Stranica 49 od 92 PrviPrvi ... 39474849505159 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

neznam iskreno od onoga kaj se gore još čeka od nalaza mlijeko konzumiraju i nema reakcije a jaje još nisam im dala bar ne ćista ali mješano u nećemu su jeli i nije bilo nikakvih reakcija.Možda zato

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    ah znači ništa ni od toga

u mladosti sam bar od kašlja imala lijepe trbušnjake, sad ne silaze ni ovi šlaufovi.............još samo čekam da se počnem zapišavat svaki put kad krenem kašljat
    ne pomaže ventolin?

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kupi si deksametazon , njega mozes u inhalator. ja imam deksametazon u ampulama i onda s fizio miksam i u inhalator.

lunahor baš zato i pitam i planiram da bi nam jeftinije bilo iznajmiti negdje pa da smo duže odma na moru i iskoristimo odma i terapije.
    je, mi ti tako isto. iznajmimo app i tamo budemo 3-4 tjedna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ana, a kakvo su mleko deca pili prije, i jel su jeli kaj mliječno

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sa 6mj počeli piti čisto mlijeko dukatovo3,2mm,sa 7 mj kašice sa sirom jogurte pudinge,keksolino.........a prije su pili **** i novolac i polovično mljeko.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dal je netko od vas u zadnje vrijeme provjeravao listu cekanja?
    Pokusavam provjeriti i nece mi se otvoriti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zakaj onda ih testiraju na k.mlijeko????

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a zakaj onda ih testiraju na k.mlijeko????
    draga nemam pojma imaju u povjest bolesti kad su ga počeli piti,a zakaj ih testiraju neznam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kožne promjene???? moji su samo dvoje alergični na k.m. kod klinke nam je rekla dermička da je to možda , nisam pila ni jela mlječno, kod malog sam sama ustanovila s mjesec dana, a kasnije testom i dokazala. moji su i atopičari, i nažalost bronhitičari

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kožne promjene???? moji su samo dvoje alergični na k.m. kod klinke nam je rekla dermička da je to možda , nisam pila ni jela mlječno, kod malog sam sama ustanovila s mjesec dana, a kasnije testom i dokazala. moji su i atopičari, i nažalost bronhitičari
    moji nemaju nikakve kožne reakcije na ništa za sada a jedu stvarno sve i naravno piju moji su bili bronhitičari od 7mj života i radi virusa koji nije izlječen (RSV)dobili ASTMU izazvanu virusnom infekcijom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

DeČki su nedonoŠĆad? Hajde kak se taj virus manifestira, bar kod vas=?

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

DeČki su nedonoŠĆad? Hajde kak se taj virus manifestira, bar kod vas=?
    rođeni su 36+4tt ali procjenjeni na 37+1 ,Oni od kada su ga dobili kašlju,imaju dosta napadaje kašlja koje jako teško smirujemo čak i sa Ventolinom znalo je dolaziti i do gušenja nosiči im puni oni puni šlajma..........katastrofa da se sjedneš i plačeš skup s njima tak je kod nas bilo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ana, to je dokazan virus kod malaca, ak da od kud?

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ana, to je dokazan virus kod malaca, ak da od kud?
    da i neznam od kud da znam bilo bi mi lakše di su ga pobrali.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kako nazad u formu(zdravstvenu)?
    Miša je dr skinuo sa sing prije 4-5 mj.
    U isto vrijeme smo krenuli sa homeopatijom i nabavili pročišćivaće/ovlaživaće zraka.
    Pulmicort je nekoliko puta spasio u startu stvar.
    Kuc, kuc, sve je bili super, jednom afte, up uha..., ali nismo zbog disanja trčali na hitnu.
    Prije 2-3 tj dr ukunuo Flix + Ventolin i miš se na najslabiju crijevnu virozu zakomplicirao.
    Dva povraćanja su mu iziritirala sluznicu da je odmah, prošmrkao, lavež, kašalj, gušenje.
    Sad se to smiruje, ali zanima me koliko treba sad ponovo da bude pokriven Flix?
    Na th je od 4mj života-7 mj života, Zatim konstantno zadnjih 9mj.
    Bez njega kao da ne funkcionira.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ana- prvotno napisa Vidi poruku
    da i neznam od kud da znam bilo bi mi lakše di su ga pobrali.
    a kak su dokazali da su to imali iz nosa????????

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a kak su dokazali da su to imali iz nosa????????
    kaj da su imali iz nosa,pa nisu virus imali iz nosa nek uz kašalj i sve tegobe im je i nosić imao problema tj punio i sve .kako su pokupili virus rsv neznam ni ja ako to pitaš

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma pitam kak je virus dokazan i da je baš taj?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ne pomaže ventolin?
    ne
    ne pomaže ni moj lijek ( možda bi i pomogao da ga uzimam kontinuirano )
    tu i tamo pomogne inhaliranje fiziološkom, ali tek nakon dva-tri puta zaredom.............a nakon toga moram sve sterilizirati da sve bude spremno za klince ak im zatreba ( jel moram napisati da mi je to dodatna tlaka )

tu i tamo mi pomogne med sa cimetom, mada sam se nedavno skoro udavila jer sam bila lijena med promiješati s prahom pa sam dio tog cimeta uspjela i udahnut
    Posljednje uređivanje od tajchi73 : 14.03.2011. at 18:41

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    pa kupi si deksametazon , njega mozes u inhalator. ja imam deksametazon u ampulama i onda s fizio miksam i u inhalator.
    jel ide bez recepta?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ana- bez obzira što ti klinci mjesecima piju mlijeko ne znači da nisu alergični.............zar ti nisu rekli da ga do rezultata ne konzumiraju???

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ana- bez obzira što ti klinci mjesecima piju mlijeko ne znači da nisu alergični.............zar ti nisu rekli da ga do rezultata ne konzumiraju???
    ne nisu niš rekli niti napisali

neznam ali pedijatar je rekao da je to taj virus rsv i da traje 80 dana i to je sve vadio im je krv i to je to briseve kad smo im radili bili ok tak da neznam

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ana-, moji su već veliki pa sam malo zaboravila preporuke, ali koliko se sjećam kravlje mlijeko se davalo tek djeci starijoj od godne dana.
    Tvoji očito nisu alergični na mlijeko, ali mlijeko nije dobro (osim naravno alergija) i zbog toga što jako pojačava šlajm. Čim bi meni djeca počela kašljati, mlijeko bih ukinula. Isto tako i citrusi pojačavaju šlajm.
    Baš me čudi da ti to pedijatar nije rekao.

Mi smo u očekivanju cvatnje breze, na zadnjim nogama

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ana moj M. je alergičan na kravlje mlijeko, već skoro 4 godine, i nikada, ali nikada nije na koži pokazivao alergiju, niti smo ikako mogli to skužiti, osim po testovima iz krvi. Napadi astme su isto bili uzrokovani virusima. Dok nismo dobili nalaze niko nam nije rekao da ukinemo mlijeko. Čak niti na intenzivnoj na Srebrnjaku. Uredno su mu ga davali. A kad su došli nalazi ODMAH smo ga morali ukinuti. Moja preporuka je ukinuti kravlje mlijeko. Mi pijemo rižino ili zobeno. Čak u dobi u kojoj su tvoji dečki niti sojino se ne preporučuje jer i ono alargen.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa 6mj počeli piti čisto mlijeko dukatovo3,2mm,sa 7 mj kašice sa sirom jogurte pudinge,keksolino.........a prije su pili **** i novolac i polovično mljeko.
    ja ću opet po svom- pa kako djeci od 6 mjeseci davati čisto (dukatovo) mlijeko? Pa tko ti je to rekao? Kravlje mljieko se daje tek iza godine dana, s time da je preporučljivo i kasnije i to baš zato jer je kravlje mlijeko "opasna" namirnica. Pa te preporuke su baš napravljene kako bi se pokušali ibjeći ili umanjiti problemi s alergijama.

Sorry, sama sebi zvučim grubo, ali kad se samo sjetim kako sam ja pazila na prehranu (OK, radila sam to jer u obitelji imamo alergije) - polako dodavala namirnice, sve pisala (kako bih odmah znala doktoru reći ako se nešto dogodi), čitala sve živo, kopala po internetu i na kraju mi je jedno dijete ipak dobilo astmu.
    Tko zna što bi bilo da nisam pazila, gor, a možda i bolje. Ali ovo s kravljim mlijekom i djecom od 6 mjeseci sam išla dva puta čitati jer nisam bila sigurna jesam li dobro vidjela. Treba mi smajlić koji je skroz šokiran.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Potpisujem Nanu! Mi smo do 14 mj. koristili mliječne formule...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji su dojena djeca, ali ipak to s kravljim mlijekom i bebom od 6 mjeseci nisam nigdje čula (možda jedino od naših mama/baka kada su davali razrijeđeno kravlje mlijeko). A da ne velim da pišemo na rodinom forumu gdje se stvarno puno piše i o dojenju i o pravilnoj dohrani/prehrani i o alergijama

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Znam da vam je čudno i da negodujete,vaše pravo i razumijem,ali mi smo to dobili od par starijih pedijatara koji su sad već u penziji,Naime njihov dnevni obrok se sastojao od 2x(kršitelj koda) mlijeko 2xgris ili nešto i ostalo klasična kašica na kojima su od 4mj.
    I moji su na početku pili razrijeđeno tj polovično mlijeko.

nikakvih komplikacija vezanih za mlijeko nisu imali i nismo imali potrebu ga micati,i na srebrnjaku bili i niko ništa nije rekao bili u bolnici i normalno dobivali obično mlijeko.
    Financijski baš i nije moguće jer njima je jedna kutija hipa bila 2 dana znaći oko 15 kutija ako ne i više bi išlo na njih dva.

Slažem se sa svime ali ja sam ovako ih hranila i po intuiciji ostalo se pratilo po mjesecima jedino je mlijeko prije uvedeno.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

draga ana ajde pogle još jednom kaj sam ja gore napisala o našem iskustvu...i probaj ukinuti kravlje mlijeko. od srca preporučujem da me poslušaš jer znam kaj smo mi prošli (4x hospitalizacija, od toga jednom intenzivna + gušenje i stezanje dušnika te stizanje u zadnji čas u bolnicu) ne bi to poželjela niti najgorem neprijatelju, a sve jer nam nisu rekli da ukinemo mlijeko na vrijeme...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa Vidi poruku
    draga ana ajde pogle još jednom kaj sam ja gore napisala o našem iskustvu...i probaj ukinuti kravlje mlijeko. od srca preporučujem da me poslušaš jer znam kaj smo mi prošli (4x hospitalizacija, od toga jednom intenzivna + gušenje i stezanje dušnika te stizanje u zadnji čas u bolnicu) ne bi to poželjela niti najgorem neprijatelju, a sve jer nam nisu rekli da ukinemo mlijeko na vrijeme...
    ana ne kuži da joj se to može dogoditi baš od mlijeka.

ana pliz poslušaj cure.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nikakvih komplikacija vezanih za mlijeko nisu imali i nismo imali potrebu ga micati,i na srebrnjaku bili i niko ništa nije rekao bili u bolnici i normalno dobivali obično mlijeko.
    jesi ti njima rekla da oni piju kravlje mlijeko ili samo mlijeko?
    jer nekako ne mogu vjerovati da ne bi ništa rekli kad su nama rekli, a čak nismo alergičari, ali ipak zbog šlajma koji proizvode a mlijeko ga pojačava, a znamo šta im šlajm radi.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 15.03.2011. at 15:25

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, i ja mislim da ne razumije.

