mi smo puregon pen kupovali u Brežicama, ampula od 900 IU košta 312, a od 300 IU 105 EURa. Nama je do brežica trebalo sat vremena znači iz Zagreba je još bliže.
Printable View
mi smo puregon pen kupovali u Brežicama, ampula od 900 IU košta 312, a od 300 IU 105 EURa. Nama je do brežica trebalo sat vremena znači iz Zagreba je još bliže.
zaboravila sam napisati da smo ampule morali unaprijed naručiti ali se čeka vrlo kratko, dan, dva. broj telefona ljekarne je 00386 7 499 47 40 Ljekarna Trnje nalazi se na samom ulazu u Brežice.
cure super ste, hvala vam! sutra zovem sloveniju. javljam se sa svakom novom informacijom, idući tj krećem sa sprejem.
Jeja2 sretno :love:Citiraj:
Jeja2 prvotno napisa
Jeja drzin ti fige ;)
ipak ih i dr. ima kod sebe u ambulanti, tako da kad 2.dc dodjem kod njega direktno ću od njega i kupiti (navodno su sad nešto povoljniji nego drugdje). :)
Cure koje kupujete kod dr. ljekove šta vam nije isplativije uzeti u ljekarni u Slo pa tražiti povrat PDV-a ili kod nas pa prijaviti za povrat poreza mislim da se nakupi lijepa svota
Mali Mimi, nisam znala da se lijekovi mogu prijaviti u povrat poreza, to je ziher? Meni bi bio lijepi povrat za 40 Menopura.
ako se zbilja može ostvariti povrat poreza na lijekove kupljene u slo. ljekarnama, jel može netko reći kako se to prijavljuje na prijavi poreza, budući da se kupuje u eurima? da li prijavljujem račun u eur ili preračunato u kune po srednjem tečaju HNB-a?
mislim, totalni sam tudum oko tih stvari, a nije me sram pitati... :?
[/list][/code]
I ja sam tudum pa pitam :) , ali slovenski DDV za stvari kupljene u sloveniji potvrdiš na carini, a di ti vrate pare? hm, znat će cure
pare vraćaju sigurno na mjestu gdje je roba kupljena u Slo....a u HR mislim da se može dignuti u poštama koje imaju oznaku Tax free...i u još nekim mjestima ali nisam siguran gdje...
Mislim da stvari s povratom poreza na lijekove stoje ovako:
1. Ako se lijekovi kupe u Sloveniji:
Tražiti u ljekarni pri kupovini lijekova da vam ispune obrazac Tax free (Trebate im dati i putovnicu da vam to ispune). Na izlazu iz Slovenije treba dati Slovencima na granici da vam potvrde taj obrazac, odnosno stave pečat koji potvrđuje da ste izašli iz Slovenije. Povrat zatim možete tražiti u glavnoj pošti u Branimirovoj (Glavni kolodvor). To je za Zagreb, za ostale gradove ne znam. Uglavnom, za povrat vam je potreban taj potvrđeni Tax free obrazac i putovnica.
Ponekad se povrat može tražiti i na samom mjestu kupovine, odnosno u ljekarni u kojoj ste lijekove kupili, ali tek drugi put kad dođete, odnosno nakon što ste izašli iz Slovenije i ponovo ušli neki drugi dan. Samo, za to se treba raspitati kod njh pri kupovini jer neka prodajna mjesta ne vrše povrat novca za DDV (slovenski PDV), samo izdaju tax free obrasce, pa u tom slučaju jedina opcija ostaje povrat u hrvatskoj pošti.
Još nešto, prije sam negdje na forumu pročitala da Slovenski i Hrvatski carinici imaju dogovor da Slovenci javljaju Hrvatima iznose veće od 500 eur, pa bi trebalo paziti da račun bude manji od tog iznosa, inače možete imati problema s carinom. Također, ne znam koji je točno zakon o unošenju lijekova u Hrvatsku za potrebe inividualnog liječenja.
2. Ako se lijekovi kupe u Hrvatskoj:
Pri kupovini obavezno tražiti račun na svoje ime. To prijaviti na prijavi poreza na dohodak (svake godine u veljači za prethodnu godinu). Porezna osnovica će vam biti smanjena za iznos računa (do maksimalno 12.000 kuna), što bi, ovisno o visini vaših primanja, mogla biti zanimljiva svota za povrat.
Napominjem da vam u ovo ulaze i računi za sve ostale lijekove ili privatne pretrage koje obavljate u Hrvatskoj, a nisu financirani od HZZO-a (npr. Suprefact sprej, HSG ili ultrazvk obavljen privatno, pretrage hormona koje radite privatno, itd...), pa čuvajte sve te račune (ponavljam, moraju biti na vaše ime) i priložite ih uz poreznu prijavu.
Na kraju, mislim, a gotovo sam sigurna, da se povrat DDV-a i povrat poreza na dohodak ne mogu kumulirati, odnosno za lijekove kupljene u Sloveniji možete tražiti samo povrat DDV-a, za lijekove kupljene u Hrvatskoj samo povrat poreza na dohotak u poreznoj prijavi, ali nikako obrnuto ili oboje.
Ako sam nešto krivo napisala, slobodno me ispravite.
A ako ta osoba npr.ne radi,nezaposlena,na koga onda mora glasiti taj račun? Jel može na supruga?
E, to ne znam...
Iako, i mene to zanima jer, iako sam zaposlena, moglo bi se dogoditi da skupimo dosta računa i pređemo 12.000 kn pa sam mislila nešto prebaciti i na MM.
Trebalo bi pitati u poreznoj, a možda i u ljekarnama koje prodaju te lijekove znaju, vjerojatno su već imali takvih upita...
Meni logika govori da bi moglo ići i na supruga, pa ovo je liječenje para, a ne samo žene, no u našoj državi puno toga nije logično... :roll:
Možda ima neka cura koja ima s tim iskustva pa nam da odgovor...
A ja javim ako što saznam...
Miki76, hvala ovo je zbilja detaljno!
evo me!
nakon detaljnog pretresa na granici sve dalje je bilo pice of cake :lol:
dosli smo sat ranije i primljeni nakon nekih 45 min. upisao povijest bolesti na neki papir, muz otisao dati uzorak, moj uzv trajao brat bratu 15 sekundi. ja tuka iskopirala sve krvne nalaze, on se nije udostojio pogledati niti jedan jedini. u principu, dao mi je protokol za koji sam mu rekla da mi je dr. poljak sa cita rekao da bi mi dao slijedeci put - menopur i certoide (kako li se to vec spella). ponudio nam kupnju lijekova gore, ali posto je menopur 20 eura a kod nas 150 kn, nisam ga kupila - ovdje mogu traziti povrat poreza na taj lijek, a certoide sam uzela gore jer je kod nas jedna inekcija 510 kn, a kod njega 40 eura.
moram priznati da nisam puno ocekivala a bome ni dobila. kad usporedim odnos u cita i kod njega - ne mogu se oteti dojmu da resa zanima samo sto brza fluktuacija pacijenata. to negledanje nalaza mi je prestrasno.
ali zakljucila sam da me boli briga jer ce on u mom slucaju biti samo manuelac koji ce izvaditi i vratiti js, jer cu doziranje i pracenje obavljati u mog starog dragog dr-a, a ja i res cemo se vidjeti tek na punkciji.
glede punkcije, lagano mi je digao tlak. pitala sam ga je li istina da ne daje anesteziju a on se poceo opravdavati da nema anesteziologa. na to sam se dobro nasmijala i rekla da ne trazim anesteziju iz americkih filmova vec lokalnu inekciju u dupe. rekla sam mu kako mi je zadnja punkcija bila predramaticna. odgovorio je da on ima teoriju da se ne bi trebale js tako sokirati anestezijom. rekla sam mu da - sto se mene tice - bolje je ne sokirati vlasnicu js, nego js i pitala ga ponovo daje li barem inekciju sto je fuqin minimum. presutio je odgovor.
prije nego sto sam otisla rekla sam mu da cu ga nazvati nakon stoperice i da mi tada TOCNO treba reci hoce li mi dati inekciju ili cu se ja nasopati tableta jer ne zelim da mi radi punkciju na zivo. na to ce on da nije to toliko bolno (mos mislit sta on zna ista o tome). rekla sam mu da imam izuzetno nizak prag boli i da zelim nekakvu vrstu anestezije i da ja o tome odlucujem.
