Jesmo Bubilo pisali smo i o tome.
Printable View
Jesmo Bubilo pisali smo i o tome.
Što se tiče Njemačke, u Njemačkoj je od ukpnog broja pristiglih izbjeglica 1/3 žena.
Ajde ja cu na brzinu neku moju dijagnozu: dosli su jer su uhvatili priliku da dodju negdje gdje se bolje zivi. A sta planiraju sad u Njemackoj, Svedskoj, Danskoj....- pricamo o ekonomskim izbjeglicama, jel.
Neki planiraju raditi, neki ne planiraju. Opet neki planiraju da muskarac radi, zena ne i da primaju doplatak za svojih petero djece plus ostala socijalna primanja. Neki se planiraju baviti kriminalom. Ne znam sto si mislila da ces cuti, a sto vec sama ne znas:). Nisu bez razloga isli u te drzave. Ako zelis raditi, mozes normalno zivjeti, ako ne zelis ili ne mozes, opet mozes prezivjeti, jer ce ti drzava platiti stan, vrtic, tv pretplatu, oslobodjen si participacije, cak i odjecu dobijes besplatno ako so bas jako siromasan. Nema rizika.
A da hvala, sad sam se sjetila ;).
I sjetila sam se da sam pisala o tome da nema nacina tome doskociti nego uvjetovati primanje socijalnih naknada necim. Bar polazanjem tecajeva jezika. Polaganjem jezika, kulture, povijesti...
I spomenula sam frendicu iz Srbije koja nije mogla u Hrvatskoj ostati raditi bez toga.
Pa ce im sve to uvjetovanje mozda smanjiti ocekivanja. Mozda utjecat na mind set.
Ali iskreno, nece... Tko bi mogao zavoljeti ovaj suludi zapadni nacin zivota :pikula: :mrgreen:
Pri tome ne mislim na nepostivanje zena, nego na "radi puno, imaj malo djece".
pa vidi onda ovako, tu ti je topic i skroz je kratak, preleti ga samo.
ako kažeš da se referiraš samo na ono što ovdje pišemo onda si se zaletjela pikuli držati štangu jer se i to zove niša.
(to, kada nekoga podržiš jer to zahtijeva trenutak iako se do kraja baš ne slažeš, no, neka su vam druga stajališta i svjetonazori bliski, pa niš te ne košta)
mene baš sad iskreno zanima, ne moraš odgovoriti ako nećeš, misliš li ti stvarno da je taj potpis u svojoj suštini uvredljiv za sve katolike, vjernike? i da doslovce psuje po katoličkoj vjeri?
ili misliš da na takve stvari ljudi naših godina već imaju obrazloženje i odgovor u svome srcu i svojoj glavi i nije im važno što na plotu piše?
što ti misliš?
jer znaš što me muči, vidi, išla si ju podržati brže bolje, a bez da znaš pozadinu svega - i ne moraš znati, ali nemoj onda iza paravana ravno pa u nišu!
pa ne znam sad bubilo što s tim, došli jesu sigurno zbog nekog od tih razloga.
ali dolaze odjednom u prevelikom broju, dolaze na način na koji dolaze, ulaze u države eu tako kako ulaze, neki u prihvatne centre, većina ne, registracija izostaje, incidenata ima....
ne znam, ne kužim što hoćeš reći? da, dolaze iz drugačije kulture i trebat će puno svega nečega da se uklope, ako se. i lokalnom stanovništvu neće biti lako. što, to se ne smije reći?
Znaš zašto sam je podržala? Jeftina šarada, tipa tog linkanog topica, uključujući i taj potpis.
Osim toga, u datom momentu se i jesmo našle u točki sjecišta.
Vi ste iz njenih postova pročitali jedno, i sama ovdje kažeš iz čiste predrasude i povijesti odnosa, a ja eto drugo.
I još jedan razlog. Ne podnosim kad se čitava horda obruši na jednog čovjeka. To mi je dno dna. Nikad još nisam vidjela niti na jednom topicu na ovom forumu da je pušteno dvjema da se obračunaju, nego uglavnom krene rafaljna paljba dok ne izdahne, poštoto trebaš imati strašno puno vremena i energije koncizno, spretno i na nivou odgovoriti na te nanizanke među kojima je uglavnom jako puno klipova, trapula, porovkacije ili komentar ispod pasa, tek toliko, iz čiste inercije i navike. Nije civilizirano, nije kulturno, nije intelektualno.
A mene sad zanima zašto si me ovo pitala javno? Mogla si i privatno. Pošto je ovo po meni pitanje više privatne prirode i privatne znatiželje.
Osim toga Mare, mislim da si i ti tome sklona. Stekla sam dojam da ni ti to ne voliš.
I još nešto, evo baš po pitanju tog linkanog topica. Traži žena savijet za plaže, i javi se pikula da pripazi da ne zalutaju na te neke sa djecom, na što žena kaže, znam takve ne tražimo. I tu onda uletava Zuska sa laganom provokacijom pikule na koju joj pikula naravno ne ostaje dužna. I tako to krene...
vidi, ja ti upravo dokazujem linkajući topic da je pikula bila ta koja je zbog povijesti nekih odnosa i mimoilaženja na osobnim razinama tako odreagirala.
uvukla cijeli forum u intrigu i odigrala rolu žrtve, a ti ju podržala.
pa i ja kažem šta i ti, stvarno taj potpis nije razlog da se oplete po cijelom forumu, je l da da nije?
e, vidiš, to radi i dijana. i ona bi se sad tu priključila i podržala i tebe i pikulu. nema veze šta priča tamo neka niša iako možda ne priča loše, ali nije to moj hodnik, ajmo, naprijed naši!
mislim, dajte govorite u dobroj vjeri i bez dizanja na zadnje noge ono što je pravo! šta nije nije. ja na svoju rođenu djecu ne dam, ali sam u stanju vidjeti kada griješe i reći to, i za sebe isto tako, čemu sve ovo?
ja ne vjerujem da mi svi ovdje ne bi mogli sjesti za stol i složiti se negdje nekad u životu. ali vjerujem i vidim da se ovdje možemo pretjerivati dokle hoćeš.
a šta imam od tajnoga i pp-anja? vidiš kako je dijana prošla, oš da i ja? :mrgreen:
Nemam pojma kako je Dijana prošla, šta je s njom? Ne čitam ostale topice osim ovog, nemam baš toliko vremena:mrgreen:
to mi nije neki razlog. zapravo mi je prilično bezvezan. to mi je i kod lili 75 bezvezno. ne znam, čemu? ako znaš pisati po forumu nisi mutav, šta će ti advokati.
slažem se da se to događa ponekad.Citiraj:
nego uglavnom krene rafaljna paljba dok ne izdahne, poštoto trebaš imati strašno puno vremena i energije koncizno, spretno i na nivou odgovoriti na te nanizanke među kojima je uglavnom jako puno klipova, trapula, porovkacije ili komentar ispod pasa, tek toliko, iz čiste inercije i navike. Nije civilizirano, nije kulturno, nije intelektualno.
iako, ne bih sad rado da se to stalno izvlači kad više nemaš što reći, ne mislim to ovog trenutka za tebe, mislim da to ne može stalno biti izgovor manjincima. nemaju istomišljenika na temi i to ja tako vidim, ne ko zavjeru. šta ja znam, dalo bi se pričati.
A ja tebi hoću dokazati, da pikula možda ni ne bi tako reagirala, da Zuska nije prva počela.
Banana? Zbog privatnih poruka?
Da Lili i ja se prilično dobro razumijemo, općenito, koliko sam skužila. Iako ne podržavamo jedna drugu po inerciji, recimo. Niti brže bolje trčimo jedna drugoj biti advokat. Tu je razlika.
Ovo je malo teži slučaj dvostrukih kriterija :lool:
ma ne, popila bi ban da u ppovima kršiš pravila foruma i netko te prijavi, jer su pravila ista u pp kao i u javnom dijelu
ne znam šta se točno dogodilo, ali mogu zamislit i pretpostavit jer sam i sama dobila od nje pp koji mi je bio prvo nejasan, a tek sam naknadno skužila da implicira nešto ružno o drugoj forumašici
Ne, nije. Samo što ja ne vidim gdje je oplela po čitavom forumu. Ili sam umorna više.
Pikula zna biti užasno tvrda, osjetila sam to na svojoj koži u jednoj prepiski sa njom, ali i fer ukoliko se odmah ne skače na nju po inerciji. Moj dojam isključivo i samo sa ovog topica i mog iskustva sa pikulom.
Sorry pikula nije ovo nikakva ocijena nekog tovg lika i dijela, već samo, ono, kad smo se već toga dotakli, moje skromno mišljenje.
Ne pretjeruj safran. Zbilja ste Lili i ti slicne. Ako ti na pp neko posalje poruku koja krsi forumska pravila, koja si valjda procitala, i ako ti tu poruku prijavis tada ta osoba biva sankcionirana.
Ne niste shvatile, a posebno vertex i evo je, da opet.
Pitah Mare da li bi ONA popila ban da se meni privat javila sa pitanjem na ono što ju je zanimalo. Pa me zanimo što bi ona meni to pobogu napisala da bi zbog toga ONA (ne JA!) popila ban.
ok, možda tamo na onom topiku, ali što to ima veze s ovim topikom?
ali poštivam. ako ti misliš da potpis ima veze s time tko je prvi počeo i još sve skupa s ovim ovdje i cijelim forumom, u redu.
a ja ti ponavljam i neću više biti dosadna i razvlačiti druge ljude po forumu, i ovo je previše: treba poštediti druge ljude od osobnih frustracija.
nemoš reći da se psuju križevi i misliti na temu o plažama. nitko to nije dužan prihvatiti bez da išta pita.
toliko, dalje pričati o pikuli bez da ona sudjeluje svakako nije fer.
ispričavam se na ovome do sada, namjera mi je bila pojasniti tebi, šafran, kako lako upadneš u nišu, a boriš se protiv toga svim sredstvima.
Pa evo i tebe šafran, svakako te ima više nego mene :D
Komentar je išao na post ranije
Citiraj:
Da Lili i ja se prilično dobro razumijemo, općenito, koliko sam skužila. Iako ne podržavamo jedna drugu po inerciji, recimo. Niti brže bolje trčimo jedna drugoj biti advokat. Tu je razlika.
I evo naravno i spajalice. I sad recite da neke ne skaču prije nego kažu hop. Sreća valjda što sam još uvijek online. Do jutra bi me valjda dočekalo 5 stranica o mom pretjerivanju i dvosrukom umu.
Što bi uopće nekome palo na pamet da bi netko tko je dobio pp bio baniran radi poruke koju je dobio. Tko sad tu pretjeruje sa zaključcima isto čovjeće tema za sebe:roll:
Nisam ni pomislila na to.
Dovoljno mi je nevjerojatno da si mislila da bi ona dobila ban de je postavila pitanje na pp.
Ali to nisam komentirala, do sada.
Pa pitala si u vezi pravila i ja sam ti odgovorila isto kao i lili koja je imala isto pitanje kao i ti.
A ako ti smetam imas jedan gumbic ignor pa neces vidjet spajalicu. To ponekad cini cuda.
Pa kažem, skačeš pred rudo. Što ću ti ja. :)
Niti ti je spajalica išta slično napisala. Objasnila ti je da se pp može prijaviti ako je u njemu neprihvatljiv sadržaj.
Stvarno, malo stani i razmisli prije nego što počneš optuživati ljude po forumu.
Nisam pitala za pravila. Nego sam pitala što je jadna nebila napisala toliko strašno privat da je dobila ban i tko je bio toliko strašno time pogođen da je to išao prijaviti.
Retorički naravno.
A isto me zanimalo i za Mare, što bi ona to meni napisala, ka me pitala jel hoću da i ona popije ban. Kroz zahebanciju. Valjda. To ostavljam njoj da pojasni svog smajlija.
Dakle čemu sad sve ovo?
Pitanje je naravno retoričko :)
ok, ja sam veteranka u pp-anju pa da pojasnim :mrgreen:
pretpostavljam da ti, šafran, ne šalješ često pp-e pa ne znaš kako to funkcionira baš ono, točno.... saće ti reći stara iskusnjača.
btw, nisam ti danas odgovorila na pp jer ti je pun inbox i ne da mi, a ne zato što nisam htjela :-)
(oopa, izgleda da nisi ni ti neiskusna? :lool:)
jednom davno sam iznijela sadržaj jednog pp-a javno, ali mi se smilovala anchie75 pa nisam bila bannana. recimo, iz iskustva znam to se ne smije.
ali pp-jale smo se upravo anchie75 i ja i slučajno je ona tada bila moderatorica, pa iako je bila u sukobu interesa odlučila se samo za žuti karton :lool:
uglavnom, treba pročitati pravila forumiranja, ja nisam nikad :D
ali od običnog pp-anja na dobrovoljnoj bazi bude dobro, nema sankcija.
Ajoooooj:cupakosu:
Mare, bas mi se svidjas! Ja cu s tobom u nisu :kiss:
:lol: