Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 49 od 55 PrviPrvi ... 394748495051 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Po mogućnosti nečim pametnijim od toga da se niša grupno javi.
    Jer zamisli postoji na ovom forum 6 žena koje drže da je uvredljivo/neistinito/provokativno to što si t napisala.
    Ono, koordinirana akcija.
    A da KC izaziva reakciju zato što se unatoč tvojoj interpretaciju da ju ubogu uništavaju ovi zaostali komunisti, toliko agresivno miješa u život građana da ju je nemoguće ignorirati.
    Spomenimo samo da je potpredsjedniku vlade najvažnija referenca za članove vlade bila da se svi znaju prekrižiti.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    A što misliš da će se dogoditi, ukoliko granice ostanu otvorene? Tko ulazi preežno i masovno u Europu zadnjih godinu dana, sasa?
    velika je razlika šafran od navijanja za "što veći priliv" i navijanja da se zatvore granice žilet žicom. ogromna.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa gle AM ne razumijem uopće čemu ta ljutnja? Pa i ako imamo različita iskustva i dojmove, zaključke?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Žuškin potpis psuje krunicu. Evo ti Sasa jedan primjer. Dalje mi se stvarno ne da. I neću. Iz principa. Ne moram se ja tebi opravdavati.
    Tko je ovdje prizivo žilet žicu?
    Opravdavao Karamarka?
    Kad ih kritiziram onda ignorirate. Samo čekaš svoj šlagvort za napad.
    Daaaj get a life.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Pa gle AM ne razumijem uopće čemu ta ljutnja? Pa i ako imamo različita iskustva i dojmove, zaključke?
    pa ni ja ne razumijem kako ti možeš reći: "pjenite se i dalje", potom se čuditi zašto se pjenim i ostati živa?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja nisam rekla da ste prizivale žilet žicunego sam žilet žicu navela kao suprotni pol prizivanju Muslimana na što veći "priliv".
    Pažljivim čitanjem to je dosta jasno.
    I dalje ne vidim gdje se psuju križevi i tko se tome raduje. Karmarka sam spominjala ja kao paradigmatski primjer koliko je u našem društvu prihvatljivo i važno biti katolik.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sad sam ja offtopic ali ne razumijem kako zuskin potpis psuje križeve
    "dalje krunice od moje vunice" je praktički po definiciji ja-poruka "ne želim da tuđa vjera odlučuje o mojoj vagini"

sori ako je ali evo stvarno mi nije jasno

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jedino sto je 'koordiniralo' reakciju je izreceni apsurd.
    Ali safran je amenovala ovo pikulino pa mora da je realno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Priliv muslimana u Europu, koji su daleko od poštivanja ičije vjere do li svoje,
    je li to stvarno tako? za sve vrijedi?
    pa zar nije u siriji, prije rata, bila tolerancija prema kršćanima, živjeli su normalno, a nisu bili ni tako malobrojni.
    a većina izbjeglica je iz sirije.
    stvarno me zanima. kako vi na to gledate? jer to mi se čini čak i ključno.

a iako se čini da, da je kontradiktorno. nije. jer ja ne skačem uopće na katoličanstvo. nego na odvojenost crkve i države. i pod tim apsolutno ne podrazumijevam da bi vjernici trebali prakticirati svoju vjeru u 4 zida. i da vjernici, kao značajna i brojna grupacija u hrvatskoj ne bi trebali imati stavove o pojavama u društvu i biti kuco.
    ne. al šta ću govoriti, znamo što je sekularna država.

i kako to vidim kao problem u našoj državi, tako i u bosni i u ostatku muslimanskog svijeta. s time da još mislim da njihove probleme oni sami trebaju rješavati. polako. kako društvo sazrijeva.
    i pikula je o tome pisala. muslimansko učilište u zagrebu, kao primjer gdje se sigurno ne odgajaju budući isilovci.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    čuj, šafran, eto sad si mi ti pikulin point pojasnila. nisam bukva, ali to što ti kažeš, to se iz njenih postova ne čita.
    imali smo mi rasprava i prije izbjeglica na temu vjere, samo da znaš, nije baš sve na svijetu vezano uz migrante.

a što se tiče toga kako si ti interpretirala pikulin post, eto i ja skrušeno molim našeg Prijatelja da nas ne izmiješa do te mjere da se pokoljemo svi skupa.
    Ja pišem na ovom topicu, a ovaj topic jest.

