Budem provjerila jos dodatno danas da li se nesto mjenjalo.
Printable View
Budem provjerila jos dodatno danas da li se nesto mjenjalo.
Hvala sirius
Je 830 kuna za sve
Možda nije tražila od početka mmjeseca
meni odbili nastavak njege...zvala danas pravnicu koja vodi predmet i naravno nema pojma kak da se vratim na roditeljski bez rupe u kojoj bi se morale vratiti na posao, rekla samo da podnesem zahtjev za otvaranjem roditeljskog i da nema ona vremena meni sad objašnjavati, i da će mi poslati negativno rješenje...
idem sutra tamo probati se dogovoriti nešto
Tražila je od početka jer joj je počeo polovicom lipnja. Hvala, tak da joj znam prenijet.
viš a ja čekam rješenje duže od 2 mjeseca jer je papir došal ( početkom 7 mjeseca), ali taj ko je trebal prepisati isti ošo na godišnji.
llella, skupi paire od firme da možeš na porodiljno, pa kad ti dođe negativno rješenje odma uleti za porodiljno s tim datumom. ( tak i tak bi ti trebali isplatiti do tog dana kad ti dođe papir)
Ne znam, rekla sam joj da zove, pa će vidjet.
a koliko je prošli mjesec dobila para ,tada je imala oba "socijalna" dd
Odobrena mi je njega djece uz potrebu ponovnog vještačenja u prosincu 2014., uz obvezu da se javim Zavodu sa zahjevom najkasnije 30 dana ranije.
Imam par pitanja ako mi netko može pomoći:
1) Znači li to da se moram javiti najkasnije 1. studenog, ili?
2) U slučaju neg. odgovora, kako nastaviti s roditeljskim dopustom (još 2 godine) za blizance, odnosno treće dijete? Treba li mi suglasnost poslodavca I kako je dobiti u roku od 30 dana, ako ne znam hoće li mi biti odobrena daljnja njega, odnosno hoće li biti potrebe? Mogu li pisati uvjetnu molbu za suglasnost bez datuma, odnosno s datumom prestka njege?
Je li trebam još nešto napraviti?
Znam da je ovo malo rano, ali ne mogu si dozvoliti neki pogrešan korak. Must mi je da sve bude u kontinuitetu, odnosno da ne prekidam status rodiljnog/roditeljskog dopusta.
Hvala puno svima na pomoći.
u studenom bi trebala dobiti obavijest kad se najkasnije trebaš javiti s papirima,ako ne dobiš taj poziv onda predaj do kraja studenog,( na zadnjem mojem pozivu je pisalo da se trebam javiti do kraja lipnja, a prethodni SRV mi je bio do lipnja)
2)u slučaju negativnog odgovora treba suglasnost poslodavca, tu nije strikno da mora bit 30 dana unaprijed, tvoja je olakotna okolnost i ta da možeš iskoristit godišnji,pa si možeš tempirati kad hoćeš.
prati problem llelle pa vidi kak ona rješava probleme.
Godisnji se racuna kao prekid, a koliko sam shvatila bb ne zeli prekid
Ako djeca hodaju racunaj na neg rjesenje pa onda trazi suglasnost poslodavca i otvaras porodiljni
mare, zasto suglasnost poslodavca?
ja sam, kad je malena (treca po redu) imala 5 mjeseci, otisla na HZZO i ispunila zahtjev
nakon dva tjedna dobila rjesenje za sljedecih 30 mjeseci
nista prije toga nisam trazila poslodavca
Imala sam prekid jer sam morala uzet godisnji jer mi neg rjesenje doslo kasno pa bi imala rupu do otvaranja druge godine, prekid bio duzi od 30 dana i morala sam predat sve papire ispocetka, i prosjek place i potpis oca itd
A joj, pa kak je tak dugo trajalo?
Da, ja sam u kontinuitetu pa nije trebalo nista dodatno, osim muza i rodnih listova
A dok su nas zvali na komisijt0 pa dok su odgovorili, a mogla sam i ranije predat, al su govorili da ne treba
Tako je, godišnji je prekid I to mi nikako nije opcija.
Klinci su prohodali. Kad smo išli na pregled (u veljači) curka nije još ni puzala - malo se povlačila rukicama, da bi na kontrolnom u lipnju već solidno hodala; fizijatar je 2x provjeravao nalaze i komentirao kako su to dva različita djeteta (je, ali je to rezultat 2-3x tjedno priv terapeut + Goljak 1-2x + samostalno vježbanje). Imamo ponovno kontrolni u 9. mj, pa ortopeda zbog (prijeteće? upitne?) skolioze, tako da mislim da će sve ovisiti o tim nalazima.
Ako sam dobro shvatila na HZZO-u, nakon rodiljnog može se odmah tražiti 30 mjeseci I u tom slučaju ne treba suglasnost jer poslodavac ima 6 mjeseci vremena organizirati posao (što je valjda I svrha suglasnosti kad ionako ne može odbiti). Da sam znala kako sam mogla odmah tražiti 30 mjeseci, pa napraviti prekid zbog njege, super. Pitanje je samo bi li mi u tom slučaju odobrili njegu.
Bi, nema veze njega s tvoe tri godine, al to je sad nebitno, bitno je da na vrijeme dobijes njihov odgovor
Zna li netko broj pravne sluzbe u Jukicevoj?
Na internetu ne mogu naci, a onaj centralni broj (4882-100) ne radi. Zvala sam Klovicevu i molila njih broj, dali su mi isto broj koji ne radi (4882-935).
Na besplatnom broju od HZZO-a (08007979) mi se nitko ne javlja.
BB, a da ti aktiviras svakako porodiljni pa prekines ako dobijes njegu?
Ne znam, lupetam, al ako ne mozes na vrijeme znati njihov odgovor, mozda je ovako moguce...
ja dobila produženje srv,za sad telefonski,dok dobim papir u ruke će taman proć 3 mjeseca ali neka.
Idnom,jel ti pomaže da ideš prek urudžbenog 4882078 ili dežurna pravna služba ( na koju mi se niko nije već dugo javio) 4882065
Hvala Jelena! Probat cu sutra ujutro nazvati, a ako ne dobijem otici cu tamo.
Tebi isto nije stiglo rijesenje?
Ja sam predala prije skoro 2 mj za pp i jos nema odgovora, a rekli su da ce za max 60 dana. Sad ne znam na cemu sam.
nije stiglo, jedva sam jučer dobila ženu koja će mi napisati
zovi urudžbeni, oni znaju kod koga je tvoj problem
Jesam, dobila sam svoju pravnicu, sve je rijeseno, ali nije jos rijesenje potpisano pa ne mogu poslati. Hvala
to znači da ti njega traje do kraja prosinca 2014.g., pa zahtjev predaj 1.12. ili zadnji dan 11. mj.
od poslodavca traži suglasnost početkom 11. mj. i da ti u suglasnosti samo napiše da nakon što ti prestane pravo na njegu možeš početi koristiti roditeljski, bez navođenja datuma s kojim bi ponovno krenula na roditeljski.
ako ti rješenje bude negativno (kao moje) onda čim primiš to rješenje odeš u HZZO i predaš zahtjev za nastavak roditeljskog iduči dan od kad si primila rješenje.
jesi ti uopće koristila roditeljski?
Hvala cure na pomoći!
Lela, iskoristila sam roditeljski; njegu su mi u rješenju I odobrili nastavno na njega. U međuvremenu sam nazvala svoj područni HZZO, I rekli su mi isto što I ti, samo da ne ostavim bez datuma, već da tražim suglasnost od 1.1.2015. - nastavno, ali da u dopisu napomenem kako ću u slučaju odobrene njege nastaviti prava iz dopusta za njegu. Odobrenjem njege ta suglasnost postaje ništavna, te moram tražiti novu prije isteka novog vještačenja, ukoliko ne želim imati prekid.
mislila si na rodiljni, bila si doma bez njege do 6mjeseci,kaj ne?
Iskoristila sam I rodiljni I roditeljski (drugih 6 mjeseci), pa sam onda išla na njegu
Hm, a jel se moze podnijeti zahtjev za roditeljski kad se telefonski sazna npr negativno rjesenje, prije nego doma dode? Meni je do studenog, u slucaju negativnog bi aktivirala rodiljni 30mjeseci za trece dijete (njega je za drugo). Isto nebi na godisnji zbog prekida i svega. Sada sam na njezi koja traje mjesec dana duze nego sto bi mi rodiljni trajao.
Pozdrav cure!
Mama sam blizanaca od 15 mj. (13 korigirao) i imam Rješenje HZZO-a za njegu djece, rad sa pola radnog vremena.
E sada, u firmi sam prvi takav slučaj, dobila sam i prvu plaću od poslodavca (3000 kn), a drugu polovicu od HZZO sam dobila upola manje(1500 kn) nego što sam dobila od poslodavca! U firmi kažu da su oni HZZO-u poslali moju platnu listu sa 3000 kn, koliko mi je plaća za pola radnog vremena, i da je HZZO na temelju toga meni isplatio 1500 kn!
Zar ne bih i od HZZO trebala dobiti 3000 kn? Da li moje računovodstvo treba još nešto slati HZZO-u?
ne ona je na njezi
trebaš i od Hzzo dobiti istu cifru.
http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno_osig/PotSRV.pdf
u rubriku 50% treba napisati polovičnu cifru ( tj. kolko ti isplate), a u rubriku 100% ( 2x kolko ti je isplaćeno od poslodavca)
naknada plače za isplatu ( ista cifra koja je isplačena od poslodavca)
vidi kak i s poreznom olakšicom, ak ti je bruto cifra stalna, oda je dobro imat decu na sebe, jer i od hzzo dobiš više love.
u svakom slučaju ništa nije izgubljeno, možda čak ni u Hzzo nisu ni dobili njihov papir, pa su morali isplatiti tu cifru koju si navela, traži u firmi kopiju papira koju su predali u hzzo, važno je da se preda u točno određenom vremenu.
ako ti je utjeha i ja sam uvijek neki prvi u nećemu, pa moraju učiti.
traži papire koji su predali i točni datum kad su predali u Hzzo.
Sutra ujutro zovem svoje i pošaljem im taj papir, pa valjda bude sve ok za dalje... Jel misliš da ima šanse da od HZZO-a dobijem razliku uplate za prošli mj., ako im se javim sa tim papirima iz firme?
meni to direkt šalje firma,čak sad i faksira,ja ništ ne nosim
možeš im napraviti šprancu na taj obazac ( sejvan) dopišeš sve generalije ,pola toga piše na rješenju,
u svakom slučaju ako je prekasno predan papir ili uopće nije,Hzzo mora isplatiti minimum, a drugi mjesec vraća razliku ( jedanput se to desilo mojem mužu)
di dobila papire?