MonaLi,
Cestitam na deckicuu :)
Printable View
MonaLi,
Cestitam na deckicuu :)
mono - hvala ti :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
HADASA zato i pitam jer sam jesenas opet čitala taj komplet. Ukratko, moj sin će nositi ime po njenom nadimku iz druge knjige. To je jedna od onih koje jednostavno moram ponovo pročitati svako toliko i koja vraća vjeru i u ljude i u Boga.
Zibba- totalno sam se naježila ,jako lijepo ime :)
Pročitala sam ih već par puta i uvijek u nekom periodu života dok su mi trebale. Čak sam prvu koja mi je najdraža posudila i nikad nisam dobila ju natrag,ali prošle godine mi je mm kupio za godišnjicu i čitala sam ih taman u vrijeme pretraga i početka svega ovoga . Mislim da ću se uvijek vraćati tim knjigama , divne su mi :)
Boli me glava, tresu mi se ruka,muka mi... Idem mjerit tlak, 86/63
Koma,nikad mi nije isao ispod 90
Vrci - i meni je danas koma ,a uvijek imam niski,sad u trudnoći još i niži...meni je po onim vrućinama konstantno ispod 90 bio .
Trenutno sam bez baterija,pa ne mogu izmjeriti , ali tresenje ruku mi je pod normalno već,više me ona omamljenosot i lagana nestabilnost brine.
Inače mi najviše pomaže kava ili čaj,pošto to ne pijem onda hladna voda i nešto slanog,krekeri ili slično ako mi opet od toga ne bude muka.
Ja pojela krekere, osjecam da mi je bolje.
Navikla sam na nizi tlak,al ne i na tu tresavicu
A na pregledu uvijek bude skolski :D
Meni je uvijek dok je neka promjena vremena ( ko baba sam , predviđam kišu :-) ) Moja sestra je isto imala nizak i u trudnoći i ona je to rješavala s jako zasoljenim povrćem ( paprikom,rajčicom ) meni to trenutno zvuči miljama daleko , krekeri i mineralna su mi trenutno najbolji frendovi :)
Da, najavili su neku kisu danas
Ja inace volim slanu hranu, pa mi nije problem :)
Tlak je koma, ja inače nikada iznad 90/60 uz 95-110 otkucaja. Iako sada u zadnje vrijeme mi je ipak nešto viši, u biti po meni previsok 125/85 i onda sam koma.
Za nizak tlak uzeti nešto slano plus jako puno piti. Ja kavu ne smijem nikako inaće i to kažu da je super za dizanje.
Meni jucer kod doktorice tlak bio 90/60 i ona mi rekla da je to super? To je moj tlak inace... ali nisam znala da je to bas super? :/
Meni kava prebrzo digne i onda mi se vrti. Ne pijem ju nikad, eventualno ness cokoladu
MonaLi bolji je nizak tlak od visokog, i dok nemas tegobe kao ja danas
Zibba i meni je poceo tako po malo ispadati sluzni cep i treci dan od toga sam rodila. Tako da priredi se sad ce to uskoro.
Ja sam inace nisko tlakas, tako da kad je tlak nizak sto vise tekucine i pojest nesta slano brzo se nadode. A ubise ove promjene vremena
Vrci - da bolje je nizi tlak, nemam takve tegobe ali sam uvijek umorna i uspuhana, pogotovo sad u trudnoci. Tesko mi pada vrucina i sve. Mozda da je tlak visi bi bilo bolje, ne znam.
Ma ja samo želim da se ove moje kontrakcije više uozbilji i krene sve kako treba, a ne ovako što već danima nešto stalno steže i boli ali ništa konkretno.
Sve se bojim da se malac opet ne okrene kontra jer je kao na vrtuljku cijelo vrijeme.
A bude valjda ovih dana. Sutra opet kontrola.
Kako je bilo na kontroli?
Ja danas malo krvarim,krv je čista i svijetlo crvena ,ne moram ni rec da sam se smrznula, tek mi je 7 tjedana,za sad nije jako ali nije mi ni malo svejedno , posto je blizanacka trudnoća,ne znam ako ne stane da idem na hitnu ,javim sutra doktoru ili ? Prošli put je bilo sve ok, i doktor mi je rekao da skoro svaka druga žena u trudnoći krvari,ali ipak me je strah .
HADASA, ja bi svakako otišla na hitnu. Sa krvarenjem se nije za igrati.
Kod mene ništa novo, na CTG dvije kontrakcije, u zadnjih 10 dana nalaz nepromijenjen tj nisam se otvorila ni za milimetar. Sve se čini da ćemo ovako dovijeka . Opet kontrola za 2 dana u mojoj ambulanti , veli dr da neće malac još van.
Hadasa,pricekaj da vidis jel bude stalo. Kad ti je pregled?
Meni je takav izljev znao samo doci,iscuriti i prestati. Tak sam jednom isla na hitnu, dok sam dosla tamo sve bilo cisto. A doma krv krv
Hadasa,
Nadam se da nije nista strasno...ali ja bi svejedno otisla na hitnu, tek toliko da se primirim malo !
Cure,danas nam je 21+2tt.
Jucer smo dosta dugo pjesacili po Zumberku.
Jel to moglo naskodit bebacici?
Nekako minje od jucer mirna....tu i tamo ju osjetim ali njezno,par udaraca kroz dan.
Evo mene napokon,otišli na hitnu oko pola 6,pa su nas odmah poslali na odjel ginekologije. Doktor je bio sjajan ,zbilja mi je sve dugo i strpljivo objasnio, krvarenje je tamo prestalo , bebice su dobro,ali imam hematom ,uglavnom sad sam na strogom mirovanju i u ponedjeljak idem kod svog doktora da mi otvori komplikacije ili bolovanje . Nadam se da bude sve u redu ,cure puno hvala na podršci i savjetima puno je lakše .
Ne mislim da joj je moglo naškoditi pješačenje. Ako nemaš kontrakcije, trebalo bi bit ok.
Hadasa,
Glavno da je sve s bebama ok.
Jesi u Petrovoj bila na hitnoj??
Gdje se nalazi hematom??
Aishwarya,hvala na odgovoru :-)
Ne mono bila sam u svom gradu,mi smo skoro 2 sata od ZG ,vjeruj mi ne bi tako daleko išla . Sad mi je samo malo problem naći zamjenu za posao ali snaći ćemo se nekako ,samo da sve bude ok :) Na poslu mi je stvarno ok,jučer imali dosta gosti s dosta djece i mislim da me to malo iscrpilo,od sad samo lagano,nikakve obaveze si ne stavljam u plan .
Hematom je između beba 24x12 mm,a bebe su 11 i 12 mm.
Hadasa,
Kuzim da !
Sad odmaraj i uzivaj ! :)
Hvala cure :heart::heart:
Uvijek nešto sa mnom,baš da ne ide po planu .Ali evo doktor me je dosta umirio,imao strpljenja mi objasniti i stvari koje ga nisam ni pitala.
Puno to znači, dok si netko da truda. Još mi je rekao vidimo se na porodu ,bilo bi stvarno dobro da dođem kod njega jer mi se svidio kao doktor i čovjek.
Nadam se da osim tlaka i mučnine ne bude više nikakvih ozbiljnijih problema.
Vrci kad ti je pregled? Meni sutra :scared:,
Iduci tjedan u utorak :)
Mene nije frka, imam babywatcher, srceko cujem. Mala udara povremeno. Pa se nadam da je i ostalo dalje ok
Sutra idem na OGTT :scared:
Vec osjetis bebu?
Aha. Prva dva puta u 13tt, sad je svaka 4-5 dana, al osjetim :)
Ta-daaamm!
Stigla sam.
40+ godina, druga trudnoća, spontana, 4-godišnjak iz IVF-a.
Strahova i strepnji na lopate, stoga se i prijavljujem tek sad, u 22 tt.
Primite me, rođeni!!
joj Arđo, sto mi uljepsa dan :-D
:-* :-* :-*