spomenuo je splicanku i iznenadio se kad sam rekla kolika joj je beta bila i da znam da je trudna :lol: pita odakle je znam, ja kazem - sa interneta. covik me blido gleda :lol:
nakon pregleda smo posli naci tu cuvenu splicankinu piceriju, jedva odabrali jednu od 90 vrsta ponudjenih pica i nazad u kroejsu.
jako mi je bitno da mi je odobrio odlaske na uzv u mog doktora, da ne moram opet toliko putovati.
glupo mi je sto mi nije nijedan nalaz pogledao, sto mi je odredio u startu 30 menopura na osnovu 32 gonala koja sam primila zadnji put, a kojih sam se nasopala jer sam lose reagirala. po mome je trebao pogledati nalaze is startati sa standardnih 20 inekcija, pa ako zatreba vise nije bed. ali drago mi je sto najosjetljiviji dio doziranja i uzv pracenja reakcije nece on obaviti vec covjek u kojega imam povjerenja, tako da nisam previse zabrinuta. a cini mi se da cu kupiti koktel inekcijicu protiv bolova i sama je spiciti u dupe prije punkcije.
inekcije ne mogu na supruga na zalost. bar su meni tako rekli.
idiotizam je sto racun postupka ako se ide privatno opet moze ici samo na zenu, ko da se samooplodjujemo...
evo i tu-mislim da žuri s curama koje su bile u postupcima jer je kao sve poznato (ne kažem da je u pravu), nama "virgo" curama sve pogleda, pregleda, zapiše i objasni, i moj UZV je bio brz, al izmjerio folikul i endometrij i sve mi pokazivao, što se tiče njegove žurbe-počne raditi u 5 ujutro, a završava iza 18h, zar bi nas sve stavljao u postupak slijedeći mjesec nakon konzultacija da nema te brzine? meni je zapravo ta brzina najvažnija zbog godina...vidjet ću tek kad sve počne...pinky, držim fige, kad počinjete?
cekati cu jos jedan ciklus da mi prodje, pocinjem za mjesec ipo, krajem 11. mjeseca.
vjerojatno se nama ravna po prethodnim stimulacijama. taj uzv mi nije jasan, ne bi se mogla zakleti ni da je ekran bio upaljen :lol: :lol: doslovno ga je samo uzvukao i izvukao...
ali pricao je sa nama 15-20 min jer smo ga gnjavili i svasta pitali 8)
ajme pinky moja sad si me :( a ja imam namjeru zvat kroz koji dan i ovako sam skroz u panici što će biti u dr. Š. u Cita, a kamoli gore, ako me ovdje opet odbiju :/
ljube, nema u resa odbijanja ;) samo hrabro, sve ce biti ok :love:
vidis kako mare kaze, kad si mpo djevica drugacije se ponasa :*
Citiraj:
Pinky prvotno napisa
:* :*
mare41, slažem se s tobom, i ja sam sve to skupa tako doživjela. jedino ne znam kako ni na VV ni moja gin nisu do sada vidjeli policistične jajnike? :? (mislim da je tako bilo i sa ležankom)
no, sve je prošlo brzo, a odgovorio nam je sve što smo pitali (zaboravila za anesteziju).
ma bude on svoju uspješnost dokazao na svima nama!
Pinky, ja krećem oko 20.11. s menopurima, možda još koja cura bude u to vrijeme, meni je isto došlo da mu kažem za splicanku, al od uzbuđenja sam zaboravila :) , cure :heart:
i ja startam oko 20.11. ;)
mm mi je skrenio paznju na cinjenicu da moj post o dr. resu, po njemu, zvuci negativno. izgleda da je on to sasvim drugacije dozivio. moram naglasiti da nisam namjeravala da zvuci negativno, naprosto sam dobila tocno ono sto sam i ocekivala.
ocito se covjek vise posveti curama koje dolaze 1. put, a mozda sam ga ja malo previse bombardirala pitanjima pa je pomislio covjek da znam i sve odgovore.... nije mi bila namjera nikoga uvaliti u crnjak ili obeshrabriti, to stvarno ne volim raditi.
dakle - covjek je odgovorio fakat na svako pitanje koje sam postavila i pricao s nama 20 minuta, sto je puno vise nego sto sam mislila da ce pricati.
A kolika je cijena decapeptyla u SLO? Za to mi mora sestra iz Mb poslati recept da ga mogu kupiti?
ne vjerujem da slovenski recept mozes ovde iskoristiti a ne virujem da mozes i u sloveniji jer nisi kod njih zdravstveno osigurana. mislim da ako idemo na postupak vani sami sve placamo, ali ispravite me ako grijesim.
cini mi se da me je decapeptyl kostao oko 57 kuna/inekcija zadnji put kad sam bila na ivf
[quote="Pinky"]ne vjerujem da slovenski recept mozes ovde iskoristiti a ne virujem da mozes i u sloveniji jer nisi kod njih zdravstveno osigurana. mislim da ako idemo na postupak vani sami sve placamo, ali ispravite me ako grijesim.
cini mi se da me je decapeptyl kostao oko 57 kuna/inekcija zadnji put kad sam bila na ivf
pinky,znam da mi plaćamo,mislila sam na recept koji se dobije od dr.V da se ima šta pokazati u slovenskoj ljekarni, kao npr. recepti koji se dobiju kod privatnika al se svejedno plaća. Ili je dovoljno pokazati Mb protokol?
Nisam sigurna da je dovoljno pokazati protokol, zamolite dr-oe u MB-u da vam napišu recept, to rade bez problema.Citiraj:
Strike prvotno napisa
Evo curke i mene nakon negativne Bete. No, nije kraj svijeta. Slovenija je tako lijepa zemlja da je treba bolje upoznati a ja ću za to imati prilike. Zna li tko od Vas da li se mora ponovo ići na konzultacije u Maribor nakon neuspješnog postupka kod njih ili te uzimaju na red za godinu dana bez konzultacija? Strike - svaki put nakon pregleda Dr. Vlaisavljević ti kaže koliko injekcija trebaš i napiše ti recept, tako da nemaš frke... Svima koje su u postupku ili očekivanju Bete želim svu sreću ovoga svijeta...
Citiraj:
Miss July prvotno napisa
Da,ali sa decapeptylima počinjem 15 dana prije prvog uzv pa da ih mogu kupiti u Slo pošto tu u Hr ne mogu dobiti povrat poreza, pa da barem dobijem TAX FREE.
Nego,zanima me i to sa Gonalima, prvi uzv mi je u 17h, a ja bi se htjela pikati ujutro,znači li to da zbog te prve inj.u 17h moram i dalje u 17h? Zar ih trebam ponijeti sa sobom taj prvi dan pa me onda oni piknu?
strike mislim da se mozes bockati kad ti odgovara. ja sam se bola u 8 sati navecer. bitno ti je da prva inekcija bude u vrijeme kad ti odgovara jer sve ostale moraju biti u isto vrijeme, gore/dole pola sata max
Citiraj:
Strike prvotno napisa
Sad su mi javili iz slovenske ljekarne da Diphereline 0,1 kod njih stoji oko 35 eura(252,00kn),a kod nas 380-390kn.
Znači da se isplati kupovati u Slo+tax free
decapeptyl 380 kn? koliko njih?
ja se sjecam da sam jednu inekciju placala oko 57 kn u 5. mjesecu ove godine
Jeja2, meni je prošli ciklus prvi put rečeno da možda imam PCO, a redovno sam na pregledima, samo u zadnje vrijeme: 12/08, 04/09, 05/09, 07/09, 08/09, 09/09 i to kod različitih doktora, od toga 3 puta folikulometrija, znači redovito. Nadam se da to nije zauvijek.Citiraj:
Jeja2 prvotno napisa
Citiraj:
Pinky prvotno napisa
380kn za 7 komada
Jelena, ma i ja se nadam da je samo prolazno, i da nam neće još i to raditi probleme! al ipak ću pronjuškati malo o PCO, nisam baš informirana. :oops:
Jesam li ja dobro shavtila da dr.Res radi transfer 3. dan a ostale zamrzava ako dodu do blastica? Znate li hoce li raditi u 12.mj?
taca70 ja sam si zapamtila da je rekao da možemo u postupak sad u 10. ili 11. mj., a da u 12 ne rade zbog nekih drugih obaveza
meni je rekao da radi prvi dio 12. mjeseca, valjda do 15.Citiraj:
taca70 prvotno napisa