neznam iskreno od onoga kaj se gore još čeka od nalaza mlijeko konzumiraju i nema reakcije a jaje još nisam im dala bar ne ćista ali mješano u nećemu su jeli i nije bilo nikakvih reakcija.Možda zato ;)
Printable View
neznam iskreno od onoga kaj se gore još čeka od nalaza mlijeko konzumiraju i nema reakcije a jaje još nisam im dala bar ne ćista ali mješano u nećemu su jeli i nije bilo nikakvih reakcija.Možda zato ;)
pa kupi si deksametazon , njega mozes u inhalator. ja imam deksametazon u ampulama i onda s fizio miksam i u inhalator.
je, mi ti tako isto. iznajmimo app i tamo budemo 3-4 tjedna.Citiraj:
lunahor baš zato i pitam i planiram da bi nam jeftinije bilo iznajmiti negdje pa da smo duže odma na moru i iskoristimo odma i terapije.
ana, a kakvo su mleko deca pili prije, i jel su jeli kaj mliječno
sa 6mj počeli piti čisto mlijeko dukatovo3,2mm,sa 7 mj kašice sa sirom jogurte pudinge,keksolino.........a prije su pili **** i novolac i polovično mljeko.
Dal je netko od vas u zadnje vrijeme provjeravao listu cekanja?
Pokusavam provjeriti i nece mi se otvoriti.
a zakaj onda ih testiraju na k.mlijeko????
kožne promjene???? moji su samo dvoje alergični na k.m. kod klinke nam je rekla dermička da je to možda , nisam pila ni jela mlječno, kod malog sam sama ustanovila s mjesec dana, a kasnije testom i dokazala. moji su i atopičari, i nažalost bronhitičari
DeČki su nedonoŠĆad? Hajde kak se taj virus manifestira, bar kod vas=?
rođeni su 36+4tt ali procjenjeni na 37+1 ,Oni od kada su ga dobili kašlju,imaju dosta napadaje kašlja koje jako teško smirujemo čak i sa Ventolinom znalo je dolaziti i do gušenja nosiči im puni oni puni šlajma..........katastrofa da se sjedneš i plačeš skup s njima :( tak je kod nas bilo.
ana, to je dokazan virus kod malaca, ak da od kud?
Kako nazad u formu(zdravstvenu)?
Miša je dr skinuo sa sing prije 4-5 mj.
U isto vrijeme smo krenuli sa homeopatijom i nabavili pročišćivaće/ovlaživaće zraka.
Pulmicort je nekoliko puta spasio u startu stvar.
Kuc, kuc, sve je bili super, jednom afte, up uha..., ali nismo zbog disanja trčali na hitnu.
Prije 2-3 tj dr ukunuo Flix + Ventolin i miš se na najslabiju crijevnu virozu zakomplicirao.
Dva povraćanja su mu iziritirala sluznicu da je odmah, prošmrkao, lavež, kašalj, gušenje.
Sad se to smiruje, ali zanima me koliko treba sad ponovo da bude pokriven Flix?
Na th je od 4mj života-7 mj života, Zatim konstantno zadnjih 9mj.
Bez njega kao da ne funkcionira.
ma pitam kak je virus dokazan i da je baš taj?
ne
ne pomaže ni moj lijek ( možda bi i pomogao da ga uzimam kontinuirano :roll:)
tu i tamo pomogne inhaliranje fiziološkom, ali tek nakon dva-tri puta zaredom.............a nakon toga moram sve sterilizirati da sve bude spremno za klince ak im zatreba ( jel moram napisati da mi je to dodatna tlaka )
tu i tamo mi pomogne med sa cimetom, mada sam se nedavno skoro udavila jer sam bila lijena med promiješati s prahom pa sam dio tog cimeta uspjela i udahnut
ana- bez obzira što ti klinci mjesecima piju mlijeko ne znači da nisu alergični.............zar ti nisu rekli da ga do rezultata ne konzumiraju???
ana-, moji su već veliki pa sam malo zaboravila preporuke, ali koliko se sjećam kravlje mlijeko se davalo tek djeci starijoj od godne dana.
Tvoji očito nisu alergični na mlijeko, ali mlijeko nije dobro (osim naravno alergija) i zbog toga što jako pojačava šlajm. Čim bi meni djeca počela kašljati, mlijeko bih ukinula. Isto tako i citrusi pojačavaju šlajm.
Baš me čudi da ti to pedijatar nije rekao.
Mi smo u očekivanju cvatnje breze, na zadnjim nogama
Ana moj M. je alergičan na kravlje mlijeko, već skoro 4 godine, i nikada, ali nikada nije na koži pokazivao alergiju, niti smo ikako mogli to skužiti, osim po testovima iz krvi. Napadi astme su isto bili uzrokovani virusima. Dok nismo dobili nalaze niko nam nije rekao da ukinemo mlijeko. Čak niti na intenzivnoj na Srebrnjaku. Uredno su mu ga davali. A kad su došli nalazi ODMAH smo ga morali ukinuti. Moja preporuka je ukinuti kravlje mlijeko. Mi pijemo rižino ili zobeno. Čak u dobi u kojoj su tvoji dečki niti sojino se ne preporučuje jer i ono alargen.
ja ću opet po svom- pa kako djeci od 6 mjeseci davati čisto (dukatovo) mlijeko? Pa tko ti je to rekao? Kravlje mljieko se daje tek iza godine dana, s time da je preporučljivo i kasnije i to baš zato jer je kravlje mlijeko "opasna" namirnica. Pa te preporuke su baš napravljene kako bi se pokušali ibjeći ili umanjiti problemi s alergijama.
Sorry, sama sebi zvučim grubo, ali kad se samo sjetim kako sam ja pazila na prehranu (OK, radila sam to jer u obitelji imamo alergije) - polako dodavala namirnice, sve pisala (kako bih odmah znala doktoru reći ako se nešto dogodi), čitala sve živo, kopala po internetu i na kraju mi je jedno dijete ipak dobilo astmu.
Tko zna što bi bilo da nisam pazila, gor, a možda i bolje. Ali ovo s kravljim mlijekom i djecom od 6 mjeseci sam išla dva puta čitati jer nisam bila sigurna jesam li dobro vidjela. Treba mi smajlić koji je skroz šokiran.
Potpisujem Nanu! Mi smo do 14 mj. koristili mliječne formule...
moji su dojena djeca, ali ipak to s kravljim mlijekom i bebom od 6 mjeseci nisam nigdje čula (možda jedino od naših mama/baka kada su davali razrijeđeno kravlje mlijeko). A da ne velim da pišemo na rodinom forumu gdje se stvarno puno piše i o dojenju i o pravilnoj dohrani/prehrani i o alergijama
Znam da vam je čudno i da negodujete,vaše pravo i razumijem,ali mi smo to dobili od par starijih pedijatara koji su sad već u penziji,Naime njihov dnevni obrok se sastojao od 2x(kršitelj koda) mlijeko 2xgris ili nešto i ostalo klasična kašica na kojima su od 4mj.
I moji su na početku pili razrijeđeno tj polovično mlijeko.
nikakvih komplikacija vezanih za mlijeko nisu imali i nismo imali potrebu ga micati,i na srebrnjaku bili i niko ništa nije rekao bili u bolnici i normalno dobivali obično mlijeko.
Financijski baš i nije moguće jer njima je jedna kutija hipa bila 2 dana znaći oko 15 kutija ako ne i više bi išlo na njih dva.
Slažem se sa svime ali ja sam ovako ih hranila i po intuiciji ostalo se pratilo po mjesecima jedino je mlijeko prije uvedeno.
draga ana ajde pogle još jednom kaj sam ja gore napisala o našem iskustvu...i probaj ukinuti kravlje mlijeko. od srca preporučujem da me poslušaš jer znam kaj smo mi prošli (4x hospitalizacija, od toga jednom intenzivna + gušenje i stezanje dušnika te stizanje u zadnji čas u bolnicu) ne bi to poželjela niti najgorem neprijatelju, a sve jer nam nisu rekli da ukinemo mlijeko na vrijeme...
da, i ja mislim da ne razumije.
Ok, ana ima blizance i možda nema vremena čačkati po literaturi , ali ja naprosto ne vjerujem da netko djeci od 6 mjeseci daje kravlje mlijeko. Pa baš su zato i stavili granicu od godine dana jer kravlje mlijeko bebi puno lošega može donjeti.
OK, ja ne znam cijene formula jer su moji bili dojeni, ali meni to baš izgleda kao školski primjer toga zašto bebama ne davati kravlje mlijeko. Problemi su ti se pojavili u vrlo vidljivom obliku
I ja ne bih zvala čudno davati kravlje mlijeko, nego potencijalno opasno.
OK, ja možda pretjerujem , već sam pisala zašto, ali stvarno ne razumijem. I vidiš da ti djeca imaju problema
Možda ne bi niti pisala na ovoj temi da nije tog kravljeg mlijeka u njihovoj prehrani, i to tako rano
Moj do danas nije pio kravlje mlijeko.
Nekad mu dam alnaturino rižino.
Homeopat nam je rekao da mu ne dajemo kravlje mlijeko i svinjetinu.
ana- vidim da se ne javljaš...........nisu cure ništa loše mislile, jednostavno te žele trgnuti da im prestaneš davati kravlje mlijeko. Navela si da su takvu prehranu predložili stariji pedijatri i meni je jasno da si im povjerovala i da nisi imala potrebe čačkati dalje, no, medicina je od njihovog doba napredovala + mlijeko je danas puno raznih dodataka. Danas se više ne mogu sjetiti zašto se kravlje mlijeko ne preporuča tako rano, mislim da je riječ o enzimu koje dijete u toj dobi ne može preraditi, čak mi se čini da ga ne može preraditi niti odrasla osoba, ali se s vremenom navikne.
Nazovi u Vinogradsku i reci da su djecu testirali na kravlje mlijeko te da moliš da ti do trenutka kada se sazna jesu li alergični napisu na povijest bolesti da im daješ Alfare. Reci da ne znaš što da im daješ, a da djeca traže mlijeko. Alfare ide preko recepta i ti određeni dio participiraš ( mislim 20-tak Kn, ali ne znam da li je i danas toliko ). Pokušaj razgovarati baš s pulmologom jer u protivnom bi ti neka sestra mogla savjetovati npr. sojino, a znam da se gore ne slažu s tim.
[/QUOTE]NanoiBeba
Treba mi smajlić koji je skroz šokiran.[/QUOTE]
jel ovaj :-o
:mrgreen:
nemam baš puno vremena
testirani su na kravlje mljeko i čekamo nalaze koji če bit.......
a sve se smirilo od kad su ukinuli konstantno korištenje ventolina koje nam je preporučio pedijatar
nego ga moramo koristit izričito prema potrebi
moja ima pet godina i ne pije mlijeko ni ništ mliječnog, mozda bu ovo ljeto. kod dečkih se baš ne preporuča sojino, možda je bolja solucija Pregomin ili Alfare , ili nekaj slično.
i svakak nazovi za 10 dana i itaj jel su gotovi testovi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
inače na Pregomin je participacija cca 6 kn, mislim da se nije mjenjala od pred dvije godine ( kad smo mi prestali to koristiti) i prešli na isključivo rižino!