on je kad sam ja bila gore svaku prekrižil i pital kad bu ponovno u njegovim rukama: jedna rekla nikad više, a on veli pa to i i zadnji put rekla.
Printable View
striko gurač je bio nešto napičen, no poslije mu je bilo žao
xx ooogroman potpis!Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Prka je najlegendarniji doktor na SD-u. :mrgreen:
e da, moj gurač sa 1. poroda je bio mrak- od njega sam saznala da sam rodila curu, čak mi je pročitao i mjere i apgar :love:. Valjda su me nakon carskog sprašili iz sale napola probuđenu, pa sam se razbudila tek dok su me furali u sobu.
gurača broj 2. se uopće ne sjećam :?:
sorry, nisu te rezali po starom?Citiraj:
ana.m prvotno napisa
Hm, vidim da piše Sv.Duh najnovije, ali samo da se nadovežem sa svojim iskustvom iz siječnja 2008. (uskoro me čeka novi odlazak na Sv. Duh)
Rodila sam u ponoć i 15 min, bila sam jedina u box-u al navodno je taj dan bio ludnica sa porodima i bili su krcati. Poslije poroda su me ostavili da spavam U BOX-U!!!!!!!!!!!!!!!!! i to je trajalo do nekih 9 sati ujutro kad su me stavili na neki odjel (mislim da je to za one koje čuvaju trudnoću) jer nije bilo mjesta na babinjačama pa su me tek popodne posalali napokon na odjel babinjača. Ovo seljakanje mi nije tako teško palo, koliko to "spavanje" u BOX-u, jer nije bilo poroda i cijelu noć sam provela budna, gladna, žedna, da nisam živu dušu vidjela, a kamoli da me netko pitao jel mi šta potrebno od sestara. Plata mi je bila krvava i nisu je mjenjali od poroda a na onom stolu u box-u baš i ne možeš spavati. Malog sam dobila tek taj da dan popodne, dakle, nakon 17 sati od poroda, i da...plakao je ta dva tri dana koliko smo bili tamo jer nisam imala odmah mlijeka. Tako da mi je rooming-in bio stresan i frustrirajuć, jer, iako ne plače tvoje djete drugi bebači iz sobe ili odjela plaču tako da je mira nema. A ni sna i odmora.
Nadam se da će drugi put biti bar malo bolje...:klap:
meni je sad u sri 8.9. termin i moj lijecnik, dr. ujevic, me narucio na pregled. prije tjedan dana sam bila otvorena nesto vise od 2 prsta, ctg uredan ali jos uvijek se nista ne događa. posto je dr. ujevic na putu, narucio me kod dr.prke.. vidim da ste ga spominjale pa me zanima kakav je on. jel temeljit, strpljiv, kakav je na porodu, ako koja ima iskustva?
Prka je jako temeljit i strpljiv, neki čak misle i previše temeljit.
Meni je odličan, stručan, posveti se pacijentima, brine se za njih. Gleda te u oči dok pričaš s njim, sluša kaj mu imaš za reći.
Na porodu ga doduše nisam imala, tj. jesam ali na carskom, a to nije isto.
Sve u svemu, meni je on super, dosta njih sam čula da ga hvale.
Mada sam čula od nekih da je arogantan, bahat i bezobrazan, ali nikako se to ne uklapa u moju sliku o njemu, a znam ga kroz sve svoje trudnoće i porode!
Tako da kako su te osobe došle do tpg aklučka stvarno mi niej jasno!
thnx. bas si me razveselila. uvijek imam tisuce pitanja pa mi je bitno da ima puno strpljenja :-) sutra imam pregled kod njega a i termin mi je pa se nadam da ce pregled biti temeljit...
jedan doktor na sv.duhu na moje pitanje kako mu se stvari cine, kad bih otprilike mogla ocekivati porod, odgovorio mi je neka nazovem vidovitog milana. sad sam cijelo vrijeme skepticna kaj se tice ekipe gore...
oooo lukava cestitam, nisam ni znala da si trudna :heart:
haha spajo pa hvala ti. eto ja čekam svježe mirišljave novosti a ti ovako...
Evo i svježih vijesti vezano za epiduralnu sa trudničkog tečaja na SD...Naime, ne znam kako je u praksi, ali na tečaju je rečeno da ukoliko se na porod dođe po noći, da se epiduralna smatra luksuzom, te da se radi rodilje koja ne mora na carski neće buditi anesteziolog...no, ukoliko se radi o carskom rezu, tada nema problema...Jednako tako napomenuto je da će nam svi tijekom zaprimanja u bolnicu reći kako nema problema što se tiće dobivanja epiduralne tijekom noći, no stvari su zapravo u stvarnosti upravo takve da ne bude anesteziologa, a na taj način se i malo "ušpara"... Osobno nemam u planu tražiti epiduralnu, jer voljela bi roditi što prirodnije, no kako sam prvorotkinja i kako doista ne znam kakvu bol mogu očekivati...vjerojatno ako će biti neizdrživo da ću je tražiti...naravno ako ne dođem tijekom noći... :-(
babylove, znači, dođeš li danju i tražiš epiduralnu, dobiješ ju bez natezanja?
pregled je jucer prosao super. dr.prka je odlican. imala sam 100 pitanja i sve je strpljivo i profesionalno odgovarao i cak se par puta nasalio. svakom bih ga preporucila. jedino sto mi je cudno da me vratio kuci iako sam skoro 3 prsta otvorena i na ctg neki slabi nepravilni trudovi. navodno mi trebaju pravi trudovi da se "stvar" pokrene. tako je bilo i s prvom bebom pa sam zavrsila s dripom nekih 12 sati ukupno :-(
Joj Mici, budi sretna! Da su barem mene vratili 6cm otvorenu i "pravim" trudovima na drugom porodu! Ne bih se sigurno 7 sati patila kod njih! (riječ je o Merkuru, a ne o SD).
Ali brzo će to, ne brini! U svakom slučaju sretno! :)
mici drago mi je da ti se dokt. sviđa, i ja sam ga upoznala i bio je jako simpa. a budi srena što te nije tamo ostavio, pa ljepše ti je biti doma, tamo bi izludila, to nekad jako sporo ide. a ako skužiš prave trudove u pravilnim razmacima, lako se vratiš.
želim ti puno sreće i javi nam se s novostima o situaciji!
ja rodila na SD s epiduralnom.čak nisam ni morala tražiti, sami su mi ponudili.
porod je vodio dr. hafner, genijalan je skroz.
prošlo sve 5...
Imala si dobrog dr. Hafnera, a on i hoće dati epi, ponuditi, ali ima i onih koji nece ni pod razno.
ima li koja cura s friškim iskustvom rooming ina?
jel stanje manje kaotično?
kako izgleda po noći?
jel vam na kraju bilo drago što ste 24h bile s bebom il bi radije da ste odabrale neku drugu opciju?
Ja sam ti već rekla, ali evo radi drugih mogu još jednom napisati svoje iskustvo...
Po meni, čak sam i predugo čekala svoju bebu, bila sam više od 24 sata na intenzivnoj poslije CR-a jer na odjelu baš niej bilo mjesta...
Uglavnom, meni nipta nije bilo teško (oko bebe), po noći ionako nisam puno spavala, čak je Ela spavala više od mene, ali to opet ovisi kakva će biti tvoja beba...
Nama je dojenje krenulo na svu sreću od prve, bez obzira na odvojenost prvih 26 sati. Nisam požalila ni sekunde roominga jer mi je uvijek do sada u rodilištu najteže padala baš ta odvojenost od bebe. Čak kada bi ih odnjeli na jutarnje kupanje i mjerenja jedva sam čekala da mi ju vrate...Nije potrebno izdajanje jer je beba tu da to riješi, šetkati se ioanko nemaš kaj okolo, kud bi išla, kad beba spava ako baš hoćeš možeš otići po kavu ili sok na hodnik. A bebe tako male ionako uglavnom spavaju.
Zna li netko treba li na svetom duhu ponovo prolaziti tečaj za tate na porođaju, ako sam već tamo rodila i prošli smo taj tečaj? Doduše prošle su godine ali ipak...
ne. samo su pitali jel položio, ali nisu tražili nikakav dokaz za to.
Cure kojeg doktora mi mozete preporuciti na sv duhu za trudnicke preglede? Nastavila bi se kontrolirati na sv. duhu ali neznam kod koga. Koji je sklon prirodnom porodu i koji je temeljit i ljubazan?
I jos nesto kako izgleda taj roming kad su bebe s mamam u sobi. Koliko se sjecam od prije 7 godina ti kreveti tamo nisu dovoljno siroki da i beba spava s mamom u krevetu, to bi onda znacilo da cijelu noc nakon dojenja se moram dizati i stavljati bebu u svoj krevetic da ne padne s mog kreveta?
Neko svjeze iskustvo bi mi dobro doslo,
hvala puno
Nevena, valjda i na Sv.Duhu imaju krevetići za bebe u maminim sobama. Ja ti mogu reći samo za Merkur- tamo se svaki put sestre i doktori naživciraju i galame kad uhvate mamu da je slučajno zaspala sa bebom na krevetu. Nadam se da tako nije na Sv.Duhu.
Ti krevetici, su barem prije 7 god. bili na drugom kraju sobe (samo tad nisu imali roming, vec su odnosili bebe od 12 navecer do 5 ujutro) i znam da mi je bilo muka se dizati do tog krevetica pa sam ju radje drzala smenom u krevetu dok ju ne odnesu, ali nisam nikad zaspala jer je bio dan. a sad ako ce s menom bitii ponoci onda se bas nije zgodno dizati i obilaziti cijeli krevet da bi se doslo do tog krevetica, svako malo. Zato me zanima kako je sad kad imaju tu mogucnost da mame budu s bebom cijelu noc.
Na Merkuru su krevetići odmah do maminog kreveta i isto ne odnose bebe preko noći. Ali ja svejedno nisam mogla nikad uzeti bebu ležeći u krevetu, nego sam se svejedno morala svaki put dignuti.
Krevetići za bebe su do kreveta mame. Ja sam sebi Elu skroz uz krevet stavila tak da se nisam morala ni dići s kreveta. A stavljala sam ju u taj krevetić po noći jer me bilo strah da mi ne padne. Nekad je i sa mnom spavala i ne dere se nitko ako beba spava s tobom.
hvala cure puno na info.
A koga bi mi preporucili za preglede tamo, nekoga sklonijeg prirodnom porodu?
prvi put sam se kontrolirala kod dr. Dukić Vlado, ali to je bilo prije 7 godina. jel on jos tamo radi i kad ima ambulantu?
Pročitala sam čitav topic no puno toga mi je nejasno. Jel mi može netko objasniti koji su to slučajevi kada si razdvojen od bebe? Od rooming in-a na koji se pozivaju ja sam čitajući stekla dojam da ga rijetko tko u potpunosti ostvari. Da li je to zaista tako ili griješim? Što rade s bebama sat i pol ujutro?
Kako je kod carskog? Po 20 sati ne vidiš dijete? Što kaže UNICEF? Priznajem da sam prilično zbunjena.
I netko spominje neke injekcije da su mame dobivale nakon poroda ("viđela sam sestre kod mjerenja temperature, injekcija..."). O čemu se radi?
Vila-ja sam svoj rooming in u potpunosti ostvarila. Bebe odnesu ujutro na sat, sat i pol da ih izvažu, pregledaju, okupaju itd. Meni je to odgovaralo jer sam se tada uspjela otuširati i malo dovesti u red. Svo ostalo vrijeme je bio sa mnom.
Krevetić je pokretni tako da si ga možeš namjestiti kako ti odgovara. Ja sam M. stavljala preko dana, a po noći je spavao sa mnom (visio na siki -)), moja djeca naime baš i nisu neki spavači (ono spava-jede baš i ne vrijedi za njih).
Super :-D no, o čemu ovisi da si ti to ostvarila? u kojim slučajevima to nije moguće? Nisam baš stekla dojam da su svi koji su bili razdvojeni od djece bili životno ugroženi da bi se eventualno opravdalo nepoštivanje onoga za što se izdaju.
Villa ja to nisam ostvarila jer nije bilo mjesta na odjelu babinjača. Eto, nažalost nsam imala sreće i to je nešto što mi je jako jako zasmetalo.
A treba ujutro oprati i premjeriti toliko beba. Ne nose jedno po jedno nego sve odjednom odnose i vraćaju...
:roll: ne znam što bi mislila. Sve mi se čini da je tu previše faktora koji se moraju poklopit (i samim time previše i za krenut krivo) da bi iskustvo bilo pozitivno, odnosno negativno.
Znači, samo na odjelu babinjača je moguće ostvariti rooming in?
A ako dijete nije s tobom ponoci dali ga s cim hrane ponoci? tj. dali mu ista daju?
Znaci treba imati srece da bude mjesta na babinjacama.
Jel zna netko kad dr. Matijevic ima ambulantu ili dr. Hafner?