mono, super za dobar nalaz uzv-a!!!
Printable View
mono, super za dobar nalaz uzv-a!!!
Iskreno mislim da tjedan dva za ogtt nema presudnu vaznost. Nikad nisam cula da je "zabranjeno" ici prije 24tt ako je sve ok
Recimo u prvoj t ga nisam ni radila. To je bilo lijepo :)
A onda ne znam čemu tolika usplahirenost sestre i dr kod kojih ja idem kad su pomislile da ću otić ranije. Rekle ni slučajno prije 24 tjedna.
Ko je u dilemi neka zove doktora.
Malo off topic. Bila u Lidlu, osim djecjih stvari za sebe kupila HKlum pamucnu majicu/duksu. Dugacku, moze preko tajica i debela pamucna. Ima crna i tigrasta, ja uzela tigrastu, mislim da je manje osjetljiva. Preporucam za smrznute kao ja.
I ja sam bila u lidlu,slatke su im dječje stvari,ali moram priznati da sam već većinu toga za prva tri mjeseca kupila(ne mogu si pomoći,malo sam kontrol frik).Bila sam u Primarku u Grazu i zbilja mi se isplatilo. Ja samu Lidlu samo za sebe tajce kupila,krevetići i kolica će ipak malo pričekati. Još me jedino ta zimska jakna muči,ali pratim hm online da stave neki popustić .
Zato sto iza 24 tjedna najcesce nastupa gd, nekad se ne vidi prije. Pa se preporucuje tada. Ali tjedan gore-dolje ne znaci puno. I ja sam isla prije.
A jel ima u lidlu za male bebace? Koji se tek rode? Po vasim postovima mi se cini tako, a po reklamama da je samo za bebe. A bas volim tu robicu iz lidla. Ja sam ogtt isto vadila prije 24tj. Ali sam u 3.tromjesecju ponovno. Uvijek mi je bio iznad 5.1 (osim zadnheg puta kad je tocno 5.1.) i nikada nitko to nije komentirao kao lose.. vjerojatno se to razlikuje od bolnice do bolnice.
Znači ako ode ranije može ispast da je sve ok i onda negdje u 25 tj bukne.
Moze, ali male su sanse. Najcesce ne bide sve u granicama, nego mrvu iznad, a onda se pogorsa. Uglavnom, to je razlog.
Lasica,ta lupilu kolekcija je super. Uzmi u obzir da su im brojevi veci. Iako,moji su izasli u 56 bodijima sa svojih 2300 (jos uvijek nose te bodije), ali imas 50/56 broj. Meni su najdrazi ti organic cotton bodiji na preklapanje, stvarno su kvalitetni i od super pamuka. Carapice su super, hlacice su super, pidjame su super.... Uglavnom, valja :mrgreen: sad imaju deblje stvari pa idem po carapice, stramplice i jos bodica jer ih stvarno obozavam. Inace ja sam kupila stvari za bebe na proljece kad je bila kolekcija ona s kravama i mlijekom, ostavila 1000kn (kupila sam dosta unaprijed). Bila sam tek oko 20tt.
Evo i ja dosla iz shopinga! Kupila sebi tajice i tuniku, a bebi hlacice, majicu, vesticu ,crapice... Vesticuu sam uzela 62 a ostalo 50, najmanji br. Ma te najmanje prerastu u mjesec dana, iako su mojima i najmanji brojevi bili preveliki na izlasku iz rodilista.
Jeste vidjele robicu za bebe u Pepku? Sta mislite kakva je sto se tice kvalitete? Stvarno su jeftine, a djeluju mi ok. Bodici su po 8 kn.
Hvala na info za OGTT, ici cu krajem slj tj tak da ce mi biti 23+5 pa mislim da je to ok.
Hvala sybila, svakako cu otici. Znate li mozda jel bebici trebam obuci stramplice kada cemo ici iz bolnice?
Eci pepco je odlican po meni.. kupila sam tamo jako puno stvari i nakon pranja i peglanja i dalje djeluju isto. Ja ga preporucam.
