Dakle, mogu se nadati skorasnjoj inverziji :-/ bwah!
Printable View
Dakle, mogu se nadati skorasnjoj inverziji :-/ bwah!
Lijep pozdrav cure
Ne znam pisem.li na dobroj temi, ali mozda ce netko znati o cemu govorim:)
Trudna sam tek 3 tjedna, a zadnja 2 dana osjecam laganu bol u donjem dijelu trbuha..a takoder i zatezanje. Jako se brzo umaram, a imam i zatvor nazalost
Je li netko prolazio kroz slicne bolove? Nije li malo rano da vec u trecem tjednu me to boli cijeli dan? :(
Da napomenem, normalno hodam i izlazim, tada ni ne primjecuem bol..
Blossom, sve navedeno je normalno u ranoj (a i kasnijoj) trudnoci
nije mi jasno koliko si tocno trudna - trudnoca se racuna od 1.dana zadnje menstruacije
znaci, kad saznas da si trudna, trudna si minimalno 4 tjedna
ovdje mozes izracunati:
http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp
Blossom, meni je dr rekao da se vecina tih bolova pripisuje crijevima iako mi nemamo takav osjecaj. A s obzirom na zatvor, vjerojatno i je to. Meni se probava skroz poremetila. A i kad sam jednom zvala petrovu radi bolova i probadanja, rekli su mi isto da je normalno jer se maternica siri, nevezano za to sto je bebac jos jako mali. Tako da ne brini, jedino ako bolovi nisu bas jaki. :*
Dobrodosla Blossom :-)
Ti bolovi, probadanja i zatezanja su sasvim normalni u ranoj trudnoci. Pretpostavljam da si trudna 5 tjedana, a ne 3, ako racunamo od dana zadnje menstruacije? Uglavnom, skroz normalno, ako slucajno bude krvarenja - pravac hitna. Ali dok nema krvi i dok bol nije neizdrziva, nista se ne brini :-)
cure, kak ste?
ja opet malo paranoicna :roll:
i bas si mislim, jedva cekam roditi, primiti malenu i donijeti je doma sekama
jutros sam se uspanicarila totalno...isla sam na wc i kad sam se obrisala, pogledam u wc, a ono nesto crveno
i sad ne znam je li od trag od brisanja ili je to maramica od nosa koju sam prije bacila u wc (ide mi krv iz nosa cijelo jutro)
na ulosku i papiru sve cisto, a uzimam i vaginalete la toga ima i valjda bi se vidjelo da je nesto bilo
uglavnom, bas me zbediralo, popila sam i spasmex i ne mrdam iz kreveta... i tak...
Sybila kaj si na kraju dobila za gljivice?
meni dala geonistin, svaku drugu noc
i naravno, kao i na svemu - pise da se u trudnoci koristi samo ako je neophodno
valjda dr. za sta radi :-/
Ginger ma sigurno je od nosa, te maramice se teze razgradjuju u vodi pa se nije povukla! Ja sam imala jedan dan zbilja minijaturno malo smedje sluzi na wc papiru al je ostao i trag na ulosku tak da mislim da bi se i tebi pokazalo da je krv od dolje.
Ja odmaram i uzivam u pokretima svoje bebice i molim Boga za dobre vijesti sutra na fetalnoj. Saljite vibrice za nase malo :heart:
Narancice, hvala, i ja mislim da bi se nesto vidjelo i na ulosku...
bas sam htjela pitati kad ces na fetalnu
drzim fige!! mogu si samo misliti kako ti je tesko cekati
I mene hvata paranoja, sutra mi je pregled, i opet sam u brizi oko otvaranja i bolnice,
i samo jedem od nervoze, i puši mi se (a nisam zapalila od kak sam saznala za T)...
Ginger - to je sigurno maramica! Bezbroj puta sam imala istu situaciju, i u noci kad odem na wc pa mi se pricinjavaju stvari. U najgorem slucaju je kombinacija suhe koze od gljivica i umetanja vaginaleta.
Ja sam dobila klotrimazol krema + vaginalete - to je plivina verzija canestena, na recept. Vec sam ih iznutra rijesila, sam sam jos mrvu vani suha pa se mackam i dalje. Ali na mojima ne pise nikakvo posebno upozorenje za trudnice osim ne bez kontakta s lijecnikom. Tvoje su vidim kombinacija - i za bakterije i za gljive, mozda imas nesto sitno bakterijica pa ti je zato dala.
Narancice - znaci sutra je fetalna? Drzimo fige i vibramo, javi kak je proslo! :kiss:
Cherilee - bude sve ok sutra na pregledu, javi :-)
Mi smo danas kupili ormar za dj.sobu (iskoristili 20% u ikei - akcija je) i napokon mi stigao pojas za trbuh - ajme curke, divno je to :mrgreen: stvarno bas osjetim dosta pritisak kad hodam, u donjem dijelu trbuha, ovo ga momentalno smanji.
Ful sam se istresirala danas - skoro me neki majmun na cesti zabio u zid - vozimo se traka do trake, guzva, a on samo krene prelazit u moju traku. Ja na trubu, lik ne trza. Ja jace i kocim da ode ispred mene, on se vrati u traku...mislila, skuzio je, krenem naprijed, kad eto ga opet, a desno od mene zid (podvoznjak). I trubim, nista! Dodala gas, stvorila se rupa ispred mene i uspjela pobjec. Zavrsio on iza mene, i krene mi blicati da sta mu trubim! Ne moram spominjati da u autu ima troje djece! I onda, ide se opet prestrojiti i prestici me i lik se namjerno prema meni zaleti, a ja se izmicem po cesti! Uzas! Htjela sam ga prijaviti policiji, ali nisam vidjela tablice dobro i onda je skrenuo. Neki stari covjeculjak...vozi s glavom na lijevom ramenu i napol drijema. Bas sam se prepala.
Sybila :-o strasno!!!
steta sto nisi vidjela tablice
koji kreten!
a kakav pojas? s njim ti lakse hodati?
vaginalete - imala sam prije ureaplasmu, kontrolni bris je bio uredan, al mozda zbog toga
citam da se dosta koriste u trudnoci...
Cheerilee bit ce sve ok!
javi se
Da, bas sam se jako izivcirala :-/ skroz sam bila bespomoćna, auti svud oko mene i nemres nikud osim u zid :-/
Moguce je da je zbog ureaplazme dala to, a mozda su samo neke "bezazlene" pa da ne podivljaju kad krenes ubijat gljive...u svakom slucaju, vjerujem da bude ok, zna sta je dala.
Pojas je ovo: http://mama-nova.hr/shop/donje-rublj...nisko-nosenje/
Lakse je, jer se uhvatim da si drzim trbuh dolje dok hodam, mislim da mi misici jednostavno nisu dovoljno jaki, a tezina u trbuhu je dupla od onog sto bi trebala biti i tak ce i nastaviti. Onog trena kad mi ga je stavila u trgovini je nastupilo olaksanje :mrgreen:
Curke, jel koja od vas nosi naocale? Ako da, jel vam divlja dioptrija? Meni je skocila skoro za 1! :-o
I ja imam taj pojas,
osjeti se razlika, samo što kad ga dulje imam počne stiskat a kad ga opustim onda gubi funkciju.....
joj, meni smeta bilo sto sto me imalo stiska
Sybila ja imam dioptriju od srednje skole
i niti jedna trudnoca mi nije utjecala na povecanje
ono, povecavalo se laganini s godinama...
al sam citala da zna tako naglo skociti
Hvala na objasnjenju..i ovom super kalkulatoru..sad mi je malo.neugodno sto ovo nisam tocno znala
Hvala na odgovoru, vise mi nije bol jaka kao prvog dana, a primijetila sam da ako ne mislim na nju tj.ako nisam u panici i strahu, skoro je uopce i ne osjetim ☺
Hvala na dobrodoslici;) Kod mene osim ponekad te zatezajuce boli, nema krvi ni drugih simptoma...jos:) Sad se nadam da nece biti ni mucnine
Blossom dobro dosla i skolsku trudnocu :)
Ei cure zanimljiv je taj pojas, mene beba uzasno glavicom pritisce o mjehur i zdjelicu. Toliko da kad setam stalno mi se piski :( al, dal jako stegne trbuscic prilikom koristenja? Morala sam na hlacama koje nosim izrezat gumu i nosim ih skroz nisko.
Mi smo na 33+4 bila sam na kontroli (kod privatnice) i bebica se uredno razvija, procjenila ga je na 2500g, na sto sam ostala paff. Nije me gledala vaginalno, al rekla je da je dobro smjesten nije prenisko i da se tijelo priprema lagano. I slao mi je pusicu na ultrazvuku na sto su mi krenule suze <3 imam kontrolu za 4tj. Kod svoje gin.
Kako ste vi curke :)
Ginger - i mene smeta stiskanje (endometrioza me udesila po tom pitanju), ali ne namjeravam ga nositi po cijeli dan, samo kad sam u muvingu. Nosila sam ga malo, ne smeta mi pritisak za sad.
Da, dioptrija podivljala. Rekla teta u optici da furam sad te za kunu kaj sam uzela do 7-8mj poslije poroda i onda odem na pregled, tad bi se trebala ustabiliti :-/
Baby01 - mozes ga otici isprobati u trgovinu pa tamo malo odstajati, vidjeti jel ti pase. Ja od 5tt svoje hlace ne mogu obuci, nosim samo tajice i trenirke za trudnice, sva me guma smeta, ali ovo je drukciji pritisak. Moras probati bas.
Super za uzv :-)
I da ne zamjerite sto vam tu i tamo upadnem, al moje cure su toliko bolesne vec mjesecima da sam vise luda :(
Sybila i svakakvih luđaka ima na cesti vjeruj jos ces svasta dozivjet. Meni nije jasno kako takvi prođu psiho test, al vecina njih niti nema vozačke. Bitno da diskriminiraju žene. Al da je taj put bio M za volanom nebi se usudio takvo sto radit.
Ja ga isto stavim kad se dulje krećem,
tipa kad smo bili u nabavci u ikei, pa je bilo dosta hodanja,
ili podoma kad neš radim, isto mi paše da ga stavim, trenutno smanji pritisak na prepone i zdjelicu, baš olakšava...
Ne pritišće trbuh nego ga onako malo podigne prema gore, na izgled nezamjetno ali pritisak se ne osjeća..
Ja spremna, jurim nakontrolu za sat vremena...
Cheeri - wee, javi! :-) cekamo i narancicu.
Ikea ubija! Jucer smo dosli ujutro, kupili stvari pa tek onda isli rucati, i odbila sam prehodati sve opet pa smo se prosvercali prek ulaza. Zaštitar se nasmijao i rekao samo "Sve vidim i jasno mi je, ali evo ja vas moram opomenuti i pogledati ruksak, snimaju me" :mrgreen:
Baby -samo ti upadaj :mrgreen:
A zadnji put nas je skoro tip ubio na rotoru, tad je mm bio za volanom. Nema tu pravila kad idiot sjedne za volan pa mora pokazati kako daleko moze piskiti :-/
Evo me s kontrole,
stanje nepromjenjivo, i dalje sam uloživa za vrh prsta, kao i zadnja dva puta,
znači nikakve stroge mjere, nastaviti kao i do sada, sve raditi samo lagano....
Nije radila uzv, to će sljedeći puta....
Kontrola za tri tjedna...
nadam se da nisi do sad cekala....
super za isto stanje! jos ces ti na kraju i prenijeti :lool:
Ujme dva sata?! :-o
Super sto je sve ok, pravo Ginger kaze, budes ti 2u1dulje vrijeme :-)
Moji su danas nesto aktivni, najela se paradajza, krastavaca i salate i kad je krenulo neko okretanje i odgurivanje, prepalo me isprva :lol: pokusavam ih cuti stetoskopom vec tjedan dana (ne uspijeva mi), pa kad sam skuzila da je netko na tom dijelu gdje imam manje sala, prislonim stetoskop nisko na trbuh i malo stisnem kad ono dobijem udarac natrag :lol: skocila sam na kaucu od iznenadjenja! Tko god je desno, udara manijakalno sastrane i ispod pupka, lijevog sam osjetila jednom. Uglavnom, do sada nisam osjetila ovako nesto,vise su bili oni mjehurici, sve mi je novo i nevidjeno, zato gnjavim opisima, oprostit cete mi nadam se :mrgreen:
Sybila :lool: bas si smijesna! super za udarce!
Cheerilee koji uzas! kod moje ginicke nema cekanja! mozda 15-tak minuta ponekad, ako uleti koji hitan ili kompliciran slucaj...
Ma to je još sad super, do dva sata čekanja!
Zato uvijek velim da mi boljepaše ujutro da dođem..
Jer popodne se čeka i više od tri-četir sata, užas...
I to recimo trudnica, stro mirovanje i tamo sjedi par sati u čekaonici...
Kansije sam se počastila grudnjakom, vrijeem je za broj/dva veći! Sise su mi baš nabujale, i ne stanu u dosadašnje fancy grudnjake :)
Sybila - ja nikad stetoskopom nisam uspjela čuti odkucaje, samo crijeva, hahahahha
Neki dan sam naletila na neku aplikaciju za mob, s kojom kao snimaš odkucaje, al meni isto samo crijeva snima hahahhah
Narancice, jesi bila danas na fetalnoj? Nadam se sa ces nam se javiti s lijepim vijestima
evo, ja bas otvorila temu da vidim je li se Narancica javila...
Narancice, nadam se da si dobro...
mene sinoc ulovila panika...
kontrakcije se zaredale i popila sam spasmex u pol 11
i nesto prije 1 me budi gadna menstrualna bol
tak gadna da sam isla normabel popiti :-(
jedva sam zaspala od straha i jos nekoliko takvih grceva
jooooj, jos bar tjedan dana pa da sam u kolko-tolko sigurnijem periodu...ovako se ukakim svaki put...
i sad sam zivcana za popi....
Ja svako malo provjeravam za narancicu, ali nam je nema jos :-/ narancice, mislimo na tebe! Nadam se da si dobro.
Uh, ginger :-( jel sad pustilo? Mozda ti se iskombinirala probava i par kontrakcija pa je tak boljelo. :-/ bas da je probilo i kroz spasmex, uf...nadam se da se nece ponoviti. Lezis?
Mene uhvatila depresija (sklona sam joj, prosla sam prije 8 godina jako gadnu epizodu), sad vec lagano ulazim u domenu klinicke, ne svidja mi se. Jutros sam obavila razgovor s mm da mu dam do znanja sto i kako raditi, jer ovaj put nikako da samu sebe izvucem, a ne zelim bas na lijekove ako ne moram. Imam osjecaj da se ne povezujem s bebama, iako mi u kutku mozga treperi da samo imam previsoka ocekivanja koja ne mogu ispuniti jer jednostavno nitko ne bi mogao...krecemo sad sa samonametnutim rezimom bihevioralne aktivacije i KBT tehnika, valjda ce se popravit. Sinoc sam sanjala da sam se isla ubiti i odustala kad su se bebe pocele ritati, to me definitivno gurnulo da shvatim da moram nesto napraviti. Hormoni su super stvar :roll:
Sybila nekako sada mislim da sa drugim, trecim djetetom to sve nekako dolazi pod normalno, nekako rutinski i ajmo odradit.Ja jako dugo nisam zeljela na drugo dijete jer mi je bilo nepojmljivo kako cu moc podjeliti ljubav izmedu njih, mislila sam a nikad necu moci voljet nikog ko prvu.U ovoj trudnoci mi je sve potpuno drugacije nego u prvoj, nekako sam si nemajka pogotovo kada gledam druge trudnice, sad dali se pokazuju tako na van ili su zbilja u takvoj euforiji, nekako mi je to sve previse.Sada mi je nekako bitno da sve prode uredu do kraja, da izdrzimo sto duze.Iako eto ni meni nisu zivci nesto smireni, cesto sam nervozna, lose raspolozena, razdrazljiva, sve me nervira iako zbilja nemam nikakav razlog za to.Povezat ces se sa svojim bebicama, ako ne sada onda na porodu, dode to samo od sebe.Vjeruj mi i ja sam se jako lose osjecala zbog toga ali eto ima dana kada mi je jasno zasto je to tako
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Imamo cure tesku srcanu gresku, koja nije spojiva sa zivotom osim naravno ako se operira u ranoj novorodjenackoj dobi. :( Sanse za prezivljavanje nakon operacije iznose 85%.
Trebalo mi je malo vremena da mi sjednu neke stvari.
Dobra je stvar sto je beba inace dobro, velicinom odgovara dobi i sve ostalo funkcionira u tom malom tjelescu.
Hvala Petti :-)
Meni je taj dio s nepovezivanjem samo dodatak na lijepu skupinu drugih problema...nezainteresirana sam i da se ustanem i otusiram, zaravnjena totalno, izolirala se, ne moze covjek niti ocekivati nesto posebno. I onda jos s obzirom da su tu nakon IVF-a, dakle ulozili smo u to puno i trudili se...postavila sam si letvicu za srecu ful visoko. Mislim, eno gore mog upisa oko jucerasnjeg udarca, sretna sam ja kad ih osjetim. Ali bas stalno i da ispunim neku ocekivanu mjeru...ne.
Znas kaj me ubija? SVI mi govore i pitaju "Moras im pricat, jel im pricas?" Zene pricaju s vlastitim trbuhom u mojoj glavi i izjavama drugih valjda 24h/dan, a ja to ne mogu. Ne mogu, osjecam se ko kreten dok sjedim na kaucu i pricam s vlastitim trbuhom. Sta da kazem? Vani sija sunce? Pa moras im pustat glazbu, pa moras im citat, pa moras pricat, pa moras jest ovo, ne smijes ovo, o je...te! Mislim da sam dosla do ispunjenja svojih kapaciteta. Definitivno se osjecam ko nemajka :-/ osim vas koje zamaram definitivno predugim postovima :lol: nemam nekog primjera u okolini da mi kaze jel jesam fakat nemajka ili netko pretjeruje. Zato gnjavim :mrgreen:
Ma vec 3 termina za dogovore i pregovore imamo u sljedecih mjesec dana. Odusevljena sam pristupom osoblja u bolnici, kardiologom i doktoricom koja je preuzela voditi moj slucaj, osjecam zaista da smo u dobrim rukama.
Doktorica je u svojoj ordinaciji poslozila 3 stolice, sjela samnom i muzem, uhvatila nas za ruke i utjesno objasnjavala situaciju. Ostala sam zapanjena:-o, osjecala sam se kao da mi vlastita mama sjedi pored mene, tjesi me i ujedno objasnjava situaciju u kojoj se nalazimo. U svojih 31 godinu nisam dozivjela takav pristup.
Narancica,
Jako mi je zao to cuti, ali sam ti samo htjela reci da je i prijatelj mog muza imao slicnu situaciju s sincicem malim. Ne znam jel odmah u trudnoci ustanovljena greska, ali znam da je beba morala nakon poroda na operaciju i da su takoder rekli da je jako rizicno. Operacija je uspjela i mali je zdrav da zdraviji ne moze biti..nema nikakvih posljedica. Sad ima vec 5 godina. Dobro da su na vrijeme otkrili tako da se i doktori i vi stignete pripremiti. Btw. Mali je u meduvremenu dobio i bracu s kojim je otpocetka sve okej. Nadam se da sam te malo utjesila i sretno!
To je jako lijepo od njih, koliko se covjek bolje i sigurnije osjeca cim su doktori ljudski nastrojeni prema pacijentima! Jako mi je drago da imas povjerenja u njih, da su strucni i da su se dali u vas slucaj. Navijam za vas, da sve te teskoce prodju sto brze i bezbolnije! :-)
Ma joj skroz te razumijem, i sama sam takva.Nemam volje za nikakve kave, druzenja, setnje, skuhat.Sta da ti kazem neda mi se otusirat .Prosjedim jutra doma da ne znam sta bi sa sobom, nemam volje stan trpi, ves isto pune dvije kosare, rucak jos nisam stavila i onda u dva jurim na brzinu sta stignem jer moram po malu u pola 4.I onda sam nervozna jer stan bude bomba, rzcak ne skuhsn ili napola, ja ne otusirana, ne spremlhena a otisla bi kasnije s malom do parka i tako.Premalo strpljenja imam za nju premalo zivaca, to mi je najvise krivo.Ja isto nisam mogla tri godine ostat trudna a sve uredu, pa biokemijska, pa nakon dva mjeseca kiretaza dvojceka, molila sam Boga samo za drugu bebicu, sve cu iz korjena promjeniti mislila sam koliko je bilo zeljeno i iscekivano da cu postat kao i druge majke pricat sa trbuhom i to sto ti kazes.Ali eto nije tako ne pricam , tu i tamo se obratim kao ma sto me lupkas pase ti slatko, ili kad ne pojedem nesto na vrijeme pa me lupka kazem joj eto idem, idem znam da smo gladne i tako ali jedino na taj nacin ili kao ne spava joj se i tako drugo nista.Ne obracam se onako kako bi se ocekivalo, ne pustam joj glazbu.Navecer kad idem citat pricu svojoj onda kazem da im idem obje procitat pricu, a ona takoder voli slusat uspavanke na mobitelu pa eto kad njoj pustim mislim da eto i bebica u trbuhu cuhe.Znas sve to nekako normalno.Kada lezim otkrijem trbuh i cesto dok gledam tv mazim trbuh, i pogotovo kada lupka onda mi je to fora kao da se dodirujemo, to me eto nekako veseli kad ju osjetim.Recimo sinoc mi je bilo isto otkriven trbuh a svjetlo tuklo bas u trbuh, ona lupa i lupa, ja reko sto je bilo jel ti pici svjetlo a ti bi spavala i tako.Ali mislim da je to u granicama normale.Nista pretjerano ni sladunjavo.Ali eto koliko je zeljeno i iscekivano ocekivala sam sama od sebe puno vise.A sto se tice toga sto drugi govore trebalo bi, neka govore...Tu moja mama prednjaci pa pricaj joj, pustaj pjesme i tako ali ja to odmah srezem.Mislim da sam se umorila od tolike borbe za bebu, i od problema u ovoj trudnoci od krvarenja , pa ocu na operaciju, necu i eto sada se prosli tjedan vratila iz bolnice , stalno nesto.Od prehrane se ne zamaram toliko, pihem sve moguce vitamine i tjesim se da tako rjesavam stvar.Jedem sto mi se jede, ali eto izbjegavam tunu i trudim se jako jako pedantno oprati povrce da mi nesto bebicu ne napadne, pogotovo mojom greskom.E i izbacila sam kreme za lice sa retinolom i mislim da je to to.Sad sam ja oduzila ali pokusavam ti reci da nisi jedina, ima nas dosta kojima je najbitnije da izguramo to, da bude sve uredu a ovo drugo su sve popratne stvari i ne znaci da smo nemajke i da ne volimo svoju djecu.Sta da ti kazem danas mi je rodendan a molim Boga da mi niko ne dode.Uzas uopce nisam za drustvo, izlazak , ma nista.Bit ce bolje i meni i tebi uskoro.Vidjet ces koliko ces se povezat s njima kada se rode.Ja sam do te granice da se nisam mogla prepoznati, nisam nikad bila neki emotivac.E a kad su joj vadili s pet dana krv iz pete place ona, placem ja a vice sestra jooooj mama da vam je bar to najveca bol koju cete zbog bebe osjetiti