U četvrtak odradila svoj 2 AIH, još 11 dana do bete grizzzem nokte!
U četvrtak odradila svoj 2 AIH, još 11 dana do bete grizzzem nokte!
Mare 85 sretnoooooo!!! I ja već ludim pomalo i tražim znakove jesam...nisam...još 3 danaaaa....
Cure sretno vam~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i da budu bete do neba!
Evo da vam javim ništa ovaj put,a i danas stigla M tako da sam odmah zvala dr. T i u četvrtak imam prvi uzv za drugi AIH ovaj put klomifenski. Kako sam bila sva zbunjena nisam ni pitala koliko dugo se piju klomifeni? Rekao mi je od trečeg dana po dvije na dan,to idu odjednom dvije ili ujutro i navečer, i koji dan je onda zadnja?? Pleas tko ima iskustva da mi javi..hvala!
ARIANM, ja sam pila klomifene od 5. do 9. dc, dvije dnevno, pila sam jednu ujutro i jednu navečer, iako sam čitala da su cure pile i obje odjednom. Najbolje provjeri s dr ako možeš. Sretno
Ja ovaj ciklus preskačem, 23. idem na konzultacije da vidim da li mi je cista nestala i onda u 6 mj. na IVF.
ja sam pila od 3-7 dana ciklusa znači 5 dana po 2 jednu ujutro jednu navečer!
Hvala svima na odgovorima,danas sam počela i pijem 5 dana: od 3-7 dc i osmi dan uzv....jel imate kakve nuspojave od klomifena? meni danas na poslu gužvaaaa,a meni takva vrtoglavica uhhh....
moguće da je od klomifena, piše u nuspojavama vrtoglavica i smetnje vida, meni se vid mutio..
cure molim pomoć!!!
Sutra poćinjem piti prvi put klomifene i trebala bi 7-8dc na prvu folikulometriju, a ti dani padaju na subotu i nedjelju da li ću puno pogriješiti da odem u ponedjeljak na 9dc pošto mi je dr rekao ako mi tako padaju da dođem u petak a to je 6 dc što to nije prerano, i naravno imam još hrpu pitanja. Kako učestalo se ide na inseminaciju da li se nakon postupk treba čekati novi ciklus ili se odmah nakon beta 0 i m nastavlja?
Mini mi, po mom iskustvu 6 dc je za fm prerano, ali ako ti je dr tako rekao, mozda bi bilo bolje da ga poslusas i obavis tu jednu vise.
Tempo kojim se obavlja Aih ovisi od prakse doktora i reakcije na klomifen. Nekima jako stanjuje endometrij pa treba raditi pauzu od 1-2 ciklusa. Ja sam isla bez pauze.
Drzim fige da se uhvati od prve, pa da o ostalim pitanjima ne moras niti razmisljati.
mini mi slobodno otiđi u ponedjeljak nije nikakav bed, neće ti nitko ništa reći
meni napišu da dođem od 8-10 dana a ja uvijek dođem 11 ili 12 jer sam daleko i ne mogu 2 puta na folikumetriju(financijski oko 500 kuna put) ..i tako ja dođem folikuli budu od 16-18 mm taman mi kažu kad da odem na štopericu i 3 ili 4 dan od folikumetrije obavim inseminaciju.
Nakon inseminacije ti napišu kontrola za 3 tj s nalazom bete, znači ako procuriš nećeš stići početi s novom stimulacijom i preskačeš taj ciklus i dogovoriš idući.. ide to brzo, nije nikakav problem i skroz je bezbolno ne brini.
puno hvala na odgovoru![]()
Cure, u koje doba dana pijete klomifene? Da li ste dobile neku uputu od dr.?
Meni je dr pisao 2x1, dakle po jednu ujutro i navecer. Phiphy startas?
Hvala cure na potpori i savjetima, zvala sam SV. Duh da pitam, pa su mi rekli da dođem u petak jer je kod mene vrlo kratki ciklus nekih 22 dana pa kao bolje prije nego kasnije da ne zakasnim, a pošto sam blizu nije mi problem ići pogotovo što to dugo čekam.
A meni za klomifene nisu ništa rekli pijem ih ujutro natašte i zasada mi je sve ok ništa me ne mući.
Mare ssretno sutra da ti beta bude visoka
ja čekam betu...ali se ne nadam +.... :/
i ja čekam betu 1.6 imala inseminaciju za poludit
28.05. neznam dal da se opce cemu nadam nemam nikakvih simptoma
nama je prva inseminacija bila 2.6. i naivno mislim kak bi već trebala imat bar neki simptom...ovo je igra živaca samo tako...do 16.6. ću već popiškit bar tri testa, 5 puta se isplakat i još barem 10 puta otić na ebay gledat stvari za bebu...![]()
vjerujem ti,tak nekak je i kod mene.simptomi 0,a u pon vadim betu
bude...
ali isto obeshrabruje kad dođem ovdje i vidim kak se rijetko nekak posta i kolko malo trudnoća se ostvari iz AIH... :/
ali ako itko ima volje, živaca i želje-onda smo to mi...parovi u MPO postupcima.
sretno nam bilo....
Bas to kaj veliš,glavno da meni moja ginicka govori da je to dobitna kombinacija.
saznat ćeš uskoro...
nego kad sam već tu....možda vi cure drage znate.... naime, dobila sam neku upalu dolje (pretpostavljam od utrogestana) kakvu inače riječim canesten jednom vaginaletom. smijem si i sada tak olakšat ili nije pametno da išta koristim do bete? :/
E neznam,nemam iskustva.ja utrice uzimam prvi put.
i ja isto prvi put, a ne nalazim guglanjem ništa korisno...![]()
riješila muku s canestenom...
btw prvi test trebam radit u subotu 16og.
danas ujutro sam napravila jedan...jedno veliko debelo ništa!![]()
I ja bih trebala uskoro na inesminaciju. Bice mi prvi put i zaista sam sva nesto nervozna.
Kako sam imala prosle godine vanmatericnu trudnocu i pritom ostala bez desnog jajovoda, prateci folikulometrijom rast folikula ustanovili smo da mi se ovulacija prirodno desava najvise i najcesce s desne strane. Tako da je doktorka odlucila da sam slucaj za inseminaciju i kako sam shvatila pocecemo s klomifenom 3 dc.
Sad cekam ciklus (iduce sedmice) i da im se javim za terapiju.
Evo danima iscitavam forume i sajtove oko inseminacije.
Pisacu vam kako teku dani i sta mi se desava.
Nemaš desni jajovod, na desnoj strani su ti uglavnom ovulacije i to je slučaj za inseminaciju???
Da, i sa lijeve strane se stvaraju folikuli ali rijetko ima dominatnog. Valjda sa stimulacijom ce se postici da se i sa lijeve strane nesto desi. Evo vidjecemo.
curke, da li je neka išla bez klomifena na AIH? zbunili su me..kako mogu biti sigurni da će išta narast..hm....
Iskreno, meni je malo čudno da se ide na inseminaciju ako nemaš jajovod. Ja sam išla na AIH u prirodnom ciklusu, imala 1 folikul, al su mi jajovodi ok.
Ne znam zasto je to cudno kad mi je lijevi jajovod sasvim u redu i prohodan. Radila sam u maju HSG. Problem je u folikulima s lijeve strane kojih ima manje u odnosu na desnu.
i ja sam išla na AIH večinom u prirodnom ciklusu, a samo jednom s klomifenom (ali je dr. rekao da baš ne reagiram najbolje na klomifen) ovulacije sam imala ali se ništa....
Jedan od izvjestaja iz marta mjeseca
DO 32,80 x 25,40 sa dominantnim folikulom 18.7
LO 32,5 x 20,50 sa vise folikula a najveci precnika do 6mm
Endometrium 7,8mm preovulatorni.
Ne znam zasto bi vam bilo cudno da je predlog za IUI ako imam samo lijevi jajovod.
Pretpostavljam da su ovo u potpisu tvoje godine? Gdje si na MPO postupcima?
Vidjet ćeš, ali kao što i BillieJean kaže, čudno je da te dr. šalje na inseminaciju kad nemaš jajovod, pokazano je da desni bolje radi, imaš godine...AIH statistički ionako nije jako uspješan i sa dva jajovoda. Hoće li ti barem napraviti IVF u slučaju da opet desni jajnik bude reagirao, a lijevi ostane bez vodećih folikula bez obzira na stimulaciju klomifenima?
Hvala phyphy. Da, godina mi je 36.
Hoce, ako ne uspije IUI onda cemo na IVF. Kako god, znam da statisticki nije jako uspjesan ali prosto trenutno nemam nekog izbora sem da pokusam prvo sa tim, a nakon toga ako ne uspije da idem na IVF.
Kako sam iz CG, onda sam u nasoj bolnici na Cetinju a doktorka koja me prati ima zaista iskustva u humanoj reprodukciji.
Squirrel11, mislila sam na to da odmah u ovom ciklusu u kojem si predviđena za AIH ideš na IVF u slučaju da se vodeći folikuli opet razviju na desnom jajniku. U tom slučaju inseminaciju nema smisla raditi jer spermići ne mogu doplivati do js, ali bi imalo smisla napraviti punkciju i IVF, posebno ako se razvije više folikula pa postoji šansa da ima i više js, zbilja bi ih bilo šteta propustiti.
Phiphy, ja vjerujem da ce doktorka vidjeti sta se desava vec odmah samim tim sto cemo raditi folikulometriju i pratiti razvoj folikula. Nece imati smisla raditi inseminaciju ako ponovo bude dominantni folikul sa desne strane.
Prije neki dan kad smo se dogovarali oko IUI rekli su mi sledece:
Javis nam se prvog dana ciklusa da bi dogovorili kad da dodjete kod nas da odredimo terapiju.
Ja cu otici najvjerovatnije iduce sedmice, ocekujem ciklus za nekoliko dana. Pisacu vam kako se odvijaju stvari.
Inace, prvi put prolazim kroz ovo, nisam ranije bila na hormonskim terapijama, zasto mi se desila vanmatericna ne znam.
Znam samo da zelimo dijete i vjerujem da cemo uspjeti, a na koji nacin nije ni vazno. Sta god, slusam savjete ljekara i radim sve po uputama.
squirrel,mislim da se netrebaš brinuti,doktorica ima iskustva i vjerojatno bude i postupila kako treba kad dođe do reakcije tvojih jajnika.a ako se bolji folikuli zbilja slože u desnom jajniku bilo bi dobro to iskoristiti za ivf(neznam koja je politika kod doktora,dali mogu samo tako obzirom na okolnosti mjenjati postupak).a možda za inat zrastu superduper folikulići u lijevom pa pe sve po planu.kako god bilo,držim fige za najbolji mogući rezultat!