i ja čekam betu.i ludim.leda me ubijaju.
Printable View
i ja čekam betu.i ludim.leda me ubijaju.
i ja čekam betu 1.6 imala inseminaciju za poludit
28.05. neznam dal da se opce cemu nadam nemam nikakvih simptoma
nama je prva inseminacija bila 2.6. i naivno mislim kak bi već trebala imat bar neki simptom...ovo je igra živaca samo tako...do 16.6. ću već popiškit bar tri testa, 5 puta se isplakat i još barem 10 puta otić na ebay gledat stvari za bebu... :)
vjerujem ti,tak nekak je i kod mene.simptomi 0,a u pon vadim betu
A nekak bude:-)
bude...
ali isto obeshrabruje kad dođem ovdje i vidim kak se rijetko nekak posta i kolko malo trudnoća se ostvari iz AIH... :/
ali ako itko ima volje, živaca i želje-onda smo to mi...parovi u MPO postupcima. :)
sretno nam bilo....
Bas to kaj veliš,glavno da meni moja ginicka govori da je to dobitna kombinacija.
saznat ćeš uskoro... :)
nego kad sam već tu....možda vi cure drage znate.... naime, dobila sam neku upalu dolje (pretpostavljam od utrogestana) kakvu inače riječim canesten jednom vaginaletom. smijem si i sada tak olakšat ili nije pametno da išta koristim do bete? :/
E neznam,nemam iskustva.ja utrice uzimam prvi put.
i ja isto prvi put, a ne nalazim guglanjem ništa korisno... :(
riješila muku s canestenom...
btw prvi test trebam radit u subotu 16og.
danas ujutro sam napravila jedan...jedno veliko debelo ništa! :-(
I ja bih trebala uskoro na inesminaciju. Bice mi prvi put i zaista sam sva nesto nervozna.
Kako sam imala prosle godine vanmatericnu trudnocu i pritom ostala bez desnog jajovoda, prateci folikulometrijom rast folikula ustanovili smo da mi se ovulacija prirodno desava najvise i najcesce s desne strane. Tako da je doktorka odlucila da sam slucaj za inseminaciju i kako sam shvatila pocecemo s klomifenom 3 dc.
Sad cekam ciklus (iduce sedmice) i da im se javim za terapiju.
Evo danima iscitavam forume i sajtove oko inseminacije.
Pisacu vam kako teku dani i sta mi se desava.
Nemaš desni jajovod, na desnoj strani su ti uglavnom ovulacije i to je slučaj za inseminaciju???
Da, i sa lijeve strane se stvaraju folikuli ali rijetko ima dominatnog. Valjda sa stimulacijom ce se postici da se i sa lijeve strane nesto desi. Evo vidjecemo.
curke, da li je neka išla bez klomifena na AIH? zbunili su me..kako mogu biti sigurni da će išta narast..hm....
Iskreno, meni je malo čudno da se ide na inseminaciju ako nemaš jajovod. Ja sam išla na AIH u prirodnom ciklusu, imala 1 folikul, al su mi jajovodi ok.
Ne znam zasto je to cudno kad mi je lijevi jajovod sasvim u redu i prohodan. Radila sam u maju HSG. Problem je u folikulima s lijeve strane kojih ima manje u odnosu na desnu.
i ja sam išla na AIH večinom u prirodnom ciklusu, a samo jednom s klomifenom (ali je dr. rekao da baš ne reagiram najbolje na klomifen) ovulacije sam imala ali se ništa....
Jedan od izvjestaja iz marta mjeseca
DO 32,80 x 25,40 sa dominantnim folikulom 18.7
LO 32,5 x 20,50 sa vise folikula a najveci precnika do 6mm
Endometrium 7,8mm preovulatorni.
Ne znam zasto bi vam bilo cudno da je predlog za IUI ako imam samo lijevi jajovod.
Pretpostavljam da su ovo u potpisu tvoje godine? Gdje si na MPO postupcima?
Vidjet ćeš, ali kao što i BillieJean kaže, čudno je da te dr. šalje na inseminaciju kad nemaš jajovod, pokazano je da desni bolje radi, imaš godine...AIH statistički ionako nije jako uspješan i sa dva jajovoda. Hoće li ti barem napraviti IVF u slučaju da opet desni jajnik bude reagirao, a lijevi ostane bez vodećih folikula bez obzira na stimulaciju klomifenima?
Hvala phyphy. Da, godina mi je 36.
Hoce, ako ne uspije IUI onda cemo na IVF. Kako god, znam da statisticki nije jako uspjesan ali prosto trenutno nemam nekog izbora sem da pokusam prvo sa tim, a nakon toga ako ne uspije da idem na IVF.
Kako sam iz CG, onda sam u nasoj bolnici na Cetinju a doktorka koja me prati ima zaista iskustva u humanoj reprodukciji.
Squirrel11, mislila sam na to da odmah u ovom ciklusu u kojem si predviđena za AIH ideš na IVF u slučaju da se vodeći folikuli opet razviju na desnom jajniku. U tom slučaju inseminaciju nema smisla raditi jer spermići ne mogu doplivati do js, ali bi imalo smisla napraviti punkciju i IVF, posebno ako se razvije više folikula pa postoji šansa da ima i više js, zbilja bi ih bilo šteta propustiti.
Phiphy, ja vjerujem da ce doktorka vidjeti sta se desava vec odmah samim tim sto cemo raditi folikulometriju i pratiti razvoj folikula. Nece imati smisla raditi inseminaciju ako ponovo bude dominantni folikul sa desne strane.
Prije neki dan kad smo se dogovarali oko IUI rekli su mi sledece:
Javis nam se prvog dana ciklusa da bi dogovorili kad da dodjete kod nas da odredimo terapiju.
Ja cu otici najvjerovatnije iduce sedmice, ocekujem ciklus za nekoliko dana. Pisacu vam kako se odvijaju stvari.
Inace, prvi put prolazim kroz ovo, nisam ranije bila na hormonskim terapijama, zasto mi se desila vanmatericna ne znam.
Znam samo da zelimo dijete i vjerujem da cemo uspjeti, a na koji nacin nije ni vazno. Sta god, slusam savjete ljekara i radim sve po uputama.
squirrel,mislim da se netrebaš brinuti,doktorica ima iskustva i vjerojatno bude i postupila kako treba kad dođe do reakcije tvojih jajnika.a ako se bolji folikuli zbilja slože u desnom jajniku bilo bi dobro to iskoristiti za ivf(neznam koja je politika kod doktora,dali mogu samo tako obzirom na okolnosti mjenjati postupak).a možda za inat zrastu superduper folikulići u lijevom pa pe sve po planu.kako god bilo,držim fige za najbolji mogući rezultat!
Ja danas vadila betu 15dan 2,9 koma
:love2:
i moj test danas samo jedna crtica...
ne znam čem služi ova inseminacija kad žene ne ostaju trudneeeee! :/
inseminacije služe da bi mi imale čemu se nervirati eto zato
Ej cure, svako malo dođem ovdje vidjeti imali kakvih novosti i naravno nadam se uspješnim pričama pa mi je baš žao kada vidim kako ide i kako se živcirate. Ja bih ipak dodala, da osim nerviranja i male stope uspješnosti, inseminacija ipak daje šanse za trudnoću. Moja treća inesminacija sada luduje u trbuhu i čeka još dva mjeseca da ugleda svjetlo dana. Nadam se da će i vama uskoro, što prije to isto poći za rukom.
moja druga inseminacija- ništa :cry:
danas ću odtugovat a sutra zovem mpo dr. za dogovor šta dalje
jesam ja dobro skuzila drizl ili si ti isla prvo na inseminaciju pa onda na ivf pa opet na inseninaciju...kako to???zasto drugi postupak niste isli opet na ivf...malo cudan redosljed...vidim u potpisu pa mi nije jasno...
ugl sretno iduci put...
nismo mogli financijski podnijet stimulirani ivf a imali smo samo 3 folikula i preporučena nam je inseminacija jer kao nama bi i inseminacija trebala biti uspješna jer je sve u redu ali....
drizl :love2:
drizl..i nama je sve u redu i vidim da smo blizu s godinama ...nama je dr skroz preskocio inseminacije...mi nismo privatno nego u drzavnoj bolnici i odmah smo isli na ivf u prirodnom ciklusu i evo bas danas sam dobila pozitivan test izgleda da je upalilo prvim mpo postupkom bez ikakve stimulacije.....raspitaj se o tome.. a ovisi i o bolnici i kod kojeg si doktora...