Možda bez -ij? :)
Printable View
Ok, u pravu sam, izgleda. Grigori, bez J, taman zvuci kao trendovske gluparije gdje udaris po tastaturi pa sto bude.
Ono kad Cameron ispadne Camaran. I Cameran. Pa ne znas jesu li slucajno napravili tipfeler, ili su stvarno mislili da je to cool.
Pa nije Grigori, nego Grigor.
Meni to isto zvuči bolje od Grigorij
Ne želim nikome krvariti ime, ali dajte pokušajte izgovoriti ime Grigor na engleskom.
Htjela sam ja - Grgur.
Nakon sto smo se dobro nasmijali, otpala ideja. Koliko god da muzu ide izgovaranje hrvatskih rijeci, to nije islo. A i uz prezime bi bilo vise nego presmijesno.
Meni se svidja Gregor
meni je lijepo Adam, muž ga nije htio...pa je moj anđelak bio Jakov
jedna frendica je malca nazvala Tristan, a druga Mika...i baš im nekako pašu ta imena
Mene na Gregora Mendela.
Mika mi je bas lijepo ime, meni osobno vrlo zanimljivo.
Svidjaju mi se jos Mihael i Petar.
zuta, netko je spomenuo aplikaciju na mob.za imena i znacenja.
Jesi gledala to mozda??
A mene na Gregora Samsu :D
Sto i nije neka asocijacija... al sta cu, svejedno mi se svidja ;)
Najljepše domaće muško ime mi je Neven. Možda zato jer je to ime jednog mog dragog prijatelja.
Sinčić će malcu dati ime Ksaver... to mi zvuči baš onako, moćno! :)
ali bi mi malu glupo zvučalo da se derem po parkiću: Ksavere, dođi!
O ovome smo i mi vodili računa... iz sasvim praktičnih razloga. Ali zapravo nema veze, jer život ti ponudi alternativu - malog Krševana zovu Vane, a malog Maksimilijana zovu naravno Maks (to ime je i nama bila opcija uz Marcela, ali nismo se mogli odlučiti na tako dugačko ime, pa smo odustali).
A što mislite o kombinacijama imena?
Kad smo kod mode - u vrijeme dok je moj deda bio mlad, blizance su obično nazivali Peter i Pavel ili Kuzma i Damjan. (kad razmislim tko danas djetetu daje ime Kuzma....teško se to nađe, a baš je dobro ime, starinsko, kratko, bez slova s kvačicama i ne preraste ga se, tj. ne zastarijeva s godinama života)
U moje vrijeme blizanci su obično bili Predrag i Nenad, Goran i Zoran, Mladen i Dražen, Slavko i Branko...
Danas nemam pojma kakva je moda, ali iz perspektive cca 15 godina, s mojim sinom su išli u vrtić Lovro i Luka - to mi je super kombinacija.
pa meni je bilo bitno da se imena djeca pašu pa su eto Ela i Ivan...tek kasnije sam percipirala da su samoglasnici početna slova ...pa da je ispalo i treće bilo bi također početno slovo samoglasnik
blizanci su mi bili Nika i Jakov (muž je finalno nadjenuo imena, moja "radna" su bila Kaja i Bartol)
blizići koji idu sa sinom u razred su Karlo i Bože (po djedovima)
A Patrik ili Viktor??
Meni su ok imena.
Jakov i Lovro mi se jako svidjaju.
Moj se sin zove Dan a ime je iz Biblije, iz Starog zavjeta...
Vidjela sam jednom ime Pascal. Blagi užas.
Danas mi je palo na pamet ime Jona. On kaže da može samo Jonas jer je Jona žensko.
Jonas nam je susjed.
U AT. U RH nisam nikad čula za to ime.
Znam, zato gledam šta on izmišlja.
Kod mog sina u grupi je djecak Jona.
Da dobijem blizance, vodila bih računa da mi dobro zvuče kad ih izgovorim. Npr. jako mi se sviđaju imena Vigo i Ivano i to mi je fora jer oboje završavaju na -o. A nije preslično.
Ili da počinju istim slovom. Npr Liam i Lukas. Matias i Mark.
Leon i Noel. (kad pročitate unatrag dobijete ime onog drugog :)) - tako i Nora i Aron. I to mi je isto fora!
Za curice npr. Leona i Lorena. Zara i Marie. Naja i Nola.
Da su blizanci curica i dečko, kombinirala bih početna slova. Vigo i Vana. Marla i Mark/Matias.
Bili Vana i Ivano bilo preslično?
Toma Tomislav Karamarko :mrgreen:
Meni su Toma i Jona super, mada bih radije Toma iskoristila za djevojcicu. No niti jedno nije moglo proci tu gdje jesmo, kao niti David, Simon i jos preko nekoliko imena koja mi se svidjaju, ali u fonetskom obliku.
Da, Jona je muško ime, biblijsko (za sve tri vjere knjige): https://hr.wikipedia.org/wiki/Jona_(knjiga)
Uz sina koji se sprema za svetu potvrdu silom prilika učim gradivo vjeronauka, he he he (ja nisam iz te vreće, ali jest mm, pa su djeca odgulila vjeronauk, a ja usput svašta naučila...)
U ženskom obliku uglavnom se pojavljuje kod Židova.
Toma je isto biblijsko ime - bez guglanja, Toma Nevjerovani je onaj apostol koji je povjerovao u uskrsnuće tek kad je stavio prst u Kristove rane.
Nisu loša imena. Nisu dugačka, nemaju slova s kvačicama, primjenjiva su u velikom dijelu svijeta i prepoznatljiva kao dio zapadne kulture.