ivana zg prvotno napisa
Ne ne diskriminiram niti sam tako odgojena, nisam takva osoba i treće kroz vjeru me nikada nisu učili diskiminaciji, dok sam s druge strane kao vjernik bila diskriminirana, i često putam jesam, jer kada iznesem neke svoje stavove i mišljenja ona se uopće ne uzimaju u obzir, jer eto ja sam vjernica i uvjek kao samo govorim s toga stajališta- i iz tog pogleda sam diskriminirana od ostalih!
Nažalost četo je pravilo u ovoj Državi da se manjinama daju veća prava nego većini i ja isto mislim da je to oblik diskriminacije nad ovim drugima.
Kako nije u redu da zboj jednog djeteta njih 300 ne ide na vjeronauk, isto tako mislim da nije u redu da se i za to jedno djete nađe adekvatna zamjena za to vrijeme u smislu nekog izbornog predmeta ili onoga što djete želi, a ne da se ide u krajnost da se zbog 1 djeta zabrani vjeronauk ostalima od 300 učenika- nije li i to diskriminacija za njih 300?! -karikiram, ali nadam se da si shvatila što sam htjela reći! Bitan je kompromis a ne diskriminacija u jednom ili drugom smjeru. Zašto bi se ti osjećala diskriminirano zato što ja volim ići u Crkvu, ili da se osjećam diskriminirano jel ti ne želiš ići.
Bitno je da u školi naprave izbor, da učenik može birati, a ne da se ukinu neke stvari samo zato što u ovom slučaju "manjini" nisu po volji.
Zašto misliš da zabrana vjeronauka u školi ako ga većina učenika želi s tvoje strane, koja ga ne želiš, ali npr. vas je manje nije diskriminacija, već demokracija? Oprosti, ali braniti nešto na uštrub drugod i obrnuto nije rješenje, već isto ponašanje!