Pozdravljam vas sve redom i cestitam novim mamama, a i onima koji cekaju svoj smotuljak! I nadam se da nema nekih velikih komplikacija.
Dugo nisam skicala tu, pa i nisam citala sve postove.
Sejla, tebe sam se sjetila danas, ostalo mi da ti je termin u 3. mj., pa dosla vidjeti ima li novosti, kad ono ti rodila. Cestitam ti draga!!!
thnx
i meni pise po potrebi
al danima ne trebam nista, pa onda bi trebala i dva u jednom danu kao sto je danas
Možeš dva...
Ja sam u bolnici dobivala injekcije spsmexa, u početku čak i tri tokom 24 sata a kasnije dvije (neznam koja doza je bila, nesjećam se, uh kad je to bilo.. )
Kod mene jutros smedja sluz, jako malo je bilo ( 1cm )ali dovoljno da zabrineZvala sam bolnicu, kazu da mirujem I da zovem ako se ponovi ili pogorsa. Za sad vise nema nicega, ali mi uopce nije jasno odakle bi to moglo biti sada?!?!
Naranciceali smedje je, mozda je ostatak od onog pregleda? Prema iskustvima cura tu, mislim da nije zabrinjavajuce, ali kuzim strah kad dodje i to na sav stres pod kojim si sad. Nadam se da se nece nastavljati.
Kako ste cure? Jel nam sejla doma s bebom?
Ja sam bila malo aktivnija za vikend, neuspješno si pokusala naci tajice i evo me s kontrakcijama, moram lezati, nemrem mrdnut. Nije pomogla ni budala koja nas je skoro ubila na rotoru,pojas me stisnuo kad je muz zakocio
A mm rodjendan i bas sam ga htjela iznenaditi tortom i njemu omiljenim kolacem. Tortu sam uspjela bez stajanja zahvaljujuci samostojecem mikseru, ali to je to![]()
A sinoc sam imala nocnu moru da sam stala pred ogledalo i trbuh mi je bio skroz ravan, a onda je dosla moja mama (koja je umrla prije 3 godine) da me zagrli i odveze na hitnu jer sam izgubila bebestalno ju sanjam zadnje vrijeme, bas mi fali
Nije moj dan, ocito.
evo i mene...i mi smo imali aktivan vikend, rodjendani, ruckovi, nogometni turniri od starijeg...sve smo to obavili, sada mogu i roditi
danas punih 38tt
narancice, smedja krv nije strasna, crvena je opasna
ja sam u 14tt imala izljev krvi, zavrsila na hitnoj, bila sam uvjetena da je gotovo
ali, mala misica se nije dala
ti si sad 26tt?
ako se ponovi-pravac bolnica
konacno sam spakirala torbu za bolnicu...bas sam ovaj puta odugovlacila s time
Posljednje uređivanje od vjerujem u bolje sutra : 06.03.2017. at 14:48
Sybila nisu me ni gledali vaginalno na pregledu, samo uzv tak da od pregleda nije.
Tjesi me sto je smedje, ali nadam se da se nece ponavljati! Tako su mi mirno tekli prethodni tjedni, nikakvih tegoba a sad totalna suprotnost
Vubs, ja sam sad 22tt, pomaknuli su mi termin na 11.7.
a tek 22tt
ma samo polako, to je stara krv, bit ce sve ok
drzi se
o joj Naranncicebas ti se zaredalo
gle, smedja krv je stara
al ako se ponovi-pravac bolnica
nek te pregledaju za svaki slucaj
kad ides na fetalnu?
Sybillaima takvih dana
drz se...
ja sam danas unaprijed popila spasmex, jer jucer je bilo koma
i mirna sam cijeli dan
vubs
sretno!
kad je dan D?
Ja sam vam cure sada u 24 tj i vec sam narucila kolica za bebu sutra stizu. I sad sam se susrela s komentarima kako je to rano kud sam pozurila. Eto sad me uhvatila panika a bila sam tako sretna sto sam ulovila dobru priliku. Kako se vi nosite s tudim komentarima?
Zakaj bi bilo rano? Gluposti....
Ja sam kolica kupila (polovna) činimie kad sam bila oko 3mjeseca trudna, pružila mi se prilika za kolica kakva sam htjela za ok cijenu...
Ipak sam ih prije tri tjedna prodala, i naručila nova.....
Znam često čuti da je neš prerano, al ja volim sve imati spremno..
Sad sam 27-28tt, sva odjeća je kupljena, komoda isto tako, kolica naručena, kadica za kupanje naručena..
Trebam još samo stvari za rađaonu i bolnicu , i njegu bebe i to je to...
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 06.03.2017. at 20:19
Ja isto mislim da nije prerano, u prvoj trudnoci sam kupila kolica s negdje 24tt a u ovoj evo sad- sad sam 27tt. Oba puta je bila super prilika- popust- pa sto ne bi iskoristila. Ne obaziri se na bapske price.
Narancice držim fige da iscjedak nije ništa!
Ginger koliko ti bude kontrakcija u toku dana? Meni nekad bude 4-5 a bome ih je jedan dan bilo 15. Meni ovdje u bolnici kažu da ne to normalno i da se zabrinem i kažem im ako budu u nekom pravilnom razmaku, ritmične i traju barem sat vremena. Eto.
Anka pusti bapske price...
Gabi, obicno ih kroz dan bude nekoliko, 5-6
kad se preforsiram, onda ih bude puno vise
al jucer za ruckom se zaredalo i bas sam se prepala
stvarno moram paziti i ne forsirati se
Jutro cure, evo da vas pozdravim od domeka!!!! Vratili smo se u subotu i zasad je sve u najboljem reduDanas nam je tjedan dana
Fran je dobra i dosta mirna beba, i što je najvažnije puuuuuno i lijepo papa, uživam u dojenju 24/7
imam deja vu svaki put kad ga gledam, isti je seka...a ona ne zna kud bi sa sobom, sve bi sama oko brace, jednom čak i pridržavala dojku kao da braci lakše ide
![]()
Rez mi izgleda jako lijepo i mislim da će super zarast i jedva se vidjet, rana još uvijek boli, pogotovo krene predvečer kad sam već umornija i neko vrijeme na nogama...al bude to sve dobro.
Svima šaljem puno, čuvajte mi se!
Posljednje uređivanje od sejla : 07.03.2017. at 08:39
sejliceuzivajte!
Sybila jesu dosli bolji dani?
Gabi kako je? izdrzavas?
ja se odoh spremati za pregled...jucer bila na depilaciji i farbanju pa konacno licim na nesto
sad samo da mi dr veli da je sve ok i onda laganini... jos malo do sigurnih tjedana
Taman se dosla "pohvaliti" novom rundom sampinjonai pitati di ste i kako ste, kad evo Ginger
da, malo je bolje, sad su mi nocne more usmjerene na slasher horore
kontrakcije su popustile, ali pojacaju se s hodanjem pa lezim.
Kako su tvoja ledja? Da, jos malo pa si sigurna i onda stize bebac
Sejla, divno da tak lijepo funkcionirate i da ga je Ema tak lijepo prihvatila!
Gabi, kako si? Kakvo je stanje? Kako podnosis bolnicu?
Ostale curke?
Posljednje uređivanje od Sybila : 08.03.2017. at 10:23
Ja sam ok, dva tjedna su prosla, za koji dan ću dobiti deksice za bebina pluća i tako, ide vrijeme. Danas 27tt.
Ima ovdje cura koje su u bolnici već puno duže, na tokolizi od tipa 24tt tako da ne kukam, dobro smo mi to i izgurali
Sybila ma sve smo valjda paranoicne cim nesto malo strecne
ja stalno trcim ns wc gledati da nije pl.voda, a ono - ili se oznojila ili je iscjedak
ledja su bolje, thnx, zna me presjeci tu i tamo
Gabi drzs se hrabra nasa
ja obavila pregled
i dalje samo uloziva, jejiiii
beba ima cca 2150g
al izgleda imam gljivice, to me ni najmanje ne briga
pijelon se mrvicu povecao, ima 6 mm, al to je jos skroz ok
ginicka umire od smijeha na moje paranoje i odbijanje odlaska do rodilista dok nije stvarno nuzno
poslala me jos na kks pa si mislim obaviti to privatno, jer mi se ne da cekati sa 759 covjeculjaka, uglavnom smrkljivih, slinavih i slicnih...
e da...da samo znate kako sam ja nespretna...
dakle... dosla ja na pregled, sestra mi da casicu....
odoh ja na wc i pokusavam se namjestiti i naciljati, kad ono, nist ne vidim od trbuha
cujem kao nesto sam napunila pa ajd, dosta je...kad ono...ispade mi casica
sve se polilo po gacama, najlonkama, wc-u
i ajd onda cisti wc, brisi i susi gace i stprample onim papirom
preznojila se cijela i nakon ne znam koliko izlazim i trazim drugu casicu
uopce ne zelim misliti kaj si je sestra pomoslila, lol
uglavnom, u drugu casicu sam uspjela naciljati bez nezgoda, haha
i onda sam tak popisana cekala pregled![]()
pa da nisu bile najlonke, bile bi hlace
sto je gore, jer bi onda svi vidjeli![]()
Ginger, a jesi me nasmijala
Super za pregled! I fino je beba velikaZnaci zajedno lijecimo sampinjone
![]()
Gabi - dobro je dok se ti dobro osjecasdrzi se!
Sybila cime ih lijecis?
meni na kraju nije poslala recept za vaginalete pa ne znam je li slicajno ili namjerno
ne da mi se zvati...
Mozda slučajno, nazovi ju.
Meni radi samo i jedino klotrimazol, bilo plivin, bilo canesten. Prvi put sam ih dobila s 11 godina, svasta sam prosla. Tu nazalost bar meni Linex ne pali niti ikakve druge metode. Trenutno vecina ljekarni nema kreme plivine, cisto da znas, ak ti je to napisala.
ja nikada nisam imala problema s gljivicama...na srecu
drzim fige da ih se rijesis
ali zato plodna voda me muci zadnjih dana...stalno gledam, nocas samo dva puta bila na wc-u i gledala jel krenulo...a ono samo iscjedak
izludjuje ovo na kraju...
Sad stojim pred ogledalom i skužim da mi je pupak nešto plitak
ovaj, jel i vama izašao pupak i kad, ako je bio unutra inače? Ne mogu vam opisati kolika me jeza hvata na to, znam, totalno iracionalno, ali stvarno mi je jezivo![]()
izasao jos davno...izgleda cudno i ja kazem
ali, naviknes se nakon nekog vremena
![]()
Dakle, mogu se nadati skorasnjoj inverzijibwah!
Lijep pozdrav cure
Ne znam pisem.li na dobroj temi, ali mozda ce netko znati o cemu govorim
Trudna sam tek 3 tjedna, a zadnja 2 dana osjecam laganu bol u donjem dijelu trbuha..a takoder i zatezanje. Jako se brzo umaram, a imam i zatvor nazalost
Je li netko prolazio kroz slicne bolove? Nije li malo rano da vec u trecem tjednu me to boli cijeli dan?
Da napomenem, normalno hodam i izlazim, tada ni ne primjecuem bol..
Blossom, sve navedeno je normalno u ranoj (a i kasnijoj) trudnoci
nije mi jasno koliko si tocno trudna - trudnoca se racuna od 1.dana zadnje menstruacije
znaci, kad saznas da si trudna, trudna si minimalno 4 tjedna
ovdje mozes izracunati:
http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp
Blossom, meni je dr rekao da se vecina tih bolova pripisuje crijevima iako mi nemamo takav osjecaj. A s obzirom na zatvor, vjerojatno i je to. Meni se probava skroz poremetila. A i kad sam jednom zvala petrovu radi bolova i probadanja, rekli su mi isto da je normalno jer se maternica siri, nevezano za to sto je bebac jos jako mali. Tako da ne brini, jedino ako bolovi nisu bas jaki.![]()
Dobrodosla Blossom
Ti bolovi, probadanja i zatezanja su sasvim normalni u ranoj trudnoci. Pretpostavljam da si trudna 5 tjedana, a ne 3, ako racunamo od dana zadnje menstruacije? Uglavnom, skroz normalno, ako slucajno bude krvarenja - pravac hitna. Ali dok nema krvi i dok bol nije neizdrziva, nista se ne brini![]()
cure, kak ste?
ja opet malo paranoicna![]()
i bas si mislim, jedva cekam roditi, primiti malenu i donijeti je doma sekama
jutros sam se uspanicarila totalno...isla sam na wc i kad sam se obrisala, pogledam u wc, a ono nesto crveno
i sad ne znam je li od trag od brisanja ili je to maramica od nosa koju sam prije bacila u wc (ide mi krv iz nosa cijelo jutro)
na ulosku i papiru sve cisto, a uzimam i vaginalete la toga ima i valjda bi se vidjelo da je nesto bilo
uglavnom, bas me zbediralo, popila sam i spasmex i ne mrdam iz kreveta... i tak...
Sybila kaj si na kraju dobila za gljivice?
meni dala geonistin, svaku drugu noc
i naravno, kao i na svemu - pise da se u trudnoci koristi samo ako je neophodno
valjda dr. za sta radi![]()
Ginger ma sigurno je od nosa, te maramice se teze razgradjuju u vodi pa se nije povukla! Ja sam imala jedan dan zbilja minijaturno malo smedje sluzi na wc papiru al je ostao i trag na ulosku tak da mislim da bi se i tebi pokazalo da je krv od dolje.
Ja odmaram i uzivam u pokretima svoje bebice i molim Boga za dobre vijesti sutra na fetalnoj. Saljite vibrice za nase malo![]()
Narancice, hvala, i ja mislim da bi se nesto vidjelo i na ulosku...
bas sam htjela pitati kad ces na fetalnu
drzim fige!! mogu si samo misliti kako ti je tesko cekati
I mene hvata paranoja, sutra mi je pregled, i opet sam u brizi oko otvaranja i bolnice,
i samo jedem od nervoze, i puši mi se (a nisam zapalila od kak sam saznala za T)...
Ginger - to je sigurno maramica! Bezbroj puta sam imala istu situaciju, i u noci kad odem na wc pa mi se pricinjavaju stvari. U najgorem slucaju je kombinacija suhe koze od gljivica i umetanja vaginaleta.
Ja sam dobila klotrimazol krema + vaginalete - to je plivina verzija canestena, na recept. Vec sam ih iznutra rijesila, sam sam jos mrvu vani suha pa se mackam i dalje. Ali na mojima ne pise nikakvo posebno upozorenje za trudnice osim ne bez kontakta s lijecnikom. Tvoje su vidim kombinacija - i za bakterije i za gljive, mozda imas nesto sitno bakterijica pa ti je zato dala.
Narancice - znaci sutra je fetalna? Drzimo fige i vibramo, javi kak je proslo!
Cherilee - bude sve ok sutra na pregledu, javi![]()
Mi smo danas kupili ormar za dj.sobu (iskoristili 20% u ikei - akcija je) i napokon mi stigao pojas za trbuh - ajme curke, divno je tostvarno bas osjetim dosta pritisak kad hodam, u donjem dijelu trbuha, ovo ga momentalno smanji.
Ful sam se istresirala danas - skoro me neki majmun na cesti zabio u zid - vozimo se traka do trake, guzva, a on samo krene prelazit u moju traku. Ja na trubu, lik ne trza. Ja jace i kocim da ode ispred mene, on se vrati u traku...mislila, skuzio je, krenem naprijed, kad eto ga opet, a desno od mene zid (podvoznjak). I trubim, nista! Dodala gas, stvorila se rupa ispred mene i uspjela pobjec. Zavrsio on iza mene, i krene mi blicati da sta mu trubim! Ne moram spominjati da u autu ima troje djece! I onda, ide se opet prestrojiti i prestici me i lik se namjerno prema meni zaleti, a ja se izmicem po cesti! Uzas! Htjela sam ga prijaviti policiji, ali nisam vidjela tablice dobro i onda je skrenuo. Neki stari covjeculjak...vozi s glavom na lijevom ramenu i napol drijema. Bas sam se prepala.
Sybilastrasno!!!
steta sto nisi vidjela tablice
koji kreten!
a kakav pojas? s njim ti lakse hodati?
vaginalete - imala sam prije ureaplasmu, kontrolni bris je bio uredan, al mozda zbog toga
citam da se dosta koriste u trudnoci...
Cheerilee bit ce sve ok!
javi se
Da, bas sam se jako izivciralaskroz sam bila bespomoćna, auti svud oko mene i nemres nikud osim u zid
Moguce je da je zbog ureaplazme dala to, a mozda su samo neke "bezazlene" pa da ne podivljaju kad krenes ubijat gljive...u svakom slucaju, vjerujem da bude ok, zna sta je dala.
Pojas je ovo: http://mama-nova.hr/shop/donje-rublj...nisko-nosenje/
Lakse je, jer se uhvatim da si drzim trbuh dolje dok hodam, mislim da mi misici jednostavno nisu dovoljno jaki, a tezina u trbuhu je dupla od onog sto bi trebala biti i tak ce i nastaviti. Onog trena kad mi ga je stavila u trgovini je nastupilo olaksanje
Curke, jel koja od vas nosi naocale? Ako da, jel vam divlja dioptrija? Meni je skocila skoro za 1!![]()
I ja imam taj pojas,
osjeti se razlika, samo što kad ga dulje imam počne stiskat a kad ga opustim onda gubi funkciju.....
joj, meni smeta bilo sto sto me imalo stiska
Sybila ja imam dioptriju od srednje skole
i niti jedna trudnoca mi nije utjecala na povecanje
ono, povecavalo se laganini s godinama...
al sam citala da zna tako naglo skociti
Hvala na objasnjenju..i ovom super kalkulatoru..sad mi je malo.neugodno sto ovo nisam tocno znala
Hvala na odgovoru, vise mi nije bol jaka kao prvog dana, a primijetila sam da ako ne mislim na nju tj.ako nisam u panici i strahu, skoro je uopce i ne osjetim ☺
Hvala na dobrodosliciKod mene osim ponekad te zatezajuce boli, nema krvi ni drugih simptoma...jos
Sad se nadam da nece biti ni mucnine
Blossom dobro dosla i skolsku trudnocu
Ei cure zanimljiv je taj pojas, mene beba uzasno glavicom pritisce o mjehur i zdjelicu. Toliko da kad setam stalno mi se piskial, dal jako stegne trbuscic prilikom koristenja? Morala sam na hlacama koje nosim izrezat gumu i nosim ih skroz nisko.
Mi smo na 33+4 bila sam na kontroli (kod privatnice) i bebica se uredno razvija, procjenila ga je na 2500g, na sto sam ostala paff. Nije me gledala vaginalno, al rekla je da je dobro smjesten nije prenisko i da se tijelo priprema lagano. I slao mi je pusicu na ultrazvuku na sto su mi krenule suze <3 imam kontrolu za 4tj. Kod svoje gin.
Kako ste vi curke![]()
Ginger - i mene smeta stiskanje (endometrioza me udesila po tom pitanju), ali ne namjeravam ga nositi po cijeli dan, samo kad sam u muvingu. Nosila sam ga malo, ne smeta mi pritisak za sad.
Da, dioptrija podivljala. Rekla teta u optici da furam sad te za kunu kaj sam uzela do 7-8mj poslije poroda i onda odem na pregled, tad bi se trebala ustabiliti![]()
Baby01 - mozes ga otici isprobati u trgovinu pa tamo malo odstajati, vidjeti jel ti pase. Ja od 5tt svoje hlace ne mogu obuci, nosim samo tajice i trenirke za trudnice, sva me guma smeta, ali ovo je drukciji pritisak. Moras probati bas.
Super za uzv![]()
I da ne zamjerite sto vam tu i tamo upadnem, al moje cure su toliko bolesne vec mjesecima da sam vise luda![]()
Sybila i svakakvih luđaka ima na cesti vjeruj jos ces svasta dozivjet. Meni nije jasno kako takvi prođu psiho test, al vecina njih niti nema vozačke. Bitno da diskriminiraju žene. Al da je taj put bio M za volanom nebi se usudio takvo sto radit.