Stranica 541 od 581 PrviPrvi ... 41441491531539540541542543551 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 27,001 do 27,050 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mono, super za dobar nalaz uzv-a!!!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Iskreno mislim da tjedan dva za ogtt nema presudnu vaznost. Nikad nisam cula da je "zabranjeno" ici prije 24tt ako je sve ok

Recimo u prvoj t ga nisam ni radila. To je bilo lijepo
    Posljednje uređivanje od Vrci : 28.09.2017. at 11:17

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A onda ne znam čemu tolika usplahirenost sestre i dr kod kojih ja idem kad su pomislile da ću otić ranije. Rekle ni slučajno prije 24 tjedna.

Ko je u dilemi neka zove doktora.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Malo off topic. Bila u Lidlu, osim djecjih stvari za sebe kupila HKlum pamucnu majicu/duksu. Dugacku, moze preko tajica i debela pamucna. Ima crna i tigrasta, ja uzela tigrastu, mislim da je manje osjetljiva. Preporucam za smrznute kao ja.

Hadasa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

I ja sam bila u lidlu,slatke su im dječje stvari,ali moram priznati da sam već većinu toga za prva tri mjeseca kupila(ne mogu si pomoći,malo sam kontrol frik).Bila sam u Primarku u Grazu i zbilja mi se isplatilo. Ja samu Lidlu samo za sebe tajce kupila,krevetići i kolica će ipak malo pričekati. Još me jedino ta zimska jakna muči,ali pratim hm online da stave neki popustić .

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Zato sto iza 24 tjedna najcesce nastupa gd, nekad se ne vidi prije. Pa se preporucuje tada. Ali tjedan gore-dolje ne znaci puno. I ja sam isla prije.

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

A jel ima u lidlu za male bebace? Koji se tek rode? Po vasim postovima mi se cini tako, a po reklamama da je samo za bebe. A bas volim tu robicu iz lidla. Ja sam ogtt isto vadila prije 24tj. Ali sam u 3.tromjesecju ponovno. Uvijek mi je bio iznad 5.1 (osim zadnheg puta kad je tocno 5.1.) i nikada nitko to nije komentirao kao lose.. vjerojatno se to razlikuje od bolnice do bolnice.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znači ako ode ranije može ispast da je sve ok i onda negdje u 25 tj bukne.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Moze, ali male su sanse. Najcesce ne bide sve u granicama, nego mrvu iznad, a onda se pogorsa. Uglavnom, to je razlog.

Lasica,ta lupilu kolekcija je super. Uzmi u obzir da su im brojevi veci. Iako,moji su izasli u 56 bodijima sa svojih 2300 (jos uvijek nose te bodije), ali imas 50/56 broj. Meni su najdrazi ti organic cotton bodiji na preklapanje, stvarno su kvalitetni i od super pamuka. Carapice su super, hlacice su super, pidjame su super.... Uglavnom, valja sad imaju deblje stvari pa idem po carapice, stramplice i jos bodica jer ih stvarno obozavam. Inace ja sam kupila stvari za bebe na proljece kad je bila kolekcija ona s kravama i mlijekom, ostavila 1000kn (kupila sam dosta unaprijed). Bila sam tek oko 20tt.

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj mono111 prvotno napisa Vidi poruku
    MonaLi,
    Nemam pojma. Tako mi je rekla zena u labu....u Petrovoj sam radila.
    Ja isto cekam dva tjedna. Kaze moja gin. Da bitno je utzv da je ok. Sad se nadamo da i krv bude ok isto u petrovoj sam bila. Da li znas sto nosis?

Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i ja dosla iz shopinga! Kupila sebi tajice i tuniku, a bebi hlacice, majicu, vesticu ,crapice... Vesticuu sam uzela 62 a ostalo 50, najmanji br. Ma te najmanje prerastu u mjesec dana, iako su mojima i najmanji brojevi bili preveliki na izlasku iz rodilista.
    Jeste vidjele robicu za bebe u Pepku? Sta mislite kakva je sto se tice kvalitete? Stvarno su jeftine, a djeluju mi ok. Bodici su po 8 kn.
    Hvala na info za OGTT, ici cu krajem slj tj tak da ce mi biti 23+5 pa mislim da je to ok.

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Hvala sybila, svakako cu otici. Znate li mozda jel bebici trebam obuci stramplice kada cemo ici iz bolnice?
    Eci pepco je odlican po meni.. kupila sam tamo jako puno stvari i nakon pranja i peglanja i dalje djeluju isto. Ja ga preporucam.

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Evo i mene iz Lidla, sva sreca isla sam sa svekrvom (pozvala sam ju) i uglavnom je ona punila kolica pametan mi je to bio potez haha
    Bodiji, carapice, stramplice, pidzamice, vestice ajme svasta smo uzele. Sve je kvalitetno i prekrasno. Sad sam gotova sa robom, danas mi kolica stizu napokon i jos trebam kindac i ormar za bebu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

I ja sam bila u Lidla al nisam kupila nista,isla sam zbog trudnicke odjece al ni komadic nije bio,i bila je tolika guzva da sam se okrenula i otisla.Robica za bebicu mi ne treba jer imam sve od starijeg, on je roden u 12 mj a bebica ce u 1 mj,samo moram sve izvadit oprat i ispeglat.A dobro sigurno cu i neki novi komadic kupit

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

U pepcu su brojevi manji. Dobre su im stvari, pranje, susenje, sve drzi. I dobre su im one tetre s uzorkom.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Miuta,
    Dokt.koja mi je jucer radila uzv je rekla da.joj se cini da je curaaaa ! A ja imam osjecaj da je deckooo !
    Ali nije potvrdila, ali je bas nekako bila prilicno uvjerena...
    I to je odmah rekla !hm...nemam pojma..opet mislim da je rano jos...

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Dal mozda znate rade li neposredno prije poroda ultrazvuk? Kako znaju kako je beba okrenuta. Pitam jer sam sad bila u trudnickoj i jednoj se curi beba okrenula pa mora na carski- do sad je bila u pravilnom polozaju.
    Mene sad zanima, sta ako krenu trudovi i ja npr dodem malo kasnije a ona krivo okrenuta. Sto je najbolje, zadnje dane joj bas osjetim noge naprijed skroz, znaci da su leđa prema kraljeznici, prije su noge bile bocno. :/

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

koliko znam...ako je beba okrenuta ledja-ledja ona se lako (lakse) moze okrenuti jos prije poroda ili za vrijeme istog. One koje su naopako tj. na guzu, one vise nemaju mjesta za okretanje.
    Moj je okrenut "na ledja" od 17tt. Ak se i mrdao izmedju ultrazvuka ne bi znala jer je na ultrazvuku uvijek isti polozaj.
    A kad sam bila uvjerena da je bocno jer sam tak osjecala, ispalo je da je samo rasirio noge.
    Mislis da je to indikacija za carski? Ja sam mislila da te puste da se mucis i nadaju se najboljem.
    S obzirom da je moj vrlo uporan u tom istom polozaju ja sam zakljucila da mi je takva sudbina i vrlo cvrsto odlucila da cu se izboriti milom ili silom za epiduralnu.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Lasica, mislim da rade. Ide ti pregled - ctg, pa ručni koliko si otvorena, gledanje plodne vode, a mislim da onda prođu i uzv.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

U vinogradskoj rade. Ja sam dosla s trudovima, bilo je ctg, vaginalac pa uzv

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Eh ne znam.. negdje sam citala da ide carski ako je okrenuta od kraljeznice..e sad ne znam stvarno.
    Hvala vam, nadam se da ce raditi.
    Drugo pitanje, danas sam za prst prohodna do ovoja i glavice? Do sad sam bila clanak uloziva. Sto to sad tocno znaci?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Članak ono gdje savineš prst. Dakle trećinu prsta si bila do nedavno uloživa, a sada prstom može opipat glavu.

Datum pristupanja
    Sep 2016

Početno

Aha! Znaci prst otvorena? Haha znam da sam dosadna al tako jedva cekam da nesto krene napokon.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Bok cure, evo da iskažem i ja svoju zabrinutost i paniku. Naime jutros na redovnom pregledu uviđena je skracenost unutarnjeg ušća i odmah sam upućena u bolnicu. Inače danas sam puna 23 tt. Vanjski dio cerviksa uredan i jos uvijek zatvoren, neznam mjere ni jednog ni drugog jer su mi uzeli sve papire ali koliko sam shvatila mislim da je to unutarnje oko 2-2,5 cm. Sutra ce mi radit briseve koji su u 7 mj bili sterilni i urinokulturu te su mi duphaston dali 3x2. Ima netko slično iskustvo, koliko bih mogla ostati u bolnici? Znam da mi slijedi strogo mirovanje.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Mislim da u polozaju ledja-ledja te puste prvo vaginalno jer je realno moguce da ce se beba okrenuti pod utjecajem trudova... pogotovo ak je beba manja. Ali zbog neoptimalnog polozaja vrlo cesto se beba zaglavi, ne spusti, sporo napreduje porod i sve ostale divne komplikacije i onda su ti vece do velike sanse da zavrsis na carskom. (nakon svih muka i patnji jel)

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mogu ti reći kako je meni bilo, došla sam otvorena 7 cm i nisu mi radili uzv, samo vaginalni pregled i u rađaonu (a možda i jesu pa se ne sjećam, moram priznati, trudovi su bili žestoki), ali napipa glavu svakako.
    Moja je prva bila okrenuta leđima prema mojoj kralježnici i išla sam na vaginalni porod koji je dovršen carskim rezom, ali bilo je tu više faktora - velika beba s velikom glavom, ja sitna i još je izlazila licem prvo. Sjećam se da sam četveronoške prala kuhinju jer sam negdje pročitala da je taj položaj, na sve četiri, dobar za okretanje djetete. Proguglaj,

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj lasica1234 prvotno napisa Vidi poruku
    Aha! Znaci prst otvorena? Haha znam da sam dosadna al tako jedva cekam da nesto krene napokon.
    A kad kaže prst otvorena onda misli širina. Dva, tri prsta otvorena, i onda u cm, a onda porod.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

evo ja brojim vec skoro 4 mj. s takvim nalazom i mirovanjem

ukratko.. ako se otvaranje zaustavi i ako su ti brisevi uredni ... ceka te malo bolnice i puno lezanja doma.
    Ako brisevi nisu uredni ili se otvaranje nastavi... onda te ceka vise bolnice.
    Bar dok ne izliece upalu.

U svakom slucaju puno lezanja ti ne gine. A dok lezis pritisak nije na cervix pa se uglavnom ne otvaras.

Mi smo stali na nekih 1 cm cervixa zatvorenog i ostatak do 4 cm je varijabilan tj. unutarnje usce je otvoreno.
    Takva sam negdje od 20tt i evo brojim zadnje dane mirovanja jer se sve terapije i mirovanja obicno ukidaju nakon 35/36 tt.
    E da i brisevi su mi uredni od pocetka i jbg jednostavno nemam srece s cerviksom. Al zato kaj su uredni, nisam dugo bila u bolnici. Par puta po tjedan dana, al to je vise bilo zbog krvarenja i nekih drugih stvari nego zbog otvaranja.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu ti reći kako je meni bilo, došla sam otvorena 7 cm i nisu mi radili uzv, samo vaginalni pregled i u rađaonu (a možda i jesu pa se ne sjećam, moram priznati, trudovi su bili žestoki), ali napipa glavu svakako.
    Moja je prva bila okrenuta leđima prema mojoj kralježnici i išla sam na vaginalni porod koji je dovršen carskim rezom, ali bilo je tu više faktora - velika beba s velikom glavom, ja sitna i još je izlazila licem prvo. Sjećam se da sam četveronoške prala kuhinju jer sam negdje pročitala da je taj položaj, na sve četiri, dobar za okretanje djetete. Proguglaj,
    Al na kraju nije uspjelo jel?
    Guglala ja isto pa kazu da je bebi prirodno biti okrenut licem prema posteljici i ako ti je posteljica naprijed ...velike su sanse da ce se vratiti nazad u svoj prirodni polozaj. Al da.. to me ne sprecava da sam na sve 4. Ono da kazem da sam barem pokusala.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

lasice, odbrojavas

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pobjeze mi post.

Dobila sam nalaze, zeljezo mi OK, 18, ali TIBC i UIBC blago poviseni, a feritin u padu, 19 (13-150). Ocito su mi zalihe slabe.
    Mislim da ce mi dati neku jacu terapiju zeljezom.

Je li ijedna od vas imala slican nalaz?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Optimist,meni je hemglobin u padu. Sad sam si kupila solgarove tablete zeljeza. Bas su formulacije da ne zatvaraju

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Te Solgarove pijem i ja jos i od prije trudnoce. Mislim da cu poduplati dozu i uvesti c vitamin radi bolje apsorpcije, do sada ga nisam pila.
    U trudnoci je ocekivano padanje hemoglobina i to je tzv. fizioloska anemija, znaci uredan nalaz (naravno, do odredjenih vrijednosti).
    Ali je svakako dobro da ga pijes preventivno da stvarno ne ode nisko, pogotovo opada nakon 20-tog tt.
    Malo mi cudno da mi je zeljezo u redu, a zaliha pri kraju. Mozda radi toga sto pijem zeljezo pa je dalo lazni nalaz.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Optimist,meni je hemglobin u padu. Sad sam si kupila solgarove tablete zeljeza. Bas su formulacije da ne zatvaraju
    Homoglobin u zdravoj normalnoj trudnoci i treba biti nizi ( u odnosu na netrudnu populaciju).
    Pogotovo u drugoj polovici trudnoce.
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.09.2017. at 17:44

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sirius, sto kad je feritin na donjoj granici, blago poviseni TIBC i UIBC, a zeljezo u normali (cijelo vrijeme pijem 20 mg)?
    Zasto mi se prvo trosi zaliha?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

I kod mene se prvo troši zaliha. I'm weird that way, a čini se da si i ti
    Vjerojatno zato što ga piješ pa on kola i odmah se troši, ali nemaš dosta da se pohrani i za baš optimalno funkcioniranje pa dio crpi iz zaliha.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Izgleda
    Jesi dobila pojacanu terapiju zeljezom?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Da, heferol.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Cure,meni se vec zadnjih cca 4 tjedna svaku vecer kad legnem spavat javlja kao neki nemir u nogama.
    Nisu ni trnci ni grcevi vec bas neki nemir (ne znam kako da opisem),imam potrebu stalno micat noge i to me ne da zaspat i cini me nervoznom
    Osijecaj se siri od koljena prema stopalima.
    Probala sam i noge tusirat u vrucoj vodi ali ne pomaze.
    Ima li netko iskustva?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To je sindrom nemirnih nogu i meni se širio sve do leđa. Proći će poslije poroda. Neki kažu da magnezij pomaže.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Zutaminuta,ovo mi je bas utjeha
    Salim se naravno
    Rekla sam da jedva cekam rodit da se naspavam
    Ali ako mala zadrzinovaj ritam koji ima u trbuhu lose mi se pise,ona se probudi oko 12h-1h i krene sa lupkanjem

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tek onda nema spavanja.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sybila, tnx!

snelly, kakvo ti je zeljezo, feritin?
    Jucer dok sam surfajuci istrazivala o niskom feritinu i anemiji, naisla sam na podatak da jedan od simptoma mogu biti i nemirne noge.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 30.09.2017. at 09:30

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Optimist,imam onu tzv.fizioloaku anemiju za koju mi je gin prepisao heferol,sram me rec da ga nisam podigla jer se ne osijecam anemicno,a nije ni jako nisko nego na samoj granici.Prenatali koje pijem sadrzavaju 40mg zeljeza pa sam milila da je to normalan nalaz i nekaj prolazno..feritin mi nisu vadili.
    Snizen je hemaglobin,hematokrit i jos nekaj....

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Beba sad uzima jako puno zeljeza. Moguce je da ti se snizilo. Provjeri i zeljezo i feritin. A ako ti je vec propisan heferol, vjerojatno bi ga trebala piti.

Datum pristupanja
    Nov 2016

Početno

Kod mene isto nervozne noge, pa nekad cijelu noc budem budna. Sva sreca nekad budem ocito premorena pa spavam cijelu noc. To me pocelo hvatati i prije 20.tj. Magnezij pijem 800 mg tako da ne vjerujem da je to od nedostatka tog minerala. Vadila sam sad i zeljezo pa cu vidjeti.

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Pozdrav trudnice moje, nove a posebno moje stare odbrojavalice
    Nadam se da ste sve dobro, i da uzivate u slatkom iscekivanju. Tolilo toga ste ispisale, kratko sam samo preletjela i jednu stvar primjetila: Mono111 cestitaam od srca :D Nisam pohvatala u kojem si tjednu?
    MonaLi

Mi smo jako dobro, Petra je vec velka tromjesecna curka za koju ne bi nikad rekli da je prosla operaciju srca i sve one poteskoce nakon poroda. Obozavamo ju svi, toliko je vesela i radosna beba, ispunja nas nekakvom posebnom energijom
    Kada velika seka dode iz vrtica ona se raspameti, samo se njoj na glas smije. Preslatke su skupa.
    Sretni smo, zdravi i zadovoljni i papamo mamino izdojeno mlijeko Iako je na pocetku bilo problema sa prirastom nisam posustala i vrijedilo je.

mono111 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Narancicee,
    Hvalaaaaa !!! Sad sam skoro 13 tt !!
    Drago mi je i radi tvoje djevojciceeeeee !!!

MonaLi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Narancice - pa pozdrav i tebi
    Drago mi je da je napokon sve kako treba i sada samo uzivajte.
    Kako samo vrijeme leti

Sent from my iPhone using Tapatalk

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Došla sam vas škicnuti,dugo nisam...tolko poznatih lica,baš ste me razveselile sve redom. Želim vam svima što manje strahova i panika a što mirnije i brzoleteče dane,tjedne
    željkice,big for you!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •