Citiraj:
icyoh prvotno napisa
Ali me jako zanima statistika tko je prije završio faks u % - redovni s plaćanjem ili redovni bez plaćanja.
Ja bih po iskustvima iz svoje okoline rekla da ranije završavaju oni koji sami plaćaju faks (posebno ako im roditelji nisu Rockfellerovi).
ja sam bila redovan student bez plaćanja uz potporu ministarstva (sve besplatno, od knjiga, školarine, do refundiranja troškova za svaku kupljenu bilježnicu ili olovku). sve sam ispite davala u roku, slušanje svih predmeta mi je bilo pod obavezno.
a što me najviše tjeralo na to - duboko u meni je bio neki sram da mi ministarstvo sve plaća a da ja npr. ne "vratim uslugu" redovnim pohađanjem nastave i redovnim polaganjem ispita. ne mogu to niti objasnit, ali me bilo sram da slučajno ne padnem koji ispit. :?
i onda me jedan prof. namjerno baci na ispitu i naruči za tjedan dana, a obrazloženje mu je bilo: "kolegice, ne bacam vas jer ne znate nego da osjetite što znači biti student" :evil:
a meni sve lađe potonile, izašla plačući iz kabineta.
naravno, za tjedan dana sam položila.
meni je kod studiranja pomoglo i to što studij nisam upisala odmah nakon srednje škole već punih 8 godina kasnije kad sam se dobro iživila i kad mi je grijanje stolice i učenje bilo stvarno gušt i zadovoljstvo.