Ok, ana ima blizance i možda nema vremena čačkati po literaturi , ali ja naprosto ne vjerujem da netko djeci od 6 mjeseci daje kravlje mlijeko. Pa baš su zato i stavili granicu od godine dana jer kravlje mlijeko bebi puno lošega može donjeti.

OK, ja ne znam cijene formula jer su moji bili dojeni, ali meni to baš izgleda kao školski primjer toga zašto bebama ne davati kravlje mlijeko. Problemi su ti se pojavili u vrlo vidljivom obliku

I ja ne bih zvala čudno davati kravlje mlijeko, nego potencijalno opasno.
    OK, ja možda pretjerujem , već sam pisala zašto, ali stvarno ne razumijem. I vidiš da ti djeca imaju problema
    Možda ne bi niti pisala na ovoj temi da nije tog kravljeg mlijeka u njihovoj prehrani, i to tako rano

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj do danas nije pio kravlje mlijeko.
    Nekad mu dam alnaturino rižino.
    Homeopat nam je rekao da mu ne dajemo kravlje mlijeko i svinjetinu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ana- vidim da se ne javljaš...........nisu cure ništa loše mislile, jednostavno te žele trgnuti da im prestaneš davati kravlje mlijeko. Navela si da su takvu prehranu predložili stariji pedijatri i meni je jasno da si im povjerovala i da nisi imala potrebe čačkati dalje, no, medicina je od njihovog doba napredovala + mlijeko je danas puno raznih dodataka. Danas se više ne mogu sjetiti zašto se kravlje mlijeko ne preporuča tako rano, mislim da je riječ o enzimu koje dijete u toj dobi ne može preraditi, čak mi se čini da ga ne može preraditi niti odrasla osoba, ali se s vremenom navikne.

Nazovi u Vinogradsku i reci da su djecu testirali na kravlje mlijeko te da moliš da ti do trenutka kada se sazna jesu li alergični napisu na povijest bolesti da im daješ Alfare. Reci da ne znaš što da im daješ, a da djeca traže mlijeko. Alfare ide preko recepta i ti određeni dio participiraš ( mislim 20-tak Kn, ali ne znam da li je i danas toliko ). Pokušaj razgovarati baš s pulmologom jer u protivnom bi ti neka sestra mogla savjetovati npr. sojino, a znam da se gore ne slažu s tim.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[/QUOTE]NanoiBeba
    Treba mi smajlić koji je skroz šokiran.[/QUOTE]

jel ovaj

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ana ne kuži da joj se to može dogoditi baš od mlijeka.

ana pliz poslušaj cure.
    točno! nama se astma razvila zbog alergije na kravlje mlijeko, a napadi su uzrokovani svim virusima koji napadaju dišne puteve. možda je čudno, ali fakat je za sve krivo mlijeko.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nemam baš puno vremena
    testirani su na kravlje mljeko i čekamo nalaze koji če bit.......
    a sve se smirilo od kad su ukinuli konstantno korištenje ventolina koje nam je preporučio pedijatar
    nego ga moramo koristit izričito prema potrebi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja ima pet godina i ne pije mlijeko ni ništ mliječnog, mozda bu ovo ljeto. kod dečkih se baš ne preporuča sojino, možda je bolja solucija Pregomin ili Alfare , ili nekaj slično.
    i svakak nazovi za 10 dana i itaj jel su gotovi testovi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

točno! nama se astma razvila zbog alergije na kravlje mlijeko, a napadi su uzrokovani svim virusima koji napadaju dišne puteve. možda je čudno, ali fakat je za sve krivo mlijeko.
    dal to ima veze samo s mlijekom ili na sve mliječno?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače na Pregomin je participacija cca 6 kn, mislim da se nije mjenjala od pred dvije godine ( kad smo mi prestali to koristiti) i prešli na isključivo rižino!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za anu, jedan članak s rodinog portala:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=206&Show=1164

obratiti pažnju na točku 3.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

na sve! stalno čitamo sve deklaracije...čak izbjegavamo i mlijeko u prahu u pojedinim namirnicama. tako su nam i doktori rekli. sada sa 5,5 god. razred alergije se smanjio, ali je još uvijek visok, a i Ige nam je preko 300...

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

na sve! stalno čitamo sve deklaracije...čak izbjegavamo i mlijeko u prahu u pojedinim namirnicama. tako su nam i doktori rekli. sada sa 5,5 god. razred alergije se smanjio, ali je još uvijek visok, a i Ige nam je preko 300...
    ovo je bilo za jelenu.o

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

inače na Pregomin je participacija cca 6 kn, mislim da se nije mjenjala od pred dvije godine ( kad smo mi prestali to koristiti) i prešli na isključivo rižino!
    Participacija za Pregomin je 27 kn.

E je pila mlijeko nekih 15-20 dana (kad je imala 15 mjeseci) i onda završila u bolnici sa angioedemom, e sad testovi su pokazali da je pozitivna na mlijeko,a da li je otekla od njega nemam pojma. Sada ima i astmu i AD (sve se izdogađalo u 10 mj).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolki je rast na k.m. nama je sad na granici cca 0.56, ali dobiva osip ka jede, i onda ne jede. inače je dojena, s time da ja 2 godine nisam jela ništ na sjenu M, a ni ona posle.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sammy prvotno napisa Vidi poruku
    Participacija za Pregomin je 27 kn.
    kad su to digli, mi već 2 godine ne jedemo ni Pregomin jer je Jelić reko da joj i on smeta, od tad smo na rižinom. ona ima ad od malena, a astmu od prošlog proljewća

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i Alfare i Pregomin su digli ima tome već duže vrijeme. Ne mogu se sjetiti koliko ga moji dugo ne piju, ali participacija za Alfare je podignuta sigurno prije 3 god., možda je za Pregomin nešto kasnije no sumnjam.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

vi ste svi ništa prem mom malome koji ima alergiju na mlijeko razred 6 i sige preko 100. ne smije niti pomirisati mlijeko, kamaoli probati..ali, sve ti je to individualno..možda bi neko dijete s razredom 3 jače reagiralo na mlijeko nego on s 6.
    kak je zatoplilo i počinje prooljeće vidi se blago pogoršanje na koži..zna dobiti mali flekić na licu i vratu.
    sad smo već 2 tjedna na flixotide na babyhaleru.
    ane, i ja sam šokirana da već sa 6 mj na čistom kravljem mlijeku..to danas rijetko tko tak rano daje djetetu..ali, kaj je tu je..probajte preći na hipoalergeno, pa budete vidjeli..nama je čak smetalo i hipoalergeno..sa 11 mj nije niti imao jaku alergiju na mlijeko..neku blagu..

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    vi ste svi ništa prem mom malome koji ima alergiju na mlijeko razred 6 i sige preko 100.
    pretpostavit ću da si mislila 1000 jer sa 100 te sve dobrano šišamo

sad se već počinjemo natjecati čije dijete ima veći Ige

nadam se da me nitko neće shvatiti ozbiljno........danas mi je dan za zezanciju

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sad se već počinjemo natjecati čije dijete ima veći Ige

nadam se da me nitko neće shvatiti ozbiljno........danas mi je dan za zezanciju
    Ovo me sjetilo kad ja i moja seka pričamo o klincima (njen sin 5,5 god ima astmu) i onda čije kako kašlje ko ima kakve nalaze itd........ pa onda kao moj zviždi, moja hropti i tak..... kao da se natječemo..
    Posljednje uređivanje od sammy : 16.03.2011. at 17:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •