Gratinirana bijela riba s umakom od semfa, salata, peceni krumpirici
Printable View
Gratinirana bijela riba s umakom od semfa, salata, peceni krumpirici
pohani šaran i krumpir salata
juha od karfiola i pašta s tunom, matovilac moj iz vrta :njam:
povrtna juha, složenac od lignji i krumpira+ zelena salata
dagnje na buzaru
Špinat, pire krumpir i panirani pileći medaljoni u pečnici
Krumpir ti ogulim i narežem na tanke šnite, lignje i krakove isto na kolutiće- bez problema smrznute.
Zdinstam 1-2 luka na ulju (i njega narežem na kolutiće), nakon desetak minuta bacim gore lignje, prodinstam još par minuta i začinim peršin, mediteranski začini, lovor, sol (može i češnjak, ali ja ga ne podnosim, kao i vegeta, ni nju ne koristim).
Onda u vatrostalnu zdjelu stavim dio krumpira, pa lignji, pa krumpira, pa lignji, pa...dok se ne potroši.
Na kraju prelijem s malo (cca 0,5 dcl) vode- ak nema klinki, onda bijelo vino, maslinovim uljem, poklopim i peče se u pečnici na cca 200*C oko 30-40 minuta, kad se počne hvatati korica, ali to vidiš, a i ovisi o debljini krumpira.
Meni je ovo jako fino uz zelenu salatu.
zvuči super! slično ja radim složenac od oslića i krumpira.
hvala ti!
Nema na čemu :D
Subota: spaghetti s plodovima mora, salata od cherry rajcica i Feta sira
Nedjelja: njoki u umaku od govedine i rajcica, zelena salata
Ponedjeljak: pretpostavljam da ce ostati njoka, pa ih mogu zapeci sa sirom u pecnici, i uz to kiselis-salata; ako ne ostane, krem-juha od rajcica, tuna na grill-tavi i meksicko povrce
Utorak: bistra juha, roastbeef, brokoli na pari
Srijeda: paprike punjene sirom i gljivama iz pecnice, salata od tune i celera
Cetvrtak: povrtna juha, odrezak u papru, salsa ravigotta, zelena salata
Petak: vani smo na rucku
danas party time: šaran pod pekom s povrćem, šaran na rašljama, krumpir iz folije, kiflice sa sirom i pekmezom...
rižoto od liganja (jadranskih:njam: )
zelena salata
za odgođeni desert (večeru) ću palačinke
Moj mlađi sin naručio je pečenoga piceka (ne pamtim kad sam to radila) pa sam frknula polovicu domaćeg piceka u pećnicu, skuhala mlince i napravila zelenu salatu. Pravi nedjeljni ručak, s tim da nije bila juha pileća nego paradajzova s kuskusom.
Sutra su filane paprike + pire krumpir.
Tako to izgleda skoro svaki dan, kad ja kuham po dječjim narudžbama.
danas isto punjeni picek, mlinci i zelena salata(samonikla domaća) jedino kod nas pileća juhica.
-teleća juha s noklicama
-krmenatli, šampinjoni i kruh na roštilju
-miješana salata od zelja luka paradajza i paprike
-lisnato s jabukama i cimetom
pečeni pileći batkovi i krilca
pureća juha
pečeni krumpir
zelena salata, pečena paprika
japanski vjetar
dolme (punjene tikvice, luk, paradajz, parika) iz pećnice s krumpirom, kukuruzom i slanutkom. Baš je bilo šareno :)
sutra nemam pojma
ja sam danas bez inspiracije...ubacila kuhati piletinu, natrpat ću unutra povrća i izmisliti naziv ovom jelu.
sutra bi mogla piceka i mlince!
juha od brokule(prve koju sam sama uzgojila :rock:) i ratatouille...
grašak varivo sa noklicama
Danas ništa, tj, snađi se i jedi di znaš!
Sutra, paradajz gusta juha s prosom, srijeda, carbonara i gomila salate!
Danas je bila musaka od povrća (tikvice, patlidžan i poriluk, s naribanim dimljenim sirom) - savršenstvo!
jučer - rižot od piletine i povrća
danas - vratina alla stroganoff, pire, neka salata
sutra - varivo od zelja, pečena piletina
jogurt piletina, pire od cvjetače (ako je nađem) i zelena salata
grah sa ričetom i suhim mesom..i za sutra!
sveki danas ima rođendan, ručak kod nje: paradajz juha, teletina+krumpir (mislim da je peka u pitanju), salata i neki urnebesno čokoladni kolač!
Sirovi krumpir, narežeš ga na tanke šnitice, cca pol cm debljine i slažeš, ko za francuski krumpir.
Taman je gotov kad i lignje, jer se one na tavici samo malo prodinstaju da pokupe okus od luka i začina i počnu puštati sok/vodu. Krumpir ti se snjima u vatrostalnoj dinsta, tj. polukuha, pošto ide tekućina iz lignji i još dodaš vodu/vino u posudu.
Meni izuzetno fino jelo, nije komplicirano za napraviti, brzo se spremi, a što je najbitnije i klinke vole.
NAPOMENA na moj prvi post:
-lignje mogu smrznute, ali podrazumijevam da se prvo odmrznu, pa tek onda spremaju :D
Danas varivo od tikvica, pire krumpir i faširani šnicli.
ja ih znam i smrznute bacit u lonac ako su ociscene :)
neki dan smo ovo probali, isto je super (makar sam ja bila skepticna prema kombinaciji lignje-krumpiri) http://www.coolinarika.com/recept/gu...sa-krompirima/
znaci, sljedece na redu, probat cemo tvoj slozenac!
danas kod nas bolonjez i cikla salata
juha od povrća sa noklicama,pohana piletina,rizi-bizi,salata
broskva i oslić
pon - bolonjez i salata od poma
uto - krumpir i meso u skrovadi
sri - krem juha od poriluka, rizot od tikvica i polpete od mljevenog mesa
cet - krem juha od tikve i lece, toc i pire, salata od kiselog kupusa ili poma sto mi bude usput za uzet
danas - carbonara sa zelenim rezancima, zelena salata, čokoladna torta od sira
sutra- bakalar fileti ili srdelice ako budu dobre i kelj krumpir, bućnica
subota- gulaš iz pećnice, paradajz salata, krastavac s jogurtom i češnjakom
nedjelja- izlet (sendviči, zobeni mafini, voće, grickalice)