cao da vam se javim mi smo bili jucer na uzv i sve uredu s bebom....tako slatko kad vidis kako svaki mjesec raste i koliko je slatka bebica... malo smo se sakrili pa nismo mogli viditi spol,ali nema veze bitno da smo zivi i zdravi!!!! veliki pozdrav almi i maloj bebici da im lakse prode cr.alma drzi se hrabra si..
inna i ja imam nekakav iscjedsak bjele boje,i rekao mi je dr da je to sve normalno u trudnoci..zato uzivaj u stomacicu svome i pomazi ga :D
alma, ništa ne brini - čim doguraš do 34tt to je sve za 5! uz to si dobila i injekcije za sazrijevanje pluća i bebač je dovoljno zreo za život izvan maternice - šanse da bude bilo kakvih posljedica su nikakve! i to je puno bitnije od kilaže, a i ona je suuuuper! tako da se slobodno možeš opustiti - kriza je prošla!
Za te kegelove vježbe prvi put čujem. Sve sam probala pa ću i njih.
Čestitke svim bebama i pozz almi. Mislim da ne treba više brinuti za bebu, može ona van bez pol frke. No na sebe bi alma mogla početi malo više misliti jer beba treba mamu. Carski ne škodi bebi, ali to je operacija. Komplikacije, rez, oporavak, sve je popraćeno svim onim što su cure napisale. Zato bi pametnije bilo
malkice misliti na sebe i odmarati. Staviti cd sa opuštajućom glazbom. Klasike, meditativnu glazbu, slušati vlč Suca...samo ne strah(adrenalin, prolaktin...itd).
Alma, ženska drži se...bilo kako bilo samo da momak bude živ i zdrav![]()
na otpusnom pismu iz Praga je pisalo za utriće po potrebi do 32 tjedna i doktorica koja me vodi je rekla da bolje da ih uzimam kad su već tako napisali jer naštetit ne mogu i eto nas do 32 tjedna u društvu sa utrićima iako, u pravu si nisam imala nikakva krvarenja,dapače do jučerašnjeg pregleda je sve išlo savršeno,zato me malo i uzdrmalo ova info sa viškom plodne vode koliko god svi ostali pokazatelji govore da je sve u redu,nije mi svejedno,ali šta je tu je odradit ću te pretrage da i one potvrde da je tako
Đurđa niti mene još nisu skinuli sa utrogestana. Tvrdi slavna doc da ne mogu naštetiti.
Sa estrofema sam se skinula po uputstvima iz Praga (mada oni smatraju da ni utrogestan više ne treba)
U vezi ostalih lijekova Mardešić me izričito upozorio na "pojavu" u RH da mu ivf cure
skidaju prije vremena sa lijekova jer su štetni.
Objasnio je da su naše trudnoće specifične i da u slučaju prestanka uzimanja
propisanoga do 14 tog tjedna, može doći do gubitka trudnoće. Dalje, prema njegovim riječima,
ovisi o ginekologu.
moja se ginekologica jednostavno nije htjela upuštati u samostalnu odluku o ukidanju nago je prihvatila preporuku iz Praga,tako da sam ja jedna od rijetkih koja je uzimala utriće do 32 tjedna,rekla je štetit ne mogu pa nek ostane kako su napisali,ali sad mi ih je već stvarno dosta a i ova lubenica koju sam progutala(hahaha) već pomalo smeta apliciranju tako da se veselim da je i tome došao kraj
alma....moja jedna frendica je rodila bebu u 38tt sa 2500g, druga je rodila dječaka sa 2050g u 37tt i obje imaju zdravu djecu danas, treća frendica se rodila sa 2000g i sasvim e normalna......pusa i sretno na op...ja da sam na tvom mjestu bih izabrala operaciju već sad jer ne vrijedi riskirati krvarenje.ipak je puno opasnije.