A činjenica jest da ja dosta postova ovdje čitam i tumačim drugačije, zbog toga i nemam poriv toliko skakati, valjda.
    Posljednje uređivanje od šafran : 29.01.2016. at 15:56

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Karamarko katolik hihihi zato se i ne razumijemo...
    Mogu se ja izjasniti kao manekenka, ali sumnjam da će drugi povjerovati.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo cvijeta razumije što sam htjela reći, a i šafran.
    Kad ukloniš huškački mentalitet i potrudiš se ne vrijeđati svi mogu surađivati. I muslimani i katolici i socijaldemokrati i demokršćani...
    Šteta da takvu kulturu ne gajimo ovdje na roditeljskom forumu.
    Hadezejovska zloupotreba vjere i vjerskih simbola nije mi ništa draža od otvorenih napada i vrijeđanja.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    je li to stvarno tako? za sve vrijedi?
    pa zar nije u siriji, prije rata, bila tolerancija prema kršćanima, živjeli su normalno, a nisu bili ni tako malobrojni.
    a većina izbjeglica je iz sirije.
    stvarno me zanima. kako vi na to gledate? jer to mi se čini čak i ključno.
    Ponovit ću još jednom. VEĆINA izbjeglica NIJE iz Sirije. Nema otkuda ih nema sa istoka.

Kao drugo Muslimani i Kršćani su u Siriji živjeli otprilke kao i Hrvati i Srbi u bivšoj Juhoslaviji, ili u Kraljevini SHS.
    A tu veliku "tolernaciju" su donijeli i sa sobom u Europu.

NO, to je daleko od ključnog, jer većina izbjeglica uopće nije iz Sirije, većina jesu Muslimani, i većina je došla ovdje sa malo drugačijim idejama nego što mi želimo vjerovati.
    Međutim događaji se sve teže skrivaju i guraju pod tepih. Dva, tri , deset slučaja možeš sakriti, ali ne na stotine, ili 1200 za Silvesterove noći u Kolnu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Super, pikula, ja se slažem. Neka svatko poradi na sebi u tom smjeru.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I još nešto. Klima se u Njemačkoj u samo četriri mjeseca drastično promjenila. Razlozi siguno ne leže u tomi što se radi o siromačnim ljudima bez novaca i obrazovanja.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pikula ja se bojim da me opet ne razumiješ.
    ja ne tvrdim da je karamarko katolik nego ističem da je to poželjna (a ne otežavajuća-kako si ti naglasila) odrednica u našem društvu, a preko primjera jednog od najmoćnijih ljudi u državi.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ponovit ću još jednom. VEĆINA izbjeglica NIJE iz Sirije. Nema otkuda ih nema sa istoka.

Kao drugo Muslimani i Kršćani su u Siriji živjeli otprilke kao i Hrvati i Srbi u bivšoj Juhoslaviji, ili u Kraljevini SHS.
    A tu veliku "tolernaciju" su donijeli i sa sobom u Europu.

NO, to je daleko od ključnog, jer većina izbjeglica uopće nije iz Sirije, većina jesu Muslimani, i većina je došla ovdje sa malo drugačijim idejama nego što mi želimo vjerovati.
    Međutim događaji se sve teže skrivaju i guraju pod tepih. Dva, tri , deset slučaja možeš sakriti, ali ne na stotine, ili 1200 za Silvesterove noći u Kolnu.
    Ja ti se divim kako ti sve jasno i bez ikakve sumnje vidis i znas. Od toga s kakvim idejama dolaze izbjeglice, kako su zivjeli Srbi i Hrvati u Jugoslaviji, kako muslimani i krscani u Siriji pa sve do toga sto bih ja ucinila i kako bih mislila u odredjenoj situaciji. Stvarno si iznimno samouvjerena.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

I još nešto. Nisam sklona nabrajanju kao Bubilo koje ne mogu dokazati, ali da imam par dobrih prijatelja Muslimana. I svi o situaciji misle kao ja. Čak i Iranku, koji su kurdi.
    Stoga mi je još čudnije ovo nerzumjevanje i relativiziranje sa kojim se susrećem ovdje na ovom topicu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uf. dobro. odustajem.
    Da želim biti hadezeovka/haneseovka na čelu nadzornog odbora u tome bi mi odmoglo to da sam stvarno katolik. Razumiješ? nije važan Karamarko osobno.
    To da se izjašnjavam kao katolik ne bi smetalo. Razumiješ li razliku?
    Dijalog s drugim vjerama omogućava poznavanje svoje i tuđe kulture, a površne predrasude kompliciraju komunikaciju.
    Gore navedeni primjer otežava komunikaciju. Jer ako se ja izjašnjavam kao manekenka a šepava sam grbava i imam 120 kg moj sugovornik će biti zbunjen.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nisam uopće samuvjerena, pa to su opće poznate stvari.
    Ne izvlačim ih iz nekih lijevih mračnih kutova koji se bave teorijama zavjera, i slično.
    Posljednje uređivanje od šafran : 29.01.2016. at 16:29

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je tata musliman ateist. Kao Nevjernica. Samo muško. I? To je argument za što?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Uravo to za ništa. Moji su svi pedigirani Hrvati i Katolici, a ja nevjernik i kozmopolit. Podijeljeni su jedino oko politike u Hrvatskoj. Jedan dio familije je desni, a jedan lijevi, ovako kao ja

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni to opravdavanje time da si u stanju sjest za stol s osobom druge rase vjere uvjerenja itd ravno tome da se hvališ timeda staneš kad je crveno na semaforu ili da jedeš priborom za jelo. Podrazumijeva se.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da, zato se malo i gubim ovdje, pošto se to u Njemačkoj podrazumjeva. Ne istiće se i ne uzima za nešto od čega bi se itko trebao smatrati posebnim. Šef maketniga homić, ili direktorica Kineskinja, svejedno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pikula, onda držiš da hrvatska katolička crkva ne daju snažnu podršku HDZ-u? Ili da daje, ali u njoj nisu pravi katolici?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vesele me ovo zadnji šafranini postovi jer se iz njih iščitava da je dosadašnja integracija muslimana, a i drugih imigranata, sasvim neloše prošla.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Drago mi je da te veseli, ali moja tri prijatelja Muslimana nisu dokaz ničega. Vheruj mi. Kamo sreće da jesu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ili uzmimo ih 50 koje poznajem bolje (poznajem ih više na šire), sa njima ne bi sjela za stol niti ja niti ova moja 3 prijatelja muslimana. Pa ti sad računaj.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se. Nisu dokaz ničega, pa tako ni toga da je stav o situaciji koji dijelite ispravan.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa istina, zavisi što gledaš kao ispravno, i koliki ti je prag tolerancije u stvarnosti koja se dotiče dikretno tvoje kože.. S obzirom na tvoje izjašnjavanje po pitanju stanja u hrvatskoj politici, i hrvatskom javnom životu, rekla bih prilično nizak. Računica je prilično jasna.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

S tim da misle da je beskonačni niz sitničavih pitanja od kojih tvoja teze počne zvučati apsurdno neka jako lukava taktika. :zijev: do-sa-dno
    Ha ha, o da, , X

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ne, ne zavisi od toga što gledaš kao ispravo niti što jest ispravno. To da tvoji prijatelji muslimani dijele tvoje mišljenje nije dokaz ni za šta. Ni da je mišljenje ispravno, ni da je neispravno.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam, ali evo ga opet hahaha
    Posljednje uređivanje od pikula : 29.01.2016. at 17:21

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pikula, ja sam te pitala najnormalnija pitanja, najnormalnijim tonom.
    Ali nema veze.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kako je napeto, a ja imam dedlajn. Uf.
    Pa dok ne prode, samo ovo...

...i većina je došla ovdje sa malo drugačijim idejama nego što mi želimo vjerovati.
    Al stvarno, ozbiljno? Zasto su dosli? Sto vidis, a mi ne?

I pri tome me mislim na to da su dosli, ali se nece integrirati, i ponasat ce se uzasno... I ranije si napisala da su vecina kriminalci.

Nego zbilja, zasto su dosli? Zivjeti od kriminala? Zivjeti od socijalne pomoci?
    Širiti Islam Europom?

S kojim su idejama dosli?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Zar smo do sada bili neozbiljni?
    Prolistaj ponovno 49 stranica ovog topica, odgovori na ova pitanja su svi već napisani.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

S time da treba razlikovati ono što na zapadu sve vrijedi kao kriminalna ili kažnjiva radnja, i kriminalni profil, a što u njhovim sredinama. I tu opet dolazimo do mind setupa koji se baš i ne da tako lako modelirati.

Kako će se Njemačka sa time nositi u ovolikom broju najednom, pa vidjet ćemo. Nadam se ne kao u Kolnu. Pokazalo da nije bila spremna.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nekidan sam naišla na jedno izvješće o rizicima žena na putu u Europu. Kome se čita, tu je.
    Ima i jedan zanimljiv podatak:
    As of 15 January 2016, just over 55% of those arriving are women and children, as compared to only 27% in June 2015.
    Posljednje uređivanje od vertex : 29.01.2016. at 18:24

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne, do sad smo pisali o tome kakvi su, i kakvi bi mogli ili ne biti.
    Ali nismo pisali o tome ZASTO su dosli. Ovi koji nisu dosli iz Sirije.

Tvoj post je implicirao da su dosli "s drugim idejama". Ok, idejama da ce moci zadrzati mind setup.
    No zasto su dosli po tebi?

Po meni zbog siromastva, bezperspektivnosti, ratnog okruzenja...

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jesmo Bubilo pisali smo i o tome.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Što se tiče Njemačke, u Njemačkoj je od ukpnog broja pristiglih izbjeglica 1/3 žena.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Žuškin potpis psuje krunicu.
    Osim što ne psuje. Tebi je to psovka jer se u istoj rečenici nalazi jedan nesvakidašnji naziv za spolni organ i krunica. Ali trebaš gledati sintaksu, koji je odnos te dvije riječi, koja je zapravo poruka čitave te rečenice. Nije uvreda i nije psovka.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jesmo Bubilo pisali smo i o tome.
    Onda cu morati citati ispocetka, zaboravila sam.
    Osim onog da su ih poslali šeici.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Onda cu morati citati ispocetka, zaboravila sam.
    Osim onog da su ih poslali šeici.
    Ajde ja cu na brzinu neku moju dijagnozu: dosli su jer su uhvatili priliku da dodju negdje gdje se bolje zivi. A sta planiraju sad u Njemackoj, Svedskoj, Danskoj....- pricamo o ekonomskim izbjeglicama, jel.
    Neki planiraju raditi, neki ne planiraju. Opet neki planiraju da muskarac radi, zena ne i da primaju doplatak za svojih petero djece plus ostala socijalna primanja. Neki se planiraju baviti kriminalom. Ne znam sto si mislila da ces cuti, a sto vec sama ne znas. Nisu bez razloga isli u te drzave. Ako zelis raditi, mozes normalno zivjeti, ako ne zelis ili ne mozes, opet mozes prezivjeti, jer ce ti drzava platiti stan, vrtic, tv pretplatu, oslobodjen si participacije, cak i odjecu dobijes besplatno ako so bas jako siromasan. Nema rizika.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A da hvala, sad sam se sjetila .
    I sjetila sam se da sam pisala o tome da nema nacina tome doskociti nego uvjetovati primanje socijalnih naknada necim. Bar polazanjem tecajeva jezika. Polaganjem jezika, kulture, povijesti...
    I spomenula sam frendicu iz Srbije koja nije mogla u Hrvatskoj ostati raditi bez toga.
    Pa ce im sve to uvjetovanje mozda smanjiti ocekivanja. Mozda utjecat na mind set.

Ali iskreno, nece... Tko bi mogao zavoljeti ovaj suludi zapadni nacin zivota :pikula:

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pri tome ne mislim na nepostivanje zena, nego na "radi puno, imaj malo djece".

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja pišem na ovom topicu, a ovaj topic jest.

A činjenica jest da ja dosta postova ovdje čitam i tumačim drugačije, zbog toga i nemam poriv toliko skakati, valjda.
    pa vidi onda ovako, tu ti je topic i skroz je kratak, preleti ga samo.
    ako kažeš da se referiraš samo na ono što ovdje pišemo onda si se zaletjela pikuli držati štangu jer se i to zove niša.
    (to, kada nekoga podržiš jer to zahtijeva trenutak iako se do kraja baš ne slažeš, no, neka su vam druga stajališta i svjetonazori bliski, pa niš te ne košta)
    mene baš sad iskreno zanima, ne moraš odgovoriti ako nećeš, misliš li ti stvarno da je taj potpis u svojoj suštini uvredljiv za sve katolike, vjernike? i da doslovce psuje po katoličkoj vjeri?
    ili misliš da na takve stvari ljudi naših godina već imaju obrazloženje i odgovor u svome srcu i svojoj glavi i nije im važno što na plotu piše?
    što ti misliš?
    jer znaš što me muči, vidi, išla si ju podržati brže bolje, a bez da znaš pozadinu svega - i ne moraš znati, ali nemoj onda iza paravana ravno pa u nišu!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, do sad smo pisali o tome kakvi su, i kakvi bi mogli ili ne biti.
    Ali nismo pisali o tome ZASTO su dosli. Ovi koji nisu dosli iz Sirije.

Tvoj post je implicirao da su dosli "s drugim idejama". Ok, idejama da ce moci zadrzati mind setup.
    No zasto su dosli po tebi?

Po meni zbog siromastva, bezperspektivnosti, ratnog okruzenja...
    pa ne znam sad bubilo što s tim, došli jesu sigurno zbog nekog od tih razloga.
    ali dolaze odjednom u prevelikom broju, dolaze na način na koji dolaze, ulaze u države eu tako kako ulaze, neki u prihvatne centre, većina ne, registracija izostaje, incidenata ima....
    ne znam, ne kužim što hoćeš reći? da, dolaze iz drugačije kulture i trebat će puno svega nečega da se uklope, ako se. i lokalnom stanovništvu neće biti lako. što, to se ne smije reći?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde ja cu na brzinu neku moju dijagnozu: dosli su jer su uhvatili priliku da dodju negdje gdje se bolje zivi. A sta planiraju sad u Njemackoj, Svedskoj, Danskoj....- pricamo o ekonomskim izbjeglicama, jel.
    Neki planiraju raditi, neki ne planiraju. Opet neki planiraju da muskarac radi, zena ne i da primaju doplatak za svojih petero djece plus ostala socijalna primanja. Neki se planiraju baviti kriminalom. Ne znam sto si mislila da ces cuti, a sto vec sama ne znas. Nisu bez razloga isli u te drzave. Ako zelis raditi, mozes normalno zivjeti, ako ne zelis ili ne mozes, opet mozes prezivjeti, jer ce ti drzava platiti stan, vrtic, tv pretplatu, oslobodjen si participacije, cak i odjecu dobijes besplatno ako so bas jako siromasan. Nema rizika.
    evo, baš tako.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •