Cure mozete li mi napisati mejl na koji mogu traziti da mi posalju protokol ? Hvala vam unaprijed, već mi je par djevojaka javilo da su dobile protokol a ja ništa.
Printable View
Cure mozete li mi napisati mejl na koji mogu traziti da mi posalju protokol ? Hvala vam unaprijed, već mi je par djevojaka javilo da su dobile protokol a ja ništa.
znači bilo vas je jutros dosta u Mariboru na UZV...i ja sam bila....Ludnica,koliko parova je bilo.....:)
Cure-molim brzi odgovor-kakva je lokalna anestezija u Mariboru?Da li je to analgeza u venu ili samo onaj stil-apaurin+tramal?
Meni su rekli da mi je endometrij 6,7 mm.....a folikula imam 14,13,12,10 mm,svakako... jel to ok il nije,nemam pojma....nisu mi ništa rekli,to sam čula kad je govorila....jučer mi je bio 6 dan na gonalima....Šta vi mislite ,jel to dobro ili ne? u pon opet na UZV
sandric šalji na ovaj mail ivf.amb.maribor@gmail.com na taj mail ti odgovara sestra Jasna!
Danas je gotova punkcija-8 jajnih stanica su izvadili.Malo mi je muka od anestezije ali proći će.Transfer u petak
¸Pčelica2009, bas sam se pitala kako je proslo danas.Sigurno smo se jutros vidjele u onoj guzvi dok sam cekala UZV.Dobije se ona anestezija od koje zujis jos 2 sata?Meni to izaziva groznu mucninu, povracam po 3 puta.Ja sam u utorak na punkciji, valjda sam zadnja iz nase grupe.
Pčelice bravo ~~~:-D
Super Pčelice,bit će blastica!!! :-D
Bravo Pčelice :-D!
nisam u toku, ali vidim da je veselo, pa svim mariborcankama zelim puno srece!
I ja sam cijeli dan bila rigoleto a još sam i jako krvarila ali već danas prolazi.Moguće da smo se vidjele.Ja sam bila sa još 2 para pa smo se klebarili cijelo vrijeme.Kod Stanka smo stanovali pa smo se zbližili.Dečki su si mjerili najbolje prolazno vrijeme pa su umirali od smijeha:lol:.Ipak da malo razbiju sami sebi tremu:lol:
Cure znam da nije pitanje za ovu temu ali treba mi hitno odgovor. Danas sam primila prvu injekciju decapeptyla i bojim se da mi je susjeda nije dala kako treba. Injekciju mi je dala pod kutem od 45 stupnjeva i to toliko blizu kože da se ta tanka iglica nazirala kroz kožu. nA TEMI "SAMODAVANJE INJEKCIJA" stekla sam dojam da si druge cure daju nešto dublje odnosno više u salo neg toliko blizu kože...Molim vas ako netko zna, jer kako sada naučim tako ću si davati do kraja...(na poslu ne mogu otvoriti nikakive filmiće sa you tuba jer imamo zabrane administratora za večinu int. stranica)
Gizmos,bitno je samo dal ti je tekućina ušla pod kožu ili ne,a vjerujem da je.
GIZMOS mislim da je ok, ali idući put malo dublje ~~~~~~~~~~~~~~:love2:
ja mislim da češ sama najbolje to obavit. Ja sam se užasavala igle, ali čovjek se na sve navikne.
Gizmos, malo dublje, ne smije se nazirati kroz kožu.
Ja bi si cijelu iglu zabila do kraja ionako je mala pa kontam da mi neće niš bit, a kad se probije koža dalje se ni ne osjeti (al kod meopura ne znam jesu iste igle za decapeptil?)
mislim da su tanje od menopura
Da li možda netko zna kako će u Mariboru raditi na datume oko Uskrsa? Imaju li oni neke praznike tada ili ne? Trebala bih uskoro početi sa svojim kratkim protokolom, a m mi naravno kasni (uvijek kada ne treba :-(), pa se bojim da me ne prebace za idući ciklus.
Samo da javim da je jučer Ketyy bila na punkciji i da je ispunktirano 20 folikula (ali nije sigurna da li su joj to rekli broj jajnih stanica ili folikula, šta vi mislite?). U četvrtak će znati točno, ali vjerojatno će transfer imati u subotu. Dobila je anesteziju i nakon nje injekciju za bolove, ali sve je prošlo ok! Potrošila je 27 decapeptyla i 27 gonala i sada čekamo.....Ketyy, sretno:heart:i da nam se vratiš sa najmanje dva mališana!
Hvala vam za odgovore od jučer- mi smo imali na poslu prekid veze i ostali bez interneta i telefona pa nisam mogla zahvaliti. Javila se i sestra jasna i rekla da je sve ok ali da sobodno može malo dublje ta injekcija pa ću danas reći susjedi tako (ona je med. sestra pa mi je bilo malo neugodno mješat joj se u posao-ali vidim da si svi daju malo dublje pa ću i ja tako), a od sutra počinjem sama odnosno uz pomoč
MM.
Pčelice, super rezultat! Vrati nam se trudna i sretna! :heart:
jajnih stanica.Oni broje jajne stanice.jedna je u mojoj grupi imala 32 i odmah su joj dali infuziju da spriječe moguću hiperstimulaciju.A curi je bilo 1.put.
Ja sam u zadnjem postupku u MB imala 21 JS i dobili smo 15 blastocista.
Prije punkcije su me upozorili da bi kvaliteta JS mogla biti losa s obzirom na njihov broj, kvaliteta je bila zapanjujuce dobra sto pokazuje i rekordan broj blastica. Imala sam HS koju sam nekako uspjela smiriti sa strogim mirovanjem i ispijanjem galona vode. HS je vratila kada je beta pocela rasti ... Nas 'blastic' je proslu subotu proslavila svoj treci rockas!
Pcelice molim te posto si ti najsvezija sa punkcije a ja sam gore postavila pitanje ali mi niko nije odgovorio, kazi mi da li su insistirali da dole (vagina) moras biti kompletno izdepilirana pred punkciju. Hvala ti na odgovoru.
zvezdicad, vjerojatno nitko nije odgovorio na tvoje pitanje jer ti nitko nemoze nadmetnuti 'frizuru'. Nema nikakvih posebnih prohtjeva i zahtjeva s obzirom da se ne radi o operativnom zahvatu.
Netko je napisao da se u MB potpuna anestezija daje u venu sto vjerujem da nije tocno jer se do sada uvijek radilo 's maskicom' za uspavljivanje (mozda se u medjuvremenu nesto promjenulo).
I ja sam pomislila da se radi o jajnim stanicama ali nije bila sigurna što su joj oni rekli...ma to je super i bit će tui puno blastica. Jadnica se dan prije punkcije otrovala hranom i završila u bolnici na injekciji, ali, eto srećom je na kraju sve završilo dobro. Ketyy, ako si se dočepala interneta samo ću ti:bye: pa kad se vratiš češ nam ti ljepo sve ispričati...
Maxime hvala sto si se javila. Ja sam postavila to pitanje jer u Beogradu u klinici gde sam ja radila insistiraju na kompletnoj depilaciji pre punkcije.
bok cure! Evo, ja bila kod dr.Reša i dao mi terapiju puregon 3 ampule na dan + cetrotide.probat ću nabaviti lijekove ovdje kod nas , al u apoteci me pitaju od koliko je puregon. zna li možda koja od vas kako se naručuje puregon? inače, odmah bi krenula, od 2 DC sa puregonima.
gaia, sretno, sjećam se da je bilo cura koje su koristile puregon kod dr Reša, mislim da je i bilo postova ovdje o tome pa probaj potražiti, a ako ti se niko ne javi ili ne nađeš- pošalji mu mail ili ga nazovi.
gaia, ako te zanima puregon 600 (700 ml) mozes mi se slobodno javiti na PP.
Draga gaia,
Ja sam ti prije mjesec i pol bila na istoj terapiji kod dr. Reša.
Jedna osnovna ampula Puregona ti je 50 jedinica (za razliku od Gonala i Menopura gdje su ampule 75 jedinica).
Dakle, možeš uzeti ampule od 50 jedinica i svaki dan koristiti po 3.
A možeš uzeti i Puregon Pen, pa kupiti veće ampule (postoje od 300, 600 i 900 jedinica) i onda si na brojčaniku Pena svaki dan naštimavaš 150 jedinica. Vrlo jednostavno za koristiti.
Mi smo radi čiste komocije i Pen i ampule uzimali direktno kod Reša i davao nam je potrebne količine od kontrole do kontrole. Prvi put nam je dao ampulu od 900 jedinica, što je odgovaralo potrebnoj količini za 6 dana. Nakon toga mi je jednu dozu uštrcao kod sebe na licu mjesta te dao još ampulu od 300 jedinica za zadnja dva dana i to je bilo to.
Puregon sam koristila od 2dc do 10dc, a Cetrotide od 9dc do 11dc. Ovitrelle (štoperica) išla je 11dc u 20h, a punkcija je bila 13dc.
A rezultat ove moje terapije pogledaj u potpisu. :mrgreen:
Cure HVALA! Ipak sam svejedno poslala mail doktoru, da mi i on potvrdi. još se razmišljam dal ću odmah u postupak,ili da odgodim za jedan mjesec.
Miki76 nisam baš u toku pa tek sad vidim tvoj potpis...pa čestitam od srca, bravo za dr Reša :klap:
Strike hvala ti na odgovoru:-)
Nisam se prije stigla javiti-frizura je po izboru.A što se tiče anestezije ja sam dobila i u venu-a kako me ta nije uspavala-nakon kratkog vremena sam dobila masku.I ako vas poslije boli,slobodno tražite injekciju-oni ostave iglu u veni baš iz tog razloga