Gratinirana bijela riba s umakom od semfa, salata, peceni krumpirici
Gratinirana bijela riba s umakom od semfa, salata, peceni krumpirici
juha od karfiola i pašta s tunom, matovilac moj iz vrta![]()
povrtna juha, složenac od lignji i krumpira+ zelena salata
Špinat, pire krumpir i panirani pileći medaljoni u pečnici
Krumpir ti ogulim i narežem na tanke šnite, lignje i krakove isto na kolutiće- bez problema smrznute.
Zdinstam 1-2 luka na ulju (i njega narežem na kolutiće), nakon desetak minuta bacim gore lignje, prodinstam još par minuta i začinim peršin, mediteranski začini, lovor, sol (može i češnjak, ali ja ga ne podnosim, kao i vegeta, ni nju ne koristim).
Onda u vatrostalnu zdjelu stavim dio krumpira, pa lignji, pa krumpira, pa lignji, pa...dok se ne potroši.
Na kraju prelijem s malo (cca 0,5 dcl) vode- ak nema klinki, onda bijelo vino, maslinovim uljem, poklopim i peče se u pečnici na cca 200*C oko 30-40 minuta, kad se počne hvatati korica, ali to vidiš, a i ovisi o debljini krumpira.
Meni je ovo jako fino uz zelenu salatu.
zvuči super! slično ja radim složenac od oslića i krumpira.
hvala ti!
Subota: spaghetti s plodovima mora, salata od cherry rajcica i Feta sira
Nedjelja: njoki u umaku od govedine i rajcica, zelena salata
Ponedjeljak: pretpostavljam da ce ostati njoka, pa ih mogu zapeci sa sirom u pecnici, i uz to kiselis-salata; ako ne ostane, krem-juha od rajcica, tuna na grill-tavi i meksicko povrce
Utorak: bistra juha, roastbeef, brokoli na pari
Srijeda: paprike punjene sirom i gljivama iz pecnice, salata od tune i celera
Cetvrtak: povrtna juha, odrezak u papru, salsa ravigotta, zelena salata
Petak: vani smo na rucku
danas party time: šaran pod pekom s povrćem, šaran na rašljama, krumpir iz folije, kiflice sa sirom i pekmezom...
rižoto od liganja (jadranskih)
zelena salata
za odgođeni desert (večeru) ću palačinke
Moj mlađi sin naručio je pečenoga piceka (ne pamtim kad sam to radila) pa sam frknula polovicu domaćeg piceka u pećnicu, skuhala mlince i napravila zelenu salatu. Pravi nedjeljni ručak, s tim da nije bila juha pileća nego paradajzova s kuskusom.
Sutra su filane paprike + pire krumpir.
Tako to izgleda skoro svaki dan, kad ja kuham po dječjim narudžbama.
danas isto punjeni picek, mlinci i zelena salata(samonikla domaća) jedino kod nas pileća juhica.
-teleća juha s noklicama
-krmenatli, šampinjoni i kruh na roštilju
-miješana salata od zelja luka paradajza i paprike
-lisnato s jabukama i cimetom
pečeni pileći batkovi i krilca
pureća juha
pečeni krumpir
zelena salata, pečena paprika
japanski vjetar
dolme (punjene tikvice, luk, paradajz, parika) iz pećnice s krumpirom, kukuruzom i slanutkom. Baš je bilo šareno
sutra nemam pojma
ja sam danas bez inspiracije...ubacila kuhati piletinu, natrpat ću unutra povrća i izmisliti naziv ovom jelu.
sutra bi mogla piceka i mlince!
juha od brokule(prve koju sam sama uzgojila) i ratatouille...
Danas ništa, tj, snađi se i jedi di znaš!
Sutra, paradajz gusta juha s prosom, srijeda, carbonara i gomila salate!
Danas je bila musaka od povrća (tikvice, patlidžan i poriluk, s naribanim dimljenim sirom) - savršenstvo!
jučer - rižot od piletine i povrća
danas - vratina alla stroganoff, pire, neka salata
sutra - varivo od zelja, pečena piletina
jogurt piletina, pire od cvjetače (ako je nađem) i zelena salata
grah sa ričetom i suhim mesom..i za sutra!
sveki danas ima rođendan, ručak kod nje: paradajz juha, teletina+krumpir (mislim da je peka u pitanju), salata i neki urnebesno čokoladni kolač!
Sirovi krumpir, narežeš ga na tanke šnitice, cca pol cm debljine i slažeš, ko za francuski krumpir.
Taman je gotov kad i lignje, jer se one na tavici samo malo prodinstaju da pokupe okus od luka i začina i počnu puštati sok/vodu. Krumpir ti se snjima u vatrostalnoj dinsta, tj. polukuha, pošto ide tekućina iz lignji i još dodaš vodu/vino u posudu.
Meni izuzetno fino jelo, nije komplicirano za napraviti, brzo se spremi, a što je najbitnije i klinke vole.
NAPOMENA na moj prvi post:
-lignje mogu smrznute, ali podrazumijevam da se prvo odmrznu, pa tek onda spremaju :D
Danas varivo od tikvica, pire krumpir i faširani šnicli.
Posljednje uređivanje od zmajica : 26.09.2012. at 20:00
ja ih znam i smrznute bacit u lonac ako su ociscene
neki dan smo ovo probali, isto je super (makar sam ja bila skepticna prema kombinaciji lignje-krumpiri) http://www.coolinarika.com/recept/gu...sa-krompirima/
znaci, sljedece na redu, probat cemo tvoj slozenac!
danas kod nas bolonjez i cikla salata
juha od povrća sa noklicama,pohana piletina,rizi-bizi,salata
pon - bolonjez i salata od poma
uto - krumpir i meso u skrovadi
sri - krem juha od poriluka, rizot od tikvica i polpete od mljevenog mesa
cet - krem juha od tikve i lece, toc i pire, salata od kiselog kupusa ili poma sto mi bude usput za uzet
danas - carbonara sa zelenim rezancima, zelena salata, čokoladna torta od sira
sutra- bakalar fileti ili srdelice ako budu dobre i kelj krumpir, bućnica
subota- gulaš iz pećnice, paradajz salata, krastavac s jogurtom i češnjakom
nedjelja- izlet (sendviči, zobeni mafini, voće, grickalice)
Posljednje uređivanje od pikula : 27.09.2012. at 15:00
Pikantna krem juha od muskatne bunde i mrkve (pikantna je od chili feferona i dzumbira, savijaca od lisnatog tijesta sa spinatom, sunkom i feta sirom i jogurt dresing sa svjezim zacinima.
hvala, radim to danas![]()
pikula molim recept za zobene mufine
paradajz juha,bukovače,pomfrit i salata
navečer zljevanka
Gulaš iz pećnice:
1 veći luk il i2 manja
1 češanj češnjaka
3/4-1 kg junetine
1l temeljca
1dl vina ili žlica kvasine
1 suha šljiva ili 1 manja ribana jabuka
Staviš sitno sjeckani luk, češnjak i junetinu na kockice u vatrostalnu posudu s poklopcem namašćenu maslinovim uljem, malo crvene paprike (bez soli!) poklopljeno na oko 180 stupnjeva u pećnicua i kad se sve ispirja i počne gubiti tekućinu doljevaš temeljac (ili vodu) , vino (ili kvasinu) i voćku (ili čajnu žlicu šećera), kad se malo ugusne smanjiti na 140-160 ovisi od pećnice. Znači sve isto kao u loncu samo traje oko 2,5h za 3/4- 1kg mesa i puno ukusnije
zobeni muffini
2 jaja
čaša (2dl) šećera
čaša zobenih sitnih ili usitnjenih
čaša i pol brašna oštrog
pola čaše kokosa ili lješnjaka mljevenih (ili nešto treće, ako nije masno i orašasto onda dodam žlicu ulja )
pola čaše čvrstog jogurta
pola praška za pecivo
izmiksam jaja i šećer, imješam suhe sastojke pa jedno u drugo
nadam se da sam dobro opisala
ispadne jedan protvan od 12 muffina
za gulaš tekućinu doljevaš po malo, ne odmah uliti 1 l jer jako padne temp i prestane se pirjati. Uf, ovo sam baš zbrda zdola napisala