Nije bilo nikakvih promjena u smislu prava na broj pokušaja. Ovako je kako si napisala: 4 inseminacije, 2 prirodnjaka i 4 stimulirana. i to je to. Kad se rodi dijete, za drugo dijete imamo pravo samo na ono što za prvo dijete nismo iskoristili. :-(
Printable View
Neznam, prvi ivf sam imala 2013., sada 2016 isla iz početka, tj. odradila 2 prirodnjaka, i nitko nije ni spominjao prirodnjak iz 2013, nego se racunalo ispocetka :-/
Meni se cini da oni sami ne znaju tumaciti zakon..Jos samo treba da ljudima pocnu stizati racuni.
A meni se cini da su joj ukrali 1 stimulirani postupak.
Eryngium bas si me razveselila. :)
zakon je na snazi od kolovoza 2012. od svojih 6 prava na IVF iskoristila si tri. tvoja je lijepa sreća da si iz prvog prirodnjaka ostala trudna i rodila, i da si sada nakon drugog odrađenog prirodnjaka ostala trudna.
ako budeš išla na treće dijete/trudnoću :-) ostaju ti samo 3 pokušaja
sretno~~~~~
Imala sam 3 prirodnjaka, za prvu trudnocu 1, za drugu 2... Neznam stvarno, tako je bilo meni..
Hvala Eryngium. :*
Bas sam happy zbog tebe Chiara! :)
Hmmm i ja sam shvatila da nakon ostvarene trudnoće (znači iznesene do kraja) imamo pravo iznova na pun broj postupaka...2+4....
Chiara,naš laboratorij u Poreču radi samo obične pretrage (sedimentaciju i urinokulturu),sve ostalo nam šalju za Pulu pa zato i čekamo nalaz...
Slucajno sam zalutala na ovu temu, al cisto da javim 100% se postupci ponistavaju nakon ostvarene trudnoce i poroda. Ja sam za prvu bebu iskoristila tri stimulirana i sada krecem iz pocetka, tj ponovno imam pravo na 4+2
I ja ulijecem. Otkud ta informacija o ponistavanju? To samo u Rijeci se događa? Jer nema zakonskog uporista za to. Jedino, kako je ranije spomenuto, poništeni su oni postupci po Milinovicu.
Pa nema zakonskog uporista..a kada sam ih ja pred par godina pitala nisu mi znali odgovoriti da li se ide iznova ili ne...kao da jos nitko nije krenuo ponovno pa nemaju iskustva...ja da idem ponovno i da nemam vise postupaka ja bih trazila crno na bijelo od kbc-a da imam pravo na nove postupke,a ne da danas sutra dobijem cestitku...jer nitko normalan ne bi placao to sto oni nude.
evo, došla:-) bilo je sve super, doktorica mi se sviđa jako, mlada je i vedra, priča i objašnjava sve, napravila mi je folikulimetriju, ali su folikuli još mali pa me naručila u četvrtak i dala mi recepte neke, pitala me dali moja ginekologica zeza za davanje uputnicama za mpo(to mi se jako sviđa).
Nego zanima me ako idem sad 10dc na folikulimetriju, ako su mi ovulacije večinom na 14 ili 15dc, kad bi bila punkcija? jel 14dc ili ranije? jer 13dc pada na nedjelju...što rade u tom slučaju? jel oni rade subotom i nedjeljom?
Evo mene s hssg-a... narucena u 10, dosla na red u 13h. Poprilicno je boljelo, negdje sam bila procitala da je netko napisao 10x jace od menstr.grca, slazem se s tim. Suze su mi se nakupile u usima kako sam lezala :D uzela sam prije tabl ibupr.od 500mg.
Dr.V me bas lijepo pozdravio i zazelio srecu. Povremeno ce biti dostupan kod dr.Salamon u Opatiji.
Fitness bas sam mislila na tebe i pregled. Ipak nije tako strasno? Kad sve instrumente izvade van, neopisivo ti je lakse. Jesi se uspjela dogovoriti s njim kod koga ces se prebaciti?
dobila sam uputnicu za neki gel da uzmem u ljekarni, ne mogu se sjetiti kak se zove, ginekologica mi uzela papir gdje piše, uglavnom koristi se od transfera na dalje. Nisu ga imali danas ovdje u ljekarni ali će sutra stići, e sad me zanima jel se on plaća? pošto sam dobila i recept za sumamed i morala sam nadoplatiti 20kn, a sad sam proćitala da neki gel crinone(neznam stvarno kako se točno zove) košta 600kn. da nije to taj i toliko ga moramo platiti bez obzira što je na recept?
Fusa vjerovatno je crinone gel na recept, ali ja nemam pojma da li se sta placa. Meni je propisan utrogestan i nisam ga nista morala platiti,
Pa nije bilo bas strasno, sigurno ima gore, al me bolilo vise nego sam mislila. Na pocetku je bio nekakav ,,otpor", i ti grcevi su me rasturili. poslije je sve prolazilo kroz jajovode tako da je prohodno :) kad je sve izvadio nije me nista boljelo, jos sam malo lezala dok je on natipkao nalaz. I dobro da sam imala ulozak ;)
Rekao je da se javim na humanu ako za 2-3 mj ne dode do trudnoce. tako da nisam pitala za drugog doktora. I rekao da ce se endo cista vrlo vjerojatno javiti kroz koje vrijeme... a to znam i sama. Napadam stolisnik i tinkturu od konopljike :D
Fitness ti imas srecu pa ti nisu rekli da svaki mjesec dolazis na fm na tempirane odnose. Ja sam tako izgubila 4 mjeseca hodajuci svaki drugi dan na humanu kao da nemam pametnijeg posla. :roll: Ja sad razmisljam ako ovaj postupak slucajno ne upali, a potrosila sam 2 prirodns ivf-a, iduci put me ceka stimulirani. Cure koje ste to prosle, javljam se isti dan kad dobijem M ili mi taj mjesec propada ako moram ici na konzultacije prije toga? Zbunjena sam jer ne znam ni da li su uvazili moje molbe da me ubace kod dr M.
Prvo konzultacije iduci mjesec i onda postupak.
Hvala Red. I mislila sam da ce biti tako.
Crinone gel se ništa ne plaća
Chiara kada dobiješ javiš se na humanu sestri Mariji i ona ti daje propisanu terapiju sa kojom krećeš 2dc, samo pazi da ti ne zapadne vikend, jer onda si ideš po terapiju prije nego dobiješ ako bi trebala dobiti za vikend
A nemam pojma kad bih trebala dobiti. 14 dana nakon punkcije? Beta mi je stavljena za 8.3. Ma meni je veci problem sto ja nisam s dr M uopce razgovarala o tome. I kako to da netko dobije utrogestane, a netko crinone gel- sta je bolje?
Ja sam dobila utrogestane jer sam već dugo na njima...četiri para koja su u Rijeci na humanoj (prijatelji) svi su dobili gel.
Što se tiče postupka,ovisno kakav dogovor imaš sa liječnikom.
Moja prijateljica je kod dr.S i ona joj nije ništa rekla osim da će sljedeći biti stimulirani i ona je dobila prije dva dana,kad je nazvala dobila je upute da se javim početkom ožujka da dobije termin za dogovor.
A ja sam na nalazu nakon transfera dobila upute od dr.SŠ sa terapijom za stimulirani postupak u slučaju da dobijem. Znači odmah da zovem 1dc i dođem na UZV i po terapiju na 2dc.Ona me pitala dali želim pauzu jedan ciklus ili ćemo odmah.
Tako da je stvar kod kojeg si doktora i kakav je dogovor između vas.
Ali ja nisam kod nikoga trenutno. :(
Pa ako dobijes u svakom se slucsju moras naruciti na konzultacije da te novi lijecnik pregleda, pogleda nalaze i odredi protokol..i onda s njegovim nalazom nakon sto onaj idući ciklus dobijes m ides kod sestre Marije po lijekove..to je procedura.
Hvala cure... mene sad bas peru strahovi da ce jaje pobijec. Citala sam tu na forumima da su cure pile voltaren na dan stoperice i dan poslje , da im je pomoglo malo odgoditi ovulaciju. Imate vi iskustva s tim?
CHIARA nadam se stvarno da neces morati birati doktora, da ce ti postupak uspijeti,bezveze ti se odulji sve a ni kriva ni duzna.
Fitnessgirl sretno u kucnoj radinosti, znam dosta cura koje su uspijele poslje hsg-a
Fusa ja sam pila voltaren i folikul nije pobjegao, ali nije ni narastao od štoperice, ostao je isti kao i prije štoperice, no js je bila lijepa i zrela :-D
hvala;-) danas ću si kupiti u ljekarni da imam za svaki slučaj.
sad sam išla dići Crinone gel, nisam trebala ništa platiti:mrgreen:
a htijela sam kupiti voltaren tek toliko da imam ali daju ga samo na recept pa sam odustala, biti će kako mora biti. Sutra idem opet na folikulimetriju pa ćemo vidjeti gdje smo. Počela sam koristiti lh trakice i lijepim ih na papir da vidim kako tamne. Mada mi je jučer oko 18h navečer bila bolje vidljiva druga crta nego danas oko 15h. Inače mi se tako rano ni ne vidi , vjerojatno će ranije ovulacija:unsure:.
Evo cure danas dobila napokon dobila nalaz bete koju sam vadila 21dnt...prošlo je 6 dana od tad
Malo je reći da sam iznenađena...i ja i sestra preko telefona na humanoj.
Beta mi je 20 592.1, a interval za 5tj gestacije je 217-7140.
Ne razumijem od kud tolika beta (test mi je tri dana prije očekivane bio jako pozitivan,a na 9dnt sam na kinezu već imala blijedu crtu).
Kad sam 15.2. išla po uputnicu doktorica mi je odmah napravila UZV i vidjela gestacijsku od 9mm u maternici.
Tako da embrij nije zalutao i vanmateričnu isključujemo.
Znači bila sam u prirodnom postupku,ISCI metoda,ET 3.dan osmostanični embrij.