alma_itd prvotno napisa
Ja vec 2 dana na CTG imam kontrakcije koje su ceste ali nisu jake,ja ih ne osjetim bas nesto posebno,ali se ne smiruju ni na kakvu terapiju.Sto se bebe tice sa njim je sve ok,on skace(koliko mu prostor dozvoljava).Sad mi je dolazio dr.da mi kaze da ce mi raditi carski sad u petak:-o Sutra prema njihovoj racunici ulazim u 34tt.Kad sam to cula zeludac mi se podigao za ovih par mm sto mu je jos ostalo prostora,nisam znala sta bih prije,povratila ili dobila proljev od straha.Sreca pa je MM bio slucajno tu(inace dolazi uvece),pa je on mogao razgovarati sa dr(ja sam se oduzela od straha),i na kraju smo se dogovorili da cemo gledati dan po dan koliko izdrzim.Infuzija mi je konstantno prikljucena ako se brzo bude moralo reagovati.Nisam pametna sta je bolje,planirati npr carski neki odredjeni dan(a mozda je mogao jos ostati u stomaku i razvijati se) ili cekati da pocne krvarenje pa onda reagovati(a krvarenje mozda pocne danas a mozda i za 10 dana).Ne bojim se operacije,nije mi prva u zivotu,znam otprilike sta me ceka,strah me je sto ce bebu izvaditi ranije(mada sad je 2600gr,to je super kakvih prijevremeno rodjenih beba ima,ali ipak...:cry:)