Grozna su im imena. To se ne da izgovoriti.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.04.2016. at 11:03
A meni je vise u uhu da je i hrvatski "Vid" (ime) "produzen"... al vise mi je u uhu i da je Sanja "Saaaaanja" - s dugackim a![]()
A, to je. Meni su Vid i vid potpuno isti.
Pa da, i Sanja nam je bila u igri za cure. Meni Saaaaanja, MM-u Sanja. Otpala, a visoko kotirala.
Joj, sorry, tek sad vidim da je ovo podforum o imenima za dečke. Greška...
Kilian je u Austriji i Njemačkoj dosta popularno. Kao i Lukas. S K naravno.
Lukas mi je lijepo, a jednog malog Kiliana znamo, ali nije mi lijepo ime :D
Ali ima puno lijepih imena u kvartu koja u RH ne bi prošla jednostavno jer njihove inačice kao takve ne postoje.
Milan je meni jako lijepo ime, zadnjih par godina je u top 20 imena u Nizozemskoj.
Vid (oči) mi je viiid. A ime mi je Vid! :D
Na koja misliš? :D
Kad je kolegica prije puno godina trebala dobiti nećaka, mi smo se iživljavali smišljajući i čupajući iz kalendara najneobičnija imena koja smo mogli naći: Kleofa (to je valjda bilo muško), Sigfried i Sigismund, Bartolomeo, Egidije, Kalisto..... Nama je to bila zafrkancija, a roditeljima sigurno muka.
Ali zapravo, nije mi uopće čudno ako se neki Talijan zove Egidio, mm ima poznanika Sigfrieda, a sin kolegu Bartola. Kad prvi put čovjek čuje ime, ponekad se začudi, ali kasnije imena vežeš iz osobe i svako čudo za 3 dana više nije čudo.
Callisto je susjedina kcer. Stariji brat joj je Caruso, a dvoje mladjih su Sydney i Audrey.
Kaae, koliko je Denver prihvatljivo, uobičajeno ime u Americi?
Pojma nemam, ne znam niti jednog.
Meni Denver, pogotovo van konteksta engleskog jezika, zvuci kao muslimansko ime.
Na prosloj stranici netko je spomenuo: Nikša.
Dalje: Marin, Mislav, Borna, Jakša, Krsto, Ozren, Pave.
Meni je isto Borna super. Ali on zna nekoga, a taj netko mu nije mio.![]()
Ok, u pravu sam, izgleda. Grigori, bez J, taman zvuci kao trendovske gluparije gdje udaris po tastaturi pa sto bude.
Ono kad Cameron ispadne Camaran. I Cameran. Pa ne znas jesu li slucajno napravili tipfeler, ili su stvarno mislili da je to cool.
Pa nije Grigori, nego Grigor.
Meni to isto zvuči bolje od Grigorij
Ne želim nikome krvariti ime, ali dajte pokušajte izgovoriti ime Grigor na engleskom.
Htjela sam ja - Grgur.
Nakon sto smo se dobro nasmijali, otpala ideja. Koliko god da muzu ide izgovaranje hrvatskih rijeci, to nije islo. A i uz prezime bi bilo vise nego presmijesno.
meni je lijepo Adam, muž ga nije htio...pa je moj anđelak bio Jakov
jedna frendica je malca nazvala Tristan, a druga Mika...i baš im nekako pašu ta imena
Mika mi je bas lijepo ime, meni osobno vrlo zanimljivo.
Svidjaju mi se jos Mihael i Petar.
zuta, netko je spomenuo aplikaciju na mob.za imena i znacenja.
Jesi gledala to mozda??
A mene na Gregora Samsu :D
Sto i nije neka asocijacija... al sta cu, svejedno mi se svidja![]()
Najljepše domaće muško ime mi je Neven. Možda zato jer je to ime jednog mog dragog prijatelja.
Sinčić će malcu dati ime Ksaver... to mi zvuči baš onako, moćno!
ali bi mi malu glupo zvučalo da se derem po parkiću: Ksavere, dođi!
O ovome smo i mi vodili računa... iz sasvim praktičnih razloga. Ali zapravo nema veze, jer život ti ponudi alternativu - malog Krševana zovu Vane, a malog Maksimilijana zovu naravno Maks (to ime je i nama bila opcija uz Marcela, ali nismo se mogli odlučiti na tako dugačko ime, pa smo odustali).
A što mislite o kombinacijama imena?
Kad smo kod mode - u vrijeme dok je moj deda bio mlad, blizance su obično nazivali Peter i Pavel ili Kuzma i Damjan. (kad razmislim tko danas djetetu daje ime Kuzma....teško se to nađe, a baš je dobro ime, starinsko, kratko, bez slova s kvačicama i ne preraste ga se, tj. ne zastarijeva s godinama života)
U moje vrijeme blizanci su obično bili Predrag i Nenad, Goran i Zoran, Mladen i Dražen, Slavko i Branko...
Danas nemam pojma kakva je moda, ali iz perspektive cca 15 godina, s mojim sinom su išli u vrtić Lovro i Luka - to mi je super kombinacija.