Danas riža sa povrćem, juha, cikla
danas gozba: pečena teleća ruža, pečeni krumpir, juhica od povrća!
Danas: okruglice od mljevenog mesa i pire, zelena salata
Sutra: Riblja juha, lešo riba i kuhani krumpir, zelena salata
Danas šalša i špagete. Prefina mi je šalša bila danas, malo sam eksperimentirala i dodala jedno deci mlijeka.
Ova što sam radila sada je :
Podinstam luk na malo ulja i vode, popečem papriku, dodam passate (malo), zalijem sa temeljcem (iz juhe koju kuham)
To sa štapnim malo stisnem (zbog djece),(sol, papar), tri r.češnjaka, dodam mrkvicu pa kasnije i grašak.
Skuham rižu (ja posebno) i sve zajedno promješam, ako treba dolijem još temeljca, ako ne, onda je to to.
Inače je još finije kad se popeku i kockice mesa pa ubace kad i češnjak...
Klasična dinstana riža koju djeca vole
Porijeklo povrća: u škrinji imam spremljeni grašak, paprika je domaća-spremljena na način zimnice..., mrkvica, luk, češnjak i ostalo povrće mi je iz voćarne.
Danas: juha od povrća, krumpir na gorički i zelena salata
Sutra: grah
danas ništa....
sutra lisnato punjeno šunkom,sirom i šampinjonima...
subota poriluk..ili pohane lignje i pomfrit..
dinstaš luk,svježu papriku,mrkvicu...zapravo povrće koje imaš doma dodaš mljevene crvene paprike,meso narezano na kockice(govedine,svinjetine),to pirjati dok ne omekša...
dodati krumpir narezan na četvrtine i kuhati do kraja.začini po želji,sol,papar,vegeta...fino je...
ja volim skuhati da se krumpir jako skuha pa zgusne saft i ne moram dodavati brašna...
Pa podijeli sa namaI ja imam neku kombinaciju riža-povrće-koka sve u pećnici, skroz je super.
A mene još uvijek zanima onaj pečeni celer od Apricot
Meni je sve povrce narezano na komade i pečeno u rerni jako fino. 4
Ja cu danas neku varijantu francuskog krumpira s gljivama i salatu.
Zaboravih na juhu od bundeve.
Posljednje uređivanje od marta : 28.01.2011. at 13:45
Prvo stavim peći koku, rasječenu, namažem malo senfom, i posolim. Uopće ne stavljam ulje nego na masni papir jer ona pusti dosta masnoće.
U teči malo prodinstam povrće (selen, petrusimul, kapulu, luk, papriku i karotu - količinu kao za u juhu, samo manje selena) na maslinovom ulju. Kad se prodinsta dodam rižu, malo vina, muškatno oraščića, soli i papra. Količina ovisi koliko nas je, ali ako ostane dobro je i sutra, pa se može namjerno sve poduplati. Rižu podlijevam juhom ili prokuham goveđu kocku, ali uvijek imam juhe u frizu. Kad je riža gotova, sve istresem preko koke u škrovadu, pospem jednom kesicom parmezana i zapečem oko 1/2 sata na 220. Vrijeme pripreme od početka do stola oko 60-70 min, ubrojivši ovih zadnjih pola sata pečenja. Ovisi samo koja je riža. Ja koristim Zlato polje.
Živjela riža!
Kod nas danas poriluk s rižom. Otkad je moj stariji izašao iz boravka, rijetko kuham krumpir dan unaprijed.
Moram probati ovo sa zapečenim povrćem i rižom - mojima bi se sigurno svidjelo.
gulaš od graška,mrkve ,krumpira i svinjetine
zapečene palačinke sa sirom
juha, pileći file s umakom od šampinjona, hajdinska kaša s graškom na luku
morat ću probati ovaj monte
Posljednje uređivanje od anita_m : 30.01.2011. at 20:18
danas: bila na ručku kod mame - juhica od okruglica, pećena piletina, krumpir i zelje na salatu, a za sutra imam spremljenu sarmu a ja ću napravit pire.
sutra su na meniju lazanje od blitve, imam nekog finog sira sa zelenim paprom pa cu to ukomponirati unutra. tjesto sam pripremila od razenog brasna. zanima me kako ce ta tjestenina ispasti...
za ostatk tjedna jos ne znam sto bih..
pravila sam poriluk s jecmom od Ane U. i to je bilo bas fino. mozda opet ponovim ovaj tjedan.
slana torta od krumpira (recept je iz Jutarnjeg)
ostala su 2 komada taman sutra za gablec na poslu
Jučer - palamida (riba-plava) s gradela, blitva, zelena salata
Danas - pečeno meso (teleći vrat), pomfrit, špinat, pečene paprike
Sutra - sarme i pire krumpir
danas-kuhana junetina, krumpiri, mrkvice, cvjetača..i sos od rajčice i hrena, prije toga bistra juha.
sutra-fašicanci, špinat i pire krumpir, kisela salata mix, juha
sri-lungić u umaku i njoke
čet-mix povrća, kockice mesa-dinstano zajedno + tjestenina-pužići
pet-punjene lignje šunkom i sirom, krumpir-u pečnici pečeno
danas nešto s brokulom i ostaci jučerašnjeg punjenog lungića.
danas, isto kao i pužić
sutra, juha od celera i knedle sa šljivama (iz lidla)
srijeda, sarma
Subota: mamina sarma
Nedjelja: istarski sugo od govedine s fuzima, zelena salata; kasnije odlazak rodjendan pa deserti svakakvi :D
Ponedjeljak (danas): cufte u paradajz-sosu i pire od karfiola, zelena salata
Utorak: povrtna juha, kobasice od puretine i pomfri iz pecnice, grcka salata
Srijeda: Faro juha, odresci od tune i spinat na mlijeku, salata od mrkve s dressingom od limuna
Cetvrtak: ponovo modificirana musaka od Peterlin (kelj-sunka od puretine-karfiol-vrhnje+sir, pa redom dalje), kisela paprika na salatu
Petak: povrtna juha, tjestenina sa crvenim pestom, kupus-salata
Subota: juha, polpete, pohane tikvice s ranch dressingom, zelena salata
skuham celer izrezan na kockice u malo posoljenoj vodi u koju još dodam i sok od pola limuna. na maslacu popržim brašno i podlijem s vodom u kojoj se celer kuhao. u to dodam izmiksani celer, začinim, i pred kraj umiješam žumanjak koji izradim s vrhnjem. poslužim sa krušnim kuglicama...fino, fino!
Ja sam sinoć pravila krpice za danas prvi put. Vidjet ću kako je ispalo. Za vidjet - odlično!!! Uz to naravno dinstano zelje i pohovani šniceli.
Ja ću se danas okušati u varivu od leće. Valjda će uspjeti :/
Uz to imam mamine faširance koje sam izvadila iz leda, za svaki slučaj.
jučer -Ječam s porilukom i mrkvom, malo slanine, palačinke
danas- musaka od kelja
sutra - sarma iz zamrzivača
U nas danas leća. Obožavamo je. Jučer sam mužu pravila Spaghetti with meatballs jer je slab na ta američka sranja. Sutra cipoli na gradele i kupus pod ulje - my kinda food![]()
danas žganci s gljivam(još moram proučit kako se to pravi) i zelena salata, momcima žganci s mlijekom.
kosjenka, probaj ovo: http://kodane.tportal.hr/recepti/668...vrganjima.html ili ovo: http://mmfino.blogspot.com/2010/10/n...vrganja-i.html
i jedno i drugo je prefino.
ja za sutra planiram ove gratinirane gljive i palentu. to, od kad sam probala, često pravim.
U nas je juha od polubiži, polpete i kuhani kaul.
A kod nas je Vegetable-day :D : krem juha od brokule i rižot od povrća (tikvice, mrkva, patlidžan, kaul.....
Hvala Ivica_k na receptu za juhu do celera!
Smajlich, kako ti pripremaš svoju juhu od brokule?
Samo juhe u zadnje vrijeme
![]()
Posljednje uređivanje od oka : 03.02.2011. at 12:00
Posljednje uređivanje od RozaGroza : 03.02.2011. at 12:08
Pa rekla bih standardno : skuhanu brokulu usitnim štapnim mikserom, dodam malo mlijeka ili ponekad malo vrhnja za kuhanje (ne volim ga baš), malo soli i muškatnog oraščića, vratim na vatru da proključa i na kraju ubacim kockicu maslaca.....Ajme, gladna sam! :D
Danas juha, rolada od mljevenog mesa sa jajima, pire, špinat, šnenokle.
danas: juha, kuhano, pire i paradajz sos
sutra: kineski ravioli (Ana je nedavno pravila)
subota: zapecena palenta s gljivama (isto Anin recept)
nedjelja: gratinirani poriluk i krumpiri sa kobasom (nije Anin receptvec iz nekog casopisa)
jučer: zapečeni makaroni sa slaninom
danas: juha, povrće i pohane punjene palačinke i zelje na salatu
sutra: grah sa zeljem i palačinke za desert
puretina u bijelom umaku
brokula kuhana na pari
pileća juha
riblja juha
pohani oslić, krumpir salata, matovilac+endivija
Čoko-limun šnite za desert