Evo i mene iz Lidla, sva sreca isla sam sa svekrvom (pozvala sam ju) i uglavnom je ona punila kolica :-) pametan mi je to bio potez haha
Bodiji, carapice, stramplice, pidzamice, vestice ajme svasta smo uzele. Sve je kvalitetno i prekrasno. Sad sam gotova sa robom, danas mi kolica stizu napokon i jos trebam kindac i ormar za bebu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
I ja sam bila u Lidla al nisam kupila nista,isla sam zbog trudnicke odjece al ni komadic nije bio,i bila je tolika guzva da sam se okrenula i otisla.Robica za bebicu mi ne treba jer imam sve od starijeg, on je roden u 12 mj a bebica ce u 1 mj,samo moram sve izvadit oprat i ispeglat.A dobro sigurno cu i neki novi komadic kupit :mrgreen:
U pepcu su brojevi manji.:mrgreen: Dobre su im stvari, pranje, susenje, sve drzi. I dobre su im one tetre s uzorkom.
Miuta,
Dokt.koja mi je jucer radila uzv je rekla da.joj se cini da je curaaaa ! A ja imam osjecaj da je deckooo !
Ali nije potvrdila, ali je bas nekako bila prilicno uvjerena...
I to je odmah rekla !hm...nemam pojma..opet mislim da je rano jos...
Dal mozda znate rade li neposredno prije poroda ultrazvuk? Kako znaju kako je beba okrenuta. Pitam jer sam sad bila u trudnickoj i jednoj se curi beba okrenula pa mora na carski- do sad je bila u pravilnom polozaju.
Mene sad zanima, sta ako krenu trudovi i ja npr dodem malo kasnije a ona krivo okrenuta. Sto je najbolje, zadnje dane joj bas osjetim noge naprijed skroz, znaci da su leđa prema kraljeznici, prije su noge bile bocno. :/
koliko znam...ako je beba okrenuta ledja-ledja ona se lako (lakse) moze okrenuti jos prije poroda ili za vrijeme istog. One koje su naopako tj. na guzu, one vise nemaju mjesta za okretanje.
Moj je okrenut "na ledja" od 17tt. Ak se i mrdao izmedju ultrazvuka ne bi znala jer je na ultrazvuku uvijek isti polozaj.
A kad sam bila uvjerena da je bocno jer sam tak osjecala, ispalo je da je samo rasirio noge.
Mislis da je to indikacija za carski? Ja sam mislila da te puste da se mucis i nadaju se najboljem.
S obzirom da je moj vrlo uporan u tom istom polozaju ja sam zakljucila da mi je takva sudbina i vrlo cvrsto odlucila da cu se izboriti milom ili silom za epiduralnu.
Lasica, mislim da rade. Ide ti pregled - ctg, pa ručni koliko si otvorena, gledanje plodne vode, a mislim da onda prođu i uzv.
U vinogradskoj rade. Ja sam dosla s trudovima, bilo je ctg, vaginalac pa uzv
Eh ne znam.. negdje sam citala da ide carski ako je okrenuta od kraljeznice..e sad ne znam stvarno.
Hvala vam, nadam se da ce raditi.
Drugo pitanje, danas sam za prst prohodna do ovoja i glavice? Do sad sam bila clanak uloziva. Sto to sad tocno znaci?
Članak ono gdje savineš prst. Dakle trećinu prsta si bila do nedavno uloživa, a sada prstom može opipat glavu.
Aha! Znaci prst otvorena? Haha znam da sam dosadna al tako jedva cekam da nesto krene napokon.
Bok cure, evo da iskažem i ja svoju zabrinutost i paniku. Naime jutros na redovnom pregledu uviđena je skracenost unutarnjeg ušća i odmah sam upućena u bolnicu. Inače danas sam puna 23 tt. Vanjski dio cerviksa uredan i jos uvijek zatvoren, neznam mjere ni jednog ni drugog jer su mi uzeli sve papire ali koliko sam shvatila mislim da je to unutarnje oko 2-2,5 cm. Sutra ce mi radit briseve koji su u 7 mj bili sterilni i urinokulturu te su mi duphaston dali 3x2. Ima netko slično iskustvo, koliko bih mogla ostati u bolnici? Znam da mi slijedi strogo mirovanje.
Mislim da u polozaju ledja-ledja te puste prvo vaginalno jer je realno moguce da ce se beba okrenuti pod utjecajem trudova... pogotovo ak je beba manja. Ali zbog neoptimalnog polozaja vrlo cesto se beba zaglavi, ne spusti, sporo napreduje porod i sve ostale divne komplikacije i onda su ti vece do velike sanse da zavrsis na carskom. (nakon svih muka i patnji jel)
Mogu ti reći kako je meni bilo, došla sam otvorena 7 cm i nisu mi radili uzv, samo vaginalni pregled i u rađaonu (a možda i jesu pa se ne sjećam, moram priznati, trudovi su bili žestoki), ali napipa glavu svakako.
Moja je prva bila okrenuta leđima prema mojoj kralježnici i išla sam na vaginalni porod koji je dovršen carskim rezom, ali bilo je tu više faktora - velika beba s velikom glavom, ja sitna i još je izlazila licem prvo. Sjećam se da sam četveronoške prala kuhinju jer sam negdje pročitala da je taj položaj, na sve četiri, dobar za okretanje djetete. Proguglaj,
evo ja brojim vec skoro 4 mj. s takvim nalazom i mirovanjem
ukratko.. ako se otvaranje zaustavi i ako su ti brisevi uredni ... ceka te malo bolnice i puno lezanja doma.
Ako brisevi nisu uredni ili se otvaranje nastavi... onda te ceka vise bolnice.
Bar dok ne izliece upalu.
U svakom slucaju puno lezanja ti ne gine. A dok lezis pritisak nije na cervix pa se uglavnom ne otvaras.
Mi smo stali na nekih 1 cm cervixa zatvorenog i ostatak do 4 cm je varijabilan tj. unutarnje usce je otvoreno.
Takva sam negdje od 20tt i evo brojim zadnje dane mirovanja jer se sve terapije i mirovanja obicno ukidaju nakon 35/36 tt.
E da i brisevi su mi uredni od pocetka i jbg jednostavno nemam srece s cerviksom. Al zato kaj su uredni, nisam dugo bila u bolnici. Par puta po tjedan dana, al to je vise bilo zbog krvarenja i nekih drugih stvari nego zbog otvaranja.
Al na kraju nije uspjelo jel?
Guglala ja isto pa kazu da je bebi prirodno biti okrenut licem prema posteljici i ako ti je posteljica naprijed ...velike su sanse da ce se vratiti nazad u svoj prirodni polozaj. Al da.. to me ne sprecava da sam na sve 4. Ono da kazem da sam barem pokusala.
lasice, odbrojavas :)
Pobjeze mi post.
Dobila sam nalaze, zeljezo mi OK, 18, ali TIBC i UIBC blago poviseni, a feritin u padu, 19 (13-150). Ocito su mi zalihe slabe.
Mislim da ce mi dati neku jacu terapiju zeljezom.
Je li ijedna od vas imala slican nalaz?
Optimist,meni je hemglobin u padu. Sad sam si kupila solgarove tablete zeljeza. Bas su formulacije da ne zatvaraju
Te Solgarove pijem i ja jos i od prije trudnoce. Mislim da cu poduplati dozu i uvesti c vitamin radi bolje apsorpcije, do sada ga nisam pila.
U trudnoci je ocekivano padanje hemoglobina i to je tzv. fizioloska anemija, znaci uredan nalaz (naravno, do odredjenih vrijednosti).
Ali je svakako dobro da ga pijes preventivno da stvarno ne ode nisko, pogotovo opada nakon 20-tog tt.
Malo mi cudno da mi je zeljezo u redu, a zaliha pri kraju. Mozda radi toga sto pijem zeljezo pa je dalo lazni nalaz.
sirius, sto kad je feritin na donjoj granici, blago poviseni TIBC i UIBC, a zeljezo u normali (cijelo vrijeme pijem 20 mg)?
Zasto mi se prvo trosi zaliha?
I kod mene se prvo troši zaliha. I'm weird that way, a čini se da si i ti :mrgreen:
Vjerojatno zato što ga piješ pa on kola i odmah se troši, ali nemaš dosta da se pohrani i za baš optimalno funkcioniranje pa dio crpi iz zaliha.
Izgleda :mrgreen:
Jesi dobila pojacanu terapiju zeljezom?
Da, heferol.
Cure,meni se vec zadnjih cca 4 tjedna svaku vecer kad legnem spavat javlja kao neki nemir u nogama.
Nisu ni trnci ni grcevi vec bas neki nemir (ne znam kako da opisem),imam potrebu stalno micat noge i to me ne da zaspat i cini me nervoznom :-(
Osijecaj se siri od koljena prema stopalima.
Probala sam i noge tusirat u vrucoj vodi ali ne pomaze.
Ima li netko iskustva?
To je sindrom nemirnih nogu i meni se širio sve do leđa. Proći će poslije poroda. Neki kažu da magnezij pomaže.