Ja sam na 2500 IU ali nemam pojma da se povećava. To mi niko nije reko.
Printable View
Ja sam na 2500 IU ali nemam pojma da se povećava. To mi niko nije reko.
Mia Lily tnx na korisnoj informaciji :* Naravno da i ja trebam u bolnicu između 28. i 32 tt na novi UZV, ali mi nije upalo u oko da bi to još netko mogao imati ili da je to neki značajan termin :lol:
Makice i Tomislava jeste li na kraju otišle na 3d ultrazvuk? Ako jeste, kako se vide blizančeki? Mene nekako vuče otići za nekih 2-3 tjedna, kad bebe dobiju još malo špekića :mrgreen:
:* cure drage
Ja sam ogtt preživila, jedva al jesam. Moja glukoza je bila u čaši od 1.5 dcl i bila je očajna (Mojca mislila sam na tebe tj. savjet oko trakica svih dvi ure šta sam sidila i gdje mi je guza poprimila reljef stolice na kojoj sam sjedila :roll:)
Nalaz je ok - bar mislim da je - prvi je 4.4 a drugi nakon dva sata 6.4
Trudnička knjižica moja je iz privatne klinike gdje vodim trudnoću i svašta nešto u njoj piše. Ja sam je samo dodatno ukrasila šljaštećim pčelicama :mrgreen: Tamo mi piše sve ove mjerice (tlak, mokraća, težina :roll:, bebica - duljina itd) meni ju je baš drago imati čisto onako.
Ja sam mrvicu jako kasno čula, čitajući i vaše postove se ubedirala jer do 19. tjedna je nisam osjetila. Zato od tada je čujem svaki dan - i vidim - kako me zvizne drobčić mi se miće :-D prava mala prtijanerica (na mamu hihihihi)
U petak nam je pregled tada smo na 26 -1. Nadam se da će sve biti u redu. Nekako bih volila imati taj 3 tj. 4d - al vidit ću što će mi dr. reć
Puse svima
Cure, vec u par navrata, obicno navecer, mi se dogodi da mi na jednoj strani trbuha, nisko gdje je maternica, iskoci kao brezuljak, kvrga tvrda. Ne znam da li da se brinem, u ponedjeljak imam pregled, a ponekad mi se zbog takvih stvari cini predaleko. Kada se to dogodi, nista me ne boli, traje nesto sekundi i onda se vrati u normalu.
sumskica, radila sam 4d uzv, ali davno, 17.06. i slike su bile super, potpuno drugacije jer se sve vidi, i lice i tijelo, ali kao prava slika, samo crno bijela. to su mi omiljene slicice, jer zadnja 2-3 puta nisu bas bile najjasnije ove sa obicnog uzv-a. zaniljivo da to uopce nisam trazila, dr sama slikala, a naplatila mi kao obican uzv. na slici su im glavice zajedno, kao da se maze, ma prekrasno nesto!
cure, svima:-) za super preglede!
ja vam se moram pohvaliti da sam upravo ispratila muza za zgb, naime, nas sadasnji auto nam je mali, pa smo kupili veci, ipak su blizanceki na putu! popodne cekamo taticu sa pravim obiteljskim autom!:-D
nema vece srece u zivotu!
Makice, bravo za autić! :) A slikicu si mogla staviti u avatar. :)
Vala, ne brini :) to se samo malo biće namješta, gura nogicama, latovima, koljenima... biti će toga još. :)
Vala tako si me lijepo nasmijala, ta kvga nije ništa zabrinjavajuće već guza (ili neki drugi dio) tvoje male ljubavi ... i meni je to u početku bilo malo čudno, ali sada već guštam u svojim malim brdašcima :)
Moj pregled je prošao ok. Sve je kako treba biti, bebica ima 2 kg i slijedeći pregled je za 3 tjedna kada ću biti u 37+4 tt i zakoračiti u svoj termin.
Dani82 2 kila već :zaljubljen: ma pre pre prekrasno :zaljubljen:
Slažem se sa curama - kvrga je ili guza ili glava ili neki drugi dio bebeka :klap: ne brinuti - bit će cijeli trbuh kvrgav još malo.
Meni danas stigle knjige iz Amazona o blizančekima - napokon opsežna literatura za mojih 1000 zašto :-P
Ajme, cure, kako ste mi tu sve slatke da bi vas sad mogla popapati, Vala s kvrgom, Makica s autom i 4D, Dani82 s 2 kg, a moja Šumskica sa literaturom o toliko željenim twinsićima!:zaljubljen:
Haha, sao se vi meni smijte, ali sto bih ja da nema vas? Znam da se na trbuhu vidi kad bebica lupka i gura, no ucinilo mi se da je 17 prerano da se fizicki vidi. Ako je to, divno! Meni je palo na pamet da su mozda kakvi grcevi, kontrakcije, pa da se maternica stegla, a opet, nikakav osjeca grcenja. Stvarno se beba moze vidjeti na trbuhu tako rano? Dobro, istina i da ja nemam puno spekeca...
I jos veselja, jutros se probudila i svrbucka me dolje. Cini se da bez obzira na sav oprez nisam uspjela izbjeci gljivice. Sto da radim, da uzmem u ljekarni rojazol vaginalete i kremu ili neke druge koje smiju u trudnoci ili da trpim do ponedjeljka kad mi je pregled, sto mislite?
Pusa svima bedasta trudnicka :-)
Canesten, Nistain... izbaci slatko, mliječno i kruh i ostale proizvode s kvascem, to Candida jako voli.
To pitanje i mene pomalo muci. Zapravo, ono sto bih voljela znati jeste na koji nacin se kontrolira da li je pocetna preventivna doza heparina dovoljna ili bi ju u nekom trenutku trebalo povecati?
Moj gin. kaze da ne treba nista povecavati i tek na moje insistiranje mi je dao provjeriti koagulogram. U tom koagulogramu su osim onih nekih "standarnih" parametara radili jos samo fibrinogen ali ne i d-dimer. I sve mi je u redu osim fibrinogena. I sad ja ne znam koliko je zabrinjavajuca ta vrijednost fibrinogen, da li ona sama, bez d-dimera, dovoljno govori i da li je vec to mozda dovoljno za povecanje doze heparina... :zbunj:
Isto se i meni pocelo desavati negdje u to vrijeme trudnoce u kojem si ti sada. Ja sam mislila da su to BH kontrakcije. Vi koje ste po tom pitanju iskusnije, kako znate da je to beba, a ne BH kontrakcije? Ili drugacije receno, kako se prepoznaju BH kontrakcije?
Jos u vezi OGTT. I ja sam to jedva prezivjela. :nope: nea0902 kazes da si pila samo 1.5 dl tekucine? Sretnica! Meni su dali 3 dl! Nije ni cudo sto mi je onda GUK nakon 2h bio 9.5. Visoko znam, ali nekako me to uopce ne zabrinjava. Na srecu ni moj gin. ne misli da je to sada nesto alarmantno, osim sto ce trebati ponoviti nalaz...
I za kraj, i mi smo jucer bili na UZ pregledu i sve je super. Mjere odgovaraju taman za 23 tt koliko smo napunili, a bebica ima vec 550 g. :zaljubljen:
Aurora probaj prevrtiti unatrag par stranica - cure su opisivale BH kontrakcije detaljno, i to feeling kao da se trbuh naglo stvrdne i grči prema unutra. Ono što sam ja čitala o BH kontrakcijama kaže da se ne može fulati taj osjećaj jer su karakterističke i dosta jake. Možda nam se coolerica javi - čini mi se da je ona pisala o tome
Vala i Aurora, ne bih htjela da se uspanicarite, ali meni to zbilja zvuci kao tipicne BH... kod Aurore bi vec mozda mogla biti bebica (to je malo veca trudnoca ako se ne varam), ali mislim da jje 18.tt kao kod Vale ipak full rano da bi se vidjela bebica. meni su BH pocele sa 17tt i tocno tako su izgledale... pratile su me do kraja trudnoce, s 30 tt presle u trudove, ali na kraju sam rodila u terminu... uz lijekove, doduse... ali, ako se dobro sjecam, kad se BH ispoljavaju bas tako na jednoj strani, nisu zabrinjavajuce... problem je kada se cijela maternica grci...
Da, ja sam na osnovi procitanog o BH kontrakcijama zakljucila da su ono "nesto tvrdo, kvrgavo" sto sam osjetila takodjer vec negdje oko 17. tt upravo BH kontrakcije.
I dobro frka kaze, bebica je tada jos toliko mala da bi tesko vec tada to bila npr. njena guza.
U svakom slucaju, mene to nimalo nije zabrinjavalo. Jer osim sto kazu da su BH kontrakcije priprema za porod, jedan dr. cije misljenje jako cijenim kaze da je to normalna pojava zbog sirenja maternice.
Da kazem jos i kako sam to u pocetku vise puta osjetila (par puta na dan i tako par dana zaredom), a nakon toga vrlo rijetko. Sada danima nista i onda mozda jedanput na dan... U glavnom, ja uopce ne brinem zbog toga i smatram to normalnom pojavom.
Nego da vas pitam jos nesto. Da li ste i kada primjetile iscjedak iz dojki? Meni se pojavio negdje oko 20. tt.
Aurora* i ja sam na Fragminu ali nisam provjeravala krvnu sliku. Dr. mi nije ništa rekao o tome iako sam čitala da je cure stalno provjeravaju.
Ja se stalno pikam zadnjih 6 mj i to je to.
Možda Fragmin 2500 nije tako velika doza pa se ne treba provjeravati krvna slika.
Najprije da ti čestitam na beti :-) Evo ti par linkova o praćenju trudnoće po tjednima, meni pomažu i umiruju me: http://www.bebe-i-mi.com/trudnoca-i-...omesjecje.html http://www.bebe-i-mi.com/trudnoca-i-...omjesecje.html http://www.bebe-i-mi.com/trudnoca-i-...omjesecje.html
Pusa i sretno nam bilo :D
Ili ovaj link: http://www.poliklinika-harni.hr/teme...oca_tjedan.asp
sutra idem po novu turu fragmina...pa ću pitati na trasfuziji o povečavanju doze....
Vala....piješ magnezij??? Ja znam da je meni jedan stari dr.ginekolog rekao da mg u trudnoći dobro piti bez obzira na to osjećamo li kakve kontrakcije ili ne...
Aurora moja frendica je pila pola litre, al ovo moje je bilo sirup ... Preocajno :(
I da ... Taj iscjedak imam i ja i nemam pojma sto je :) prozirno je ...
Potpisujem sve što je frka rekla.
Evo mog primjera. Sa 17 tj. počela sam osjećati grčenja maternice. Kako nosim blizance pretpostavljala sam da se to oni miču. Na pregledu u 20 tj. doktorica je potvrdila da su kontrakcije (rekla je da su bebe premale da bi ih tako osjetila, tada su imali oko 300g. svaki) Preporučila mi je piti šumeće tabl. magnezija i više mirovati. Kod mene je slučaj da sam ja potpuno zatvorena, a kontrakcije se javljaju zbog prevelikog pritiska na maternicu zbog dva ploda. Doma sam, više mirujem tako da ih ponekad nemam, a drugi dan po 5 i više puta u danu.
Nisam se javljala već jako dugo, ali vas čitam. Sada smo u 26 tj. čekamo dva dečkića koji lupaju i lupaju :mrgreen:
Aurora za povišen fibrinogen ne trebaš se brinuti to je popratna pojava trudnoće, meni je cijelu trudnoću fibrinogen se kretao u rasponu od 5,2-5,5 i bila sam na fragminu od 2500 jedinica do kraja.Negdje sam pročitala da je zabrinjavajuće ako pređe 8 a ti si na fragminu i nema brige.
A ti đavliji d-dimeri, koliko sam se zbog njih brinula, u III tromjesečju su mi bili narasli čak na 4500 (mada i oni rastu sa tromjesečjima trudnoće). Odmah sam se obratila dr R. da pitam trebam li povećati dozu fragmina i on je rekao ne. Imala sam samo jednu mutaciju u nalazima i to MTHFR mi je heterozigot C/T.
Da upitaš na zdravlje i ćivot dr. Radončića.
ma nina70 bas si:heart: i evo ti:kiss:
hvala
nina70 i ja ti zahvaljujem na linkovima, pogledala filmiće sa stranice harni,predivno :-)
arizona cestitam na deckima! Lijepo sto si se javila
rozalija hvala ti sto si se javila, puno mi znaci odgovor iz iskustva. Meni je fibrinogen 5.9. A sto se dr. R. tice problem je sto ga nema toliko dugo i samo cekam da se vrati s godisnjeg na forum pa da ga pitam.
Aurora ja sam na nalaz 9,7 nakon dva sata dobila uputu za otići po dijetu na VV i odmah išla po nju... nakon 10 dana dijete sam imala prvi mali profil koji je bio odličan.oko 4,4 do 4,7 2 sata iza doručka, ručka i večere.. ogtt nakon 2 tjedna je bio lošiji... inzulinska rezistencija što je trudnoća veća će biti sve veća i teško da će ti ogtt biti bolji...ali dobro...ako tvoj dok kaže da je ok...
meni moja oba doktora nisu bili nimalo zadovoljni s nalazom 9,7...ja sam ti od tada (skoro mjesec dana) na dijeti
a sad ne znam u koliko ste dcl pile ali ide koliko ja znam 75ml glukoze u 2,5dcl tekućine... tako sam oba puta pila..
Bok....
Čisto da se javim malo, nisam dugo....Prvo pozdrav Seki 35 ; dijeli nas jedan dan u očekivanom treminu naših bebica.... Jesen 82 i ti si tu negdje....
Ja sam u 31 tjednu trudnoće i zasad sve teče kao po loju....Nadam se još samo prirodnom porodu za koji postoje sve perdispozicije ;))))
Pozdrav i ostalim curkama !!!!!
Iva Mia, pijem onaj Bioelektra Mg. Da, ovo sto su cure pisale i meni se cini da su to bh kontrakcije i stvarno me to plasi. Ne mogu sad docekati ta ponedjeljak i uzv da vidim jesam li zatvorena i je li sve ok.
cure u kojem tjednu ste počele uzimati magnezij? ja sam u 18 tt da li trebam početi uzimati?
Ja sam počela negdje u 10 tt jer sam imala užasne bolove.
Ja sam ga počela uzimati u 16 tt jer sam imala grčeve u listovima.. tj. stalni osjećaj jake upale mišića kao da sam trčala maraton.. naravno odmah je prošlo čim sam počela koristiti Mg Biolektra
Cure, molim vas ako mi koja može reći , bila sam na ultrazvučnom pregledu 17dpt kod ginekologa, nije mpo, ali u svog gradu ni nemam mpo doktora, ali uglavnom vidio gv od 2.9mm, a edometrij je napisao 11mm, pa molim vas cure dali znate da li je u redu edometrij na početku trudnoće od 11mm, uglavnom na dan transfera je bio oko 10mm, pa mi isto nije baš jasno kako je u 17dana poslje rransfera samo 1mm porastao, da li je to u redu?
Neznam koliki uopće treba biti u trudnoći i kako se deblja, ne mogu nigdje naći.
Koristim od punkcije 3x2 utrogestan.
Hvala
Ne znam što da ti kažem hop.. Na tvom mjestu bi se probala opustiti i ne kopati po tome koliko bi endometrij trebao biti debel.. nego bi uživala u ovoj mrvici od cijelih 2.9mm..u malom borcu koji se primio za mamicu..:heart:
ja pijem magnezij vec neko vrijeme, je to prerano????
Ma znam Šiškica, ali jednostavno me strah, a i htijela bi si pomoći ako je potrebno.