Zaboravila sam napisati - test mi je na 39 DC bio negativan. Plus se pokazao na 44 DC.
Printable View
Zaboravila sam napisati - test mi je na 39 DC bio negativan. Plus se pokazao na 44 DC.
Jutro :-D Asper,kako to vrijeme leti
jelda?nećemo se ni okrenuti već ćemo biti pred porod hehe posto smo tu negdje,kad je tebi napisala očekivani termin?meni 22.9.,ali po zadnjoj M,nekako mislim da će to biti kasnije malo...
Oki, znaci danas bi po amenoreji tj. ZM trebala biti 10-1, trebala bi se vidjeti bebica vec, no ako imas ovakve duze cikluse moguce je odstupanje izmedju UZV i ZM, sto te uopce ne treba brinuti, kasnije ce ionako prema mjerenju parametara procijeniti trajanje T, sretno danas, javi novosti ;)
Zm 28.12. ?
TinaBne brini, sve bude suuuuper jer danas gledaš malo hrabro treperavo srčeko! :heart:
ooooo Dariaaa :-*, oprosti nisam ti jucer odgovorila na post, procitala sam da ti je prebacen UZV na slijedeci tjedan, kad ides ?
Ja sam u srijedu.
Bebica ce biti jos vec i ljepsa iduci tjedan ;)
Meni ti je termin 03.10, ni je ne mislim da ce bash biti termin jer mi je 4. trudnoca, al
najvaznije je da sve prodje i bude u redu ;)
Evo kronologije ;)
ZM 07.01.
14.02. - 39 DC - test negativan
18.02. - 43 DC - RTG
19.02. - 44 DC - test pozitivan
21.02. - 46 DC - beta 173
24.02. - 49 DC - beta 604
25.02. - 50 DC - UZV - vidi se GV
28.02. - 53 DC - beta 2400
Znači po ZM bi bila 8+3, a mislim da je 6 tjedana.
Muma :heart:
OT Vidi se da sam jarac po horoskopu... :roll:
Imam jedno pitanje za sve trudnice...negdje sam čula da trudnice nemoraju plaćat dopunsko osiguranje (osobno plaćam ono klasično preko Hzzo), da im je u trudnoći sve participacije plaćene , i prvim 45 dana nakon porodna ?
je to istina, plaćate li vi?
ok, hvala Martina
trudnice nove...ma čestitam vam na srčekima, one koje ste vidjele, a one koje to čekaju, ne sumnjam da će ih ubrzo razveseliti :)
mravak, da dopunsko je pokriveno, međutim sve mora biti pod dijagnozom trudnoće...ono što nije nije ni pokriveno...
bar koliko ja znam.
recomo kad idem vaditi hormone štitnjače, ako mi uputnicu piše moj ginekolog gdje piše da je dijagnoza trudnoća, to je pokriveno, ali ako mi daje opća praksa i ne piše to, već samo hipotireoza...onda mislim da nije pokriveno. ne znam kako je s lijekovima osim onih koji su vezani za trudnoću. tako da sam ja nastavila plaćati.
ma i ja ću nastavit plaćat...mislila sam da su sve participacije plaćene a ne samo one vezane za trudnoću...inače ne koristim nikakve lijekove, ni preglede vezane za mene ili trudnoću....
ne znam što bi bilo kad bi primjerice dobila neku upalu i trebala uzimati antibiotik koji ti daje opća praksa...možda koja curka ovdje zna nešto više..i mene zanima
Ako ti opća praksa npr. napiše antibiotik na dijagnozu upale sinusa - plaćaš participaciju. Opća praksa ne bi smjela korisiti trudničke dijagnoze. Ako ti ginekolog napiše atb za upalu (a dijagnoza nije trudnička, to se rijetko dogodi i obično greškom) - isto plaćaš. Ako gin piše atb na dijagnozu upale u trudnoći - onda ne plaćaš.
Tina, po ZM si sada 9. tj, opusti se i uzivaj danas :)
Cestitam svim novim trudnicama! :-)
Franny, jako je bitno da imas odgovornu ginekologicu koja pazi na svaki detalj..ja sam do 10. Tjedna vec odlezala par dana u bolnici zbog visokog tlaka, srecom bez proteina, dok mi nisu odredili terapiju.. meni taj tlak zbog svega toga u pocetku i dalje skoci prije pregleda i moja ginekologica puse i na hladno i salje me na raznorazne pretrage zbog toga.. srecom, svi drugi nalazi su uredni pa se ne brinem vise toliko.. ali hocu reci-da mi prije 12-13 tjedna nije mjerila tlak, tko zna sto bi bilo..
bok svima, čini mi se da je ovo tema za mene
moje stanje je sljedeće: drugi put sam trudna, i totalni kaos! Prvi put je sve bilo idealno: imala sam vremena za čitati, vježbati, kuhati, jesti zdravo, misliti pozitivno... A sada ništa od toga, slabo mi je po cijele dane, ništa mi se zdravo ni nezdravo ne jede, na kraju ispadne nezdravo jer ne znam šta bi spremala za ručak, mali mišić je ušao u najgoru fazu (2 i pol godine) ni on neće više ništa da jede, hoće da se stalno ja igram s njim, a ja nemam force, kuća u rasulu jer mi se ne da spremat... o poslu da i ne pričam...uopće nemam vremena bit sretna jer sam trudna... nadam se da će se stanje popraviti kada prestanu mučnine.... jel koja od Vas ima slične probleme?
siki puno curka znam da su imale u drugim turnoćama slično...ne brini, ništa nenormalno, osim da je drugo stanje. glavno da nemaš bolova jačih, obojenih iscjedaka.
ja nisam imala mučnine, ali od umora nisam mogla dočekati večer, stalno bi spavala...na poslu iza ekrana, doma čim bih došla.
nego, drage moje, nekako me danas cijeli dan dok hodam probada desna strana, područje jajnika. ništa nenormalno zar ne? nije jako, ali mi se ono na trenutak teško izravnati kad specka i probode.?!
Evo obavila sam UZV. U GV sad imam embrionalni odjek veličine 2,5 mm, ali još nema otkucaja. Po ZM sam 8+3 tjedana trudna, a po UZV 5 tako da je rekao da i ne mora još biti otkucaja. Izgleda da sam O imala na 29 DC.
Kod mene ista situacija.... sada sam već 15 tjedana i mogu ti reć da sam se ufurala i počela polako čistit kuću onako detaljnije jer ova 3 mjeseca je to bilo samo lagano održavanje(zbog medicinske potpomognute oplodnje,bolne punkcije i hiperstimulacije pa mirovanje mjesec dana) .
Što se tiče ishrane jela sam što mi se jelo , najvažnije mi je bilo da mi se od te hrane ne diže želudac...sada su mi mučnine prestale i s guštom kuham i jedem to skuhano...
Što se tiče djeteta...uživaj u njemu koliko možeš...uskoro ćeš svoje vrijeme morat podjelit na dvoje djece i već me lovi panika kako će to starije dijete prihvatit kaka sam cijelo vrijeme do sada bila samo s njim...i baš me zanima kako ću dojit uz ovo starije....ali svi su preživjeli pa ću i ja...
Znala sam par dana dok curka spava popodne skuhat , počistit...e onda nastane problem kada se ona digne odmorna , a ja komirana... tako da ti ja sada spavam s njom popodne ili bar ležim i odmaram...a kada se digne kuham i čistit uz nju koliko mogu...a kada mi se neda ostavim sve kako je , obućem dijete i u šetnju po naselju....navečer kada dođe muž on je preuzme a ja čistim i perem suđe...
al sam se raspisala.....
a što bi tek napisale mame koje imaju već dvoje ,troje djece?
Čestitke novim trudnicama!! :klap:
Cure samo da vas pozdravim, malo sam off ali jbg...od kad sam rodila nemam vremena ni da se pocesem... Pusek za sve i samo hrabro...
curke što se tiče probadanja oko jajnika to nije ništa neobično?
onako na momente mi se teško izravnat nakon sjedenja
Taj osjecaj se javlja onako s desne strane na sammom dijelu gdje trbuh pocinje rast, podrucje jajnika. Onako imam osjecaj da me probode i drzi grc par trenutaka pa popusti. Onda opet za neko vrijeme.
Drugo nis me ne boli, mali je jako aktivan ;)
TinaB, sve je u redu. kod kasnije O, kasnije se i srčeko čuje i vidi :*. za 5 tt je još prerano, niš ne brini.
da, moja je ginićka totalno aljkava. meni se u 2. T nije vidjelo srce, a bome niti embrioni odjek na 6+3 i odmah me htjela kiretirati, umjesto da je dala djetetu šansu bar 2 tjedna da se razvije. zato sam molila da me vode ovi u Vinogradskoj, ona mi je samo uputnice slala. na žalost, ili na sreću, svakih 3 tjedna su me naručivali na pregled, i tamo mi je na pregledu uvijek bio visoki tlak od uzbuđenja pa bi me hospitalizirali po 5-10 dana, gdje sam ležala totalno bez terapije, cijelu trudnoću, jer se tlak normalizirao čim bih se maknula iz TA. i tako je to bilo od 9. tt do 39... tak da jako dobro znam kaj je hospitalizaija i briga oko tlaka.
no, do sad nisam uspjela naći novu ginićku da ovu zamijenim. em jer hrpa njih nije više primala, em one koje su primale su mi bile jako daleko. dakle, osuđena sam na ovu, i ne moram vam ni reći koliko me trta kak će sve to do kraja, uz njezinu "brigu" izgledati.
bila sam danas u ljekarni i one trakice za urin dođu 250kn 100 komada. toliko mi ne treba tih trakica, možda 10ak u cijeloj trudnoći, pa ću malo još progugalti da vidim kak se cijene kreću na netu. apotekarka mi je dala ideju da pitam opću praksu neka mi jednom mjesečno da uputnicu za kontrolu urina, ali je ona rekla da mi može jednu dati, ali ne i svaki mjesec, ako nema indikacija za to jer im ne dozvoljavaju da tako rade...
Least, mislim da ne trebaš brinuti.
Franny, a da se raspitaš treba li još nekome i kupite zajedno? Jer ovo je skupo i stvarno ti ne treba toliko. Možda na burzi?
Situacija je slijedeća.. Treća trudnoća mi je, posteljica straga i jako nisko. Gin je komentirao da ćemo za tri tjedna napraviti vaginalni uzv da vidi stanje posteljice na ušću.
Rekao je da nemam razloga za zabrinutost, ali nekako me kopka da li to ima veze sa predležećom posteljicom ili tako nekako?
Da li je ijedna od vas bila u toj situaciji jer guglat ne volim a o ovom nemam nikakvog pojma? :zbunj:
draga Sani, pricekaj u miru UZV jer brigom i citanjem drugih iskustava ces sebe izluditi bez potrebe. Ako je ginic rekao da nema razloga za zabrinutost probaj imati povjerenja :-*
Znam da zvuci kao najgori moguci savjet, osobnog iskustva s tim nemam al imam iza sebe tri trudnoce, trenutacno samu cetvrtoj i u svakoj je bio bar poneki razlog za brigu, pa i u ovoj, ako nista drugo faktori rizika jer imam 37 godina, no imam potpuno povjerenje u svog ginekologa, a struka mi je blizu, pa se trudim ne mozgati umjesto njega nego uzivati u bash svakom trenutku ;):-*
Hvala Asper :-) Nisam ništa čitala jer to kod mene izaziva još veću zbunjenost.
Curke sutra sam na pregledu, 25 tj, sto nam sve gleda dr?
Vjerojatno si već radila anomaly, jel' da?
Jesam u 17tj i 21tj
Least, ako ćeš imati uzv vjerojatno rast bebe.
Bubam napamet jer u prošlim trudnoćama nisam imala uzv u 25.tjednu. Imala sam anomaly u 20. i onda slijedeći uzv u 28. tjednu.
U 25.tjednu se maternica osjeti iznad pupka pa će vjerojatno palpacijom to gledati.
obavili pregled, sve je ok s dimenzijama i baš smo sretni. jedino nam nikako ne ide taj 3-4d uzv, ne dobivamo čistu slikiu lica zbog položaja. kad ste vi dobile super fotkice?
Ja nikad. Isto je bebac od pocetka bio glavom dolje, i jedino smo vidjeli mali dio lica,nos, i sl.
Hejjjjj cure,
Mi bili danas na pregledu. Sad smo 26+4. Mjere su bpd 7.3, fl 5.3, kaze dr. cura ima 1kg.
Ona kaze da je to sve super.
A meni se cini malo veca (po onim centilnim krivuljama). Odmah mi je mali strah.
Ikome slicno?
zamisli koliko bi te tek bilo strah da je malo manja :)
neke su bebe veće, neke manje, a ni ta mjerenja nisu stopostotna, zavisi kakav ima UZV, koliko preciznu ruku.. ako doktorica kaže da je super, vjerojatno je :)
(inače znam nekoliko primjera kad su doktori procjenjivali jako veliku bebu, a rodila se obična beba od 3kg)