đurđa imaš pravo, oni škoditi ne mogu, samo svaka čast da si izdržala ''guranje'' do 32 tt)) a mogu misliti kako je sageti se s 'lubenicom'
)
simicv i mene je dr Mardešić upozorio da ''pustim'' hrv. ginekologe ako mi budu sugerirali da estrofem, utrogestan a posebno prednizon su štetni ili da ih pokušaju prije njegove preporuke ukinuti jer bez toga nema trudnoće..za kegelove vježbe je dovoljno kod mokrenja zaustavljati mlazove mokraće i time se vježba ta grupa mišića koji kontroliraju mokrenje..
Cure da li koja od vas zna koji je normalan omjer afi ,plodne vode za 24 tjedan il kako je vama bio taj afi?
Pozz curke,flash news!Moj hematolog i dalje zadovoljan zeljezom,krvnom slikom,trombocitima,itd,a poviseni d-dimeri i fibrinogen iako uz
heparinsku dozu 0,4,normalni su,kaze on.Kaze cijenjeni, da kojim slucajem ne koristim Fraxiparin,d-dimeri bi poletjeli u nebo.
Kontrola mi je za mjesec dana.
I ja sam jos na Utrogestanu, dozi 3x2.Neko vrijeme sam pila,pa sam opet presla na vaginalne aplikacije.Vidjet cu za 6 dana da li nastavljam
ili prekidam.U principu mi ne smetaju jer em trbuh nije jos lubenicastem se ionako budim po noci najmanje 3 puta i mogu si nastimavat
osmosatne periode kako hocu.
Hop drago mi je da si se javila.Zao mi je sto si stalno pod stresom,kazes.Ma sve smo,svaka na svoj nacin.Neke se bolje nosimo,
neke manje dobro.I ja se opterecujem sa puno toga,ne znam koliko moj bebach trpi zbog toga,ali ponekad se ne moze iz
koze i bilo sto mijenjati.
jeste vi krvarile u trudnoci poslije vađenja briseva ? ja jesam jutros
Sela, molim te možeš mi reći gdje u kom gradu se vodiš kod hematologa?
I koje ti pretrage odrađuje, onako "rutinski"?
Jer vidim da svaki vodi svoju politiku i da sustav pretraga pod heparinskom terapijom nema veze od osobe do osobe.
Evo napisala sam ti u poruci.U principu sam prvo krenula kod prof.Salek Zupancic sa Rebra,ali kod nje se dugo ceka na narucivanje,
pa kako mi je jednom bilo hitno,nasla sam varijantu iz poruke.
mene moji doma tlace i pametuju da nisam trebala radit u trudnoci briseve , eto sad krvarim i mogu nesto zabrljat, a meni malo fali da se pocnem brinuti, mm mi puni glavu da nisam trebala , a kako nisam zadnji brisevi bili u 3mj 2011
dajte recite da nisam nista pogrijesila , ajme kako sam postala panicarka
evo moje crvenkape i njezinih paranoja..čak mislim da te više opterećuju tvoji ukućani nego ti sama sebe....naravno da nisi pogriješila...nema žene koja ih u trudnoći ne radi....ALI NEMA!!! jao meni što bih te ja tukla....eto ko za vraga baš TI krvariš nakon briseva...biti će da ti je taj tvoj cervix sav natečen kao što i biva u trudnoći to je normalno....ali kud baš ti!
