Valjda sam uspjela staviti slike
Printable View
Valjda sam uspjela staviti slike
Aaaaaa, koji slatkiš.
A kako je mićušan! A papir, kako poznato. Svaku papirnatu maramicu, toalet papir, ma sve što bi uspjela uzeti, je grizla naša. prođe ih to. S godinama :)
Ma papira se dohvatio braco, a malisa je samo gledao, pa se onda pridruzio...
Aaaaaa, preslatki je!!!
ja sam se raspametila :heart:
več je na kauču :mrgreen: preslatki mali miš :zaljubljen:
Evo jedan dubokoumni psihološko-kinološki uradak
Uspjeli su za pudlicu napisati da se linja mnogo.
aaaa, ovakva će biti moja abi, kao ova na slici u sredini :mrgreen:
jooj, cijeli vikend smo se opet s njom zabavljali.
sori, opet malo o abi :lool:
dakle, tijekom vikenda smo potrošili samo dvije pelene (inače, nema šanse da dva puta obavi na istu, mora biti besprijekorno čista, inače se popiša pored), uglavnom je sve obavila vani, ali samo zato što smo je sto puta i vodili vani. svaki put propisno nagradimo sa keksićem i maženjem, valjda će nešto biti od toga.
moram priznati još nešto, djeca se puno bolje od mene nose sa skupljanjem drekeca, meni se gadi, a onda m uzme one vrećice - daaaj, mama, ne petljaj, ja ću, pokupi, izvrne i baci u smeće.
inače, u kući, jako puno spava. a kad je budna, onda je ko na struju uključena, ludara, skače, i sve grize. sve. učimo ju da ne smije gristi nas, ali nismo baš nešto uspješni za sad. prestane ona kad joj kažeš NE, al kad se skroz zaigra i poludi - zaboravi. presmiješna je i prezabavna. i tako se iskače, i onda ode u svoj krevet i spava. onda se malo probudi, pojede, popije vode i nastavi spavati. jučer je valjda spavala sve skupa, ne u komadu, a jedno brat bratu 16 sati u 24 sata. ma i više. ja se već zabrinula :lool:
e sad, došlo je vrijeme da mora ostati sama doma. prošli tjedan od četvrtka. prvotna ideja je bila da ostane u hodniku. hodnik je velik, zatvorili smo joj sva vrata, donijeli njen krevet, jastuk, igračke, hranu, vodu, te pelene - sve.
i otišli. prv osmo izlazili i ulazili iz stana u vansjki hodnik, kao 4 idiota, da nas je netko vidio.
onda smo otišli u dućan.
nije nas bilo sat vremena, cijelih sat vremena je urlala kao luda (susjed nam je rekao), napravila cijeli rusvaj po hodniku.
još jedan pokušaj je isto tako završio.
na kraju smo odustali od hodnika, i ostavili joj cijeli dnevni boravak na raspolaganju.
u petak je j došao iz škole oko 12, nije zuznula svo vrijeme, sve je bilo uredno, nije pojela kauč i svu nuždu je obavila na pelene.
vidjeti ćemo danas.
Kad gricne, a nije valjda da baš grize nego se osjete zubi, možete zavikati aaaaaaa kao da vas je zabolilo.
Ako se tako igra - ustati i ignorirati.
Da ne gricka namještaj ili stvari koje ne smije - dati joj nešto što smije grickati.
Mi našu ostavljamo u hodniku i to dosta malom, nisam baš sretna sa tim rješenjem, ali to je jedino mjesto koje sam uspjela učiniti potpuno sigurnim.
cvijeto, predivno je čitati tvoje doživljaje... prepoznajem se u njima. i mi smo imali tu fazu sa spavanjem. i to što nas je vukao/grizao za nogavice. :)
Joj cvijeto, veselo vam je bilo. Imam par pitanja :mrgreen:
Vec idete van? Koliko je stara? Nama su rekli ne vam dok ne zavrsi sa svim cijepljenjima, dakle 3x protiv onih zaraznih i onda bjesnoća, pa je izvodimo samo na terasu, koju sam oprala sa Ajaxom i alkoholom :psiholog: (1x godišnje zaluta na terasu neka mačka). Uzeli smo je sa 8tj, bili kod veterinara, ali ga nisu htjeli cijepiti, naručili nas za par dana, da mu ne bude preveliki šok. Nisam se usudila niti ga po našem travnjaku voditi.
Problem je spavanje po noći, odnosno nespavanje, MM spava s njim u dnevnoj sobi, no budi se 3-4x i hoće se igrati, pa ga MM 100x vraća u košaru ili na dekicu.
Jel smije spavati samo na parketu - ja mu stalno stavljam dekicu ispod, ali on se stalno premješta i najviše voli rastegnut se na golom parketu ili po pločicama :zbunj:
I danas (javljaju mi) svaki put je sve obavio u svoj wc, nadam se da će i nastaviti.
Inače, stan mi je 100x čistiji nego dok nisam imala psa, preko vikenda sam 3x usisavala i valjda 10x oprala podove, kako se popiškio na pod, onda smoči i šapice pa je to razvlačio po stanu, tako da sam stalno prala pod.
I poludi od sreče kad me vidi, ludilo totalno. Stalno hoda za mnom, i čim stanem ili sjednem, evo ga na mojoj papuči. Nekako sam zamišljala da će se djeca igrati sa psom, a ja ću odgledati koju epizodu Carstva poroka u miru. No, pas ide za mnom, za psom idu i klinci, i nemam ni sec mira. Odem na wc, pas cvili ispred vrata, klinci ga pokušavaju odvući od tamo, ajme...Uglavnom, MM sa psom u dnevnoj sobi...ja ustajem, dolazim u dnevnu sobu, pas se raspemeti od veselja, zamorci iz druge sobe počnu skvičati (znaju da slijedi doručak)...uglavnom, ja ustanem, i nastane hura hajka po kući.
To sa cijepljenjem je jako tricky; s jedne strane normalno da je riskantno, s druge kažu da je ovo dob u kojoj pas usvaja nove podražaje i da će se onoga što ne usvoji sada vjerojatno bojati, tako da držati psa u zatvorenom cijelo vrijeme baš i nije neka super ideja. Treba odvagati.
Mi smo išli van ali nismo baš dozvolili kontakte sa psima, što se pokazalo katastrofalno jer nam se psić sada panično boji pasa.
Instruktori u školici misle da je i do uzgajivača jer je pas očito bio izoliran.
A moguće je da je i do karaktera, očito baš nije psihički jako stabilna.
nama su dali da idemo... baš ovo što mima kaže, tada je najbitnije da se ide stalno van (da se nauči vršenje nužde), a ipak je većina pasa cjepljena. tako da, ne bih se toga toliko striktno pridržavala... na kraju krajeva svi znamo ... cjepljenje je zlo. :-P :mrgreen:
A hrana - žene od koje smo ga dobili rekla je da jede 3-4x na dan, veterinar je rekao 5x. Ok, ja mu dajem 4x. Ostavim mu 20 min, pa maknem zdjelicu. No, drugi veterinar (obiteljski prijatelj) da je još mali i da mu hrana treba biti duže dostupna, jer je još mali. (9tj)?
Meni djeca jedu na zahtjev, muž jede na zahtjev, pa i pas, naravno, jede na zahtjev :) . Oduvijek ima dostupnu hranu. A ako joj bude prazna zdjelica, lijepo zagrebe šapicom po njoj i pogleda me.
No, ona jede samo Royal canin a suha hrana može stajati u zdjelici.
Mojoj je dehidrat stalno u zdjelici ali ga niti ne gleda.
Jede kuhano, doručak ručak i večeru.
stara je devet tjedana, a nama su rekli da možemo ići vani, i može se družiti sa psima, ali samo tamo gdje poznajemo sve pse, ne u neku šumu i sl. i tek nakon trećeg cijepljenja protiv štenećaka da možemo bilo gdje. to je sad, početkom 11. mjeseca. a protiv bjesnoće da se cijepi tek sa 6 mjeseci.
igra se ispred zgrade sa svim poznatim psima, obožava se igrati s njima, a najviše sa štenetom retrivera koji nam je susjed. to što njih dvoje rade, to je čudo. ako vidimo neke nepoznate pse, onda ju maknemo, al u načelu i nema nepoznatih psa u parku gdje idemo.
inače, ušli smo u cijeli jedan novi svijet vlasnika pasa :mrgreen: svi se znaju, samo ogovaraju jedan drugoga oko metoda odgoja, jedni su više juulovski, drugi su autoritativni, ima i permisivnih, sto teorija u roku sekunde dobiješ o svemu. ima čak i necjepiša. njih se svi klone :lool: imamo predivnu kujicu udomljenu iz azila, ona je ovim malim psićima kao teta u vrtiću, mal ose igra s njima, a onda im da do znanja da joj je dosta. ima pak i jedna iz azila kojoj se ne piše dobro jer je napala par drugih pasa i to ozbiljno, i vlasnik ne zna što će s njom (taj ne dolazi u park, samo pričam što čaršija govori), sva imena već polako vatam, kao i opću sliku pseće kvartovske družine.
nepisano je pravilo u koji dio psa se ide s djecom, a u koji dio parka sa psima. i koje vrijeme je za pse, a koje za djecu. ima djece s psima, ali i djece bez pasa, kao i pasa bez djece, zna doći do interakcije, a ovi bez djece i ovi bez pasa se u načelu baš i ne vole :lool:
nismo još bili kod veterinara, zvali smo, pa da dođemo nakon tjedan-dva, kad se malo privikne pas na nas. sad niti ne znam dal da idemo uopće prije ili da čekamo cijepljenje.
i naša abi je spavala na početku gdje god je stigla, iskreno, nije mi niti palo na pamet da joj je na parketu hladno. al sad već nekako voli taj svoj krevet i jastuk.
a hrana - našoj je stalno dostupna. iako smo čitali da treba maknuti. al nekako ne jede onoliko koliko piše na kutiji, manje jede. a prvih 3-4 dana skoro ništa nije jela. sad jede, ali manje količine. ne znam :-/
Mi otkad imamo psa smo se sprijateljili sa svim susjedima, posebno MM, ja još i ne toliko.
Lea je sakupila Štrumpf sličice u rekordnom roku jer susjedi trče za nama i daju nam svoje sličice. Čak i oni koji imaju djecu!
joj, cvijeta :lol:
Ajde udelite još koji savet! Devojka je sa nama tri nedelje i još je šetamo isključivo na povocu, nismo se usudii da je puštamo da se istrči na livadi, a pošto je ušla i u teranje nećemo još neko vreme. No krenula sam sa pripemama, hoću da nauči komandu dođi. Prvo sam je zvala po kući, stanem tako da me vidi, pozovem Bibi dođi i kad dođe nagradim je. Onda sam se nameštala tako da me ne vidi npr u drugu sobu. Trenutno tako vežbamo. Razmišljam šta dalje, kad joj prođe teranje mogla bih da nabavim onaj povodac na izvlačenje pa da postupno povećavam daljinu na livadici. Da li je to dobra ideja? Kako ste vi svoje naučili da dođu? Kad je šetam uvek vodim i sina, a on je još u kolicima i ne mogu da ga ostavim da trčim za psom.
u biti treba iskoristiti dok su još mali i dok se boje svega. tada ne vole odlaziti daleko od vlasnika. tako je barem moj. ode on, ali me uvijek ima na oku, pa ga zovnem, uvalim mu slatkiš, pa opet ode, pa ga opet zovnem i nagradim. stalno ono isto, bez puno filozofije. i uvijek koristiti istu riječ za poziv, za stati i sl. mi smo od prvog trena imali povodac na razvlačenje.
naš je kvart tako šik, da pse preko dana uglavnom šetaju lokalni (na prvi pogled nezaposleni) krimosi :lool: ali treba i taj svijet upoznati :lool:
već su se pokazala korisna :lool: ali ne bih sada o tome. :mrgreen: ništa nelegalno (poput falsificiranja kartona za cjepivo ili nešto tome slično :mrgreen: ), samo nam je bilo lakše znati da nas dežurni kvartovski krimosi "čuvaju".
p.s. naš malac ide na kastraciju za mjesec dana. :)
Dobro došli u svijet psa i njihovih vlasnika, jedna posve nova, da ne kažem malo, jel, kuriozna dimenzija :mrgreen:
Iskreno nismo se još odlučili. Ona ima 2 god tako da je pubertet prošla i odrastao je pas, ja ne bih sad odmah jer imam i dosta posla oko sina koji je vežbač, zaostaje u krupnoj motorici. Sećam se kad smo mačku kastrirali da je to bila baš intenzivna nega u kući par dana. Sad trenutno ne mogu sebi da dopustim tako nešto.
MC ma moja je došla kao odrasla devojka, što ima svojih prednosti, ali i mana. Valjda ćemo i to puštanje sa povoca da savladamo. Inače gospođica je jednom pobegla mužu dok ju je šetao, a on je jurio za njom 500m i ako je za utehu otrčala pravo u zgradu. Bar beži kući:roll:.
Nisam Ivana, ali moja nije kastrirana. Dva puta godisnje se tjera i nije bilo problema. Tada ne idemo na mjesta gdje su drugi psi. Ona je mala, tako da mi nije problem tih par kapljica po kuci ocistiti. Bar je ta 2-3 tjedna pod dezinficiran kao nikad inace:) No, moja ne ide na kauc, a krevetic presvucem ili kupim novi jastuk.
IvanaR - moja je nakon sterilizacije provela 2-3 sata spavajući i poslije toga bila kao nova. hoću reći nije bilo neke velike kućne njege. :)
Naše su sve sterilizirane prije prvog tjeranja i to prvenstveno zbog sprečavanja pojave tumora mliječnih žlijezdi. Jednom smo prošli to iskustvo i nikad više. :nope:
http://www.vetiva.hr/content/tumori-...-%C5%BElijezda
Citiraj:
Tumori mliječne žlijezde najčešći su tumori u kuja, od kojih su čak 50% zloćudni., jako su agresivni i vrlo brzo metastaziraju, naročito u pluća.
Javljaju se najčešće kod nekastriranih kuja, iz razloga što mliječne žlijezde imaju receptore za spolne hormone, te se tijekom svakog tjeranja ti hormoni vežu za receptore,odnosno sa svakim tjeranjem raste vjerovatnost od pojave tumora.
Zato je preporučeno sterilizirati ženke prije prvog tjeranja jer u tom slučaju šansa da se ikad pojave tumori mliječnih žlijezda svega 0,05%, nakon prvog tjeranja 8%, a nakon drugog tjeranja čak 26%.
Uf blago li se tebi onda MC, moja celi taj dan nije mogla na noge, bila je skroz omamljena, ležala je na pelenama...Možda je lošije podnela anesteziju.
Procenti su baš zastrašujući, to otprilike znači da jedna u 8 nekastiranih kuja dobije maligni tumor? Nažalost pretpostavljam da je našoj ovo 3 ili 4 teranje.