danas: bila na ručku kod mame - juhica od okruglica, pećena piletina, krumpir i zelje na salatu, a za sutra imam spremljenu sarmu a ja ću napravit pire.
Printable View
danas: bila na ručku kod mame - juhica od okruglica, pećena piletina, krumpir i zelje na salatu, a za sutra imam spremljenu sarmu a ja ću napravit pire.
sutra su na meniju lazanje od blitve, imam nekog finog sira sa zelenim paprom pa cu to ukomponirati unutra. tjesto sam pripremila od razenog brasna. zanima me kako ce ta tjestenina ispasti...
za ostatk tjedna jos ne znam sto bih..
pravila sam poriluk s jecmom od Ane U. i to je bilo bas fino. mozda opet ponovim ovaj tjedan.
slana torta od krumpira (recept je iz Jutarnjeg) :mljac:
ostala su 2 komada taman sutra za gablec na poslu
Jučer - palamida (riba-plava) s gradela, blitva, zelena salata
Danas - pečeno meso (teleći vrat), pomfrit, špinat, pečene paprike
Sutra - sarme i pire krumpir
danas-kuhana junetina, krumpiri, mrkvice, cvjetača..i sos od rajčice i hrena, prije toga bistra juha.
sutra-fašicanci, špinat i pire krumpir, kisela salata mix, juha
sri-lungić u umaku i njoke
čet-mix povrća, kockice mesa-dinstano zajedno + tjestenina-pužići
pet-punjene lignje šunkom i sirom, krumpir-u pečnici pečeno
danas nešto s brokulom i ostaci jučerašnjeg punjenog lungića.
danas, isto kao i pužić
sutra, juha od celera i knedle sa šljivama (iz lidla)
srijeda, sarma
Bolonjez,pužići i zelena salata.
Subota: mamina sarma :heart:
Nedjelja: istarski sugo od govedine s fuzima, zelena salata; kasnije odlazak rodjendan pa deserti svakakvi :D
Ponedjeljak (danas): cufte u paradajz-sosu i pire od karfiola, zelena salata
Utorak: povrtna juha, kobasice od puretine i pomfri iz pecnice, grcka salata
Srijeda: Faro juha, odresci od tune i spinat na mlijeku, salata od mrkve s dressingom od limuna
Cetvrtak: ponovo modificirana musaka od Peterlin (kelj-sunka od puretine-karfiol-vrhnje+sir, pa redom dalje), kisela paprika na salatu
Petak: povrtna juha, tjestenina sa crvenim pestom, kupus-salata
Subota: juha, polpete, pohane tikvice s ranch dressingom, zelena salata
cušpajz od kupusa + pečena pileća prsa, cikla salata
grašak s mrkvicom i kotleti na gril tavici
skuham celer izrezan na kockice u malo posoljenoj vodi u koju još dodam i sok od pola limuna. na maslacu popržim brašno i podlijem s vodom u kojoj se celer kuhao. u to dodam izmiksani celer, začinim, i pred kraj umiješam žumanjak koji izradim s vrhnjem. poslužim sa krušnim kuglicama...fino, fino!
Ja sam sinoć pravila krpice za danas prvi put. Vidjet ću kako je ispalo. Za vidjet - odlično!!! Uz to naravno dinstano zelje i pohovani šniceli.
Ja ću se danas okušati u varivu od leće. Valjda će uspjeti :/
Uz to imam mamine faširance koje sam izvadila iz leda, za svaki slučaj.
jučer -Ječam s porilukom i mrkvom, malo slanine, palačinke
danas- musaka od kelja
sutra - sarma iz zamrzivača
U nas danas leća. Obožavamo je. Jučer sam mužu pravila Spaghetti with meatballs jer je slab na ta američka sranja. Sutra cipoli na gradele i kupus pod ulje - my kinda food :)
danas žganci s gljivam(još moram proučit kako se to pravi) i zelena salata, momcima žganci s mlijekom.
kosjenka, probaj ovo: http://kodane.tportal.hr/recepti/668...vrganjima.html ili ovo: http://mmfino.blogspot.com/2010/10/n...vrganja-i.html
i jedno i drugo je prefino.
ja za sutra planiram ove gratinirane gljive i palentu. to, od kad sam probala, često pravim.
U nas je juha od polubiži, polpete i kuhani kaul.
A kod nas je Vegetable-day :D : krem juha od brokule i rižot od povrća (tikvice, mrkva, patlidžan, kaul.....
Hvala Ivica_k na receptu za juhu do celera!
Smajlich, kako ti pripremaš svoju juhu od brokule?
:) Samo juhe u zadnje vrijeme :)
Pa rekla bih standardno : skuhanu brokulu usitnim štapnim mikserom, dodam malo mlijeka ili ponekad malo vrhnja za kuhanje (ne volim ga baš), malo soli i muškatnog oraščića, vratim na vatru da proključa i na kraju ubacim kockicu maslaca.....Ajme, gladna sam! :D
Danas juha, rolada od mljevenog mesa sa jajima, pire, špinat, šnenokle.
danas: juha, kuhano, pire i paradajz sos
sutra: kineski ravioli (Ana je nedavno pravila)
subota: zapecena palenta s gljivama (isto Anin recept)
nedjelja: gratinirani poriluk i krumpiri sa kobasom (nije Anin recept :mrgreen: vec iz nekog casopisa)
KOd nas danas varivo od graška i mrkvice.
jučer: zapečeni makaroni sa slaninom
danas: juha, povrće i pohane punjene palačinke i zelje na salatu
sutra: grah sa zeljem i palačinke za desert
puretina u bijelom umaku
brokula kuhana na pari
pileća juha
riblja juha
pohani oslić, krumpir salata, matovilac+endivija
Čoko-limun šnite za desert
Riblja juha s brokulom
Gregada od oslića
Miješana salata
Pita s jabukama
Jučer sam izmislila super toč za piletinu. Izdinstala crveni luk na ulju, dodala filete bijelog mesa, listiće češnjaka, preprekla sve to malo, podlila vodom da se krčka. Na to sam posipala bijelog papra, bosiljka. Podlila sam s par žlica crvenog vina i malo bučinog ulja. Prekrasan okus je bio!
To kao prilog uz varivo od mahuna.
Teleća juha i teletina na lešo s krumpir-salatom. Za desert čokoladni kuglof od maka i badema.....:)
Srijeda -varivo od graška sa piletinom i njokima
Jučer - juneći gulaš, desert fritule sa voćnim jogurtom
Danas - pizza (domaća radinost)
Sutra - pozvani na ručak :mrgreen:
Nedjelja - pileća juha sa griz knedlima, pohani pileći file, kuhani krumpir i blitva, desert princes krafne
danas: riblja juha, lešo riba, kuhani krumpir, zelena salata
sutra:
Pečem palamidu u pećnici, bit će još krumpir i prokulice na lešo. I salata.
Juha od celera
Škarpina (s ružmarinom) pržena u tavici
Krumpir u slanoj vodi sa svježim peršinom
Salata? Ne znam još... ima domaće cikle, a ne paše mi baš uz ribu pa možda smislim nešto drugo.
Danas: Juha od ribe, pržena riba, krumpir salata, kolač s višnjama
Sutra: Šporki makaruli, salata
danas roštilj
pon đuveć s junećim mesom
uto lungić u lovačkom umaku i pire krumpir. juha povrtna prije toga
sri-široki rezanci, kockice piletine i bijeli umak sa začinima
čet cilli con carne
pet file šarana s krumpirom i blitvom (ili neki drugi prilog)
inače vam želim reći da na ledovoj str imate mogućnost tjednog planera ručka/večere, pa to može nekad poslužiti kao inspiracija za pojedine dane u tjednu...(ako ga već niste otkrili)
jučer sam punila šampinjone, napravila juhicu, rižu i sos od šampinjona,
a danas končno lijepo vrijeme kod nas pa ćemo pravit roštilj a i malo krumpira ćemo ispeć a tu je i juha.