))...naravno da se ne smiješ sekirati..joj draga moja najdraža....hehe
i još nešto..ne odlučuješ ni ti ni tvoji doma da li se brisevi uzimaju..ovako i onako bi ti doktor napravio briseve jer je to uobičajeno...jao jao moja ti
Posljednje uređivanje od mirna26 : 25.01.2012. at 16:46
curke....kako vaši bebonei? da li vas kikaju?uh..moj je sada redovit..obavezno u 6 ujutro buđenje....onda tokom dana nešto onako čisto da se javi da je tu...ali navečer.....jao što je to zaboga ...i to od 22 do 23....to se zove akcija "ajmo mamu razbit da vidi sve zvijezde jer je tako zabavno",pogotovo kad legnem i da ću usnut.e oćeš oćeš...malo morgen....nema spavanja..hihihi..a maternicu nakon toga baš osjetim da boli ali prođe brzo..eh..slatke moje muke..samo nek zlato moje kika koliko hoće...sve ću ja izdržati![]()
Potpisujem od riječi do riječi. Brisevi se u trudnoći rade i nije rijetko da žena poslije njih krvari. Isto i kao nakon ručnog pregleda ili vaginalnog uzv-a koji se isto -gle sad čuda - u trudnoći rade. Čepiče draga u uši pa nek ukućani kukaju koliko hoće. Znam nije ugodno vidjeti smeđarenje ili krv svako malo i razumijem te ali probaj ipak ne skakati na prvu jer ćeš se izluditi.
Crvenkapice mila, odmaraj i sve će biti ok...ja osobno nisam imala takvih iskustava...moraju se raditi brisevi...i to baš za dobrobit tvog bebača......nadam se da će sve biti ok...
Joj cure moje što vas tek čeka...što se tiče udaraca....uživajte sada još dok su vam bebači nježni....vidjet ćete kad vas opali po rebrima i želucu...ja ponekad ne mogu sjediti koliko mi upire u želudac....kao npr. sada...nema gdje ne može udariti....
potpisujem sve što kaže IvaMia,
brisevi se moraju ali baš moraju raditi u trudnoći za tvoje dobro i dobro bebe!!!
i što se tiče udaraca, čitala sam da bebe od 32 tt nemaju baš prostora i ne udaraju kao prije ali ova moja opovrgava to pravilo kao i tvoja IvaMIa..nema gdje je nema,..
Boxice hvala tiSinoc sam malo na netu gledala one karte sto se salju prijateljima kad se rodi beba(to je ovdje obicaj),moramo i to naruciti na vrijeme i dok sam birala uzorke primjetila sam da ustvari cijelo vrijeme citam koliko su zapravo bebe bile teske
Sutra sam ponovo na UZ.Stanje na CTG isto,ali na srecu nemam krvarenja(na tvrd stomak i povremene kontrakcija sam se vec naviknula).
crvenkapice ti se nesmiš nervirat a još te i ukučani nerviraju,moš mislit šta ti je muž stručan,pa nisi tribala radit briseve po njegovome. I ja sam ih radila u cito,nemogu ti reć jesam krvarila poslije njih jer sam ionako krvarila i smeđe brljavila, tako da nemaš brige,meni je i onda Š. rekao da je ok i ako prokrvarim malo poslije briseva jer su osjetljive te žilice dolje. Zamoli muža i sve oko tebe da te ne nerviraju.
dr. koji mi je radio briseve je mumljao kako se to ne bi smjelo radit u trudnoci , kako se ne smije cackati , da je protiv toga itd.
meni je bilo jednostavno muka sto opet na gacicama moram gledat krv , ali proslo je ...
Da se i mi na brzinu javimo..
20.01.2012. u 11,54 je stigla naša dugo čekana djevojčica.
Rodila sam na carski rez Miu dugu 49 cm i tešku 3080 grama.
Kad nađemo više vremena, javit ćemo se.
Puse svima..
jebenti ginekologe koji mumljaju sebi u bradu! taj mi neulijeva baš povjerenje,kad budeš zabrinuta ajde u cito,ili bar na 3D u njih jer oni tamo gledaju protoke krvi i sve organe.
Mia Lilly čestitam!!!!![]()
Mia Lilly, tebi i tm iskrene čestitke! velika pusa i topla dobrodošlica malenoj djevojčici!
ja sam danas bila na pregledu, punih 37 tt. mala +3kg, ja +10kg, kaže dr idealno, zatvorena, sve ok, mala glavom doli..i dr primjetio da non stop lupa i kaže, neka bolje da lupa..
nema naznaka da će skoro vani![]()
Čestitke Mia, vjerujem da uživate u svakom trenutku s princezom![]()
Mia Lily čestitam i ja čekam svoju curku! I dečka za tatu!
Danas vidjela na 4D, bebe zdrave, nema anomalija, cervix se drži.
Crvenkapa i ja krvarila tri dana nakon briseva. Inače ni kapi. A stari mi se naroljao i isto tako
popovao, više ga i izbjegavam, samo me živcira. On bi najradije da ne idem doktoru. Još me
zahebava što im dopuštam da črčkaju po meni ( a čoek mr elektrotehnike). Ko neki seljo se ponaša.
Ne slušaj u trudnoći:
1. muškarce (pogotovo one koji se bore za skrbništvo)
2. žene koje su rodile prije oho vremena i one koje uopće nisu
Inače, debljam se ko bačva pa sam krenula po kvalitetniju anti-strija kremu. Tražila sam
Elancyl, kojega svi reklamiraju.
Magistra me je upozorila da u deklaraciji upozoravaju da on nije za trudnice!!!
Kaže, ja ću vam ga dati, ali sam vas dužna upozoriti.![]()
Mia Lily, čestitam na rođenju kćerkice. Želim vam dug, sretan i ispunjen život.
Simicv, dobro je da je magistra upozorila na sastav kreme koju si željela. Velike kozmetičke tvrtke imaju snažan marketing i mnogi korisnici misle da su te kreme kvalitetne i fobro rješenje za njihove potrebe i probleme, a zapravo je većina tih krema prepuna sintetskih sastojaka koji nakon nanošenja na kožu vrlo brzo ulaze u krv. Mnogobrojni ti sintentski sastojci nisu dobri ni za žene koje nisu trudne a kamoli trudnice. Najbolje je upotrebljavati kozmatiku koja ima sastojke prirodnog podrijetka, npr u trudnoći bademovo ulje i sl. potraži, ima dosta takvih proizvoda na tržištu...
Posljednje uređivanje od Inesz : 26.01.2012. at 20:46
Mia Lilly čestitam od srca
Simicv drago mi je da je sve oks bebicama
Ja i dalje imam onaj iscjedak,ponekad malo više sluzav,a ponekad manje,ali je bjelkast,a čitala sam na trudnoća.net, dok je bijel i sluzav nije znak za uzbunu,a kontrola je svakako u sljedećem tjednu. Bebica lupka ko' sretna,bit će sve ok aBd![]()
Uzela sam eucerinovo ulje. Jako me iznenadilo upozorenje, jer se krema jako reklamira.
Htjela sam i vas upozoriti.
cure moje,kako vi rješavate problem grčeva u nogama????ja iz dana u dan sve gore,iako pijem magnezij 300 zadnjih dana ja navečer ludim,ne mogu nikako noge namjestit,još se i namažem onom nekom kremom za opuštanje šta hladi,ali uzalud,ima li ko kakav možda narodni recept???
Jutro cure, ja sam jučer bila na kombiniranom kod dr. kosa. Nalazi su uredni, beba je vrlo živahna, okretala se na sve strane,mahala je rukicama i nogicama. Jučer smo bili 12+1, ušli u drugo tromjesječje
![]()
artisan, bravo!
bi li napisala rezultate biokemijskog testa? kakvi su ispali rizici?
Mia Lilly čestitke na malenoj princezi i puno pusica šaljemo...
Mi smo jučer bili na OGTT. Moram priznati da nam se ona glukoza jako sviđa-koliko je beba skakala boljelo me sve živo-ma čak i plodna voda
Alma ti se bližiš kraju,eto sve najgore je ostalo iza tebe. Sada se lijepo posveti slatkoj brizi kako ćeš se ubrzo maziti sa bebicom.Sve će biti odlično.
A što se tiče narodnog ljeka za grčeve-MUŽ.Nakon što sam ga dva puta prepala u snu,sada mi svakodnevno masira nogice.Meni pomaže za sada.
Simicv bravo za lijepe i dobre nalaze.
Posljednje uređivanje od lasta : 27.01.2012. at 09:39