Jučer na Netflixu pogledali jedan prekrasan:heart:turski film:
A MIRACLE IN CELL No7
A story of love between a mentally-ill father who was wrongly accused of murder and his lovely six years old daughter.
The prison would be their home.
Printable View
Jučer na Netflixu pogledali jedan prekrasan:heart:turski film:
A MIRACLE IN CELL No7
A story of love between a mentally-ill father who was wrongly accused of murder and his lovely six years old daughter.
The prison would be their home.
pepi, jel težak film? tako mi zvuči tematika, a ovih dana bih samo nešto light. :-)
hvalaa pepi.
Neki dan je na HTV emitiran izvrstan slovenski film iz 2013., Razredni neprijatelj. O odnosu srednjoškolskog razreda i novog profesora.
Film je fenomenalan, prije svega jer otvara hrpu pitanja, ne nudi gotove odgovore, ali jako je uvjerljiv, kako u prikazu srednjoškolske generacije, tako i u prikazu odnosa unutar zbornice.
U filmu profesionalni glumci glume samo profesore, sve ostale uloge (učenici, roditelji) glume naturščici. Tinejdžeri u filmu su izvrsni, a nose praktički cijeli film.
Ja sam prekjučer slučajno na televiziji nabasala na film Skrivene junakinje https://mojtv.hr/m2/film.aspx?id=44423
Baš mi se dopalo...
Trebalo je više od 50 godina da netko u Americi progovori o značajnoj ulozi žena pripadnica crnačke manjine u NASA programima... Takvi filmovi bacaju bitno drugačije svjetlo na SAD kao oazu demokracije i slobode.
Animirani film Duša - preporučam, lijepa priča o tome što život čini vrijednim življenja
Čak bih rekla da je više za odrasle, ali je napravljen tako da i djecu zabavi
Slatki miris uspjeha. Na jednoj trećini sam. Još ne razumijem što to gledam. Haha :lol: Ima li netko da mu je to dobar film?
jucer pogledali u kinu, slazem se
za vikend smo pogledali the princess bride
dugo to citam kao klasik i u listama mnogih ljudi kao omiljen film, ali nikad mu eto nisam dala sansu
bas nas je zabavio
i klaus, crtic sa netflixa, takodjer zabava za cijelu obitelj :mrgreen:
da, bas taj :)
mi smo se naglas smijali, a jedva sam sestru i djecu nagovorila da mu daju sansu
Joj super preporuke za ove filmove s djecom, puno vam hvala curke.
Ja sam sinoć potpuno unlike me rad.danom ostala budna do 1:00h :-o zbog filma Clouds. Tematika je teška, ali film svejedno nosi jednu snažnu životnu poruku. Zaista ga vrijedi pogledati. Neću previše otkrivati.
Uglavnom nemojte ga gledati kad trebate nešto light za opuštanje.
Sinoć sam pogledala Pieces of a Woman, odličan, prilično potresan film, sa više nego izvrsnom glumom Vanesse Kirby, a ni Shia LeBeouf ne zaostaje, sjajno odigrano...
Meni je malo too much i predugačka bila uvodna scena poroda, redateljski je sve skupa malo pretenciozno, ali zato je gluma savršena!
Tang, hvala na preporuci za Soul animirani, bas je poseban :heart:
joj meni je ta scena poroda bila genijalna!
nevjerojatno da je sve u jednom kadru snimljeno
inače obožavam te duge kadrove, zaslužuje divljenje ako ništa drugo, onda u organizacijskom smislu, još kad gluma to sve skupa oplemeni...
meni je bio baš upečatljiv trenutak kada primalja nakon poroda nakratko osjeti olakšanje, kao i ostatak koji uslijedi
i ono kad se vidi da nakon poroda nosi one gaće s uloškom (ide mi u rang s I may destroy you i scenu sa period sexom), rijetko imamo priliku vidjeti i normalizirati i demistificirati sve te uobičajene nuspojave poroda.
i most mi je super simbolika.
film ne bih preporučila trudnicama ni mladim majkama!
(ja Shiu LeBoufa ne volim. Mislim da je zaista dobar glumac, al kad god glumi šupke, mislim da zapravo ne glumi)
Ma, betty blue, slažem se s tobom u svemu, ali kako sam ja užasna kukavica, a poroda me bilo strah kao valjda ničeg (prije) u životu, meni je i ovo bilo muka gledati, mislim, scena traje 25 minuta :-o :roll:!
Uf onda to nije ni za mene....
Mi smo sinoc pogledali Never, Rarely, Sometimes, Always.
https://www.rottentomatoes.com/m/nev...metimes_always
To je najbolji film iz 2020., kojeg sam gledala.
Prica o djevojci od 17 godina koja iz neke pensilvanijske zabiti odlazi u NYC uraditi pobacaj. Divan, njezan, dirljiv film o tome kroz sto zene prolaze i s cim se suocavaju. Voljela bih da ga svi pogledaju, a pogotovo oni koji se abortusu zestoko protive. Redateljica je film snimila bas majstorski, a mlade glumice su nevjerojatno vjerne u prijenosu tegobnih emocija.
Ja sam sinoć počela film Pieces of a Woman.
Jako je dobar, ali mi je bio pretužan pa nisam mogla..
Isto gledamo Pretend it's a City, a jedva čekam novu sezonu After Life.
Shameless pratim i dalje, 11. sezona, čisto iz sentimentalnih razloga jer su se, zapravo, jako pokvarili. Ali svejedno ih volim, kaj mogu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pieces of a woman pogledala...malo mi je prerazvucen neke scene traju i traju. Ali film je ok. Da, svakako nije za trudnice i mlade majke. Ja sam tek otkrila netflix pa dobacite još prijedloga...trenutno gledam Queen's gambit, na pola sam, a onda Bridgerton svi hvale...
Upravo gledala Enola Holmes, prekinuse mi zbog tekme, al nastavljam poslije :-)
Togo, tužno o psu. Ono, sve je super završilo, al mene tuga uhvatila. Piše da su neki psi iza te trke za serum poslije završili loše i zanemareno.
Moji dečki su obožavatelji takvih filmova... Tvoji su još mali, ali kad smo već kod pasa i Disneyevih produkcija - ponudi im Lady and the Tramp, ako već nisi. To mi je palo na pamet jer je to prvi dugometražni film/crtić koji su moji uspjeli pogledati do kraja. Ja baš nisam ljubitelj filmova, ali sam s djecom znala pogledati poneki film s cuckima i konjima...
Sigurno toga ima još (nisam ekspert) ali na brzinu iz glave - za djecu:
- Crtići: 101 dalmatiner + nastavci
- Beethoven + nastavci
- Lassie - razno
Za malo starije:
- Rin Tin Tin
- Marley
Za još starije/odrasle
- Ostavljeni na Antarktici
- Crveni pas
- Hachiko
- Turner & Hooch
- Smisao života jednog psa
Ja sam u zadnje vrijeme pogledala dosta filmova (pokušavam izbjegavat serije), al brzo zaboravim nazive filmova. :škartoc:
Peterlin i bih, ali gdje imaju taj zaplet, vrhunac (obično tužan do bola) i rasplet, nariču da si mislim da se desilo ne znam što, a onda shvatim da je film u tužnom dijelu, tak da im ne puštam to. I preporuka tvojim dečkima, ako nisu gledali https://www.imdb.com/title/tt0758758/
Lili, ja ne zapamtim ni naslov ni sadržaj, ni filmova koji su mi okej.
Da :lool:
Al samo preletim brzinski sadrzaj i ako mi se cini ok pogledam ga. Naslov skoro ni ne gledam :škartoc:
Morat cu odmah nakon gledanja, tu napisat koji je film, inace mozak bye bye....:lool:
Ja sam pogledala nedavno Nomadland, sa Frances Mcdormand, film o ljudima koji žive u kombijima/kamp kućicama i voze se po Americi. Malo mi je čemeran bio, očekivala sam atmosferu ala Into the wild, ali dobar je film.
Bas sam se i ja tome nadala, varijaciji na Supertrampa :heart:, a Nomadland mi je ok, i vise od ok, samo sto ne daje kompletnu sliku.
Svi su u filmu tako krasni i dobri, nigdje ni jednog alkosa u citavom trailer naselju.
Frances je uvijek super, ali ovdje se bas primjeti da odskace od naturscika kojima je okruzena, na filmu konstantno ima smjesak simpatije/postovanja/no-ipak-nepripadanja zajednici.
Preporuke za vec spominjane Never, Rarely, Sometimes, Alway, Another round i crtice Soul i Onward.
Ja zaboravim imena i knjiga i filmova i serija, a glumce znam do 1992., poslije nemam pojma. Čak i kad se trudim zapamtiti. Evo baš nedavno sam gledala Normal people, zbilja se trudim da ne zaboravim kako se zove, a Roditeljske muke sam sad išla pogledati kako se ono zove. Za mene mora biti simple - Stjuardesa, to ne zaboravim.
Forka, bome ne mogu nadmasit TM ;-)
Evo pogledala sam The little things, dobar film, za preporuku.
D.Washington, R.Malek, J.Leto.
Pisala sam sto prije da ne zaboravim naslov jer za 2-3dana bye bye :lool: