Stranica 50 od 581 PrviPrvi ... 40484950515260100150550 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,451 do 2,500 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mah...bila sam danas vaditi krv, slala me na neke krvne pretrage i dala sam i urin. i dođem do njene med. sestre i pitam ženu da kak to da me do sad na 2 pregleda nije tražila i urin, ono prije pregleda i sl., aona meni veli da čitam previše, da se informiram previše i da se opustim i uživam u trudnoći i da one to ne kontroliraju . rekoh joj da sam u prethodne 2 T to obavezno kontrolirala. ona veli da to ne rade...i kaj da ja sad radim? kaj da sad idem privat urin kontrolirat, aaaa??? koja debilanaaaa. pa ko da ju nekaj košta da se popiškim i tam gurne neku trakicu ili nekaj???

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kod nas te trakice stoje u wc,i tamo ostavimo urin odmah čim dođjem.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja nisam sigurna ni da kod nas imaju te trakice,nisam ni jednu trudnicu do sad vidla da to radi

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    Sarasvati...sretno ako krene! Javi nam se...
    Evo dočekala si i ovaj dan sjećam se na jednom od prvih postova u ovom podforumu, ti si mi se javila...ako se ne varam spomenula miom i to sve, a sad si u terminu !!
    Termin je stigao, još samo cura treba stići

Da, sve je bilo ugodnije kad je prerasla taj miom.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Franny, to sve kod socijalnog ginekologa? Stvarno ne razumijem kako im to nije bitno!

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Lijep pozdrav svima, malo citam sto ima na ovim podforumima pa se eto nasla i kod vas
    Trudnica sam, cetvrti put, prve tri trudnoce proletjele, doslovce, imam osjecaj da ih nisam pretjerano ni osjetila, bila sam mladja, naravno.
    Sad sam ponovo u blazenom stanju, dugo zeljeno i brzo realizirano
    Trudna sam 10. tjedana i jedino sto bash osjetim na sebi od onih "losih" promjena u trudnoci su opet vene. Prva i treca trudnoca su bila dosta oznacene prosirenim venama po nogama, naravno ostale su i nakon poroda, jednu sam nogu nedavno operirala, sada je druga u katastrofi, doslovce. Trebala bi nositi carape no ocito samostojece jer, koliko je meni poznato, trudnicke ne postoje. Ako je itko ikad obukao takve carape na sebe znati ce o cemu pricam. U njima jedva dises, a kamoli da jos i trbuh, trenutno je moguce jer sam jedino jos napuhana, smjestim u njih. Mene vene muce od samih prepona stoga ako obucem samostojece dio vene van carape kao da ce eksplodirati...
    Cari trudnoce rekli bi neki, zar ne ?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Franny, to sve kod socijalnog ginekologa? Stvarno ne razumijem kako im to nije bitno!
    da.
    mislim, ja sam stvarno kandidat za preeklampsiju, jer em imam godine, em imam puno i previše kila, em na pregledu imam povišeni tlak (nije mi stalno visok) jer sam uzbuđena kaj će mi reći i tak...možda bi se dalo još kaj nabrati .
    kak se može s time tako zezati?? pa kaj ju stvarno košta da to provjeri. ono, ziher joj dnevno prođe 50 trudnica pa joj se ne da, kak da ne....
    i kaj bi ja sad trebala napraviti da budem mirna i sigurna da je sve oke? kak da si sama to prekontroliram? pa to je pretraga koja traje par sekundi i odmah se sve vidi iz nje, nije da je neki zahtjevan postupak...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Franny jesi razmišljala naručiti si te trakice preko interneta? Vjerujem da se to može...
    Ako misliš i strahuješ od toga, a gin ti se ne mijenja...onda možda najbolje da to probaš sama doma.

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Franny, nemoj panicariti radi pot. preeklampsije, treba ti puno vise za to od povremeno povisenog RR-a. Preeklampsiji vodi EPH gestoza koju moze manifestirati jedan ili kombinacija faktora E(edemi), P(proteinurija) i H(hipertenzija). Ako te vode pod hipertenziju nemas razloga za paniku, manje uzbudjenja pred pregled.
    Godine na to ne utjecu pretjerano, ja imam 37 i ne panicarim
    Tezina takodjer jer bitni su edemi ne kilaza.
    Nazalost stanje u zdravstvu je takvo da cesto tih trakica i nema, a opet ne zelim ni opravdavati postupke sestre koja je mozda samo pretjerano lijena.
    Ako zelis biti sigurna a ne da ti se navlaciti sa azdajom u ambulanti u ljekarni kupi UroComb test, popiskis se, umocis trakicu i pregledaj sama. Prvenstveno pratis proteine, a nakon toga hemoglobin (prisutnost krvi u urinu) i leukocite ( kao potencijalni znak eventualne upale mokr. puteva).
    Nadam se da sam ti pomogla bar malo, opusti se i uzivaj, zbog jedne ili dvije trakice manjka ne znaci da ce nesto krenuti po zlu. Think positive
    Posljednje uređivanje od Asper : 06.03.2014. at 09:55 Razlog: greska

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

fala ti Asper . Least, nisam iskreno znala da se i TE trakice mogu naručiti prek neta, hahaha. ja sam samo naručivala ovulacijske i testove na trudnoću. ovo mi nikad ne bi palo na pamet. bum proguglala o svemu. hvala curke .
    Posljednje uređivanje od Franny : 06.03.2014. at 11:39

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Franny, mislim da te trakice možeš kupiti u ljekarni bez problema

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako ne želiš mijenjati ginekologa, ja bih isto ovako kao što su cure rekle. Naručila, kupila i sam svoj majstor bila. I vjerojatno njoj ne prešutila da to radim sama.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sara, još si tu?

kad si na kontroli?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Još sam tu

Bila sam jučer na pregledu i sve je dobro. Sljedeći dejt je u ponedjeljak na 40+5. A do tada...

Kako je malac?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

super da je sve ok.
    ipak, želim ti spontani početak i prije ponedjeljka

malac je super, uglavnom spava, pa ga moram buditi za podoje, jer mi je produkcija pojačana
    i to mi je najveći "problem"
    ja sam, evo tjedan dana nakon poroda, totalno super, jedino mi fali kondicije
    i vapim za lijepim vremenom da mogu malo van

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

rahela,
    sarasvati, setno i da krene samo....

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Rahela, zvuči genijalno!

Hvala vam!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mi bili na kontroli 38+3, na ctgu, rađena i amnio voda je mljecna sve je ok, kontrola ponovno u utorak!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

snupi još malo,kako je brzo prošlo!
    di nam je Zima??

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Snupi, zašto amnioskopija? Doktor nešto posumnjao? Ti bi mogla i prije mene, voda ti je mliječna Ja zapravo ne znam kakva je moja

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

otvorena sam za prst, cinilo im se da sam jace otvorena , jako sam naotecena, jedva sam nasla cipele u kojima sam isla na kontrolu od 30 pari.I ja imam osjecaj da budem rodila prije trbuh mi se poceo spustati.

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Željkice prebrzo, da li se kome zima javila?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cure popravljala sam zubni dobila malu injekciju? Kaze zubarka da se to moze, jel to ok?

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Može, bez problema

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ne želiš mijenjati ginekologa, ja bih isto ovako kao što su cure rekle. Naručila, kupila i sam svoj majstor bila. I vjerojatno njoj ne prešutila da to radim sama.
    a kak često da to radim? npr. u one dane kad me naručuje, tom dinamikom? ono, kao kad sam to radila u bolnici ili kod bivše ginićke? ne treba češće (bolje da nemam taj vrag doma, svako malo ću se testirati, hahaha. valjda nije preskupo ). da, definitivno bum joj rekla da si to sama kontroliram, ako krenem na to. pa mislim, to je njen posao, a ne moj .

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Franny, apsolutno je to njezin posao! To se obično radi na mjesečnom pregledu. Najbolje tom dinamikom, da ne pstanes opsesivna. Provjeri koliko su kod nas (ja nisam znala da ih ima i kod nas u slobodnoj prodaji) i koliko su netu, mogle bi biti jeftinije.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bok cure! Naišla sam na ovu temu koja je, eto, trenutno savršena za mene. Prije dva tjedna sam saznala da sam T. Nakon 4 godine prirodno sam zatrudnjela. Prošli tjedan sam bila na UZV i vidjela se GV, danas ga ponavljam. Po ZM sam T 8+3, ali mislim da je stvarno stanje 6 tjedana. Ugl strah me današnjeg UZV-a. Simptomi jesu malo jači zadnjih par dana, ali nikad se ne zna...

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Jutro svima, mi smo danas 10 tjedana

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure! Naišla sam na ovu temu koja je, eto, trenutno savršena za mene. Prije dva tjedna sam saznala da sam T. Nakon 4 godine prirodno sam zatrudnjela. Prošli tjedan sam bila na UZV i vidjela se GV, danas ga ponavljam. Po ZM sam T 8+3, ali mislim da je stvarno stanje 6 tjedana. Ugl strah me današnjeg UZV-a. Simptomi jesu malo jači zadnjih par dana, ali nikad se ne zna...
    jutro Tina, zasto UZV ponovo ovaj tjedan ? Obzirom da si prirodno zatrudnjela dinamika UZV-a nije toliko cesta, nakon prvog i potvrde uredne trudnoce tj. prisutne GV na UZV slijedeci UZV bi trebao biti za 4-6 tjedana.
    Posljednje uređivanje od Asper : 07.03.2014. at 07:17

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Asper- bila sam na RTG-u koljena pa mislim da zbog toga. Mislila sam da je ovo još jedan ultra dugi ciklus i obavila sam RTG, a kad ono... Vjerojatno želi vidjeti da li je sve ok. I o koliko tjedana se zapravo radi. Prvi UZV sam imala 25.02. Sad je prošlo 10 dana pa valjda sad očekuje malo vise "akcije". Ako danas bude sve ok onda bi slijedeći UZV trebao biti za 4 tjedna.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zaboravila sam napisati - test mi je na 39 DC bio negativan. Plus se pokazao na 44 DC.

Darija_os avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Jutro Asper,kako to vrijeme leti
    jelda?nećemo se ni okrenuti već ćemo biti pred porod hehe posto smo tu negdje,kad je tebi napisala očekivani termin?meni 22.9.,ali po zadnjoj M,nekako mislim da će to biti kasnije malo...

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Oki, znaci danas bi po amenoreji tj. ZM trebala biti 10-1, trebala bi se vidjeti bebica vec, no ako imas ovakve duze cikluse moguce je odstupanje izmedju UZV i ZM, sto te uopce ne treba brinuti, kasnije ce ionako prema mjerenju parametara procijeniti trajanje T, sretno danas, javi novosti

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Zm 28.12. ?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

TinaBne brini, sve bude suuuuper jer danas gledaš malo hrabro treperavo srčeko!

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj Darija_os prvotno napisa Vidi poruku
    Jutro Asper,kako to vrijeme leti
    jelda?nećemo se ni okrenuti već ćemo biti pred porod hehe posto smo tu negdje,kad je tebi napisala očekivani termin?meni 22.9.,ali po zadnjoj M,nekako mislim da će to biti kasnije malo...
    ooooo Dariaaa , oprosti nisam ti jucer odgovorila na post, procitala sam da ti je prebacen UZV na slijedeci tjedan, kad ides ?
    Ja sam u srijedu.
    Bebica ce biti jos vec i ljepsa iduci tjedan
    Meni ti je termin 03.10, ni je ne mislim da ce bash biti termin jer mi je 4. trudnoca, al
    najvaznije je da sve prodje i bude u redu

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Asper prvotno napisa Vidi poruku
    Zm 28.12. ?
    Evo kronologije

ZM 07.01.
    14.02. - 39 DC - test negativan
    18.02. - 43 DC - RTG
    19.02. - 44 DC - test pozitivan
    21.02. - 46 DC - beta 173
    24.02. - 49 DC - beta 604
    25.02. - 50 DC - UZV - vidi se GV
    28.02. - 53 DC - beta 2400

Znači po ZM bi bila 8+3, a mislim da je 6 tjedana.

Muma

OT Vidi se da sam jarac po horoskopu...
    Posljednje uređivanje od TinaB : 07.03.2014. at 08:01

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Imam jedno pitanje za sve trudnice...negdje sam čula da trudnice nemoraju plaćat dopunsko osiguranje (osobno plaćam ono klasično preko Hzzo), da im je u trudnoći sve participacije plaćene , i prvim 45 dana nakon porodna ?

je to istina, plaćate li vi?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jedno pitanje za sve trudnice...negdje sam čula da trudnice nemoraju plaćat dopunsko osiguranje (osobno plaćam ono klasično preko Hzzo), da im je u trudnoći sve participacije plaćene , i prvim 45 dana nakon porodna ?

je to istina, plaćate li vi?
    Plaćene su participacije vezane za trudnoću, ne sve. Znači kod zubara bi platila participaciju, ako ideš doktoru nevezano za trudnoću isto bi platila. Doplate za lijekove plaćaš kao i do sada.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ok, hvala Martina

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

trudnice nove...ma čestitam vam na srčekima, one koje ste vidjele, a one koje to čekaju, ne sumnjam da će ih ubrzo razveseliti

mravak, da dopunsko je pokriveno, međutim sve mora biti pod dijagnozom trudnoće...ono što nije nije ni pokriveno...
    bar koliko ja znam.
    recomo kad idem vaditi hormone štitnjače, ako mi uputnicu piše moj ginekolog gdje piše da je dijagnoza trudnoća, to je pokriveno, ali ako mi daje opća praksa i ne piše to, već samo hipotireoza...onda mislim da nije pokriveno. ne znam kako je s lijekovima osim onih koji su vezani za trudnoću. tako da sam ja nastavila plaćati.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ma i ja ću nastavit plaćat...mislila sam da su sve participacije plaćene a ne samo one vezane za trudnoću...inače ne koristim nikakve lijekove, ni preglede vezane za mene ili trudnoću....

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ne znam što bi bilo kad bi primjerice dobila neku upalu i trebala uzimati antibiotik koji ti daje opća praksa...možda koja curka ovdje zna nešto više..i mene zanima

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam što bi bilo kad bi primjerice dobila neku upalu i trebala uzimati antibiotik koji ti daje opća praksa...možda koja curka ovdje zna nešto više..i mene zanima
    Ako ti opća praksa npr. napiše antibiotik na dijagnozu upale sinusa - plaćaš participaciju. Opća praksa ne bi smjela korisiti trudničke dijagnoze. Ako ti ginekolog napiše atb za upalu (a dijagnoza nije trudnička, to se rijetko dogodi i obično greškom) - isto plaćaš. Ako gin piše atb na dijagnozu upale u trudnoći - onda ne plaćaš.

Asper avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Tina, po ZM si sada 9. tj, opusti se i uzivaj danas

nancha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Cestitam svim novim trudnicama!
    Franny, jako je bitno da imas odgovornu ginekologicu koja pazi na svaki detalj..ja sam do 10. Tjedna vec odlezala par dana u bolnici zbog visokog tlaka, srecom bez proteina, dok mi nisu odredili terapiju.. meni taj tlak zbog svega toga u pocetku i dalje skoci prije pregleda i moja ginekologica puse i na hladno i salje me na raznorazne pretrage zbog toga.. srecom, svi drugi nalazi su uredni pa se ne brinem vise toliko.. ali hocu reci-da mi prije 12-13 tjedna nije mjerila tlak, tko zna sto bi bilo..

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

bok svima, čini mi se da je ovo tema za mene
    moje stanje je sljedeće: drugi put sam trudna, i totalni kaos! Prvi put je sve bilo idealno: imala sam vremena za čitati, vježbati, kuhati, jesti zdravo, misliti pozitivno... A sada ništa od toga, slabo mi je po cijele dane, ništa mi se zdravo ni nezdravo ne jede, na kraju ispadne nezdravo jer ne znam šta bi spremala za ručak, mali mišić je ušao u najgoru fazu (2 i pol godine) ni on neće više ništa da jede, hoće da se stalno ja igram s njim, a ja nemam force, kuća u rasulu jer mi se ne da spremat... o poslu da i ne pričam...uopće nemam vremena bit sretna jer sam trudna... nadam se da će se stanje popraviti kada prestanu mučnine.... jel koja od Vas ima slične probleme?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

siki puno curka znam da su imale u drugim turnoćama slično...ne brini, ništa nenormalno, osim da je drugo stanje. glavno da nemaš bolova jačih, obojenih iscjedaka.
    ja nisam imala mučnine, ali od umora nisam mogla dočekati večer, stalno bi spavala...na poslu iza ekrana, doma čim bih došla.

nego, drage moje, nekako me danas cijeli dan dok hodam probada desna strana, područje jajnika. ništa nenormalno zar ne? nije jako, ali mi se ono na trenutak teško izravnati kad specka i probode.?!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo obavila sam UZV. U GV sad imam embrionalni odjek veličine 2,5 mm, ali još nema otkucaja. Po ZM sam 8+3 tjedana trudna, a po UZV 5 tako da je rekao da i ne mora još biti otkucaja. Izgleda da sam O imala na 29 DC.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj siki prvotno napisa Vidi poruku
    bok svima, čini mi se da je ovo tema za mene
    moje stanje je sljedeće: drugi put sam trudna, i totalni kaos! Prvi put je sve bilo idealno: imala sam vremena za čitati, vježbati, kuhati, jesti zdravo, misliti pozitivno... A sada ništa od toga, slabo mi je po cijele dane, ništa mi se zdravo ni nezdravo ne jede, na kraju ispadne nezdravo jer ne znam šta bi spremala za ručak, mali mišić je ušao u najgoru fazu (2 i pol godine) ni on neće više ništa da jede, hoće da se stalno ja igram s njim, a ja nemam force, kuća u rasulu jer mi se ne da spremat... o poslu da i ne pričam...uopće nemam vremena bit sretna jer sam trudna... nadam se da će se stanje popraviti kada prestanu mučnine.... jel koja od Vas ima slične probleme?

Kod mene ista situacija.... sada sam već 15 tjedana i mogu ti reć da sam se ufurala i počela polako čistit kuću onako detaljnije jer ova 3 mjeseca je to bilo samo lagano održavanje(zbog medicinske potpomognute oplodnje,bolne punkcije i hiperstimulacije pa mirovanje mjesec dana) .
    Što se tiče ishrane jela sam što mi se jelo , najvažnije mi je bilo da mi se od te hrane ne diže želudac...sada su mi mučnine prestale i s guštom kuham i jedem to skuhano...
    Što se tiče djeteta...uživaj u njemu koliko možeš...uskoro ćeš svoje vrijeme morat podjelit na dvoje djece i već me lovi panika kako će to starije dijete prihvatit kaka sam cijelo vrijeme do sada bila samo s njim...i baš me zanima kako ću dojit uz ovo starije....ali svi su preživjeli pa ću i ja...
    Znala sam par dana dok curka spava popodne skuhat , počistit...e onda nastane problem kada se ona digne odmorna , a ja komirana... tako da ti ja sada spavam s njom popodne ili bar ležim i odmaram...a kada se digne kuham i čistit uz nju koliko mogu...a kada mi se neda ostavim sve kako je , obućem dijete i u šetnju po naselju....navečer kada dođe muž on je preuzme a ja čistim i perem suđe...

al sam se raspisala.....

a što bi tek napisale mame koje imaju već dvoje ,troje djece?

Čestitke novim trudnicama!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •