Noa2012 prvotno napisa
Pozdrav svima,
danas sam vidjela na pretraživaču link na ovu temu pa osjećam da se trebam javiti. Mi smo naime druga obitelj iz RH koja posvaja dijete iz Konga preko navedene agencije. Upravo sam im pošla pisati e mail. 15.4.2011 smo predali sve dokumente i aplicirali za posvojenje te platili pola ugovorenog iznosa. Prva ročišta su se odvijala jako brzo i već su nam krajem lipnja rješenja o posvojenju bila pravomoćna. Danas je 26.2. i naša djeca su još uvijek u Kongu jer još uvijek nemamo putovnice za njih. Prva obitelj koja posvaja iz Konga u RH je dobila putovnice pred 15 dana i imaju već našu vizu.... sve ok. Eto nama nekako ne ide, prvo su se papiri zagubili, pa je bilo ratno stanje, pa su se opet zagubili.... sad imamo obećanje dano pred 15 dana da ćemo ih dobiti za 3 - 4 tjedna. Mislim da je to sve problematično jer smo "pokusni kunići". Isto tako, obzirom da se razne institucije nalaze u raznim gradovima, pretpostavljamo da smo mi čekali da se "nakupi" zahtjeva pa da ne moraju samo zbog nas činiti trošak. Bilo kako bilo, mislim da smo mi o ova "prva posvojiteljska obitelj" probili led i da je agencija bogatija za naše iskustvo i sad zna kako se, šta i gdje radi. Mislim da druge obitelji neće prolaziti katarzu kroz koju smo mi prolazili i da će u roku od par mjeseci dobiti svoju djecu. Agentica se trudi, nitko joj to ne može osporiti, ali učinak nije zadovoljavajući barem u našem slučaju. Ne ovisi sve o njoj a i ona se nije baš raspitala kako se to radi prije nego što je krenula u proces, ili je pak imala krive ulazne podatke, tako da naša djeca dolaze od kolovoza prošle godine a još nemamo putovnice za njih. Ne želim vas obeshrabriti niti pak oskrnaviti ugled agencije, samo vam želim reći da smo se mi kao obitelj u svemu tome jako, jako naživcirali i još se živciramo i jedino nam je drago što je sad "utabana staza kojom se ide kroz proces" i da će agencija biti bogatija za naše iskustvo i moći sve brže odraditi za druge obitelji. Mislim da svi radimo plemenito djelo i da treba nastaviti tim putem. Sve u svemu, bez obzira na poteškoće kroz koje smo prolazili, ovo je fantastično rješenje za obitelji koje žele posvojiti djecu jer, bojim se, kod nas bi ta želja mogla ostati ne ispunjena.
Lijepi pozdrav svima