Ja cu sutra. A sljedeci tjedan bi trebala jos 2,3 puta doc na folikulimetriju a nadam se i punkciju i onda transfer... sve bi ja :D
Fitnessgirl sto ti ides radit u petak? Vaditi hormone ili?
Ja cu sutra. A sljedeci tjedan bi trebala jos 2,3 puta doc na folikulimetriju a nadam se i punkciju i onda transfer... sve bi ja :D
Fitnessgirl sto ti ides radit u petak? Vaditi hormone ili?
Evo me ispred poliklinike, poljubila vrata..tek ce u7 otvoriti vrata.
bila na kraju prva na redu i nalazi gotovi u 11h, tako da sam sve obavila i uspijela se naručiti za folikulimetriju u utorak. Uspijet ću sve nalaze skupiti
jedino nisam saznala kod kojeg ću doktora jer me sestra brzo sprašila van pošto sam došla u 8h kad su tek počeli raditi
ali nema veze, bitno da ja krenem u ivf
U utorak ces saznati kod koga ces doktora biti. Bitno da si uspjela srediti nalaze, a za drugo cemo lako. Ako meni ne uspije ovaj postupak, morat cu se kod novog doktora naruciti na konzultacije da vidimo za dalje.
cure imam pitanje (opet) dali za svaku folikulimetriju moram po uputnicu kod svoje ginekologice? ja sam mislila ici i odma da mi da putni nalog...
Fusa treba ti D1 uputnica. Ona vrijedi godinu dana i tebi pokriva sve-fm, punkcije, transfere. Obavezno si pripremi to za prvu fm jer mene prvi put nisu primili kad sam dosla na fm nego sam drugi dan dosla s uputnicom.
Fusa sutra je fm?
Sjuskica ajme pa kako tako dugo? Pa to je kao da cekas briseve. Kad sam zadnji put vadila betu, nalaz je bio isti dan u 1 gotov.
Curke! Ja sam u utorak na utz hssg kod dr.Vlasica... Pitanjce... da uzmem nesto za bol prije i sta?
E ovako. Ja sam uzela kad sam isla prvi put. Međutim profesorica me pregledala i zakljucila da imam dosta slobodne tekucine u douglasu i da ne moze obaviti HSG jer se nece dobro vidjeti. Drugi mjesec sam obavila pregled, ali nisam uzela nista za bolove jer nisam znala hoce li pregleda biti. Prvi put sam uzela sumece granule ibuprofena.
Jesamsutra sam na dogovoru za ivf kod doktorice Susanj, a nadam se da ce mi odma obaviti folikulimetriju da mozemo iskoristiti ovaj ciklus...
Fitnessgirl, ja nisam nista popila i bilo mi zao jer bi mozda bolje izdrzala, mozes popiti nesto , biti ce ti lakse. Sretno!
Uzmi si uloske. Ja sam si zaljepila ulozak malo prije HSG-a da mi odmah bude spreman jer sam mislila da ce to jako ici. Ali nije strasno. Doslovno par kapi cijeli dan.
Moguće da je bila nekakva cista, npr. folikularna, ako je ciklus bio anovulacijski, koja je prsnula u tijeku novog ciklusa i tekućina se nije stigla resorbirati u dovoljnoj količini. Ili je bila dvostruka ovulacija pa se količina oslobođene tekućine prilikom prskanja folikula udvostručila.
Douglas je najniža točka u trbuhu i ako postoji bilo koja količina slobodne tekućine, tamo će se skupiti.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Eryngium malo off topic- meni je vracen 1 embrij 3 dan. Lijepo ga je biologica nahvalila i rekla da je js bila zrela i da se lijepo dijeli. Ja sam pitala da li je osmostanicni, a ona je rekla da jutros nije bio. To znaci da je 6-stanicni? Je to dobro ili?![]()
Mogao je biti i 7-stanični ako se ne varam, a to je lošija verzija nego da je 6-stanični. Važnije je da je neparan broj nego viši broj
Mi smo bili 7-stanični 3 dan, evo cura 3 god., a sada je 6- stanični u buši već 12+4tako da uvijek ima nade, samo pozitivno ❤
Believe ti si uspjela iz prve? 2 transfera, 2 trudnoce? Cula sam i ja da je bolje 6-stanicni nego 7-stanicni, a posto je rekla da se lijepo dijeli, valjda je 6-sranicni. .![]()
Prva trudnoća iz prve - ivf prirodni, druga iz druge isto prirodni ( prvi put nije se js oplodila). 2 transfera - 2 trudnoće. Samo pozitivno, i da ti vrate mrvicu, neka se ugnjezdi u buši ❤
Ti si znaci 3 puta isla u prirodni? Sta nije obavezno 2 prirodna, a 4 mogu biti stimulirana? PS: mrvicu su mi vratili.![]()
Posljednje uređivanje od CHIARA... : 19.02.2017. at 23:58
Sorry krivo pisenda, ali svaka trudnoća ides ispočetka. Kad smo krenuli sada za drugo dijete, nije se racunalo sto sam bila za prvu trudnocu. Sada nam je uspjelo iz drugog prirodnog, da nije isli bi na treci ivf stimulirani. sretno od srca i da bude velika beta ❤
CHIARAda se primi!
fitnessgirl ja nisam krvarila, ali uzela sam uložak, tako da nije zgorega da ga imaš, sretno
a ja odo sad po uputnicu i za Rijeku![]()
Kad se ovo promijenilo?
Od kad je donesen novi zakon 2012 imali smo pravo na 4 AIH, 2x IVF u prirodnom ciklusu i 4x stimulirani IVF. Nisu se resetirali s ostvarenom trudnoćom. Nego što ti ostane, ostane.
Samo oni koji su trudnoću ostvarili za vrijeme Milinovićevog zakona su imali pravo na nove postupke jer je došao novi zakon.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Neznam, prvi ivf sam imala 2013., sada 2016 isla iz početka, tj. odradila 2 prirodnjaka, i nitko nije ni spominjao prirodnjak iz 2013, nego se racunalo ispocetka![]()
Meni se cini da oni sami ne znaju tumaciti zakon..Jos samo treba da ljudima pocnu stizati racuni.
A meni se cini da su joj ukrali 1 stimulirani postupak.
Eryngium bas si me razveselila.![]()
zakon je na snazi od kolovoza 2012. od svojih 6 prava na IVF iskoristila si tri. tvoja je lijepa sreća da si iz prvog prirodnjaka ostala trudna i rodila, i da si sada nakon drugog odrađenog prirodnjaka ostala trudna.
ako budeš išla na treće dijete/trudnoćuostaju ti samo 3 pokušaja
sretno~~~~~
Imala sam 3 prirodnjaka, za prvu trudnocu 1, za drugu 2... Neznam stvarno, tako je bilo meni..
Bas sam happy zbog tebe Chiara!![]()
Hmmm i ja sam shvatila da nakon ostvarene trudnoće (znači iznesene do kraja) imamo pravo iznova na pun broj postupaka...2+4....
Chiara,naš laboratorij u Poreču radi samo obične pretrage (sedimentaciju i urinokulturu),sve ostalo nam šalju za Pulu pa zato i čekamo nalaz...
Slucajno sam zalutala na ovu temu, al cisto da javim 100% se postupci ponistavaju nakon ostvarene trudnoce i poroda. Ja sam za prvu bebu iskoristila tri stimulirana i sada krecem iz pocetka, tj ponovno imam pravo na 4+2
I ja ulijecem. Otkud ta informacija o ponistavanju? To samo u Rijeci se događa? Jer nema zakonskog uporista za to. Jedino, kako je ranije spomenuto, poništeni su oni postupci po Milinovicu.
Pa nema zakonskog uporista..a kada sam ih ja pred par godina pitala nisu mi znali odgovoriti da li se ide iznova ili ne...kao da jos nitko nije krenuo ponovno pa nemaju iskustva...ja da idem ponovno i da nemam vise postupaka ja bih trazila crno na bijelo od kbc-a da imam pravo na nove postupke,a ne da danas sutra dobijem cestitku...jer nitko normalan ne bi placao to sto oni nude.
evo, došlabilo je sve super, doktorica mi se sviđa jako, mlada je i vedra, priča i objašnjava sve, napravila mi je folikulimetriju, ali su folikuli još mali pa me naručila u četvrtak i dala mi recepte neke, pitala me dali moja ginekologica zeza za davanje uputnicama za mpo(to mi se jako sviđa).
Nego zanima me ako idem sad 10dc na folikulimetriju, ako su mi ovulacije večinom na 14 ili 15dc, kad bi bila punkcija? jel 14dc ili ranije? jer 13dc pada na nedjelju...što rade u tom slučaju? jel oni rade subotom i nedjeljom?
Evo mene s hssg-a... narucena u 10, dosla na red u 13h. Poprilicno je boljelo, negdje sam bila procitala da je netko napisao 10x jace od menstr.grca, slazem se s tim. Suze su mi se nakupile u usima kako sam lezala :D uzela sam prije tabl ibupr.od 500mg.
Dr.V me bas lijepo pozdravio i zazelio srecu. Povremeno ce biti dostupan kod dr.Salamon u Opatiji.
Fitness bas sam mislila na tebe i pregled. Ipak nije tako strasno? Kad sve instrumente izvade van, neopisivo ti je lakse. Jesi se uspjela dogovoriti s njim kod koga ces se prebaciti?