače bilo kakvu šansu, jer kad stupi novi zakon![]()
Helou... nije ti se počeo vrtit unatrag, svašta je moguće, iz jednog ne bi radila pravilo, imaš svoju dg i svoj put i to vrti... možda bi ja malo probala šarat među češkim klinikama pa malo krenula i u pronatal, čisto i zbog psiho-breaka, a možda i ne, sve najbolje sama znaš. Svašta se događa, znam ženu zatrudnila debelo u menopauzi i na nadomjesnoj terapiji s FSH-om 100, godinama nakon posvajanja, mislim da je na nadomjesnoj bila zbog zdravlja i nije ništa očekivala (za spriječit osteoprobleme, htjeli su posvojiti drugo dijete, ali su se nećkali zbog muke u tom postupku, ako se dobro sjećam, od MPO-a su odustali odmah na dijagnozu preuroanjene menopazue i nije se bavila ginekologijom, do na to da zadrži zdravlje i da si uštimava nadomjesnu terapiju). Ali, to su debele iznimke. Činjenica je da nikad ne znaš je li ostala, ko što je jedna forumašica rekla, još koja dobra stanica na dnu kace, ali ne možeš na tome bazirati svoju strategiju... ili možeš, sve ovisi koji si tip. U svakom slučaju - sretno!
Posljednje uređivanje od ina33 : 16.05.2012. at 09:48
aj ljudi, koja kiša vani
ja pak valjda pod estrofemom također "lijem" ak khmm khmm kužite kaj hoću jelte reć
htjela sinoć loviti koje jaje ak je O al je mm bio nezainteresiran, a pukla sam i otišla spavat u dnevnu
danas mi je tjedan dana kako ga uzimam, još tjedan dana samo estrofem pa onda tjedan dana estrofem i duphostan
pa ću valjda krajem 5og dobiti (zadnja bila na samom početku 3.mj)
ONKP heloou i kako bi bilo lijepo da se te naše stvari daju preokrenuti i to naravno u našu korist
venddy, dobro došla u podklub kluba. Jel' možda ima nešto u zraku ili položaju planeta
?
"počelo se vrtit u natrag", e ovo je i meni bilo u glavi kad je izgledalo bolje nego ranije, ma razumne smo mi tete, ali kaj možemo kad se dogodi da očekujem drugu crticu i kad nije bilo keksa...ono možda je nešto od ranije![]()
OKNP, primljena![]()
Drage trudilice 39+ pozdrav svima! Od prije 5 dana sam i sluzbeno ispunila uvjete za ovaj klub pa se eto prijavljujem...
Ovo mi je prvi stimulirani, 11dnt triju mrvica (2-8st i 1-4st) danas testic neg, nadam se još je prerano...
Vezano za "vrćenje sata", anovulacije, produljene cikluse, preskakanje ciklusa i godine, moj gini mi reče da se hormonska nadomjesna (razmatrala sam da li krenut na to s obzirom na svoju situaciju i s obzirom na oduševljenje kako to izgleda na cycloproginovi) u pravilu ne daje ljeti, jer da sunce djeluje na žene da tipa one koje nisu već mjesecima dobile m, dobiju m. S time se, po njoj, kreće na jesen kad se žene lošije osjećaju, a onda je pauza preko sunčanih mjeseci, ako sam dobro shvatila.
Linalena, naj se srditi na muža... prevelik je to pritisak.
da razumne tete tiki_a, mislim da sam ja sve osim razumna, m još nije stigla, i znam da nema nikakve ali nikakve šanse da sam trudna (kad je linalena napisala da je dragi odbio počela sam se smijat od muke, moj je toliko bio deprimiran biokemijskom da ovaj ciklus dobrih 1o dana nije bilo šanse da ga nagovorim da se približi). I pored toga svega ja sam isto napravila jedan testić, ono da se nađe, naravno da je negativan. izgleda da se ja sad uzdam u ono "po Duhu svetome"
Posljednje uređivanje od venddy : 19.05.2012. at 21:08
venddy, znači ima nas
Kod mene novosti, konačno stigla M, školska. S čime se moram hvaliti, ah...
zelim dobrodoslicu novim curama i da sto prije ostvarite uspjesnu trudnocu
moja beta je 12 dana nakon pocetka intenzivnog krvarenja 1500, danas dva dana kasnije 1250..sto i nije neki pad. ginicka me oprala u stilu da moram na kiretazu jer beta se nece sama spustiti..infekcije..blabla. odem danas u ordinaciju gdje bi se radila kiretaza, doc je misljenja da je to sasvim normalna vrijednost u odnosu na zadnju od 8000 4.maja i pretpostavlja da je od tada pa do pocetka krvarenja beta jos rasla. uglavnom je odbila kiretazu i dala betu da se cekira, ona je dakle 1250. po njoj je sve ok i treba vremena da padne na nulu.
enivej. lud..zbunjen..nenormalan..to je moje trenutno stanje![]()
evo da se i ja prijavim u klub
spodoba,meni je i nakon kiretaže beta relativno sporo padala
ljube, dobro dosla!
nakon koliko vremena ti je dosla prva menga?
hvala,dosla nakon 6 tjedana,s tim da je beti trebalo mjesec dana da padne na nulu
hmm..moja menga bi trebala doci dakle prvi tjedan u junu ako bi beta padala po 200...osim ako ne bude skakala na gore, sto se isto nekad desava. kaze mi luci jucer.
meni je beta 3 tjedna nakon kiretaže bila 60
Moj temperament, jednom kad se trudnoća utvrdi neuspješnom, je - bring on the kiretaža. Meni je osobno ovo načekavanje bio doslovno Limbo. Ali, to ti je de gustibus. Naći ćeš ovdje na forumu inspirativno-duhovnih tekstova kako je spontani jedno... duhovno, prirodno iskustvo oproštaja s trudnoćom itd. Meni je to bilo - iz koje ste vi galaksije? To stvarno o tebi ovisi. Objektivne smjernice... nemam pojma, u stvari, što je to - američke paradigme su izbjegni kiretažu (jel' zbog love ili nemam pojma), istočnoevropske su kiretiraj. Meni je ovo kiretiraj simpatičnije (ali ja sam ja... ne vjerujem u homeopatiju, utjecaj metala, mjeseca itd. itd., plus imam gljivičnih problema nosit mjesec dana uloške itd.). Spodoba, na kraju se svodi na to što je tebi prihvatljivije. Moj neki hodogram bi bio čekat 2 tjedna, ako ne uslijedi spontani - kiretaža - ali nemam pojma što je objektivno. Drži se, znam kako je to teško, to mi je jedan od najtežih perioda u životu bio!
Posljednje uređivanje od ina33 : 25.05.2012. at 15:06
I kažem ti, cijelo to vrijeme, mjesec dana (jer sam ja odmah makla terapiju unatoč kuckajućem plodu - čemu terapija, ja tu nisam vidila razumske podloge), bilo intenzivno menga-like ili još intenzivnije krvarenje s grumenima. Prijateljica koja mi je rekla da ne bi nikad više odrađivala spontani u hodu (taj američki pristup) mi je rekla da je njoj plod stao s 10. tjednom, a trebali su uopće tjedni da krene krvarenje, ali kad je krenulo, bilo je intenzivno i bolno, pa je opet ipak morala dovršit na ostatke kiretažom. Nekim drugima je to super prošlo i riješilo se unutar par dana. Nekim ženama s recidivirajućim spontanima svaki spontani svoja priča - dugo, kraće itd. Vodi se tu tome kako bi tebi sad u ovom tvom spontanom bilo lakše. Veliki zagrljaj ti virtualni šaljem!
gledaj ina, nisam ja birala hocu li kiretazu ili ne. nakon sto sam pricala s lucijem i on preporucio kiretazu, otisla sam kod doca u cilju da se i okonca s kiretazom. no on u maternici u tom stadiju nista vise nije vidio da me cak pitao je trudnoca uopce bilal utvrdjena ultrazvukom. naravno, pokazala mu slike. ODBIO je kiretazu i rekao da ce to samo otici.
par dana kasnije je krvarenje je pocelo i to ono intenzivno..o tome sam pisala. 12 dana kasnije odem UZ i po UZ je sve ok..osim sto mi je beta 1500 bila.
odem opet u praksu vec mentalno pripremljena na kiretazu i odbiju me jer je maternica cista
nije kiretaza nesto sto se uradi na moju pacijenta vec o tome odlucuje doc. osim ako se radi o namjernom prekidanju trudnoce, abortusu..ali se zato ide na komisiju..itd.da su mi odmah rekli da idem na kiretazu ja bi otisla. naravno da sam se potajno nadala da ce krvarenje krenuti pravo i da cu biti postedjena toga, ali je nisam odbila i ne bi je odbila.
da nije krenulo taj tjedan onda bi isla na kiretazu. tako je bilo i dogovoreno s doktorom koji bi radio kiretazu. no krenulo je, u tom slucaju se nakon dva tjedna vrsi pregled. sto je kod mene uradjenjo.
ne zelim uopce filozifirati o smisli i nesmislu..za mene je ovaj spontani bio bezbolniji jer je ispocetka bilo jasno da nesto nije bilo u redu. nije bilo srcane akcije, struce koja se okrece u mojoj busi. naravno da sam odcmoljila rundu, ali ostajem realna, stucked s (losim) brojevima koji su i predvidjeli ono sto se u stvari i desilo.
ja se osjecam dobro, cak i sam spontani nije bolio..mozda mrvu na dan kad je pocelo pravo curiti. ali nije bilo bed.
Posljednje uređivanje od spodoba : 25.05.2012. at 15:34
Sori, spodoba, nisam te htjela jezditi, uvijek zaboravim da si ti iz drugog konteksta, iz drugog zdravstva. Kod nas postoje izrazite "orijentacije bolnica" (tako se meni čini), koje sasvim različito tretiraju neperspektivne trudnoće (pretpostavljam da je u pozadini svjetnonazor, doslovno, jedna bolnica je "konzervativna", druga "liberalnija"). Liberalnija kaže prošetajte spontani, nema šemu polijeganja trudnice s gotovo besperspektivnom trudnoćom, sklonija je kiretiranju kad se konačno uvjere da od toga ništa. Tako da nisu jedinstveni i odabirom bolnice, odabrao si dijelom i tretman. U tom smislu "biranje". Nemam pojma kako će kod vas - vidiš da ti je Luči rekao jedno, ovaj koji te dočekao drugo, možda bi ti neki treći treće. Sretno, u svakom slučaju. Sluičaj žene s recidivirajućim spontanima koju poznajem je da je jedna beta od cca 100, gotovo mjesec dana išla malo gore, malo dolje, i trebalo je par menga da se spusti na nulu i svi ti beta-lučeći ostaci očiste krvarenjem. Hoću ti reći - sve je to... normalno. Sretno u svemu, na način na koji želiš da ti prođe - neka tako bude!
Također, eno danas dolje čitam na antibioticima - 4 doktora, 4 mišljenja. Uvijek u tome svemu imaš nekog odabira... Osim ako nisu svi jednoglasni - mora se to i to, to je po med. praksama. U tom smislu sam mislila. Sretno!
znam znam..i ja sam vise luda od svega.
da
luci kaze - kiretaza
dok koji radi kiretazu - otice to samo
doktorica - kiretaza ako je beta iznad 1000 (sto je slucaj)
doc koja radi kiretzu - nije to za kiretazu, beta je padajuca
etc..zato velim..luda, zbunjena, nenormalna :D
L kaze da cekiram sljedeci tjedan opet betu..pa bumo vidli
Veliki zagrljaj još jednom, sve to skupa je meni bilo izluđujuće - nisi na bolovanju/jesi na bolovanju, hoće kiretaža, neće kiretaža, plod će stat, samo što nije, samo što nije, i tako mjesec dana. I kad je konačno stao, opet su potezali ostatke van. Prijateljica s 4 spontana kaže - nema do kiretaže. Ovo sad zvuči ko reklamni slogan, ali ono, to je fakat iznurujuće ako dugo traje. Prijateljica koja je imala blighted, njoj je rekao ginić (ZG, non MPO), nećemo vas mučit dulje od 2 tjedna. Ja sam ta 4 tjedna bila u kontinuitetu s ulošcima, u iščekivnaju the big thinga, ma, izluđujuće, ako imaš dijete, radiš, i ne živiš 30 km/h, u ogromnoj kući, s mlijun žena koje ti mogu u svako doba uskočit. Ukratko, ako živiš gradskim životom. Barem meni. Pogotovo ako imaš planove za novu trudnoću, ono... ništa ne možeš počet odbrojavat dok to više ne stane.
sto se tice toga je meni bilo ok. 4.5. je bilo jasno da od te srece nista. ja navalila ko sasava s fizickim aktivnostima, nalijevala se sa maruljom i vidi vraga u subotu su se vidjeli prvi rozasti tragovi. jesam se izludjivala kad ce vise, ali posjet ginicu zbog UZ je izazvalo drugi val krvuckanja. da bi nakon 3 dana pravo pocelo. pa mi je nekako bilo jasno da ce uskoro.
a da, zaboravila sam reci. 16.4 je beta bila 1724. 25.4 odem na UZ i gestacijska ca 4.4mm. kaze doc da cemo vaditi betu i odluciti sto cemo, tipa da li kiretaza ili je sve ok. izvadi mi betu koja je bial 7000 i zakljuci da je trudnoca ok. jos mi taj dan htjela izdati trudnicku knjizicu. zovem praksu i doc smatra da je sve ok i narucuju me za mjesec dana.. 22.5. dakle tuka nije ni usporedila dvije bete, da jest ne bi rekla da je sve ok. pokusavam sestri reci da to ne moze biti ok i trazim termin za tjedan dana, no sestra me odbija.
na svoju ruku sam otisla kod drugog, cisto da znam da prekinem s estrofemom i utricima. da nisam, bog zna koliko bi se jos oteglo. mozda bi krvarenje ipak pocelo, no opet. no ona bi me pustila da se kljukam bezveze s hormonima bez da je uopce razmislila i analizirala. svastasva sreca da se donekle kuzim u brojeve i tematiku.
Sorry na upadu, no kad je riječ o kiretaži, možda se ipak isplati pričekati. Poučena svojim trenutnim strahovima zbog tankog endometrija i ne daj bože Ashermana, pročitah na Wikipediji:
AS has been reported to result from 25% of D&Cs performed 1–4 weeks post-partum,[4][6][13] up to 30.9% of D&Cs performed for missed miscarriages and 6.4% of D&Cs performed for incomplete miscarriages.
http://en.wikipedia.org/wiki/Asherman%27s_syndrome
Da sam opet u istoj situaciji, (barem) dvaput bih razmislila.
kako god
izgleda da beta pada. test crta je vidno slabija od one prije cetri dana. ocito da beta ipak drugacije pada nakon kiretaze ili kad zena ima spontani bez kiretaze (ali uz pomoc cytoteca jer onda izbacivanje odumrlog tkiva ide brze), ili kao kod mene potpuno prirodno. ocito da su to tri razlicite situacije. krvuckanje izgleda vise kao spotting. preko dana ga malte ne nema tj. samo u tragovima, preko noci se nesto skupi, ali nije puno.
Posljednje uređivanje od spodoba : 29.05.2012. at 13:34
da se ja malo javim, posao mi na vrhuncu no još malo po hladovima
jutros popila zadnji estrofem i duphostan i sada valjda čekati da dođe M, nisam imala od početka 3.mjeseca
s čime da se počastim za šparung na ulošcima
pusa svima
linalena ~~~~~~~~~~~~~~~ da što prije dodje
tiki kakvo je stanje kod tebe?
kod nas curka napreduje,teška 719 gr,ja moram mirovati,uključena terapija ali za sada sam još doma![]()
Draga Sonja29za curku i nadam se da ćeš što više izdržati doma. Jer kod kuće je najljepše
i znak je da je sve pod kontrolom.
Kod mene stanje nije najbolje. Nakon maratonskog čekanja M i dolaska M, sad se sve čini da nema O i bojim se reprize. Ponekad imam bolove kao kod M i to pojačane, ali srećom kratko traje, ma sve se promijenilo, do nedavno bi znala kad folikul raste, kad je bila O ...A sad samo neki čudni bolovi od kojih se u tom trenutku ne osjećam najbolje. I za otići na kontrolu teški lenjingitis. Danas na poslu napisala podsjetnik, a valjda ću se pokrenuti. Inače malo nedostaje pa da odustanem od svega. Ili već jesam, samo si to još ne usudim reči.
linalena ~~~~~~da M dođe po planu i da ne upropasti veliki plan!
Sonja29 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ste što dulje doma u komadu
tiki_e kako razumijem taj ljeningitis, o kako razumijem no ajd kako sunce grane lakše je malo, ha??? figa velka
a ja ponosno objavljujem da sam konačno dobila M, nakon laganih grčeva jučer popodne, jutros veselje (već se i muž veseli), od negdje tamo 3.3 nisam dobila a i pitanje dal bi dobila bez tabletica (jer to sada znači da ću iza svakog postupka imati frku??)
ma ja zapravo praava glupača, idući postupak mi je uspješni!!!!!
pusa svima
Ajde hvalabogu linalena da je M konačno stigla. mm isto tako pozitivno reagira kad je sve u normali, jadan podsvjesno se još nada![]()
Pokušala sam ti već i prije naznačiti - po meni (i mom iskustvu, na slične jajnike) - da! Tj., da u punoj stimulaciji. Pokušala sam ti naznačiti - dogovori uvijek, zlu ne trebalo, jel' te, s MPO terapiju za what-if negativna beta situaciju, a s obzirom na prethodno iskustvo. Sretno!!!