Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    elena.os avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Pozdrav cure!
    Mama sam blizanaca od 15 mj. (13 korigirao) i imam Rješenje HZZO-a za njegu djece, rad sa pola radnog vremena.
    E sada, u firmi sam prvi takav slučaj, dobila sam i prvu plaću od poslodavca (3000 kn), a drugu polovicu od HZZO sam dobila upola manje(1500 kn) nego što sam dobila od poslodavca! U firmi kažu da su oni HZZO-u poslali moju platnu listu sa 3000 kn, koliko mi je plaća za pola radnog vremena, i da je HZZO na temelju toga meni isplatio 1500 kn!

Zar ne bih i od HZZO trebala dobiti 3000 kn? Da li moje računovodstvo treba još nešto slati HZZO-u?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj elena.os prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure!
    Mama sam blizanaca od 15 mj. (13 korigirao) i imam Rješenje HZZO-a za njegu djece, rad sa pola radnog vremena.
    E sada, u firmi sam prvi takav slučaj, dobila sam i prvu plaću od poslodavca (3000 kn), a drugu polovicu od HZZO sam dobila upola manje(1500 kn) nego što sam dobila od poslodavca! U firmi kažu da su oni HZZO-u poslali moju platnu listu sa 3000 kn, koliko mi je plaća za pola radnog vremena, i da je HZZO na temelju toga meni isplatio 1500 kn!

Zar ne bih i od HZZO trebala dobiti 3000 kn? Da li moje računovodstvo treba još nešto slati HZZO-u?
    ne, od HZZO se računa pola roditeljske naknade (što je 1.600 preko 1. godine) pa bi trebala dobivati 800,00 kn

međutim, kako je zakonom propisano da je min iznos koji HZZO može isplatiti 1.660 kn onda toliko i daju

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno_osig/PotSRV.pdf

u rubriku 50% treba napisati polovičnu cifru ( tj. kolko ti isplate), a u rubriku 100% ( 2x kolko ti je isplaćeno od poslodavca)
    naknada plače za isplatu ( ista cifra koja je isplačena od poslodavca)

vidi kak i s poreznom olakšicom, ak ti je bruto cifra stalna, oda je dobro imat decu na sebe, jer i od hzzo dobiš više love.

elena.os avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.hzzo-net.hr/dload/obvezno_osig/PotSRV.pdf

u rubriku 50% treba napisati polovičnu cifru ( tj. kolko ti isplate), a u rubriku 100% ( 2x kolko ti je isplaćeno od poslodavca)
    naknada plače za isplatu ( ista cifra koja je isplačena od poslodavca)

vidi kak i s poreznom olakšicom, ak ti je bruto cifra stalna, oda je dobro imat decu na sebe, jer i od hzzo dobiš više love.
    Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u svakom slučaju ništa nije izgubljeno, možda čak ni u Hzzo nisu ni dobili njihov papir, pa su morali isplatiti tu cifru koju si navela, traži u firmi kopiju papira koju su predali u hzzo, važno je da se preda u točno određenom vremenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •